На море в Гърция - 7

• 144 885
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • София
В Алианц също нищо не се доплаща. Застраховаме там и ни е мирна главата. Не мога да се занимавам с глупости.

Аааа, лъжеш  Mr. Green. Просто ви я правим със зелена карта, щото знаем, че си пътувате.  Hug

Момичета, застраховки правя от години. Сключвайки полицата, човек има право на избор, от който зависи цената на полицата. Вариантите при нас са 3 - БГ, Кодекса за застраховане/т.е. Ес/ и системата ЗК. Тези, които във въпросника са упоменали БГ, излизайки навън си доплащат. Хубаво е, пътувайки, да носите и сертификата. Съветвам да се прави и асистанс /разбира се в компаниите, които го работят/ за чужбина. И медицинска застраховка. Асистанс ми излиза 8,50 евро за 15 дни, а като знам цените на пътната помощ тук, не ми се мисли, колко ли ще е навън. Медицинските излизат под 2 лв на ден, а всички знаем, колко би ни струвало едно спешно зъболечение - примерно.

# 571
  • sofia
 Се моа отпрашва в изборният ден посока Едеса, а после към Лефкада. Едеса малко леко не ни е баш по пътя, ама пък чудна среща сме си организирали с верни другари, които от трета посока идват Mr. Green Имам очаквания за чудесно изкарване, така и ще бъде!!!! Очаквайте сводки и снимков материал!!!

# 572
  • Варна
   Дами, а къде има плажове със ситен пясък? Или да не е много ситен, но да е пясък и да няма камъни?
   По сайтовете навсякъде обясняват за "златни пясъчни плажове", а като чета тук-не е точно така.  Thinking Питам най-вече за Халкидики и Йонойските острови, защото още се чудим дали да сме някъде наблизо или да се занесем до Закинтос или Корфу. Но на хубав плаж без камъни държа много, та явно това ще наклони везните.  Peace

Освен гарантирано широките пясъчни плажове на Тасос и Олимпийската Ревиера мога да кажа за един плаж на долната западна част на Касандра.На 7 юни бяхме на плаж в Неа Скиони.Доста голям,морето с пясъчно дъно на стотина метра е до кръста.Няколко кръчми ,хапнахме прекрасен пресен лаврак и ципура:)

# 573

Момичета, застраховки правя от години. Сключвайки полицата, човек има право на избор, от който зависи цената на полицата. Вариантите при нас са 3 - БГ, Кодекса за застраховане/т.е. Ес/ и системата ЗК.

Само да ти кажа, че няма вариант по Кодекс - ГО с покритие само БГ. Това са застрахователни шмекерлъци, за които КФН си затваря очите, че и без това реално (а не по манипулируема статистика) не изпълняваме задължителния минимум за % на застрахователно прониване на ГО.

Но да не спамим темата!  Peace

# 574
  • София
Вариантите при нас са 3 - БГ, Кодекса за застраховане/т.е. Ес/ и системата ЗК.
Само да ти кажа, че няма вариант по Кодекс - ГО с покритие само БГ. Това са застрахователни шмекерлъци,
Но да не спамим темата!  Peace
Точно така мисля и аз Peace И не е спам, нека повече хора разберат и не си дават парите на разни измамници, дето не са си чели основния закон, регулиращ собствената им дейност и не могат да дадат едно смислено обяснение!
Както и да е, аз прочетох нашата полица - да, действително сме чекнали полето, че преимуществено мпс-то се движи в БГ и това е самата истина. На тази кола ще й е сефтето в чужбина, а я имаме от няколко години, така че си е преимуществено Laughing Отгоре на полицата с голям болднат шрифт пише - валидна на територията на ЕС Mr. Green Ще ме хванат за шлифера  bowuu

# 575
  • софия
дам, и аз платих миналата седмица 35 лв за ЗК. същите неща ми каза застрахователката, и също и на нашата полица пишеше, че важи за ЕС,  но си го пишеше и доплащането. нямах време да се разправям, че в последния момент се сетих.

