Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 146
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
Привет мили мои!

Ванче Hug- благодаря от сърце за "maNga" - момчетата са страхотни!!!

Добромирски - привет и от мен, много свежи мнения wavey
Екатерина - добре дошла!

написали сте прекрасни постове - няма да ви изброявам...много ви обичам Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мериам, Морганчето, Александра - благодаря за превода Hug
ФилиповаHug

нещо смислено от мен  -  след 75.
целувки.... Heart Eyes

# 211
Здравейте Hug
днес с нета си играем на "тука има,тука нема"... smile3511

Днес почетох малко,нета ми изчезна;после дойде и започнах да пиша...но пак изчезна- и съответно изчезна и поста ми #Crazy

Сега бързам да благодаря за превода на 74 епизод Peace Grinning

Искам специално да благодаря на Морски бриз  Hug не само за днешния пост,
 а за всичко ,което споделя с нас
Връщам се да чета Heart Eyes

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 20:55 от Lilims

# 212

Интервюто от модното шоу. Намерих клипа с английски субтитри и го преведох.

Репортер

Имаше страхотно модно шоу , на което присъстваха звездите на ” Каква е вината на Фатмагюл ?” . Както знаем серила идва към своя край.

Берен-     Да остават последните 6 епизода, почти накрая сме.
Репортер-    Какви са плановете на  актрисата след края на сериала.
Берен- Ще имам ваканции и след това ще се снимам във филм. 
Репортер; Когато е попитана как завършва сериала , тя дава думата на сценаристката Едже да отговори.
Берен- Не знам какъв ще е краят, Може да получим отговор от Едже.
Репортер-  Чухме, че ще е страхотен финал?
Берен- Не знам, Едже? Наистина не знам.
Едже; Сценарият за последния епизод не е написан още.
Репортер- Както знаете финалът на Забранения плод не беше забравен дълго време . Дали ще се повтори същия успех в „ Каква е вината на Фатмагюл?” .
Едже; Финалът ще бъде прекрасен  наистина. Сериалът е незабравим. Краят ще бъде подходящ.
Репортер; Имше дискусии, че сте имали някакво спречкване с Енгин Акюрек. Наистина ли имаше нещо такова?
Берен; Защо да е имало нещо подобно?? Ние участвахме заедно в едно състезание . Той е мой приятел от 8 години, моля ви.  Смешно е!

Репортер;-  Дали тя ревнува от следните снимки? (Показват снимки на Кенан с други жени.). Ревнува ли ?
Берен; - Това (снимките) няма никакво значение, как би могло??
Репортер;- Междудругото имаше история  относно песента ‘” Bal Gidi”, че Кенан я е написал за теб. Вярно ли е?
Берен: Даа, за мен е! Не, тя е написана преди мен, беше готова. Но да тя е една от любимите ми, Има някои много добри песни.
Репортер; Ако не ” Bal Gidi”, се смята, че има други песни в албума, посветени на нея.
Берен;  Хмммм...не знам...питайте него, моля.

Пп Мисля, че има нпкои изпуснати реплики в превода на английски от турски, но не са важни и затова не са ги превели сигурно.

Enjoy!  Simple Smile Simple Smile

# 213
Каква е вината на Фатмагюл Епизод: 74 Субтитри: Български http://data-bg.org/details.php?id=29929

# 214
  • Разград

# 215
  • София
Благодаря за превода,  Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра! Момичета, разглезихте ни с прекрасните и бързи преводи! Благодаря още веднъж!

# 216
  • София
Каква е вината на Фатмагюл - 74 онлайн

Част 1

Част 2

Meriam Pandarova-Kocaomer, Морганче, Алекс, благодаря ви, момичета  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 217
Много благодаря за превода!   bouquet   bouquet   bouquet

Съвсем за кратко се включвам, но искам само да кажа: Да между К и Ф липсва диалог и много, но почти нямат време да останат сами със себе си и да говорят искрено за това, което ги тревожи. Или беше прекалено рано да се говори/момента след отвличането, например/, или някой висеше пред вратата им. Искрено се надявам, че вече сами в новата къща това ще се промени.

