Тук са се събрали най-хубавите дами, които през СЕПТЕМВРИ ще са горди мами!

• 27 041
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро и от мен! Честито на всички видели щъркела!   bouquet И добре дошли на новите мами! И моята бебка днес много рано ме събуди и до като не станах не спря да рита!  Simple Smile
 Каси,спокойно за положението не бебока, има още време, на мен на ФМ ми казаха, че до 32-34 още ще се върти, и тогава вече ще се готви за раждането! Моето сега направо си е по диагонал Simple Smile  и усещам как постоянно се върти! Simple Smile

# 196
Sky-че,честито ти второ момченце!И теб много мъже ще те носят на ръце!
Касиопея,честита мома!
Добре дошли на всички нови мами!
Даная,стискам палци кучо да е добре!Знам какво е да се притесняваш за животинка,то си ти е като детенце!
Ям всякакви плодове и не му мисля много-много.Така се радвам,че черешите вече излязоха на пазара,отдавна им се точа.
Лъки,кажи как сте!?

# 197
Момичета,благодаря Ви за подкрепата.На песа нищо му нямало.Явно милото и то страда от старчески синдром.Остаря и то  като куче  Laughing.Даже успях да си го видя на камерата как играе и върти опашльонка.Камък ми падна от сърцето.

# 198
OO да, Лъки, върви пусни един гърлен секрет да не му се чудиш скарлатина ли е или не..
Толинка, дали ще ме носят или след много мъже ще вървя, бъдещето ще покаже. Ама да ти кажа вярвам във второто  Wink
Анхелче, по мои наблюдения първи бебета в темите цъфват и по рано.. но дано ни се размине и стискме до края на август и септември всичките.
Melly.G значи Никола ще си има другарче в игрите.

# 199
Данайче ... браво, много се радвам за кучо  Hug

Аз нали от време на време хайманосвам и по другите отчетни и шпионирам  Blush та сега в една от тях една мама е направила списък, който обаче на мен ми се вижда много голям и скъп  Shocked ooooh!

Може да погледнете и някоя мама може да коментира  Flutter

Скрит текст:
Бельо            
Бодита или блузки с дълъг ръкав (гащеризончета) 4 бр. х 15.00 = 60.00
Бодита с дълъг ръкав и крачол (цели костюмчета)   5 х 7.00= 35.00   
Бодита с къс ръкав (или камизолки) 5бр. х 7.00 = 35.00   
Ританки   5 бр. х 5 = 25.00   
Чорапки   5 бр. х 2.50 = 12.50   
Шапка за навън 3 бр. х 3.00 = 9.00
Горни дрешки или комплекти - до 100.00      
Шапка за след баня (преценете дали ще ползвате, доста майки не ползват такава) - не искам   
Хавлийки за баня    2 х 20 = 40.00      
Възглавнички (до 3 месеца са излишни) - не засега   
Калъфки за възглавнички    .......   
Лигавници (за начало може да не трябват)   3 х 3.50 = 11.00   
Обиколник (не е задължително) = спален комплект (комплект чаршафчета – долен, горен и калъф) - 150.00   
Одеало лекичко (или тънко спално чувалче ) - 30.00      
Одеало плътно (или дебело спално чувалче или олекотено юрганче ) - по-нататък (за зимата)      
Тензухени пелени – 2-3 бр. (могат да се ползват и вместо възглавничка, и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове)   2 - 3    - 10.00
Още един спален комплект за смяна - 100.00
Всичко: 617.50 (620.00лв)   

Аксесоари и принадлежности за хранене            
Адаптирано мляко (за всеки случай) 1бр. х 20.00 = 20,00      
Биберон залъгалка 2 бр. - 12.00      
Помпа за изцеждане на кърма - имам      
Биберони за шише 0-4 м.  2бр х 4.00=8.00       
Шишета - ако ще сте основно на формула 4 бр. иначе най-много 2 бр.- 2 бр комплект - 24.00
Четка за шишета и биберони – 1 комбинирана или 1 за шишета и 1 за биберони   - 10.00      
Термобокс за шишета единичен или двоен   - 20.00
Препарат за шишета - 10лв.
Кутия за залъгалка - 5.00
Всичко: 110.00лв.

Хигиена            
Бебешки сапун - 18.00 лв. (500мл на Кloarane)      
Гъбка за баня   - 6.00      
Бебешко гребенче и четка - 10.00         
Бебешки лосион   - 20.00      
Бебешки клечки за уши с ограничител   - 5.00      
Мокри кърпи - купили сме цяло кашонче на Памперс - около 20 пакета - 60.00      
Ножичка и нокторезачка  - 10,00          
Носов аспиратор   - 6.00      
Памперси за новородено - ще вземем 3-4 пакета за около 100 лв. съм предвидила         
Прах за пране за бебешки дрехи -2.5кг Сано - 17.50         
Сапунерка   - не искам      
Термометър за вана - 7.00         
Цинков крем против подсичане Судокрем - 12.00      
Шампоан за тяло и косичка - 12.00
Всичко: 283.00         

