Автоимунен тиреоидит на Хашимото (24)

• 72 713
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, какво означава резултат ТСХ 1,84 ?

Означава, че е в норма.

Благодаря ти. Но съм озадачена, защото имам много неприятни симптоми.
Които са ?

Силна умора, чувство за студ, подуване на крайниците, запек, наддаване на кг...

# 76
  • София
А антитела?

Честито на мама Петя! Много здраве, късмет и усмивки на бебоците и семейството им!  bouquet
И мерси за новата темичка. Simple Smile

# 77
Момичета, какво означава резултат ТСХ 1,84 ?

Означава, че е в норма.

Благодаря ти. Но съм озадачена, защото имам много неприятни симптоми.
Които са ?

Силна умора, чувство за студ, подуване на крайниците, запек, наддаване на кг...
Само ТСХ няма да е най-точен показател в случая.
Според мен провери нивото на антителата Анти тро. Ако е започнал някакъв автоимунен процес първо те ще се покачат преди да се помръдне ТСХ.
Преди да се активира моето заболяване, аз също бях с ТСХ и ФТ4 в норми, но посетих ендокринолог именно заради симптомите които имах, макар че хормоните бяха в норма.
Той ме прегледа на ехограф и изказа съмнение за вероятен автоимунен тиреоидит и ми поиска изследване на антителата Анти тро. Резултатът беше 304. Нищо не ми назначи да пия, но каза след 6 месеца пак да си пусна ТСХ и Анти тро и да отида. След като ги пуснах, Анти тро вече беше 600, а ТСХ 0,005 и започнах лечение.

В случая антителата не се покриват от касата, следователно личния лекар най-често пуска само ТСХ.
Друг вариант е да посетиш направо ендокринолог, да му опишеш симптомите. Ще погледне жлезата, ще назначи ако са нужни още изследвания. Така е най-добре вместо да се довериш само на едно изследвано ТСХ.
Не знам от кой град си, тук момичетата могат да препоръчат добри ендокринолози (и по каса и без здравна каса), и за поставяне на диагноза и за лечение.

Хехе, милинка ме е изпреварила. Hug

# 78
Момичета, може би трябваше да поясня, че аз си имам диагнозата от няколко години и пия Еутирокс. Но тия оплаквания ми дойдоха в повече. Тия стойности са с лекарства.

# 79
  • София
alllure, утрогестана се слага вагинално, защото така действа локално и се твърди, че е по-добре така. Той съдържа прогестерин, които е синтетичен прогестерон (хормона пазител на бременността).

# 80
alllure, Госпожица Лаленце ти е отговорила, но и аз да потвърдя, че вагинално Утрогестана се усвоява по-добре.

# 81
alllure, Госпожица Лаленце ти е отговорила, но и аз да потвърдя, че вагинално Утрогестана се усвоява по-добре.

Sea lights, Госпожица Лаленце, благодаря за отговорите ви.

В листовката на лекарството пише, че лекуващият лекар преценява кой от двата начина на прием е по-подходящ. В този смисъл при положение, че моята лекарка ми каза да го приемам по тази схема и през устата, не виждам какво мога да направя освен да я послушам и да последвам съвета й. Все пак нали за това са лекарите. Simple Smile

Надявам се всичко да бъде наред все пак. Аз съм против самолечението и практиката тоя рекъл оня казал. Освен това четох, че доста момичета се оплакват, че при вагиналния прием лекарството винаги изтича дори и човек да е лежал преди това известно време. За активно работещ човек като мен просто този вариант е немислим. Надявам се всичко да протича леко и да не ми се налага да лежа и т.н., защото ще стане сложно...

Все пак ви благодаря от сърце, че изразихте мнение Hug

# 82
  • София
alllure , честито отново. Пожелавам ти да изкараш спокойни 9 месеца и на финала да се радваш на здраво, жизнено и прекрасно бебче. Стискам ти палци и ти желая много лека бременност.
Аз искам да ви се похваля. Във вторник пуснах при моята ендо ТСХ и след кошмарния резултат от предишната седмица ТСХ >100(пуснат в друга лаборатория), сега резултатът в нейната лаборатория се оказа 3.04 при таван 4.00. Grinning Дори ми даде зелена светлина за бебеправене. Сега си продължавам с Метизола по схема, а когато видя положителен резултат веднага спирам хаповете и отивам при нея за да мислим как да регулираме ТСХ ако се налага.
Честито и на мама Петя с пожелания за много здрави, щастливи и безгрижни деца!

# 83
alllure , честито отново. Пожелавам ти да изкараш спокойни 9 месеца и на финала да се радваш на здраво, жизнено и прекрасно бебче. Стискам ти палци и ти желая много лека бременност.
Аз искам да ви се похваля. Във вторник пуснах при моята ендо ТСХ и след кошмарния резултат от предишната седмица ТСХ >100(пуснат в друга лаборатория), сега резултатът в нейната лаборатория се оказа 3.04 при таван 4.00. Grinning Дори ми даде зелена светлина за бебеправене. Сега си продължавам с Метизола по схема, а когато видя положителен резултат веднага спирам хаповете и отивам при нея за да мислим как да регулираме ТСХ ако се налага.
Честито и на мама Петя с пожелания за много здрави, щастливи и безгрижни деца!
Супер новини! Браво!
И... успех:)

# 84
Честита двойна радост на Петя  bouquet Щастливо детство желая на мъниците Heart Eyes

Светла, честити ви розови гащи Hug

# 85
Как съм оттървала новата тема  ooooh!

Една чудна новина:

В понеделник в 7ч сутринта Петя 78 е родила близнаците Мирослав-2150гр и Цветомира-2480гр.

Каква прекрасна новина  newsm44 newsm44 честита сбъдната мечта на мама Петя и бързо възстановяване! Да са и живи и здрави дечицата  много да ги радват!  Hug Hug
Момичета, аз стартирах 3-тата си инв процедура  Blush Моля се, да е последната, успешна Praynig и с ей такъв финал  EFP stork-boy stork-girl 1stroller и ревящ Peace Praynig Стискайте палци!
Честито на всички които сбъдват мечтата си за бебче  Heart Eyes виждам, че има много мами в темата Hug  bouquet

# 86
desdemona от мен имаш много стиснати палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 87
Хайде, Дездемонке, смело напред и по вода да върви всичко!
УСПЕХ и ще стискаме палци и ще се молим и мислим позитивно!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 88
# 89
  • до една звездичка
Честито и от мен на мама Петя!  bouquet

Силно стискам палци и на теб, Дездемона! Hug

Общи условия

Активация на акаунт