Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 45 903
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Привет на всички! За мен сценарият си е много добър. Сватбата беше нужната глътка свеж въздух преди предстоящите изпитания. За мен е нормално Фг да се разстрои от новината за смъртта на Мустафа. Дори си мисля, че ако още някой умре, това ще я натовари допълнително. Все пак тя иска само справедлива присъда на виновниците, струва ми се, не смъртта им. Все се надявам, че Селим или Ердоан ще направи самопризнание. Случилото се с Решат е предпоставка за това.

Да иска справедлива присъда - но в първи сезон използваше всяка една възможност да ги "заплюва" и  "проклина" . Дори си спомням, на сватбата на Селим и Мелтем, когато ги нападнаха и пребиха Керим - тогава доста ясно и осъзнато  крещеше " умрете всички" . След смъртта на Вурал мисля - майките също си говореха, че всичко което им се случва е заради "проклятието" на онова момиче. Ако бъркам - ме поправете.

# 706
  • Разград
Fatmagul & Kerim çok seviyorum

# 707
Раздяла между Фатмагюл и Керим няма да има, каквото и да става, убедена съм! Проблеми има, нима не е така при всяка нормална двойка, какво остава за тяхната.

Сценаристките са номер едно и за мен - никой сериал не ме е карал да го гледам по сто пъти, нито се е загнездвал така дълбоко в сърцето и ума ми, както този.
+1
Струва ми се първосигнално, да не кажа не твърде интелигентно, да критикуваме сценаристките. Не че не го правим,но не и да им пишем с указания как да си гледат работата. По-добре да си напъваме малките сиви клетки и да видим какво има да ни казват. Едва след края на филма ще можем да правим обобщения и оценки.

Напълно съм съгласна с мнението на Kurkuma, ValentinaP, Dobro_mir и hrissi_sz - раздяла няма да има и да, сценаристките си вършат перфектно работата. Факта, че се развихрят толкова размисли и страсти в темата, само потвърждава думите ми.

# 708
Раздяла между Фатмагюл и Керим няма да има, каквото и да става, убедена съм! Проблеми има, нима не е така при всяка нормална двойка, какво остава за тяхната.

Сценаристките са номер едно и за мен - никой сериал не ме е карал да го гледам по сто пъти, нито се е загнездвал така дълбоко в сърцето и ума ми, както този.
+1
Струва ми се първосигнално, да не кажа не твърде интелигентно, да критикуваме сценаристките. Не че не го правим,но не и да им пишем с указания как да си гледат работата. По-добре да си напъваме малките сиви клетки и да видим какво има да ни казват. Едва след края на филма ще можем да правим обобщения и оценки.
нали точно ние сме хората, които казваме дали сценаристките, продуцента или актьора е добър. Те не са добри по дефолт. Затова има рейтинги, има изгряващи и залязващи звезди. Така че за мен Еджето, МЕлека  имат нужда от почивка - за мен издишат вече.

# 709
Офф,много се дразня като кажете ''Ако се беше случило т'ва...,ако се беше случило онова...'',самата Фтама го каза случилото НЕ МОЖЕ да се промени!!!!Моля ви,спрете да мислите за миналото,а размишлявайте над Хубавия и Неочакван край на този хубав и поучителен,изпълнен с емоции,сериал!

# 710
Няма да казвам колко съм разочарована от трейлъра и подсказките,а аз съм много разочарована,но искам да попитам,мисля,че КУРКУМА също зададе тоя въпрос-според корана,какво трябва да бъде наказанието на Мукадес?
.В същото време Мукаддес се възползва от ситуацията,за да съобщи на Фатмагюл.
  Добре де,Фатмето нали разбра от телевизора?Какво пак ще рови Мука,ей няма спиране тая жена!Дали пък третия труп няма да е нейния?
Тишината и вината,заради „първата нощ”продължава,Керим разбира че това ще ги отдалечи един от друг,за това предприема първа стъпка
Стъпка ,ама каква -към оправяне на отношенията или ще му дойде до гуша да го разиграват сценаристките и да го правят на маймуна,ще им тегли....и ще вземе куфарите?
Като гледам,та те го изкараха най-големия виновник едва ли не за всичко лошо случващо се в сериала и ще плаща до кога...

Искам си хубавия,засмян,влюбен  и лъчезарен Керим!!!

# 711
  • Враца
 Laughing Laughing Laughing Какво са измислили във фейса

Daniela PopovaEngin Akyurek Bulgarian Fans

Бизнес-оферта за Керим:)

noritka1, в подсказките пише, че пак говорят за онази нощ и то по-точно Керим - може това да е стъпката.
"Искам си хубавия,засмян,влюбен  и лъчезарен Керим!!!"
Всички тук си го искаме, ама.....

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 21:53 от mama_an_ji

# 712
  • софия
а на мен ми се струва първосигнално да даваме овации, когато са незаслужени......
съжалявам, но следя този сериал много внимателно, да не говорим, че е единствения който ме вълнува...
историята е много сериозна, проблемите- много тежки.....травма от изнасилване и вина за престъпление....лечението и на двете коства години..., дори цял живот...
кой иска цветя и рози до финала???? ясно е че проблемите ще се решават и занапред....
но този начин на развитие на действието, малко сладко, малко горчивко.......сякаш си играем на кой е по-по най.....мерси....това, че направиха от Мустафа злодей..., сякаш грешим и нараняваме тези, които обичаме, само ако в душите си сме престъпници, сякаш "нормалните" хора не грешим......противопоставиха Керим на престъпника Мустафа - е страшен избор...няма що.....но това е много по-лесно за преглъщане от масовата публика - не е ли така....

