Автоимунен тиреоидит на Хашимото (24)

• 72 710
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • София
desdemona, дано всичко да е успешно и да завърши с пухкав двоен финал  Praynig  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Ето от мен малко розов прашец:
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 91
  • В градината...
Десдемонка, успех и да станат повече от едно бебенца  Peace

# 92
  • София
Здравейте, честити бебета на Петя! да бъдат здрави и много весели.
Момичета, замотах се днес и не успях да се обадя на Начев, за да го попитам изписаха ми Допегит за кръвното, някой има ли представа с какъв интервал мога да го пия от ел-тироксина. Кардиологът каза, че няма проблем да са заедно,ама това съм сигурна, че не е вярно и ендото ще ми отреже ушите, ако ги пия заедно. Ако някой е пил допегит да казва колко време след ел-тироксина е било. Оф, такива схеми вече имам за пиене на всичките си хапчета , че 24 часа не ми стигат да си ги разпределя, че едно с едно не вървят.

# 93
  • София
Миналия месец Начев ми каза, че всякакви лекарства трябва да се пият мин. 2 часа след л-тироксина.
Десдемона, късмет и стискаме палци за успешна процедура!

# 94
Благодаря ви момичета безкрайно сте мили   bouquet  Hug Дано след време имам хубави новинки  Praynig Hug

# 95
desdemona , всичко ще се нареди, не го мисли! Сигурна съм!  Hug

# 96
  • София
Миналия месец Начев ми каза, че всякакви лекарства трябва да се пият мин. 2 часа след л-тироксина.
На мен пък ендокриноложка ми каза да пия еутирокса едновременно със селеногин.  newsm78

# 97
На мен пък ендокриноложка ми каза да пия еутирокса едновременно със селеногин.  newsm78
Аз взимам Л-тироксина и след 30 минути закусвам а след час взимам 200мг селеногин, незнам но четох някаде че в Америка селенът се изписвал задължително понеже липсата му в организма можела да провокира Хашимото а при част от случайте при едногодишен прием антителата влизали в норма и всичко се дължало на дефицита му,  да се похваля днес излезна пробата от пролактина в норма,уви той не е причината за главоболието стойности на пролактина при мъже: от 44,5 до 375 mlu/l, моя резултат е 184mlu/l, егати главобола от нищо не се повлиява сега минавам на Топирамат някой да има опит с него и лични впечатления? Wink

# 98
  • гр. София
desdemona, пожелавам ти лека процедура и най-вече със желания финал:  ylinfant Имай вяра и мечтата ще стане реалност! Ние сме с теб!

# 99
Момичета, струва ли ви се вероятно при наличие на възелче и при условие антителата /ТАТ/ са били много над норма, сега да са паднали в референти граници?

# 100
Момичета, струва ли ви се вероятно при наличие на възелче и при условие антителата /ТАТ/ са били много над норма, сега да са паднали в референти граници?
Не съм момиче  Grinning , ама и на мен ми е интересно това възможно ли е? Смисъл Л-тироксина И Еутирокса служат за  да влезе ТСХ в норма ами ТАТ и МАТ еутирокса и Л-тироксина не ги ли свалят? И ако не как ще се борим срещу тях ? Единия ендо каза че селена бил за спадане на антителата само той ли е предназначен срещу тях? И другото което ме интересува понеже съм объркан по този въпрос а и днес бях при градския ендокринолог според симтомите които му изброих ми казва че съм имал и Хашимото и Базед това въобще възможно ли е, и понеже е доста стар ми се струва че е изкукуригал???? Имам ТСХ 3,15 ТАТ-296 и МАТ44 И два възела по 7,7 мм на ехографа без увеличение на жлезата, в Токуда ми казаха само Хашимото но пък ФТ3 И ФТ4 не съм пускал незнам тоя днес ме хвърли в тъч, сигурно въпроса ми е много тъп но това ме накара да се замисля? Wink

# 101
  • София
Donchev12, здравей.Без да съм голям специалист, мисля че от Токуда  имат право. При завишени антитела, обикновено диагнозата е Хашимото. Не е необходимо жлезата да е увеличена. Аз нямам възли или увеличение, но тъй като съм с високи МАТ , аз също съм с диагноза Хашимото. А относно базедовата болест, трябва ТСХ-то ти да е под долната граница. А иначе и на мен ми казаха, че Селена е предназначен за лечението на Хашимото. Надявам се да съм била полезна, и все пак консултирай се ако искаш и с друг лекар.

# 102
  • София

Не съм с възелче, но от антителата бях с повишени само ТАТ. Като си вкарах хормоните в норма, ТАТ също ми влезоха в норма.

# 103
Donchev12, здравей.Без да съм голям специалист, мисля че от Токуда  имат право. При завишени антитела, обикновено диагнозата е Хашимото. Не е необходимо жлезата да е увеличена. Аз нямам възли или увеличение, но тъй като съм с високи МАТ , аз също съм с диагноза Хашимото. А относно базедовата болест, трябва ТСХ-то ти да е под долната граница. А иначе и на мен ми казаха, че Селена е предназначен за лечението на Хашимото. Надявам се да съм била полезна, и все пак консултирай се ако искаш и с друг лекар.
tasyАми да и аз мисля че е така както казваш и ти.
svetla81 дано и при нас да е така при регулиране на хормоните и антителата да взлезнат в нормата си, а на теб какви ти бяха стойностите на ТАТ

Понеже аз съм на 25 год. и мъж това заболяване на щитовидната е супер рядко но както и да случвало се на 20 мъже 1 да го има, та имам сестра на 18 години която след като разбрах за Хашимотото я накарах насила да си пусне и тя за всеки случай просто ей така и днес си взела изледванията и ми ги носи не е ходила на ендокринолог само в лабораторията аз я закарах и гледам аз ТСХ 4.98 при 0.27-4.20 и ФТ4 13.350 при 12 - 22, според вас това означава ли че и тя има Хашимото това беше за проба сега обезателно ще пусне ТАТ и МАТ и ще мине ехография,аз когато първия път се изледвах имах ТСХ 3,9 а тя 5 а ФТ4 и е на долна граница,каква е възможноста и тя да го има,как въобще е възможно и двамата с една съща диагноза ебаси филма  Shocked  Simple Smile

# 104
  • София
Donchev12, недей предварително да се шашкаш. нека да си пусне сестричката ти и антителата, и да иде с резултатите да се консултира с ендокринолог. тези резултати, които цитираш приличат само но хипофункция на жлезата. Никой не е казал, че е Хашимото. напълно възможно е антителата да са в норма. Нека за собствено спокойствие момичето да иде на консултация със специалист. Значи високо ТСХ и ниски стойности на ФТ4 обикновено говорят за хипофункция на жлезата, а ниско ТСХ в комбинация с високо ФТ4 - хиперфункция. ТАТ и МАТ са антитела, които могат да са в норма независимо от ТСХ. Тези антитела обикновено при много високи стойности показват наличието  на Хашимото. Относно последния ти въпрос  - имате ли някой в рода с проблеми с щитовидната жлеза - майка, баба? Често заболяванията на щитовидната жлеза се предават по наследство.

Общи условия

Активация на акаунт