Тук са се събрали най-хубавите дами, които през СЕПТЕМВРИ ще са горди мами!

• 26 947
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Нищо му няма на дъното на преносимите кошари. Много са си удобни даже. Аз съм влизала в кошарата , нищо и нямаше.

# 376
: Произвеждането в китай и други евтини страни се прави за по евтина работна ръка  Peace това никак не значи, че като е произведено там не е качествено  Peace

eva_82 ,напълно съм съгласна с теб.
Всички дрешки, хавлийки и одеалца за бебчо са ми изпратени от USA.На почти всички(90%)пише made in china.Но са изключително качествени.

# 377
И аз искам да си взема подобен, но не знам какъв размер да е  newsm78
Я кажете с какво да си мажа зърната за да са подготвени за кърменето  newsm78

Аз от сега се мажа с Гармастан.За кърменето после обаче трябва да се отмива.
За другия без отмиване ми казват,че на бебето много му се "пързаля "устичката именно,защото не е отмит и трудно суче.Не знам доколко е така

# 378
  • shumen
Фейт на 12 бях на ЖК,но пола не се видя на бебчо.Беше ни обърнал гръб.
Да Ви кажа пак имам бактерия момичета и ще лудна.Като се прибера на Търново и беж на лекар пак.

# 379
Момичета аз пък да ви се оплача относно изплащането на болнични.
С две думи много съм разочарована от системата ...

За моя болничен от 14 МАРТ получих парите вчера.А този за април може би през юни...и аз нямам думи

# 380
Лъки - не знам дали при теб песъчинките са сигнал за проблем с бъбреците както се оказа при мен - аз също си мислих като доста мами, че ме боли кръста, но не го усещах на кокал - и накрая се оказаха бъбреците

пия сега бъбречен чай, някакво друго билково лекарство - следва вече по-обстоен анализ на урината - соли, бактерии, левкоцити

на теб нищо ли не ти предписаха или препоръчаха?

# 381
Проблема с болничните ...еми след като най-сетне ми изплатиха болничния за март проверявам сега за обработващи се документи и какво да видя-няма такива.И след като по-рано днес се оплаквах от тях утре вече със сигурност звъня в инспекцията.То си писва няма начин.А системата ,че ни е бъгава няма спор,пък и като има кой да и помага....
Отивам да спинкам сега,днес поизлизахме с мъжо и вече клепам на парцали:) Лека нощ и красиви сънища  Hug

# 382
Здравейте,
голямо писане сте изписали, забравих половината неща, които щях да пиша Wink

За списъците - аз бих се радвала на всякакви, чувствам се доста объркана по отношение на това, от кое има нужда наистина. "Наследихме" огромен чувал с дрешки от една мама, която е купувала всичко, което види, почти половината неща не са ползвани. Но за всичко останало се чудя и мая...
За пазаруването изобщо - аз купувам някакви дребни неща, ако видя нещо, което много ми допада. На външна помощ не мога да разчитам, като дойде момента мъжът ми ще е до мен и няма да има как да стане иначе. А и финансово ми е по-удобно да разпределя харчовете във времето.

Тук е момента да поискам и аз парола за албумчето  Simple Smile

Приемам съвети за борба с киселини, че имах много тежка нощ, спала съм около 4 часа, а аз съм от поспаливите. Но без лекарства - утре съм на доктор и него ще питам. Ако имаше нещо вярно в бабините деветинини за косата на бебето, мойто ще е готово за ZZ Top  Joy

За яденето - от плодове и зеленчуци не се лишавам. Всъщност не се лишавам и от други работи, особено от разни благинки, макар че би трябвало  Wink Като ви четох днес, и един огромен сладолед изядох, и череши мислех да купувам... За черешите ще чакам, тука ще са прилични след около месец, пробвах днес в магазина и не беше вкусна, а са безумно скъпи  Sad

За сутиена и гърдите - купих си нещо средно между бюстие и сутиен, отваря се за кърмене, макар че дълбоко се съмнявам, че ще ми става до тогава. В магазина ми предложиха сутиени за бременни, но аз разлика освен в цената не видях с обикновените в другите магазини. Гърдите ми не само пораснаха, ами и станаха много чувствителни от бременността, в следствие на което гледам да не нося нищо, вкл. и новите ми бюстиета - ужасно ме дразни всичко. И дрехите, които нося сега са много широки. Що се отнася до подготовката на гърдите, аз съм против, след всичко, което изчетох по въпроса. Единствената препоръка, която ми допада е тази за помагане да загрубеят със слънце и въздух, в края на 9ти месец. За крема Лансинох, който го има навсякъде, само много добри отзиви съм чувала.

