Тук са се събрали най-хубавите дами, които през СЕПТЕМВРИ ще са горди мами!

• 27 037
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Моята сума излезе към 700лв. без количката(тя ще е подарък) Тук спалния комплект е 20 лв., а най-скъпото корито - анатомично със стойка и отовор за източване е 60 лв. Мисля че е супер завишен списъка.

Миличка,напълно ме устройва тая сумичка и мен,Ще те помоля да публикуваш твоето примерно списъче,че явно при мен ще има доста излишни неща.Но като не зная кое е  newsm78

# 211
Toлинка, добре сме. След приема на АБ днес е като нов. Само се чуди каква бела да направи, а в нас е като в Камбоджа в момента. Мъжот боядисва стаята на малкия и са го хванали големите бесове, а аз доокъсвам тапетите в дневната. Дребното върви с една четка и само пита "Аз къде да боядисвам?"  Mr. Green Малка лудница.

# 212
дано да ги стискаме бебчета до август поне  Party иначе и аз нямам търпение да го видя  Crazy

списък - моят краен е 2000лв вече - да си призная купих възглавница за 0+ Чико против задушаване - макар мамите да споделят, че не трябва  Mr. Green иначе ще бъда без шезлонг, бебефон и залъгалка  Party

тази мама явно има повече възможнст и купува по-скъпи неща  Mr. Green всеки според джоба  Grinning аз лично съм манияк на тема спално бельо - имам френски чаршафи с бродерия, итал. завивки, а сега и испанско шалте  #2gunfire

за бебчо ще купя Арбор - чаршафи + обиколници за 59лв (втория комплект бабата ще го ушие от памучен сатен  Mr. Green)

# 213
вана 100см със стойка ми излиза 43лв, а дрешки реших да не купувам скъпи - има и по 6лв бодита и 12лв гащеризончета  Mr. Green

# 214
Добро утро на всички   love001
Нямах време да ви изчета, сега се прибираме от преглед и нямам търпение да се похваля - ще си имаме момиченце  newsm44  
 Фейтче, ще помоля за един розов щъркел  Hug

# 215
Здравейте момичета!Абе ,май всички сме подхванали ремонти..............в това време SickИ у нас е лудница,ама то човек сам си го прави в моя случай.....ремонта не е належащ,нито освежителен,а по-скоро подобрения правим,ама си е хаос,добре че малката я няма.Аз да ви кажа мисля каквото мога да ползвам от каката,а от нея съм запазила доста неща.Така че,списък не съм правила и нищо не съм купувала още,ама този ,който коментирате наистина е  с ДОСТА завишени цени,незнам от къде пазарува тази жена,ама всеки сам си избира в крайна сметка.И моята бебка е доста активна ,а каката е толкова щастлива,че направо думи нямам,то детето само ходи,говори и целува корема,тя още от началото си беше поръчала сестричка и направо незнам как ще е да е ако беше братче Simple Smileдушички малки.......Хайде усмихнат ден!

# 216
  • София
Данайче ... браво, много се радвам за кучо  Hug

Аз нали от време на време хайманосвам и по другите отчетни и шпионирам  Blush та сега в една от тях една мама е направила списък, който обаче на мен ми се вижда много голям и скъп  Shocked ooooh!