# 576
belinda, ако сте в по-големите апартаменти ще ви е много удобно, защото е просторно и има достатъчно площ за децата. Ние сме точно в къщичката, която е на сайта. Дворчето не е голямо, но има детски кът, който за децата става. Най-важното е, че плажът е буквално на 5 минути от нас - огромен, с много фин пясък, спокойна вода, плитко мнооого навътре - поне на 30-40 метра от брега, а зад гърба - борова гора, която мирише упойващо хубаво. Има урбанизирани места с чадъри и шезлонги, където срещу едно питие оставаш цял ден без проблем, има и диви. На някои от дивите обаче близката растителност е хвърлила бодли из пясъка, така че аз лично не ги препоръчвам. Из дивите има и бабини зъби, които директно пробиват обувките. На цивилизованите е чисто и няма такива неща. Селцето е свръхспокойно, даже прекалено. В това отношение изобщо не може да се състезава с туристическите места в Гърция. Тук си е направо заспало във времето и пространството. Но пък ние точно това търсехме - да е спокойно и сякаш откъснато от света. А и на мен конкретно ми беше интересна тази част на Гърция, защото ми е непозната. Що се отнася до Белвю, нямаме забележки. Чисти се всеки ден и то старателно, уредено е, персоналът е много мил. Топла вода има по цял ден (някъде четох, че нямало), интернетът е като светкавица (пак някъде казваха, че нямало), никой не ни е искал за нищо допълнително пари. Не помня какви други негативи изтъкваха, но дотук нищо от прочетеното тук и там не отговаря на действителността. Може преди години да е имало проблеми, но сега няма.
Заведения се намират горе-долу - едно наблизо и повече по крайбрежната улица. По-евтино е от други места в Гърция, но не много. Има малко минимаркети, които са като софийските гаражни бакалии, но по-големи. Оживление няма, има заспалост. Но може да се разходите с ферибота до Тасос, тъй като от Керамоти е най-кратката линия - около двайсетина минути, не съм засичала точно. За хора, които търсят точно такова унило спокойствие Керамоти е идеално. А за семейства с малки деца - предвид големия и хубав плаж, повече от идеално. Grinning
Що се отнася до цените на Белвю - всеки решава къде и как да почива.  Peace Ние искахме максимум удобства, за друг вероятно те не са от значение и би се чувствал по-добре и на по-евтинко. Peace

lulumba много ме спечели твоят отзив   bouquet за това заспало,свръхспокойно село Керамоти. Mr. GreenИ щом и плажа е голям и хубав даже може и да поискаме направо там да останем.
Ние заминаваме в края на другата седмица за Тасос и мислим да хванем ферибота точно от Керамоти,така че на място ще решим какво точно да направим.
Би ли споделила за маршрута по който минахте от София до там.Не съм пътувала  от  4 години към Гърция и ще ми е полезно малко инфо,ако имаш време,може и да има някъде из темата,но още не съм я изчела цялата. Embarassed

# 577
  • София

lulumba много ме спечели твоят отзив   bouquet за това заспало,свръхспокойно село Керамоти. Mr. GreenИ щом и плажа е голям и хубав даже може и да поискаме направо там да останем.
Ние заминаваме в края на другата седмица за Тасос и мислим да хванем ферибота точно от Керамоти,така че на място ще решим какво точно да направим.
Би ли споделила за маршрута по който минахте от София до там.Не съм пътувала  от  4 години към Гърция и ще ми е полезно малко инфо,ако имаш време,може и да има някъде из темата,но още не съм я изчела цялата. Embarassed

Лулумба и аз съм ти много благодарна за отзивите, за тези на ЛС също.
h_o_p_e, явно заедно ще пътуваме. Вие къде сте на Тасос? Ние сме без резервация, пътуваме на 24, но през Златоград.

# 578
  • Пловдив
Спокойна, а защо през Златоград? Освен, че е около 40 км по-дълго, отколкото през Гоце Делчев, е и доста по-завоесто.

# 579
Спокойна ние също ще сме без резервация,харесахме Скала Потамия,търсим си нещо близо до плажа ,ако не намерим обаче сме харесали една виличка на около 900 м и сега обмисляме ще има ли къде да си паркираме спокойно колите около плажа,защото така ще се наложи да ходим с тях,2 семейства сме.
Иначе вилата изглежда  на сайта повече от чудесно,само много е отдалечена от плажа и това ни разколебава дали да я резервираме. Thinking

А за маршрута мислех да минем през Гоце Делчев,дано се включи и lulumba,пък и някой друг,който скоро е минавал и да даде отзиви.  bouquet

