"Системата минус 60"- тема №33

• 42 283
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
juspar, изобщо не съм искала да те засегна и въобще не съм твърдяла, че имаш изказване да не се ядат сезонни плодове.Говорих много ясно и конкретно, че не ми се струва разумно нито от финансова нито от здравословно гледна точка да  при наличието на овощна градина в къщи аз да давам пари за плодове, които не знам от колко си време са откъснати и с какво са третирани за обяд и вечеря.Миналата година спазвах системата и имах добри резултати, но след това я прекъснах и естествено качих всички килограми.Наясно съм, че няма да станат нещата ако за определен период спазвам системата и отслабна и после си карам по старому.Бил ли си веднъж дебел после цял живот трябва да си нащрек.Това е истината.Лично за мен аз взех твърдото решение системата да ми стане начин на живот и честно казано въобще не си се представям да ям сезонните плодове само на закуска.А и ядяйки от тях имах добри резултати.Не мисля, че ми пречат да отслабвам.Все пак ти се извинявам  Hug Не искам да оставаш с лоши впечатления.Целта ни е да се подкрепяме и да отслабваме заедно   bouquet А относно яденето по никое време и хапването и гризването на сладичко и др. подобни....да за критика си е и я приемам най добронамерено  Simple Smile
Менюто ми за днес:
З- 3 пълнозърнести ф. Вита с чисто масло и шарена сол, едно малко парче сладка баница (домашна)
О- Елда с печен пипер, чесън и лук (имам още печен пипер в буркани от миналото лято от градината ни и искам да си изпразня мазата, за да има място за новата реколта  Mr. Green)
В - пак същото като обяда.Ще си я сваря елдата без масло, за да е системна и за вечерта
Роца, и аз много си завиждам за градината.Просто много обичам плодове, имаме голям двор и решихме, че ще го засеем с плодни дръвчета...И ако наистина ти се занимава направи колажчета с преди и след системата.Наистина много мотивиращо действа  Peace Аз се снимах в сегашната си прелест и се надявам след време да имам и аз какво да покажа.
Shishimoncho, дано да имаш повече смъкнати килца до почивката, за да ти е по комфортно.
Лебед, вторник е утре  hug Чакаме те.....
През изминалата седмица топих плюса от среднощното ядене на вафли и фъстъци и се надявам повече да не правя така  Praynig Лято е и искам да отслабвам а за другото искам да изглеждам като модел от Вог  Mr. Green

# 361
  • София
Здравейте момичета,
как сте след уикенда. Аз скоро не съм писала, защото не бях много системна и трябваше да има много драсканици, та затова реших да си премълча. Та, нова седмица, ново начало, както се казва Simple Smile
Менюто за днес:
з. парче кекс, мляко с кафе с бисквитка, сега пия зелен чай
о. домати, чушка със сирене
в. хич незнам, може би една пъстърва дето се подмята в хладилника и няма кой да я изяде
За съжаление дечицата са болни и трябва и с тях да се занимавам, и незнам вече какви са тези болести през лятото, мислех че поне тези 3-4 месеца ще им се размине, но уви Sad . Та, наистина най-важното да сме живи и здрави, пък ще отслабнем, кой по-бавно, кой по-бързо. Много гушки на всички ви и успешен и усмихнат ден  Hug

# 362
juspar, не се сърдим... Hug Дисциплина, това е разковничето  Peace Аз лично смятам, че е много по-добре да хапваме нашенските плодове и момичетата отчитат същите резултати...важен е принципът!  И все пак всеки решава за себе си, нали?
Аз лично години наред съм прилагала "лечебното гладуване" на Лидия Ковачева/лично я познавах/ и тя казваше същото-зимата цитруси и ябълки, лятото всички наши плодове. Винаги съм постигала отлични резултати.
Как сте днес в тази горещина?  Shocked
Менюто ми за днес:
з-две парчета кекс, кафе;
о-лодка от тиквичка, салата, сирене;
в-таратор;
Усмихнат ден от мен! Hug

# 363
  • България
Здравейте,Момичета!
Да се похваля,вече съм 70.00 кг! newsm44,може би скоро ще мина в "Клуб 6" baby_neutral
Радвам се,че недоразуменията са изчистени и Мир,Любов и Системни менюта красят редовете тук.
sofy бързо да се оправят децата!Миналата седмица и моето Ивче беше болна,а вчера приятелка се оплака че близнаците й са на антибиотик.Дано при вас нещата отшумят бързо! baby_neutral baby_neutral
Камчи,къде мога да намеря рецептата на тази крем-супа от тиквички?Благодаря за идеята  Heart Eyes
Shishimoncho,от колко време си в "Системата" (как звучи,само!!)  Laughing
cvetna77,блазе ти че градинката ти е в двора...,а за кг-права си,аз свалих 17кг с Дюкан,а сега същите кила пак ги свалям...ето за това много ме е страх да не се проваля отново...
А това е менюто днес:
З-пълнозърнеста филиика,салам,сирене,бонбонка,кафе с мляко
О-пълнозърнеста филийка с пастет,таратор
В-2 варени яйца

Усмихнат и успешен ден!!