За шезлонг - аз смятам да ползвам кошчето за кола, то също се люшка. Освен ако някой не ми подари. Ако не - виждала съм едни люлки, които могат да се ползват по дълго.

За проблемите с бъбреци, кръст и пикочни пътища - Пазете се! Нееднократно съм споделяла, че съм против химическите добавки, витамини и т.н. За проблеми с отделителната система смятам, че е много важно да се решат бързо. Бактерии в урината се чистят с АБ и много вода /изворна или преварена и в никакъв случай минерална по време на бременност/. Успех и бързо оправяне!

За форумските спорове - нека не забравяме, че това е все пак форум - място, където всеки споделя мнението и идеите си.

Ако някой е имал нерви да изчете целия ферман, благодаря Simple Smile

# 383
Фейт, относно сутиените за кърмене - аз съм кърмила и със специални и с нормални - нормалните най-вече такива без презрамки - много удобни ми бяха за кърмене навън  Peace Специалните с капачета също ми бяха адски удобни за навън - както съм си с дрехите само горе разкопчавам и после мушвам бързо бебето отдолу да си яде - така никой в никой момент не ми вижда гърдата  Peace
Хрисик, за какъв проблем при теб става дума, не помня назад дали си споменавала?  Confused
Лансинох ползвах, но бебето захапваше по-трудно с него, защото му се плъзгаше устичката по гърдата ми и не можеше да направи вакуум, та се отказах бързо и си виех като куче от болка, докато гърдите ми свикнат - нищо, не е толкова страшно, а и не всеки го боли  Peace .
Миленита, и аз с второто повече се ентусиазирам за покупки - особено за детска стая - но за неща и за двамата де, понеже досега си нямаше детето стая, а сега мислим да им освободим на двамата спалнята и голям кеф  - още само разглеждам сайтове и мисля идеи  Heart Eyes
Ева, няма да можеш да ги подготвиш зърната предварително, а и наистина най-много да си докараш контракции, не го мисли отсега  Grinning Ариел добре е обяснила - точно затова не се препоръчва миене на гърдите преди кърмене!
Лада Нива и Хариет наистина са жестоки!!! Горките бебета, какво им мислят братчетата  Joy
Анхела, Лъки, да ви се оправят проблемите, пийте си каквото трябва  Hug
Августа, в столчето за кола бебето е доста свито, трябва да лежи на по-равно първите месеци от ортопедична гледна точка (не се препоръчва да е в столче за кола повече от час-два в началото), за мен шезлонгът беше една от най-полезните вещи, иначе бебето месеци наред трябва да лежи и да гледа тавана само, а и наистина през деня много по-лесно го приспивах с люлеене в шезлонга - почти по цял ден си беше там и си го разнасях навсякъде с мен - като се къпя, готвя и т.н.  Peace
Красимира, за леглото - май няма значение дали е преносима или дървена кошарка, на преносимата и слагаш хубав матрак и си е чудесна. Аз обаче сега от естетична гледна точка се чудя за дървена, а и си мисля, че по-лесно започват там да се изправят сами, като се държат за решетките - че мойто докато се изправи... голям мързел. А за пълзенето - изобщо не пропълзя, докато не проходи, много ме ядосваше  Crossing Arms Не че не познавам сума си и деца, пропълзяли и изправящи се отрано, които са гледани в преносима кошара, ясно ми е, че си е до дете, ама пуста амбиция, много съм зле ...  ooooh!  hahaha

# 384
Августа - аз ти прочетох фермана Grinning имам киселини, но нищо не съм предприела  Blush

ще си публикувам списъка, който иска да чете - изготвен според моите нужди и крейзи идейки  Crazy - оцветеното в зелено е вече купено

Скрит текст:
1   Боди с дълъг ръкав 4бр
2   Ританки 4бр
3   Гащеризончета 2бр
4   Трикотажна пелена органичен памук - подарък към завивката
5   Олекотена завивка органичен памук 33лв
6   Спално чувалче органичен памук 30лв
7   Възглавница бебе Chicco 10лв против задушаване
8   Одеалце пачуърк 17лв - за кошницата и като килимче за игра
9   Играчки 20лв - 2 гризалки, 1 муз.ключове и 1 шумол.гъсеница
10   Слинг 23лв
11   Термометър за чело Chicco 32лв
12   Нощница за кърмачки 2бр х 10лв
13   Термометър за стая и влага 9лв
14   Терм.за вода,шезлонг за баня,постелка за повиване 10лв

1   Шишета - 2 бр. 260мл Tommee Tippee антиколик, биберон 0+
2   Четки за шишета и биберони – голяма и малка Canpol
3   Четка и ножичка Chicco 10лв
4   Сутиен с предно закопчаване 20лв сив
5   Подплънки за гърди Avent 6бр перящи се 6лв

1   Лосион babo Botanicals Lotion, Lavender 480мл
2   Шампоан Mustela Stelatopia 400мл
3   Крем подсичане BOUDREAUX'S BUTT PASTE TUBE 240мл
4   Ел.помпа за кърма Medela 60лв
5   Ел.стерилизатор Mam 16лв
6   Чанта за количка 10лв
7   Овлажнител за въздух 25лв
8   Beaba бейбикук 120лв
9   Кошница за кола 35лв

10   Матрак със зимна и лятна страна Блянболино 94лв
11   Чаршафчета с обиколник Arbor 59лв
1   Бебешка количка Navington 554лв
2   Вана със стойка 100см 43лв
3   Кошара и скрин 443лв Соня ЛД-9
4   Хавлия La vele 140/70см - 600гр/кв.м
5   Памперс премиум кеър 78бр
6   Мокри кърпи 128бр
7   Тампони за грим и клечки за уши
8   Еднократни пелени за родилното 60/90см 10бр
9   Прах за пране и течен бебешки сапун за родилното
10   Олио за тяло за родилното
11   Шапка 2бр
12   Чорапки 4бр
13   Ръкавички 1бр
14   Пелени - бархетни 80/50см 4бр

В списъка не са вкл.:
лампа от химайска сол – 25лв – моя прищявка 
олекот. завивка и възгл от гъши пух – 170лв – подарък, който не мога да откажа 
възглавница за бременни – 105лв – от САЩ – пак моя прищявка 
Отказах се от:
Бебефон, шезлонг, залъгалка, гъбка за баня, следродилен колан (реших, че няма да го нося редовно – ще си купя стягащо бельо след раждането ) и контейнерчета за кърма
Чаршафите – 100% памук – в този сайт около 30лв - http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=141 – само за долен, горен и калъфка
Аз писах на производителя – български – даде ми цена 16,5лв за горното изброено и ще ги ушие по мои размери – но ще купя и 3 обиколника – 2 странични и 1 за глава – общо всичко 59лв
Държа обиколниците да са отделни – а не един цял
Бархетните пелени – ще купя плат от магазин и ще ми ги нарежат и обшият – може и повече да купя
Козметиката – 95лв всичко – от САЩ – но ще ми стигне за доста време  ако погледнете милилитрите 

# 385
Момичета аз пък да ви се оплача относно изплащането на болнични.
Аз съм със същия проблем и едва днес си получих парите за болничния от м. февруари!  ooooh! Имам още два болнични, които не знам кога ще бъдат изплатени. При следващото забавяне, обаче, ще отида при касиерката ни и ще поискам тя да ми даде пари за месеца   smile3512
edna ot nas, проблема ми е тромбофилия, която обаче се прояви преди две години и изкарах масивна белодробна емболия. Добре, че имах късмет с болницата и ми спасиха живота на косъм. По-принцип моята кардиоложка не ми разрешаваше изобщо да забременявам с тези проблеми, но аз реших, че трябва да рискувам в името на най-ценното нещо в живота. И така, сега си слагам ежедневно инжекци фраксипарин и се моля на Бог да е отново с мен и при раждането. Няма да ви натоварвам повече с тези проблеми, само искам да ви кажа да внимавате с противозачатъчните, защото емболията ми беше провокирана от тях.
Сега тивам да си пусна изследвания, че снощи много ме боля кръста и се притесних нещо, а после ще публикувам и аз моя списък.
Приятен ден момичета  Hug