Аптечка            
Капки против колики - Babynos , Sab Simplex - не знам колко струват- писала съм около 15.00         
Бебешки термометър (дигитален за чело) - 50.00      
Лепенки за пъпче – може и да не потрябват – на доста бебета пъпчето им пада в болницата   - 5.00      
Спирт 70% за пъпчето + обикновени клечки за уши (без ограничител) за почистване на пъпчето - 1.00         
Топоцин - антибиотично прахче за пъпчето - не знам цена - до 5.00
Всиюко: 76.00         

По крупни покупки            
Корито/ваничка за къпане – за препоръчване е анатомична - със стойката  100.00      
Бебешка количка + чанта - купена е, но без чанта      
Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата)   220+ 90 = 310.00
Скрин - (с 4 чекмеджета) - 330лв.   
Килим - 140.00
Тапети - 100.00
Перденца с драперии (плътни и тънки) + корнизи и държачи= 170.00
Лампа - прожектор с картинки - 50.00   
Маса/шкаф за преобличане    - 50,00      
Стерилизатор – не е задължително, но е удобство - имам даден   
Столче  за кола - кошница за новородено - става за кола и за количката Макси Кози - 270.00   
Кошара - сгъваема на Кенгуру - 210.00      
Бебефони - имам даден
Всичко:    1730.00   

Други            
Музикална играчка за леглото + други (3-4 бр.) дрънкалки/играчки –  В началото бебето не може да ги вижда или да играе, но е добре да се закачат на леглото шарени играчки. Специалистите твърдят, че така бебето ще “прогледне” по-бързо и ще има върху какво да съсредоточава погледа си - до 120.00         
Кофа с капак само за мръсните дрешки на бебето - 20.00         
Непромокаема постелка за легло   - 25.00      
Непромокаема постелка за повиване - 20.00         
Стаен термометър   - 10.00
Всичко: 195.00      

За болницата            
За бебо:         
Комплектче за изписване - 40.00   
Пелена - 20.00   
Зимен космонавт, ако е по-студено - няма нужда      
Пакет памперс - по-горе е описан   
Биберон залъглака   - по-горе      
Мокри бебешки кърпички - има купени       
Ръкавички да не си дерат личицата - към комплекта         
Лигавниче/тензухени кърпички - не искам   
Всичко: 60.00      

За мама         
Тоалетна хартия -
Сапун
Хавлиена кърпа
Мокри кърпички
Гримове         
Джапанки/чехли - 20.00
Чорапи         
Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително) - 5.00
Бельо (еднократно и/или памучни бикини)   - еднократни - 10.00+ памучни - 20.00 = 30.00      
Нощница или халатче - 2 бр. х 25.00 = 50.00         
Връхна жилетчица или по-дебела блузка (анцунг), ако е по-хладничко         
Превръзки (за родилки или нощни обикновени превръзки) - ще накупя няколо пакета за 20.00      
Лигнин стерилен         
Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)
Четка за зъби и паста
Ластик за коса (ако имате нужда)
Лещи или очила (ако имате такива)
Сутиен за кърмене   - 40.00      
Крем за зърна   - 20.00      
Подплънки за гърдите   - 10.00      
Помпа за гърди   - имам дадена
Всичко: 195.00      

Общо: 3270

Иначе отделно:
Количката ми е 600.00
Видеофона, ел. стерилизатор и ел. помпа сами дадени и не са описани тук.
Гардеробче за стаята няма да взимам, ще се задоволя със скринчето ooooh!
Добавих си няколко неща за стаята, които ги няма към списъка за стаята - килимче, завески, тапети, но те са си към покупките за бебо Crazy
Сто процента ще излезе и още нещо Tired

# 200
Спален к-т за 100лв-РЕЗЕРВЕН,боди-15лв бр...абе къде пазаруват тия хора... newsm78
За някои може да са си необходими неща,за други излишни,но им е простено ако е 1-во дете,и аз залитах по разни неща,пък сега ще го карам по джаста-праста...

# 201
Привет дами  bouquet!!Честито на всички видяли пола и много трепет и щастие до края!!
Относно списъка направо съм потресена толкова много неща и на такива завишени цени.Няма да го коментирам подробно защото други мами го правиха в другите теми и направиха отлични коментари.Благодаря на Фейт въпреки това такива постове никога не са излишни и точно в обсъждането се ражда истината, макар че за всяка майка е различна.
 ThinkingНа мен ми предстои ремонт на детската стая и момичета направо не ми се захваща, отлагам го но нямам време, а ремонта не е просто козметичен, а направо от....до, смяна на под, шпакловки на стени, окачени тавани и ново обзавеждане за две момчета.Колебания за цветове и всичко останало ...функционалност на мебелите и т.н.
Приемам всякакви съвети, помагайте момичета!
Хубав ден на всички въпреки лошото време!! Hug

# 202
И аз това се чудя ... много от нещата ми се струват излишни, но пък бъдещата мама може да има нужда от тях  Flutter Мен ме шокира крайната цена, в която не влизат и количката и други неща   Shocked

Трябва и аз да нахвърля един списък и да видим какво ще излизе  Whistling

Дарелче, миналата година и ние минахме през това .... от пода до тавана и дограмите и мебелите  ooooh! доста хамалогия беше, но краяния резултат си заслужава  Hug

Ние тръгнахме от спалнята  - харесахме си я о от там нататък се съобразявахме с останалите неща. Тя е черно бяла ... стените са леко пастелни, ламинатя бял ... лекълцата купихме бели /но едното го продадохме вече/ ... и така  Heart Eyes

Ако не се лъжа имаше някъде тема за обзавеждането ... сега ще потърся  Crazy

Ето я темата ... в Дом и семейство

Покажете си детските стаи

Идеи за детските стаи

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 10:54 от F.a.t.e.