# 364
juspar, kal добре те разбирам за килограмите.Аз след първата бременност смъкнах 33 кг. но след втората и третата пак ги качих.Този път наистина искам да е за постоянно.Усещането за лекота и това да влезеш в магазин и да можеш да си купиш дрехи нормална номерация...хммм ....това е част от мечтата ми  Heart Eyes

# 365
  • София
juspar, благодаря за загрижеността. А моите деца не ги допускам да ползват АБ, ако много се влошат нещата отиваме на хомеопат и той оправя нещата. Все пак е лято и се надявам да няма усложнения  Praynig

Усещането за лекота и това да влезеш в магазин и да можеш да си купиш дрехи нормална номерация...хммм ....това е част от мечтата ми  Heart Eyes
Цветна, от сърце ти го желая  Hug

Аз онзи ден по път за вилата, гледам един магазин за дрехи, и си казвам да вляза да видя, да си харесам нещо. Да, харесах си едни 3/4 панталони, но се оказа, че като ги обух са с много ниска талия и хич не ми седяха добре, а и ми бяха доста теснички. Та и аз въпреки свалените кг дотук има още какво да се желае. Миналата седмица срещнах случайно колежка от бивша работа, тя и тогава си беше доста слаба, ама сега съвсем се е вталила, та тя гордо си носеше едно 3/4 клинче и много добре изглеждаше, е и аз искам така, ама да видим кога  Crossing Arms Simple Smile И продължавам смело напред.

# 366

Shishimoncho,от колко време си в "Системата" (как звучи,само!!)  Laughing

Ох срам ме е да кажа... От 17ти юни миналата година, но то няма такова "системстване" като моето. Амбицирам се системствам и после оплескам нещата и пак се амбицирам да горя плюсове и пак оплесквам. Направо съм за порицание пред строя.  Crazy Преди имах механичен картар и по него тръгнах от 79, стигнах до 74. Имах 5 свалени килограма общо и си купих нов кантар, които показа с 3 кила отгоре - 76.9. От тогава не съм смъкнала, но сега като свърши МЦ трябва да има раздвижване надолу. Направо си е за срам , другите момичета за 2 месеца ги свалят тези кила, аз от година, но не бързам за никъде. Не съм ги качила за един ден, за да изскам да се свалят за толкова. Сега съм включила и спорт и съм по- системна от преди  Rolling Eyes. С ваша подкрепа и с повече постоянство ще ги сваля  Praynig

# 367
  • София
Хайде и аз за порицание пред строя  Embarassed !
Миналата седмица беше някаква лудница откъм работа и естествено, системстването отиде на заден план  Tired . Хубавото е, че нямам плюсове, което мисля, че е само благодарение на тренировките ми и огромното количество вода, което изпивам през тия жеги.
Гледам, се е обсъждала пак темата за сезонните плодове - лошо няма  Peace !
Лично аз, от опита ми през миналото лято, варианта "Плодове и млечни" (най-любимият ми), го измествам с "Зеленчуци и млечни" (да се разбира основно таратор). Забелязала съм, че кантарът върви надолу при това положение, така че съм спокойна. Череши рядко ям, фен съм повече на ягодите, които си позволявам от време на време за вечеря с кисело мляко. Но дойдат ли прасковите и динята......  нямам спиране coolcool eat .
Днешното меню:
З: сандвич с филе, 3 в 1
О: супа от зрял фасул
В: таратор
+ тренировка
+ скраб с кафе

Лебед, утре очаквам включване от теб  Hug !
Жаси, как е положението при теб? Здрави ли са децата? Уикенда водих моя на плуване и се оглеждах за теб.
Какво ще кажете за една Системна срещичка скоро?