това, че последната серия ми показа колко важен е рейтинга- съжалявам Вале, мила, но няма как да мине покрай мен....,  а ако ти харесва  - отдай го на ниската ми интелигентност.....

# 713
Сценарият е направен така, че да покаже, че е по-добре човек да си поеме вината и ако трябва да влезе в затвора. Иначе наказанието от съдбата или Господ, кой както го разбира, е по-страшно. Вярно, че в първи сезон Фатма крещеше, "Умрете всички!", но защото бяха ги нападнали в дома им, а и тя все пак беше силно травмирана от случилото се. Все пак оставиха Ердоан жив, когато брат й го нападна, а точно той е инициаторът за изнасилването. Затова си мисля, че тя не иска смъртта им.

# 714
Като гледам сватбата, колко влюбени и щастливи са Ф и К, не мога да повярвам какво стана. Мисля си, че в стремежа си да помогнат на Фатмагюл да преодолее травмата, вниманието с което я обграждаха, грижите, които полагаха за нея- това и даде сила да продължи, но от друга страна и създаде илюзията, че света се върти около нея. Време е да стъпи на земята, защото на всеки би му писнало от капризите и цупенето, от мълчанието и страха какво си мисли сега. Може би тя изобщо не заслужава Керим, поне до момента не е показала, че е достойна за любовта му, защото той изобщо не беше длъжен да остава с нея и да и помага.

# 715
  • Варна
Привет,момичета!
Пак всичко се тресе от емоции и страсти.Колкото и да ги оплюваме сценаристките ,щом предизвикват такава буря от реакции,значи си разбират от работата.Е,не са перфектни/а могат според мен/.Ама как да стане като хем и гонят рейтинг,хем носят две дини под една мишница.А не би трябвало.Ако държат на качеството на работата си,трябваше да си работят само по един сериал,а не да застъпват стари,нови и става тя една ...А можеше този филм да е еталон за професионализъм - в абсолютно всяко отношение сценарий,режисура,актьори,оператори,музика,сигурно забравям нещо.И чак ме хваща яд - защото просто специално те/сценаристките/ на моменти се дънят и то точно явно от бързане и недоглеждане.На моменти пълнеха серии с излишни неща,а сега сигурно няма да им стигне времето.
Но това писмо,което са написали ми се вижда доста крайно.Чак толкова да са зле,кой досега щеше да го гледа.
Аз бях доста разочарована от последната серия при първо гледане,сега вече не.Даже ми вече ми хареса.Еми то само заради последните сцени си заслужава гледането.Как щяхме да видим иначе тази блестяща игра и на двамата.Пък и тук наистина логиката го изискваше това да се случи/друг е въпроса сега ли трябваше да стане/.
От тук нататък обаче се надявам наистина да се вземат в ръце/да позарежат Кузея/ и да покажат на какво са способни.Склонна съм да им вярвам,че знаят какво правят.А за финала никога не съм се съмнявала,че може да е нещо друго освен щастлив.

олеле 20 отговора докато пиша

# 716
Като гледам сватбата, колко влюбени и щастливи са Ф и К, не мога да повярвам какво стана. Мисля си, че в стремежа си да помогнат на Фатмагюл да преодолее травмата, вниманието с което я обграждаха, грижите, които полагаха за нея- това и даде сила да продължи, но от друга страна и създаде илюзията, че света се върти около нея. Време е да стъпи на земята, защото на всеки би му писнало от капризите и цупенето, от мълчанието и страха какво си мисли сега. Може би тя изобщо не заслужава Керим, поне до момента не е показала, че е достойна за любовта му, защото той изобщо не беше длъжен да остава с нея и да и помага.

Е,това ме хвърли в потрес #Crazy

# 717
and.... the translation of the summary.. Wink Are you sure you all want to read it???

Fatmagulun Sucu Ne? Episode 75 Summary:

Kerim and Fatmagul overcome another difficult hurdle in their lives, after spending their first night spent together. However, the big wound left from their past will take time heal.

The news of Mustafa’s death completely shatters the happiness of the wedding party (at the other house). While everyone is shocked with the news, it effects Rahmi and Mukadess primarily. Kadir and Fahretting are the ones that must deliver the news to Asu. Of course, Mukaddes tries to find an opportunity to contact Fatmagul, so she can the news to her directly.

Resat recovers from his heartattak; but, he is left with some health issues. At the same time, when it is found out that the Yasarans have been in contact with Selim, the Yasaran’s realize that the end is near.

Fatmagul and Kerim, for the first time spend time together alone, in their house, as a real, married couple. Realizing that the silence regarding their “first night” together will threaten their emotional closeness and future relationship, Kerim takes the first steps to discuss their first night together.

Mustafa is sent on his journey from Izmir, completely alone. However, even in departing this life, Mustafa manages to leave his behind his shadow on Fatmagul and Kerim’s future life together.

Това видяхте ли? Дано не се повтарям, но аз разбирам, че е имало първа брачна нощ?  А вие, виждате ли, че дават роклята на земята и сутринта, ако Ф. не е могла да спи, щеше даа я прибере....., просто е нямала време, насладила се е на Керим...ах дано!!!

# 718

Стъпка ,ама каква -към оправяне на отношенията или ще му дойде до гуша да го разиграват сценаристките и да го правят на маймуна,ще им тегли....и ще вземе куфарите?
Като гледам,та те го изкараха най-големия виновник едва ли не за всичко лошо случващо се в сериала и ще плаща до кога...

Искам си хубавия,засмян,влюбен  и лъчезарен Керим!!!
 newsm10  newsm10

Ми той веднъж вече си събра куфарите, ама те бързичко го върнаха. Сега да не си ги събере за по-дълго?

# 719
А той дали я заслужава?

Общи условия

Активация на акаунт