Може да погледнете и някоя мама може да коментира  Flutter

Скрит текст:
Бельо            
Бодита или блузки с дълъг ръкав (гащеризончета) 4 бр. х 15.00 = 60.00
Бодита с дълъг ръкав и крачол (цели костюмчета)   5 х 7.00= 35.00   
Бодита с къс ръкав (или камизолки) 5бр. х 7.00 = 35.00   
Ританки   5 бр. х 5 = 25.00   
Чорапки   5 бр. х 2.50 = 12.50   
Шапка за навън 3 бр. х 3.00 = 9.00
Горни дрешки или комплекти - до 100.00      
Шапка за след баня (преценете дали ще ползвате, доста майки не ползват такава) - не искам   
Хавлийки за баня    2 х 20 = 40.00      
Възглавнички (до 3 месеца са излишни) - не засега   
Калъфки за възглавнички    .......   
Лигавници (за начало може да не трябват)   3 х 3.50 = 11.00   
Обиколник (не е задължително) = спален комплект (комплект чаршафчета – долен, горен и калъф) - 150.00   
Одеало лекичко (или тънко спално чувалче ) - 30.00      
Одеало плътно (или дебело спално чувалче или олекотено юрганче ) - по-нататък (за зимата)      
Тензухени пелени – 2-3 бр. (могат да се ползват и вместо възглавничка, и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове)   2 - 3    - 10.00
Още един спален комплект за смяна - 100.00
Всичко: 617.50 (620.00лв)   

Аксесоари и принадлежности за хранене            
Адаптирано мляко (за всеки случай) 1бр. х 20.00 = 20,00      
Биберон залъгалка 2 бр. - 12.00      
Помпа за изцеждане на кърма - имам      
Биберони за шише 0-4 м.  2бр х 4.00=8.00       
Шишета - ако ще сте основно на формула 4 бр. иначе най-много 2 бр.- 2 бр комплект - 24.00
Четка за шишета и биберони – 1 комбинирана или 1 за шишета и 1 за биберони   - 10.00      
Термобокс за шишета единичен или двоен   - 20.00
Препарат за шишета - 10лв.
Кутия за залъгалка - 5.00
Всичко: 110.00лв.

Хигиена            
Бебешки сапун - 18.00 лв. (500мл на Кloarane)      
Гъбка за баня   - 6.00      
Бебешко гребенче и четка - 10.00         
Бебешки лосион   - 20.00      
Бебешки клечки за уши с ограничител   - 5.00      
Мокри кърпи - купили сме цяло кашонче на Памперс - около 20 пакета - 60.00      
Ножичка и нокторезачка  - 10,00          
Носов аспиратор   - 6.00      
Памперси за новородено - ще вземем 3-4 пакета за около 100 лв. съм предвидила         
Прах за пране за бебешки дрехи -2.5кг Сано - 17.50         
Сапунерка   - не искам      
Термометър за вана - 7.00         
Цинков крем против подсичане Судокрем - 12.00      
Шампоан за тяло и косичка - 12.00
Всичко: 283.00         

Аптечка            
Капки против колики - Babynos , Sab Simplex - не знам колко струват- писала съм около 15.00         
Бебешки термометър (дигитален за чело) - 50.00      
Лепенки за пъпче – може и да не потрябват – на доста бебета пъпчето им пада в болницата   - 5.00      
Спирт 70% за пъпчето + обикновени клечки за уши (без ограничител) за почистване на пъпчето - 1.00         
Топоцин - антибиотично прахче за пъпчето - не знам цена - до 5.00
Всиюко: 76.00         

По крупни покупки            
Корито/ваничка за къпане – за препоръчване е анатомична - със стойката  100.00      
Бебешка количка + чанта - купена е, но без чанта      
Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата)   220+ 90 = 310.00
Скрин - (с 4 чекмеджета) - 330лв.   
Килим - 140.00
Тапети - 100.00
Перденца с драперии (плътни и тънки) + корнизи и държачи= 170.00
Лампа - прожектор с картинки - 50.00   
Маса/шкаф за преобличане    - 50,00      
Стерилизатор – не е задължително, но е удобство - имам даден   
Столче  за кола - кошница за новородено - става за кола и за количката Макси Кози - 270.00   
Кошара - сгъваема на Кенгуру - 210.00      
Бебефони - имам даден
Всичко:    1730.00   

Други            
Музикална играчка за леглото + други (3-4 бр.) дрънкалки/играчки –  В началото бебето не може да ги вижда или да играе, но е добре да се закачат на леглото шарени играчки. Специалистите твърдят, че така бебето ще “прогледне” по-бързо и ще има върху какво да съсредоточава погледа си - до 120.00         
Кофа с капак само за мръсните дрешки на бебето - 20.00         
Непромокаема постелка за легло   - 25.00      
Непромокаема постелка за повиване - 20.00         
Стаен термометър   - 10.00
Всичко: 195.00      

За болницата            
За бебо:         
Комплектче за изписване - 40.00   
Пелена - 20.00   
Зимен космонавт, ако е по-студено - няма нужда      
Пакет памперс - по-горе е описан   
Биберон залъглака   - по-горе      
Мокри бебешки кърпички - има купени       
Ръкавички да не си дерат личицата - към комплекта         
Лигавниче/тензухени кърпички - не искам   
Всичко: 60.00      

За мама         
Тоалетна хартия -
Сапун
Хавлиена кърпа
Мокри кърпички
Гримове         
Джапанки/чехли - 20.00
Чорапи         
Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително) - 5.00
Бельо (еднократно и/или памучни бикини)   - еднократни - 10.00+ памучни - 20.00 = 30.00      
Нощница или халатче - 2 бр. х 25.00 = 50.00         
Връхна жилетчица или по-дебела блузка (анцунг), ако е по-хладничко         
Превръзки (за родилки или нощни обикновени превръзки) - ще накупя няколо пакета за 20.00      
Лигнин стерилен         
Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)
Четка за зъби и паста
Ластик за коса (ако имате нужда)
Лещи или очила (ако имате такива)
Сутиен за кърмене   - 40.00      
Крем за зърна   - 20.00      
Подплънки за гърдите   - 10.00      
Помпа за гърди   - имам дадена
Всичко: 195.00      

Общо: 3270

Иначе отделно:
Количката ми е 600.00
Видеофона, ел. стерилизатор и ел. помпа сами дадени и не са описани тук.
Гардеробче за стаята няма да взимам, ще се задоволя със скринчето ooooh!
Добавих си няколко неща за стаята, които ги няма към списъка за стаята - килимче, завески, тапети, но те са си към покупките за бебо Crazy
Сто процента ще излезе и още нещо Tired

ХАХАХАХА този списък ме разби , че аз ако го смятам по две ще ми трябва още един тристаен апартамент само за покупките хахахах. а пък като си помисля за сумата ми прилошава Whistling #Crazy ooooh! #Crazy Whistling  Пък и смятам че са малко завишени цените на мацката newsm81

# 217
за гъбичките както казва Августа от както съм бременна избягвам да ползвам често интимния гел, само чиста вода, бельото гледам да е 100% памук, без прашки. За сега по обилно течение нямам и гъбички не знам да имам  Rolling Eyes
За плодовете аз ягоди, дини, череши, ананаси, праскови, кайсии..каквото се сетиш като плод си го ям от както съм бременна. За цена пък хич няма да говоря  ooooh! 200-300 грама ягоди до скоро бяха 2.50£ което като го обърнеш в български е 6.12лв ..т.е. килото излиза 24лв...4 кайсий в опаковка са близо 2£...с една дума всички плодове (с изключение бананите)  а и зеленчуци са скъпи...по евтино ще ми излиза да ям месо  Rolling Eyes
За списъка още не съм направила такъв....страх ме е от сумата която ще излезне  Laughing  За комплекта за легло с обиколници, завивка, чаршафи, калъфки ...ми тук аз под 40£  не мога да видя и то в Ebay  Rolling Eyes а тези в магазините дето си ги харесвам са към 70£  което ги прави 171лв  #Crazy еми и на мен ми се вижда много за комплект  за легло... а аз искам да имам два поне  Rolling Eyes дайте сайт дето да си взема по евтино...ама и материята да е 100% памук.
Много често поне тук скъпите неща са много качествени и материята е естествен материал....нещо което за мен също е важно! И аз искам евтини хубави дрешки на бебка..дето ще ги носи само максимум 3 месеца ..ама изкуствени материи не  е за предпочитане да купувам...Преди седмица се поблазних и купих евтино одеяло и чорапки от Алди за бебка ....ами чорапите не са 100% памук пък одеялото рехаво....за материя пак да не говоря  Rolling Eyes Нали съдя по себе си разликата от 100% памук и изкуствени материи  Rolling Eyes как е усещам... Та в този ред на мисли...предполагам тази майка е гледала бебешки неща да са по качествени и с хубава материя...Разбирам, че в тази криза това са много пари...много хора не могат да ги отделят, но ако тя може защо да не вземе по хубаво и качествено на детето си?
Майка ми нали сме и взели билет да ни гостува за месец...та тя казва, че щяла да си купи спален комплект  от там че били по евтини  Crazy еми евтини са...то и тук има много евтини комплекти изкуствени материи  Crazy Ама аз пак да кажа...като спиш с 100% памук и после се завиеш с полиестер няма как да не усетиш разликата  Crazy
Моята сума излезе към 700лв. без количката(тя ще е подарък) Тук спалния комплект е 20 лв., а най-скъпото корито - анатомично със стойка и отовор за източване е 60 лв. Мисля че е супер завишен списъка.
Къде го намери този спален комплект за 20лв  #Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 12:03 от eva_82

# 218
за бебчо ще купя Арбор - чаршафи + обиколници за 59лв (втория комплект бабата ще го ушие от памучен сатен  Mr. Green)
Ооо памучния сатен е страхотен на допир  Heart Eyes имам спален комплект  от памучен сатен и си умирам от кеф да спя в него  Heart Eyes

# 219
Здравейте.Сигурно малко параноясвам ама няма как да подмина това.Нали няколко дни бяхме напред назад-пътуване,разходки и вече 3ти ден не съм усещала бебето.Преди това го усещах всеки денн и сега съм доста притеснена.Преди малко се усетих как си лежа и чакам да ме ритне..ама няма.Дали е нормално толкова време да е в застой?

# 220
Миленче бързо на лекар  Praynig За такива важни неща отговор във форума не търси! Дано е фалшива тревога  Praynig Чакаме след прегледа отчет  Hug

# 221
  • София
И аз на моето му се притеснявам, че не шава, ама сигурно щото аз съм под пара. То трябва да сме пълен покой та да ги усещаме, мънички са още.

# 222
ХАХАХАХА този списък ме разби , че аз ако го смятам по две ще ми трябва още един тристаен апартамент само за покупките хахахах. а пък като си помисля за сумата ми прилошава Whistling #Crazy ooooh! #Crazy Whistling  Пък и смятам че са малко завишени цените на мацката newsm81

hahaha hahaha hahaha то направо, но наистина всеки разполага според възможностите  Crazy

Само да кажа на мамите с близнаци, че миналата година като започнах да пазаря дрешки ... в много магазини ми правеха отстъпки - /това е само за близнаците/ така, че питайте иначе може и да не ви кажат  Peace

*Georgia* щом шЪ ма замолиш  Mr. Green, напрово ти слагам щъркела - честито мила   Hug

Миленка ... не знам мила, моя тропчо всеки ден си ритка вече ... хубаво е наистина да отидеш до спешния за преглед за да се успокоиш  Praynig

# 223
eva_82 - напълно те разбирам  Hug

Скрит текст:
аз понякога имам нужда да купувам 2-ра употреба неща - за успокоение на съвестта  Blush а друг път направо ме е срам - като кажа колко скъпи работи пазарувам  Blush

само спалното ми бельо (завив, възгл, чарш и шалте) е над 2000лв - обаче това е по-скоро изключение в моите покупки  Blush

ел сол, миленче - пробвай някоя неудобна за теб поза и ще се разшава - при мен действа като легна по гръб - явно е тясно и тогава почва да мърда  Heart Eyes

# 224
Миленче, аз четох, че ако са по-малко от 10 движения за 12 часа, трябва да се ходи по спешност на преглед! Отиди, мила,  на теб да ти е по-спокойно!

Общи условия

Активация на акаунт