# 203
danaya80 радвам се че всичко е наред с кучето,
честито на всички узнали цвета на гащичките, аз съм на ФМ на 17 ти, нямам търпение да го видим вече, не съм ходила от март месец на видеозон и сега така ми трепка ппод лъжичката
за стриите се мажа с масло на Палмърс- за сега съм доволна, макар че имам стрии от преди това, дано да не се сдобия с нови,
тук също вали по цял ден , не мога да изляза на една разходка, вече ми се свила душичката , искам навън smile3511
аз списъците - погледнах един , два, не мисля да се съобразя с тях , за сега гледам из магазините какво има и от какво ще имам нужда, повечето работи из тези списъци са малко излишни, така си мисля аз

# 204
Аз още преди 1-2 месеца нахвърлях един списък и бях шокирана от моята крайна сума, която беше 1500 лв с количката  Mr. Green А тук говорим за около 4000 с количката  ooooh! Голяма част от нещата са излишни и явно само на тази мама си й трябват. Но спалния комплект ме уби.... 100 лв  Whistling Аз съм си харесала за 30тина лева  Laughing  А пък на Илиянци във Вис Виталис има дрешки за новородени, всичко което ни трябва... за по 5-6 лв всичките разновидности и са много сладички  Grinning  

# 205
Здравейте, коремчета  Hug

Скай, честито ти момченце ! Дали те ще те носят на ръце или ти тях времето ще покаже  Heart Eyes

Каси, честита принцеса и на теб ! Честито и на другите момичета които са видели пола ! Смайли хайде чакаме те утре с новини за щъркелчета  Hug

Даная , радвам се че всичко е наред с кучо Hug

И аз хвърлям по едно око на другите темички от време на време но все попадам на тъжни новини и реших вече да не се ровя  Blush

Вчера и аз си хапнах черешки макар че бяха 6 лв килото, а ягоди отдавна си похапвам  Heart Eyes

Искам да ви питам на колко време ходите на ехограф ?Веднъж в месеца достатъчно ли е?

Времето е облачно и мрачно, но след малко отивам до пазара, че ягодите ми привършиха Heart Eyes

Лек ден на всички  Hug

# 206
И моето списъче излезе някъде към 1500-1600 лв,заедно с количка и кошара,които ги слагам около 800 лв и двете.Ще се радвам бургаските мами да кажат евтинки бебешки магазини в Бургас.
Иначе за ремонта на детската стая,за сега не бързаме.Мислим до 1 годинка бебо да е при нас,още повече че тати ходи и нощни смени и на мен ще ми е по -хубаво да ми гука бебо на ушенце  Laughing
Иначе мислим догодина ,живот и здраве,тогава да го направим.За сега само кухнята малко ще поосвежим .Но така или иначе дали сега или догодина аз няма да участвам в чистенето  Laughing.Най-омразното ми нещо е да се занимавам с чистене след ремонт.
А пък за песито ми....старост не радост са казали хората.Не вярвах,че е и при животните го има,но уви.

# 207
Искам да ви питам на колко време ходите на ехограф ?Веднъж в месеца достатъчно ли е?

Моите безплатни прегледи по ЗК свършиха, но пак си ходя един път месечно  Hug

# 208
  • Бургас
sky,  Peace По-ми се струва да е спаринг-партньор, вместо игрови Laughing Да са живи и здрави де Peace
Фейтче, има доста неща дето може изобщо да не влязат в употрба и е по-добре с тях да се изчака и да се види дали или, след раждането на бебето.
Сега, за спалните комплекти от по 100лв. / ами това си е пресилено и никак н е е рентабилно. Инма чудесни спални комплекти за деца на цени до 50 лв. максимум (от 100% памук). Аз не робувам на марки или тем подобни, така, че ако майката сметне, че и БГ спално бельо е ок, има чудесни алтернативи на 2 до 3 пъти по/ниски цени Peace
За шишетата / вече сме писали / зависи дали ще се кзрми бебето или не, дали ще се цеди майката, абе най/добре е да се изчака с тези покупки.
Simple Smile

# 209
Моята сума излезе към 700лв. без количката(тя ще е подарък) Тук спалния комплект е 20 лв., а най-скъпото корито - анатомично със стойка и отовор за източване е 60 лв. Мисля че е супер завишен списъка.

Общи условия

Активация на акаунт