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 08:35 от hrisik

# 386
Августа, аз имах сериозен проблем с тези киселини. Повтарям се, но - морих ги с кисело мляко. За щастие хомеопатът ми даде нещо което ги спря изведнъж. И кръвното ми свали с хомеопатично. Думи нямам да си го похваля. Simple Smile За съжаление няма нищо общо косата на бебето с киселините. Нико се роди с много малко коса, а с него имах пословичен опит с киселини - 4месеца ядях само кисело мляко и пак ме тормозиха.
Гърдите си на слънце аз няма да излагам, за да не изсъхне кожата. Достатъчно е да ходя без сутиен из къщи. Чувствителни гърди и зърна - за съжаление ще трябва да търпите. Един от недостатъците на бременността.
Шезлонгът има полегнало положение. Столчето за кола не е удобно като алтернатива. Много  е сгънато детето и не е добре да се държи в тази поза толкова време. Дори препоръчват макс. 2ч да стои там. Аз много пъти съм писала че за нас шезлонгът беше най-използваната вещ, но не при всички е така. Люлках си го там, спеше си, играеше.. идилия.. и навсякъде си го разнасях.Една от нас - едно към едно Hug
Сутиени за кърмене - ползвах с капачето, мооого ми бяха удобни. Но си купете, като родите че гърдите растът с дни. Първият, който си купих веднага след раждането, след 2 седмици не ми ставаше.
Лансинох ползвах, много доволна,нищо не му се прзаляше. Аз не мога да търпя дискомфорт и все търся решения. Ако на някой му се пързля, да го отмива преди кърмене.
Кошарите - всяка си има своите предимства. Каквото и да изберете, няма да сгрешите, така че се водете от естетическа гледна точка.Barbera ти пък какво прави в бебешката кошарка.  1crib
Анхелка - по списъка: и аз гледах Навингтон количка, Кадет мисля беше. Допадна ми! И добре я усещах на бутане. А и имаше червена, която много ми хареса , като цвят. Но все още не съм решила. Според мен е грешка, че си се отказала от бебефон и шезлонг. За шезлонга казах, а бебефона е другата супер-дупер ползвана вещ. На мен кухнята ми е до детската стая и въпреки това не можех да правя нищо без да го виждам.
Лъки - много гадно това с песъчинките. Аз по принцип имам такива проблеми, без да съм бременна. Знам че при бременност се изострят. За сега нямам оплаквания. Но и ти пий много вода,да не е чешмяна. Аз ползвах червена боровинка, но май не е препоръчителна при бременност. Проучете. С бъбреците шега не бива. Пусни си урокултура. Иначе Хариет и Лада Нива ще станат банда, знам си аз.  Laughing Melly.G как не се е сетил за Ферарио Поршев незнам.. мисля че ще бие по точки Лада нива
За дрешките Made in China - в Китай има 24 нива на качество. Така че всичко може да се види с такъв етикет. В глобален аспект, все още не се съзнава каква сила ще стане Китай в бъдеще.
Каси, съчувствам ти искрено. Не бързай с покупките. Имаш време все още. Изчакай си парите, тъкмо ще са на куп и ще пазариш спокойно.
Ох, това беше sweating Който имал нерви да изчете, БЛАГОДАРЯ. Оивам да шофирам. На края на курса съм и ще се явявам на външен в началото на юни. Много ми е готино. Дано успея да покарам преди да ми е станало огромно шкембето.

# 387
  • Варна
Бейбифона за мен е много полезна вещ. Имам един от преди, но някакъв смотан на Бертони. Ловеше някакви си честоти, шумеше без причина. Сега може би ще взема с видео, ще видим. Шезлонг също имам и много го ползвах. Сега смятам да взема и от тези ел. люлки.
Скай, скрих се в кошарата веднъж от детето Mr. Green

# 388
Здравейте, момичета!  sun ето ви малко слънце в този дъждовен ден!!!
 Августа, за киселините на мен мо помагат само маслини от тези едрите черните - супер мамут!
 Анхелка, оправяй си по-бързо проблема с бъбреците, че не е шега. Аз по принцип урината ми е чиста, ама все пак профилактично си го пия чая за бъбриците!
 hrisik, браво на теб, че си решила да раждаш!!! Майка ми на времето, така бяха й забранили  мен да ме ражда, а тя никой не послуша и ето ме! Simple Smile Пожелавам ти лека бременност до финала и здраво бебче!
 Smiley, очакваме новини от ФМ! Simple Smile

# 389
Леле доста сте изписали!  Crazy
 Малко да се включа:
Бейбифона Никога не сме ползвали, в стаята не бебо пускахме единият лаптоп с камера, пускаме скайп, в хола пускаме другият скайп и така си гледахме бебо.  Laughing
hrisik  Hug Ох мен ме мореше един цистит миналата седмица, пих уринал и всичко се нареди...това пикочните инфекции са ужасно нещо  Confused

Смайли Чакаме отзиви за бебоците!  Sunglasses
Mince Винаги има слънце! Просто е зад облаците  Laughing В този ред на мисли днес съм със зимното яке.  Laughing

Аз за пореден път съм болна, гърло, треска...но ще мине  Mr. Green Тази бременност го ударих на боледуване.

Общи условия

Активация на акаунт