# 580
През Златоград пътя е много тесен, със завои съм свикнала и не ме притесняват въобще. Но този път си е кофти.

# 581
  • Пловдив
Кофти е, да. Аз не бих минала оттам, ако пътувам от София, освен ако нямам някаква междинна точка из Родопите. Иначе ние (от Пловдив) откакто го отвориха пътуваме през Златоград (през Кърджали, не през Пампорово) по наложителност, Гоце Делчев доста удължава пътя. Маказа, дето толкова я чакаме, май скоро няма да ни огрее  Sad
Последно обикаляхме преди 2-3 месеца и минахме Кулата, Златоград и Свиленград. Илинден си ми остава фаворит - спокойно, широко, ненатоварено. И оттам по Егнатия за нула време в Керамоти  Grinning
Ей, направо мислено съм на плажа даже....   Nature Sunny

...Съветвам да се прави и асистанс /разбира се в компаниите, които го работят/ за чужбина. И медицинска застраховка. Асистанс ми излиза 8,50 евро за 15 дни, а като знам цените на пътната помощ тук, не ми се мисли, колко ли ще е навън. ...

Сега от теб научавам, че може допълнително и за определен брой дни да се плати асистънс  newsm78 Каското ни е с международен асистънс, но за щастие не се е налагало да го пробваме. Значи ли горното, че мога да имам Каско на един застраховател и ако съм имала късмет той да предлага асистънс да мога да си доплатя, пък ако не-горя? Щото едва ли може Каското да е на един, асистънса на друг.

belinda, до правилни изводи си стигнала, но те за съжаление няма да ти помогнат при инцидент в ЕС ( fingerscrossed) докато не почнат да издават двуезични полици. Все пак само три са работните езици в общността и едва ли ще накараш гръцките полицаи да четат на български, както и реципрочно българските на гръцки  Wink Никога на влизане в Гърция не са ми искали ЗК да показвам и да, самата ГО е валидна, но лично аз не бих рискувала главоболията, както и не рискувам без здравни застраховки.

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 14:57 от jul

# 582
  • София
Спокойна, а защо през Златоград? Освен, че е около 40 км по-дълго, отколкото през Гоце Делчев, е и доста по-завоесто.

Защото децата са в Чепеларе. В неделя-24, по нощите, към 5, мисля оттам да тръгнем.

...Съветвам да се прави и асистанс /разбира се в компаниите, които го работят/ за чужбина. И медицинска застраховка. Асистанс ми излиза 8,50 евро за 15 дни, а като знам цените на пътната помощ тук, не ми се мисли, колко ли ще е навън. ...

Щото едва ли може Каското да е на един, асистънса на друг.

Каското може да е при 1, асистанс да се направи при друг. Само, че е по-скъп. Не е обвързан с компанията. Както и асистанса за БГ.

# 583
Здравейте момичета,след дълго лутане и четене на цялата тема/пък и на предните/,семейният съвет се спря според бюджета ни тази година на два варианта-kassandra mare на Халкидики и poseidon palace на Олимпийската ривиера.Търся спешна нужда при избора.Ние сме с две малки деца и не знам колко е подходящ плажа на poseidon palace,откъм чистота,дълбочина сравнен с този на  kassandra mare,но пък като хотел го харесвам повече,макар и само от снимки.Моля,ако някой има лични впечатления за някой от двата хотела,като база,изхранване и плаж нека да се включи,благадаря сърдечно и желая слънчево и спокойно гръцко лято на всички!

# 584
  • София
За Посейдон - моята тур. агентка ми го препоръча като хотел, храна, зеленина и ЦЕНА и отзиви на почивали + нейни лични.
Отказа ме плажа . Цитирам по спомени описание от приятелка - то просто няма плаж, насипан е пясък с камиони, малък, тесен , и в най-забутаното село на БГ черноморие нямало такъв анти плаж. Огромни канари и дребни камъни на плиткото, които трябва да прескочиш/преплуваш. Обувки за камъни не вършили работа. Има нещо като пластмасова пътека навътре в морето до хубавия пясък, но пък там вече е дълбоко. С две думи абсолютно неподходящо за сем. с деца. Не беше доволна и от храната. Нейните деца ( около на 2 и 4 г.) ядяли супи, а в хотела почти липсвали такива. Пак кавам мнението не е лично мое, но ние ходим в Гърция основно заради морето, и този отзив беше достатъчен да ме откаже. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт