Спешно въпросче за лятната ваканция на детето?

• 4 839
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
не гадай какво ще прави той. от теб се иска да предоставиш 1 месец време през който той може да вземе детето. дали ще го вземе , за колко време ще го вземе  .... това си е негов проблем.
Ако не го вземе няма да е само негов проблем.  Ще се наложи  създаване на  нова организация за гледане на детето.
все пак съд.решение казва ,че трябва да се осигури 1 месец (родителят има право на този месец) , но не го задължава да го използва.

# 31
Да така е в решението на съда. Да съгласна съм, че съдебните решения трябва да се спазват.
Ако обаче БНД не взема детето в продължение на години(често срещано) и изведнъж му хрумне на дойде в определеното в режима за виждане време и да не го намери, тогава по тази логика майката е в нарушение и следва да бъде наказана.

# 32
Да така е в решението на съда. Да съгласна съм, че съдебните решения трябва да се спазват.
Ако обаче БНД не взема детето в продължение на години(често срещано) и изведнъж му хрумне на дойде в определеното в режима за виждане време и да не го намери, тогава по тази логика майката е в нарушение и следва да бъде наказана.
в прав текст е така. но все пак трябва да има някакво уважение и единият родител трябва предупреди по някакъв начин другия за своите намерения относно взимането на детето.
поне така бих направил  Laughing

# 33
но все пак трябва да има някакво уважение и единият родител трябва предупреди по някакъв начин другия за своите намерения относно взимането на детето.
[/color]
Няма никакъв проблем когато двамата се разбират, това без съмнение е в интерес на детето.

# 34
Та в крайна сметка реших да си отменя отпуската за юни и да я загубя /защото никой няма да ми разреши да си я ползвам през лятото, заради графика/. Сега обаче бившия пък не му харесвал този месец, той за първи път чувал, че детето няма да е на училище през юни и е много изненадан  #Cussing out И сега, както и подозирах, че ще стане няма кой да гледа детето, защото на баща му каквото и да му предложиш все не му изнася. Искам да знам аз сега как закона ме защитава, по-точно как защитава детето ми? Защото баща му ако иска ще го вземе, ако иска няма. Ама аз съм длъжна да му осигуря един месец. Ако аз се съобразявам с нуждите на детето и не му го дам за месец ще нося съдебна отговорност. А той като не ще да го вземе няма да носи  #Crazy И после пак ще каже, че аз съм виновна, защото не съм му осигурила правилния месец може би?

# 35
За съжаление е точно така, както пишеш. Затова аз за всеки случай събирам декларации от приятели, като доказателство, че БНД не идва да взема детето в дните постановени от съда.  За тази цел всяка втора събота в месеца  каня приятелка на кафе.
За единият месец през ваканцията също съм в неведение дали ще го вземе или не.
И аз се интересувах дали БНД може да ме осъди защото не му давам детето (как да го дам, като не идва). Адвокатите ми казаха, че в този случай става въпрос за наказателно дело и вината трябва да се  докаже.
red_devil разбирам те напълно, но недей да се притесняваш токлова, освен ако БНД не е някакъв супер връзкар. Помисли и в посока болничен лист. Никой не може да те принуди да дадеш болно дете на БНД.  Даже в момента да не ти трябва, помоли личен лекар да напише бележка, че детето е било болно. Това може да послужи ако БНД иска да бъдеш наказана.
За съжаление всички тези дела се гледат много повърхностно и всички в посока детето трябва да има контакт с бащата. Никой съд, нито институция занимаваща се с този въпрос не взема под внимание дали бащата наистина го е грижа за детето или просто се заяжда с майка му. Разбирам, че не може всичко да бъде уредено със закон, но в този случай би трябвало да има начин майката да бъде защитена от капризите на БНД. Да ама не, няма. Нищо не ни защитава от безхаберието на БНД.

# 36
      red_devil, не разбирам защо се налага да губиш отпуск, ако детето е при баща му в същото време. Какъв е проблема детето да е при баща си и ти са си в отпуск? Все още не е късно да го запиш, като не си поискала промяна в графика.
     Бих те посъветвала да пуснеш едно писмо до бившия, с което го уведомяваш, че твоят платен годишен отпуска е в периода от ... до .... (посочваш един цял месец, но не е задължително да е от първо до 30-то число). И го каниш да определи периода, в който детето ще бъде при него. За двете седмици, в които хем детето ще е при него, хем ти ще си в отпуск, ще си починеш малко. За останалите по две седмици месечно, в които детето ще е при теб, а се налага да работиш, ще постъпиш по начина, по който и без друго се налага.
     Дай си графика на отпуските по месеци и ще ти намерим някакъв оптимален вариант, при който хем да не губиш отпуск, хем най-лесно да се справиш с детето.
     ПП Твоите родители не биха ли могли да го гледат за седмица-две? Може и да си писала, но съм пропуснала.

# 37
red_devil разбирам те напълно, но недей да се притесняваш токлова, освен ако БНД не е някакъв супер връзкар. Помисли и в посока болничен лист. Никой не може да те принуди да дадеш болно дете на БНД.  Даже в момента да не ти трябва, помоли личен лекар да напише бележка, че детето е било болно. Това може да послужи ако БНД иска да бъдеш наказана.

по тази логика какво пречи да взима болничен лист всеки път когато бащата трябва да взима детето ? винаги "ще е болно" и винаги бащата няма да може да го вземе.  е..ти и тъпотията...

# 38
  е..ти и тъпотията...[/color]
Бонго да ти напомня, че това не е мъжки форум. Там обидите и псувните са съвсем на място.
Болничен може да се вземе като защита за евентуалните обвинения, а не за да не се дава детето на БНД, когато иска да се грижи подобаващо за него.

# 39
Бонго да ти напомня, че това не е мъжки форум. Там обидите и псувните са съвсем на място.
Болничен може да се вземе като защита за евентуалните обвинения, а не за да не се дава детето на БНД, когато иска да се грижи подобаващо за него.
пожелае ли да не го дава , тя винаги може да казва ,че бащата не се грижи подобаващо. винаги може да измисли (и да вземе болничен лист) че детето е болно. и съвсем нормално според вас може да не даде детето на бащата. като че ли това дете не може да боледува и при другият родител ?!?!  ето това е тъпотията. такава , а и разни псувни (но по женскому) е пълно във форума.
аре Честит Празник  ако сте българи  !!!

# 40
  • София
като че ли това дете не може да боледува и при другият родител ?!?! 
Дано не се налага нашият БНД да гледа детето, когато е болно!
Преди година малката се разболя и му се обадих да дойде да я закараме на лекар и неговата реакция беше: "Нищо й няма. Ще й мине."
За късмет малката е здрава, но случи ли се нещо вече си зная, че на него не може да се разчита.
Той разчита на естествения подбор - ако оживее - ок, ако не - ще си направи друго.

# 41
като че ли това дете не може да боледува и при другият родител ?!?! 
Дано не се налага нашият БНД да гледа детето, когато е болно!
Преди година малката се разболя и му се обадих да дойде да я закараме на лекар и неговата реакция беше: "Нищо й няма. Ще й мине."
За късмет малката е здрава, но случи ли се нещо вече си зная, че на него не може да се разчита.
Той разчита на естествения подбор - ако оживее - ок, ако не - ще си направи друго.
в случая е бил прав. щом е здраво детето.

# 42
  • София
Тя не оздравя много лесно. Доста време се борих с температурата. Сама си я водих на лекар.
Нашият татко е безчувствен тип и детето да се гърчи от болки (дано не се случва, пу-пу!) въобще няма да се трогне.
Малката не е лигла и, ако плаче, значи наистина много я боли. Много е щура и непрекъснато се удря. Ако я заболи повече идва да целуна удареното (да мине по-бързо) и продължава да лудее. Дребните болежки въобще не ги отразява.

# 43
Хърмаяни, отпуската си я вземам за да се грижа за детето. Ако той не е в къщи защо ми е?Предпочитам да си я запазя за зимата например, когато боледува и болничните понякога не ми стигат за да го гледам. Това в случай, че работодателя ми разреши да я отложа. Ако не разреши - пуска ме принудително, когато съм заявила. Иначе юни, юли и август съм в отпуска през втората половина на всеки месец, като с този график и точните дати съм запознала бащата още през януари. Предпочитам детето да е с баща си, когато аз съм на работа, ама неговата гледна точка не е съвпада с моята. Държи да му осигуря цял месец и толкова. През останалото време не го е грижа кой ще гледа детето. Освен това пък искам да знам, когато детето е при него един месец, аз как ще мога да го виждам?Защото през останалото време той има право да го вижда поне два пъти месечно, нали така.... Tired И детето не иска да е там цял месец - като му казах, че ще е при баща си той каза, че не ще за толкова време.
В крайна сметка, за да не се занимавам с малоумните му изпълнения му предложих един месец и сега пък не му харесва  #2gunfire
miss piggy, твоя не е дошъл, а моя го разболя и ми го върна болен. Един месец не можа да се оправи детето. И не само, че не се поинтересува има ли нужда от нещо, не само че не си плати издръжката, въпреки че му казах, че за една седмица лекарствата му струваха 100 лева, ама каза, че така съм му го била дала. #Cussing out Съжалявам, че не взех наистина бележка от лекаря тогава. Но вече ще ми е за урок.

# 44
при теб детето не се ли разболява ?
как ще виждаш детето през месеца , през който е при него ?  - ами както и той го вижда през времето , през което детето е при теб.   този месец не е негова презумица - съда му го дава. и това време е лично.  и тук важи правилото  ако се разберете може и заедно да прекарвате това време , може и за няколко часа  да е при теб , но месеца си е месец. ако не ти харесва - дело, казваш си мотивите и чакаш решение.

Общи условия

Активация на акаунт