"Системата минус 60"- тема №33

• 42 292
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро!

Аз най- накрая стопих плюса и отново съм 68 кг.Много ме демотивираха тези +2 кг. лепнали се за мен от нищото за 24 часа, но вече съм спокойна.

Днес:

З. пържена филия със сирене
О. боб яхния
В. салата

# 601
  • Варна
[gpym4e, нали знаеш, че обедната филийка, макар и без масло, не е системна?  Peace
В книгата пише, че хляб /не бял/ е разрешен за целия ден, за предпочитане сухари или ръжен - стр. 89 Embarassed
Между другото видях, че тези таблици, които ги има на стр.1 на нашия форум, са от руския сайт, но понякога виждам различия между тях и книгите на Мириманова. Знаете ли кой ги е изготвил? Може би фенове на системата, а не самата Мириманова?

# 602
Първо - извинявайте момичета!
Второ - спирам с обещанията, защото е срамота да ги нарушавам толкова грубо!
Трето - благодаря ви, че ви има!

Направих таблиците за юни и юли.
Тази за юни ще стои отключена поне две седмици (направо не мога да повярвам как си изтече месецът).

Преместихме се при моите родители уж само за лятото (тях няма много, много да ги има по това време), още сме в камари с багаж и се чудя кое къде да поставя. Леглото е неудобно, сложихме един... не е матрак, а такова, което ти поема формата на тялото - около 10 см и с него е значително по-удобно и мнооооого по-горещо. Бях леко помръкнала и налазвах всякакви сладки неща, но само с кликването върху линка на форума и светът стана друг! Много добре ми действате дано да успея да задържа настроението!

Прегръщам ви всички!
Сега се връщам да видя резултатите от маратона  Crazy

# 603
  • София
Здравейте,

Аз съм мома-ергенка до края на другата седмица, затова може да се каже, че предимно си почивам и се занимавам със себе си.
Та днес менюто ми е:
З: Два варени кренвирша и половин пъпеш; Simple Smile
О: Тиквички с кайма на фурна;
В: Не знам още.

# 604
  • пак на Рив Гош
[gpym4e, нали знаеш, че обедната филийка, макар и без масло, не е системна?  Peace
В книгата пише, че хляб /не бял/ е разрешен за целия ден, за предпочитане сухари или ръжен - стр. 89 Embarassed
Между другото видях, че тези таблици, които ги има на стр.1 на нашия форум, са от руския сайт, но понякога виждам различия между тях и книгите на Мириманова. Знаете ли кой ги е изготвил? Може би фенове на системата, а не самата Мириманова?

Права си, грешката е моя  Embarassed. Понеже не харесвам ръжен хляб, по подразбиране съм изключила всякакъв хляб след закуска (и вече съм забравила, че не е по Системата  Laughing).
Таблиците на първа страница, мисля, че Еlileni и Лебед ги бяха систематизирали  (дано да не греша  newsm78) и може да има малко различия с книгите на Мириманова. Знам, че за нашите условия, е включено бялото саламурено сирене, което Мириманова не е включила в книгата, но след изрично запитване от страна на Жаси и другите системки от темата, Мириманова беше отговорила, че може да се включи. Все пак руските продукти и начин на хранене се различават от българските, та може да има някои нагаждания. Това го забелязах най-вече в книгата с рецепти - повечето от нещата няма да ги сготвя (напр. желирано месо и т.н.), а по принцип харесвам голяма част от руската кухня.

Лебед, радвам се, че се появи  Hug. Този мус дето поема формата на тялото наистина държи много топло - имах случай да го пробвам в един хотел - така хууубаво потъвах барабар с килограмите и така хууубаво ме обгръщаше  Mr. Green (а на мен и ми е неудобен, но това е друга опера). Приключвай с налазването на срадкишите и се връщай при нас  Grinning

Gabiplus, завиждам за ергенския живот... много е хубаво така да имаш време да се занимаваш само със себе си, без да те дърпат за 100 неща от 100 страни Simple Smile.

Менюто днес:
З - филия с масло и кашкавал, портокалов сок, кафе с мляко
О - "ветрило" от патладжани със сирена, зелена салата, обезмаслено кисело мляко
В - сигурно ще е или печено свинско филе миньон или диня с обезмаслено прясно сирене
След малко се качвам на велоергометъра за стягане на дълъг бедър  Mr. Green
Сутринта кантарът показа 400 гр надолу от сряда насам... доволна съм  Grinning

# 605
Лебед, добре завърнала се! Теб те помня още от миналата година. Много стимулиращо ми действаше.

Момичета, ние утре заминаваме на море и не съм съвсем сигурна , че ще я карам по системата. Определено няма да преяждам - не съм там на угояване , но по някое сладоледче или цаца с бира привечер... Thinking Поне ще плувам всеки ден,дано е  малка компенсация за евентуалните прегрешения. От друга старана  си мисля , че ако кривна за седмица от правия път  няма да е чак пък такава трагедия, хора сме , грешни сме...
 Вие какво ще ми кажете в тоя ред на мисли?