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 18:33 от Kally May

# 368
Kally May аз съм много ЗА системна среща. Прибирам се края на месеца - 25ти. Ще Ви пиша кои дни мога да намина към София и в зависимост на кой кога му е удобно ще организирме нещичко. Ще се радвам да се запознаем официално  Hug

Ох и аз чакам да се прибера и да се наям на диня и розови доматки  smile3508

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 15:53 от Shishimoncho

# 369

А това е менюто днес:
З-пълнозърнеста филиика,салам,сирене,бонбонка,кафе с мляко
О-пълнозърнеста филийка с пастет,таратор
В-2 варени яйца

Месо, ако пастета е месен не се комбинира с хляб , хляб на обяд по - добре не, може в краен случай, да е ръжен.Peace
Виж на табличката за обяда последната графа.

# 370
  • София
Добро утро дами  Simple Smile
аз ли съм първа. Всички ли сте много ангажирани? Simple Smile
Вечерта пак оплесках нещата, т.е. яденето беше системно, но беше чак в 8 и нещо, след като се прибрахме отвън с децата. Трябва да хапвам по нещо точно като се върна от работа и после навън. Сутринта като се премерих беше очаквано, след изминалата несистемна седмица съм 1кило та и  отгоре малко  Sad много несериозно, просто много ме е яд на мен си, а бях толкова близо до целта. Не искам да казвам вече твърдо, че тази седмица ще съм супер системна, ама все пак трябва много да се постарая да не оплескам пак нещата.
Та, менюто ми за днес:
з. принцеса с малко домат и айран
о. домати и краставици + сиренце
в. месо
Моля включвайте се и давайте идеи за менюта, че нещо не вървят при мен нещата.
Успешен ден от мен  Hug

# 371
juspar   bouquet Кога започна и колко кг свали? Аз бавно свалям, но и нямам много кг за сваляне. Бях си поставила за цел 10, 6 от тях свалих за почти 5 месеца. Замислям се за още 5, но ще видим...
cvetna77 , 33 кг са наистина успех, с тези бременостти е много различно при всеки!  Аз лично качих 8 при едната и 12 при втората-трудно качвам, трудно свалям Peace
sofy, само напред и ще има и резултати, разбира се! Относно менютата, често"крада" идеи от момичетата...
Shishimoncho лятото е много силен стимул...много нови дрешки, много "открита" плът...
Kally May, ако приемате и нови, с радост бих дошла на срещата да се видим  Heart Eyes
Днес:
з-една филийка с месен пастет, парче кекс, кафе;
о-2-3 парчета риба, салата, кайсии;
в-шопса салата.
Лек ден!  Hug

# 372
  • София
valya3, ама то идеята е за Системна среща, без значение "нови" / "стари". Който може, е добре дошъл  Hug ! Към края на месеца, (за да може и Shishimoncho да се включи), някой уикенд да се организираме. Колкото сме повече, толкова по-весело ще е - така си мисля.

Вчерашната ми тренировка направо ме тушира в тая жега  Crazy , ама беше велико.
За днес менюто ми най-вероятно ще бъде:
З: сандвич с кашкавал, 3 в 1
О: таратор, 2 кебапчета
В: месо на скара

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 14:43 от Kally May

# 373
Дзаак, ето ме и мен  smile3535

Днес менюто ми е доизяждащо  Laughing
З- малко пълнозърнести спагети и малко мюсли с кисело мляко (остатъци от децата), няколко фъстъка останали и 1 забравена бисквита мираж  Mr. Green
О- елда, която ми остана от вчера  Laughing, салата от доматки и краставица с босилек и риган,последните черешки ще дообера от дървото
В- тиквички с кисело мляко, копър и чесън.....хммм Heart Eyes
Това е за сега от мен от към ядене.За спорта карам колело всеки ден и бодофлекс към 15 минути, вода пия по 3 л. плюс една чаша чаена зелен чай, а относно скраба там съм по несериозна около 3 пъти седмично стигам до тази процедура   Flutter Добре, че нямам стрии....ако трябваше и с мумио да се мажа....не знам защо точно за този вид процедури ме примързява  newsm78

# 374
Добър ден и от мен!  Кантара тръгна малко надолу, много съм се заинатила този път и няма да допусна да кача пак килата , ама много ме е яд на мене си #Cussing out. Иначе днес ще ям зелен фасул и се чудя дали става за вечеря,това дали е коментирано някъде newsm78, ако знаете кажете ми. За днес:
З-сандвич с домашен хляб от хлебопекарна с кашавал, айрян,кафе
О-зелен фасул с кисело мляко
В-май ще е млечни със сухари,но не съм сигурна,може и таратор
Лек ден на всички Hug
Лебед, къде си newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт