Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 028
  • 747
  •   1
Отговори
# 285

Аз пък не мисля, че Мерием има чак огромна вина. Не знам как би могла да предположи, колкото и прозорлива да е, че Керим има такъв проблем. Пък и някакси, доколкото наблюдавах отношенията им - майка-син, не мога да си представя да седнат и да разговарят на тази тема.
....... Просто има деликатни теми, които на синовете им било по-лесно да обсъждат с бащите си, както и на дъщерите с майките. Но то си зависи и от възпитанието, манталитета... и т.н. Да не се изказвам неподготвена, че нямам син.  Grinning

Хриси, за мен и има, и няма вина Има вина, защото не се вгледа в него. Тя го е отгледала и в първите серии показа , че го познава доста добре. Не повярва нито за минута, че е способен на това зверство, защото знае какъв човек е. От друга страна няма вина, защото синовете често се правят на мъже и дори, когато нещо ги мъчи не споделят а се опитват да си решат сами проблемите (личен опит). Колкото и да си наясно, че има проблем, как да го решиш след като отсреща ти казват - проблем няма. И тук във филма Керим дълго време не сподели с Мерием истината и я остави сама да я научи от тук от там докато сглоби картинката. В това време той продължаваше да прави грешки, защото нямаше кой да го посъветва. Ако Мерием знаеше, доста от нещата нямаше да се случат  - например срещите с "приятелите", които донесоха още разочарования за Фатмагюл. За мен Мерием направи още една грешка - когато Фатмагюл и каза, че е готова да спи с Керим и това не я плаши,аз очаквах Мерием да проведе разговор с Керим (аз така бих постъпила с моя син) най-малкото за да го посъветва как да не нарани момичето отново в този деликатен момент (разбира се като мъж може да подскочи и да каже, че си знае работата, но всяка майка знае как да бъде изслушана от собствения си син). При този разговор щеше да разбер, че той има този огромен проблем и да му помогне. Защо не говориха не мога да си обясня.И последно - между майките и синовете има много силна връзка - няма невъзможни разговори и деликатни теми.
Малко дълго стана. Дано съм била ясна.

# 286
Огромно благодаря на екипа преводачи- Мериам, Моргана и Александра.  Hug

Е, и аз да кажа, че чак сега ми идват думите след серията в четвъртък. И аз като Хриси се чувствах като пометена от торнадо тогава. Сега с превода на цялата серия и след неколкократно гледане се поуспокоих и като че ли схващам идеята на сценаристките - наистина няма как без такъв откровен и пречистващ разговор за страховете на Керим да минат нататък. Представяте ли си ги страстно целуващи се и разкъсващи едва ли не дрехите от нетърпение? Аз - не, би било нетипично и нелогично за тях двамата като ги познаваме добре вече. Аз точно това си харесвам у Керим- че е чувствителен и нежен. Е, иска ми се да покаже и твърдостта на която знам, че е способен, но може би по-късно.
А какво се случи след падането на роклята - едва ли е било най- сладкия кекс на света, нито тя има с какво да го сравни , нито той  може да направи планини от подвизи след толкова дълго въздържание. Така, че - техните вълшебни мигове предстоят.
Добро-мир, радвам се да те чета, мъжката гледна точка е изключително ценна сред толкова пощурели  Embarassed жени.

# 287
  • В Града на Липите
Фантазия,  Hug просто изразих гледната си точка. Може и да е грешна, просто така виждам нещата.
Не възприемам Мерием като типажа майка, която би седнала да разговаря с почти тридесет годишния си син на такава тема. Сигурна съм, че много майки биха го направили, но не мога да си представя Мерием в тази роля.
Честно казано, може и да има вина, че не се вгледа наистина в него. Но дори и да го беше направила, освен проблема му с ревността към Мустафа, не знам дали щеше да забележи нещо друго. Точно този проблем, сякаш измести много по-важния.

# 288
Абе и на мен тази идея за свръхпотентния Керим много ми допада да си призная  Joy
Такъв чудесен, разбиращ мъж, който обича жена си и прави всичко за нея, да се окаже, че е и свръхпотентен - е няма такова щастие  Joy Joy Joy
(отивам и си нарязвам веднага един домат - ще го изям без да ме подсещате)

Ах, момичета, момичета, тоз Керим акъла ни взема. И всички го искаме за себе си? Е как да стане?
Не искаме домати, искаме Керим.

# 289
И според мен Мерием абла трябваше да обърне повече внимание на Керим, не си поговориха  и тя не го изслуша , а само го сгълча на 2-3 пъти да внимава да не нарани ФГ. Той, горкия на кого да каже и как да си помогне. Само ФГ може да му помогне, с никой друг не би могъл да говори за това. Подсказките казват, че тя ще му помогне да се справи този път. За щастие ( или нещастие, знам ли) има малко серии и трябва бързо да се разреши този проблем , така няма да се налага дълго да агонизираме и ние пред екрана.

# 290
  • Разград

# 291
Хриси, той си споделяше с нея - сподели например, че обича Фатмагюл (смятам, че мъжете по-лесно споделят с коя са спали, отколкото коя жена обичат). Това е доста съкровено. Значи и има доверие. Затова смятам, че тя пропусна да забележи проблема му. Въпреки, че и да беше забелязала не се знаеше той дали няма да отрича и пак да не може да му помогне. Всичко това са хипотези. Да оставим сценаристките да си решават проблемите, а ние ако не сме доволни - имаме домати..

Благодаря на екипа преводачи- Мериам, Моргана и Александра.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 00:48 от fantasya

# 292
Тя - Мерием, от самото начало му повтаряше - Длъжен си! Внимавай! Пази я!

Той, горкият, кога да се отпусне и да мисли за съществената част, когато носи този товар и отговорност за Фатмагюл? Прекалено тежко му беше всичко и сега го разбирам защо се срина така из основи на финала. Оставайки сами ще имат време и за фалове и за стартове. Той чака две години и ние ще ги почакаме още някоя и друга серия да се напаснат и "извисят духовно". Sunglasses

# 293
Споделям мнението на hrissi_sz за Мерием.  Hug

Момичета и Добромир, с много очаквания я натоварихте бедната женица, тя едва се ожени, на около 50 създаде собствено семейство, защо не я оставим да се ангажира малко повече със собствения си мъж. newsm12

И без това горката Мерием, освен да се занимава с безконечните проблеми на К и Ф и да обуздава постоянните мераци на Мукаддес ханъм да свети в нечия спалня, друго не прави. Някак си не си я представям да говори с порасналия си племенник за интимни неща, с които самата тя не е особено наясно.  newsm78

Това беше и е работата на психоложката, за която продължавам да твърдя, че трябва да им върне парите.  smile3503

# 294
Споделям мнението на hrissi_sz за Мерием.  Hug

Момичета и Добромир, с много очаквания я натоварихте бедната женица, тя едва се ожени, на около 50 създаде собствено семейство, защо не я оставим да се ангажира малко повече със собствения си мъж. newsm12

И без това горката Мерием, освен да се занимава с безконечните проблеми на К и Ф и да обуздава постоянните мераци на Мукаддес ханъм да свети в нечия спалня, друго не прави. Някак си не си я представям да говори с порасналия си племенник за интимни неща, с които самата тя не е особено наясно.  newsm78

Това беше и е работата на психоложката, за която продължавам да твърдя, че трябва да им върне парите.  smile3503

gphilipova, Мерием безмерно обича Керим. Той е нейният живот, нейната съдба. Тя "споделя с него самотата си". Затова, като майка на син, я натоварвам с такива големи очаквания.

# 295
Благодаря много на преводачките. Супер сте.
Серията с превод си е друго нещо, по-ясни станаха нещата и мисля, че е имало п.б.н , но са имли притеснения, така че не мисля, че много са се насладили на момента. Но не съжалявам, че така ни представиха нещата. Сцената е мнго силна, а това е най-важното, остави ни без дъх. Интересно замислена беше и не беше клише, Така че се радвам, че ни я показаха по този начин, защото видяхме нещо по-различно. Според мен ще има ретроспекция, а това е било трик, целящ да провокира зрителите. Но всичко беше изпипано, много красива сцена наистина. Сълзата върху рамото беше супер силен момент, направо ми спря дъха.
Да, Керим има проблем, не може да превъзмогне страховете си и вината си, но той се страхува за Фатмагюл, да не я нарани и тн. Но той се притеснпва за любимата си, какво по-хубаво от това. Това отново доказва колко я обича и мисли за нейните чувства. Двамата ще се излекуват заедно и ние ще видим това в следващите серии.  Simple Smile Simple Smile

# 296
  • Разград

# 297
Каквото и да кажем -ТОЗИ МОМЕНТ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ....И ТОЙ СЕ СЛУЧИ....никой не може да ги предпази от това преживяване/спомена/ жестоко ,нечовешко ,смъртоносно/убива душата на човека преминал през него/

Фатмагюл го сподели много по-рано ,сега беше мигът на Керим.....сега трябваше да излее болката си ,тя го разбра гледайки го и плачейки с него ....тя го прие в живота си и той вече знае това....

# 298
Каквото и да кажем -ТОЗИ МОМЕНТ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ....И ТОЙ СЕ СЛУЧИ....никой не може да ги предпази от това преживяване/спомена/ жестоко ,нечовешко ,смъртоносно/убива душата на човека преминал през него/

Фатмагюл го сподели много по-рано ,сега беше мигът на Керим.....сега трябваше да излее болката си ,тя го разбра гледайки го и плачейки с него ....тя го прие в живота си и той вече знае това....

Много хубаво мнение, абсолютно съм съгласна.  Simple Smile

# 299
Това е  поп коментара от youtube, на сцената след разговора им, когато почва да  целува. Фатма. Харесва ми как е описал сцената и играта на Енгин

След емоционалната криза на Керим, играта на Енгин кара хората да почувстват болката, която изгаря сърцето на Керим.. Тази сцена ме остави без дъх.  По време на целувката Енгин правеше едни дълбоки вдишвания, сякаш се опитваше да я поеме цялата отвътре... дъх на любов, надежда, изглеждаше така сякаш оставяше себе си в ръцете на Господ преди един тест на живот и смърт.

Общи условия

Активация на акаунт