# 606
Роца и аз се радвам, че се появих  Hug
Нямам заслуга за систематизирането на храните в табличен вид. Еlileni и Жасмин доста се потрудиха по тях. А що се отнася до "срадките" Grinning за сега ще продължа да ги налазвам за закуска, но няма да им се мръща след като ги изям :Р

gpym4e, до колкото си спомням, Мириманова е направила тези корекции за да стане по-достъпен/облекчен режима. Отделно Жасмин е питала лично Мириманова за нашето сирене + ние самите си променихме едно от правила (без да се вписва в таблиците) допуснахме консумация на сезонни плодове за вариантите с плодове вечер. Писала съм го много пъти, този режим е правен от един човек за един човек - хубаво е хората като мен, които в момент, в който излязат от релсите не могат да се задържат на земята, а литват в облаците да си спазват стриктно режима, за всички със самосъзнание и самоконтрол той би било добре да се нагоди спрямо тях самите.

Камчи, благодаря Simple Smile Не се броя завърнала се, но ще се опитам с малки крачки да се завърна - цел първа -> утре да е системен ден Simple Smile На теб ти пожелавам да се насладиш на почивката!

# 607
  • Варна
Роца Аз също не обичам много ръжения хляб и съм го заменила с пълнозърнест или царевичен от време на време. Купих си елда, но честно казано още не съм си правила, нещо ми е нетипична, не знам дали ще ми хареса, въпреки че е много полезна.

Лебед  Добре дошла и нови успехи! Това с плодовете много ми хареса, все пак лятото предпочитам сезонни плодове, а не цитрусови...

За днес - З - 2 филийки с филе и мляко с какао, О - пиле с ориз, В - 1 ябълка и чаша мляко

На всички отпускарки - приятен плаж! Hug

# 608
  • София
Аз днес пак ще пропусна вечерята. На обяд нали си пекох някакви тиквички с кайма, та явно от тях ми стана гадно на стомаха и даже посетих няколко пъти двете нули по улиците със сериозно растройство. Изобщо нямах желание да ям каквото и да било след това. Но пък си пийнах доста минерална вода. Simple Smile

# 609
  • Варна
Аз днес пак ще пропусна вечерята.

Габи, знам, че си много стрикна към системата, но ми се струва, че ти почти не вечеряш. Дори да е минало 18 часа би могла да хапнеш нещо леко, важното е да има 2 часа от вечерята до лягане . Редовното пропускане на вечеря е една от грешките в системата- не бива да има много време между отделните приеми на храна... Но разбира се, ако не ти се яде, не се насилвай, можеш да пийнеш един айрян напр. Hug

# 610
Добро утро.Тази сутрин канатарът не помръдна.Оставам си на 4 смъкнати килограма.Малко ми стана чоглаво  Sad, но има и такива моменти.Менюто още ми е много неясно и ще го пиша по късно или утре.
Лебед, радвам се да те видя  Hug
Камчи, приятна почивка   bouquet

# 611
Здравейте момичета!

Тази сутрин няма промяна-кг са си -7, но няма и плюс...което е супер! Отчайващо бавно свалям, но стрелката на кантара приближава психологическата граница от 80 кг.
Днес:
з-две пълнозърнести филийки с месен пастет, кафе;
о-порция зрял фасул, салата, сирене;
в-диня със сирене!
Лек ден!  Hug

# 612
cvetna77 и аз се радвам да те видя!  Hug

gpym4e благодаря Simple Smile

днес
з (10:30): овесени бисквити (яйца, кафява захар, орехи)
з2 (12:30): половин пъпеш, две праскови
о (14:30): яйца със сирене (забравих да си взема чушки иначе щеше да е мишмаш) + салата (вече огладнявам, но ще изтрая още един час)
в (17:30): кайсии с нещо (най-вероятно с кисело мляко и сирене)

Това е планът за днес.

Не мога да си обясня как мога да зарязвам така любимите си плодове и зеленчуци, когато не съм системна?

# 613
Здравейте момичета,
аз се завърнах опитах се да  бъда системна  двата дена, почти бях като в събота  вечерта хапването беше към 20:30ч. , което никак не е системно и то гъби с кашкавал.
в неделя
З-  кроасан+кафе+фреш портокал +кафе и 1л. вода
/докато нервно чаках дъщеря ми да излезе от изпит/
О- 13ч. -салта домати и краставици, кашкавал пане+ 1л. вода
междинно докато пътувах към 16-17ч. май тогава беше , едно малко корни и кроасан, ей това не е системно
и като се прибрах към 19ч. 5 кайсии
Днес
З- 2 сухара, 1 домат и малко сирене +кафе
О- омлет със сирене, салата
В- не знам  чудя се дали картофите  на фурна вечер  може, но май сигурно ще отида да взема една диня със сирене

# 614
Здравейте , не съм писала, не съм системна, но смятам заедно с Лебед да почна Mr. Green. То все така казвам Embarassed, направо ме е срам вече, но ви чета.
Лебед , добре дошла Hug, липсваше ми!
bubka72 ,  не може картофи за вечеря Peace , купи си диня със сирене
Аз за днес толкова ми е топло, че не ми се говори:
З-домашен хляб една филия с кашкавал, айрян, кафе
О- две варени яйца, извара
В- ориз със зеленчуци,ако успея да го направя до седем, иначе ще е шопска
Лека вечер на всички, утре ще напиша от колко кила почвам

Общи условия

Активация на акаунт