# 218

И така продължавам предния си пост.Мисля си,че в този случай психоложката няма да свърши никаква работа на Керим за решаване на проблема му.Отговорът на въпроса „кой тогава”,може би се крие в песента,която двамата пяха в 32еп..Ще цитирам по спомен „Ах,жено, само ти и никой друг, можеш  да пречистиш живота ми”.Така си мисля аз,че Фатмагюл единствено може да му помогне.
Обаче ми прави впечатление,че сценаристките не и дават,особено напоследък,в устата достатъчно силни реплики.Сцената в спалнята беше много силна,но репликите на Фатмагюл,колкото и силни да бяха,не бяха достатъчни.И ако някой каже,че това е така,защото Фатмагюл си е такава,ще кажа не е вярно,защото в други ситуации тя е била много по-силна в изказа си.Примери:
В 34еп.,когато Фатмагюл разговаря с Керим,заради случката с писмото от Фахретин, изрича следните думи- От прошката олеква,дори и само да се опитваш да простиш ти помага да ти олекне,вярвай ми.Това е усилие,което правиш за себе си,не заради другите.В същия епизод  казва още една силна реплика„Доверието е много важно,то е по-важно от това да обичаш”.
В 27еп. когато тя подслушва разговора между Керим и Рахми,вечерта отива при Керим в бараката  и му казва-и аз искам да забравя,не искам да си спомням нищо от онази нощ,всяка вечер като затварям очи искам на другата сутрин да е по-различно,но щом затворя очи,всичко е пред очите ми,не мога да забравя,онази вечер,която ти не можеш да си спомниш,аз бях като разпъната на кръст,преживях всяка минута,дори и да мисля за това,че ти не си ме ранил физически,не мога да те приема по-различно,опитвам се, но не мога,заклевам се и аз искам да забравя,искам отново да обичам,искам да съм нормален човек,да се възстановя,искам отново да вярвам,да се доверя на някого,да не ме оставя сред нищото.
В 71еп. също имаше силни реплики за доверието,за чието изграждане на тях им трябвало повече време и,че сега би реагирала по друг начин ако види Керим с някой от онези мръсници.
Силни реплики изречени от Фатмагюл могат също да се намерят из целия сериал. При сценката в спалнята,думите и бяха също много силни и показателни,но някакси нещо ми липсва,Не ми е достатъчно това за да се успокоя ако съм на мястото на Керим.Така ги чувствам аз нещата.Тя може да говори и ако беше казала поне толкова,колкото Керим каза щеше да е друго положението.Но нали проблемът му не трябва да се реши току така,трябва да ни занимават още с него.Колкото и да се опитвам да приема нещата каквито ми ги представят,ми е трудно да харесам това решение на сценаристките.Докато не беше излекувана сякаш по-нямаше проблем да говори за оная нощ.Разбира се с това не твърдя,че е напълно излекувана,а че е в много напреднала фаза на лечението си.Мисля си,че когато силно обичаш един човек,ти си готов да позволиш отново да те заболи,ако с това ще помогнеш на любимия.Тя познава проблемът му отдавна,още от времето,когато не го обичаше.След като каза това,което каза,можеше и повече.Не е въпрос до срам.
Освен това почти всички тук определяте Фатмагюл като срамежлива.Аз не съм на същото мнение.Тя е срамежлива само в определени  граници.Истински срамежливият човек не е толкова отворен в контактите си с други хора.Иначе да се срамуваш да говориш за интимни неща е нормално и за много други хора,които не са отгледани в такава среда.
За сценката на другата сутрин още няма окончателно да се изказвам,защото чакам основателно обяснение в следващата серия.За мен това не е нормално,най-малко 1/2ч след ставането да продължават да мълчат и да се наблюдават,когато едно изречение,пък  било то и за това какво е времето днес би нарушило това мълчание.Изключвам напълно възможността някой да им се е обадил и да им е казал за Мустафа.Тези погледи говорят друго.Не ги свързвам и със срам и ако въобще минимално при Керим,примесено у него като все едно е ядосан малко на себе си.
Надявам се обаче да се е справил добре.Тя няма база за сравнение,така че не е фатално.Не вярвам да я е наранил или тя да се е почувствала зле,защото нейния поглед не говори за такива неща.Жалко е,че чрез проблема на Керим пак наказаха Фатмагюл.Т.че тук приказката на всекиму заслуженото,не върви.
Искам да споделя и мнението си за целувките.Повечето от вас казаха,че им харесват.Аз нямам никакви забележки към Керим.Обаче Фатмагюл ми изглежда странна.Отварянето на устата и ми напомняше непрекъснато на жираф,лама или камила,която си протяга устните напред  за да си
вземе късче зеленина.А иначе ,че бяха звучни,бяха.
newsm10 smile3501 newsm51

daizy_g благодаря за превода    bouquet Hug

# 219
Благодаря за превода!
Благодаря и за преведеното интервю!
 Hug

# 220
Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра, много благодаря, вие сте безценни момичета.... Hug newsm51 newsm51 newsm51

# 221

Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра, много благодаря! невероятни сте! Благодаря ви,че отделяте от свободното си врема,за да ни зарадвате!  newsm51 newsm51 newsm51

# 222
  • София
Пълна тишина... Всички гледат преведената серия, ще коментираме после!

# 223
Благодаря Ви Мериам,Моргана,Александра!Да сте живи и здрави и много обичани майки и съпруги! newsm51 newsm51 newsm51 Hands Clap Hands Clap Hands Clap

# 224
Гледам,гледам и от Мююмтяз по-хубав не виждам!С този светлосив костюм и розово-лилава вратовръзка,пич та дрънка!Обаче Мукадес много се навъртва около него! smile3514  smile3511

Общи условия

Активация на акаунт