Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 651
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Инасайд, щом говориш за цепване вероятно има стеснение, а не е просто слепване както при повечето от останалите, така че по-добре слушай педи.... Ние сме като Зверчето - вече малко остана и педи не дава зор, но то само ръбчето е залепнало и действително е малко.

Бюти, браво бе и Лора ли там зъби извади Simple Smile камен 2 дупчици проби в Гърция Simple Smile Жалко, че не успяхме да се видим! За няколко часа се разминахме, но няма как - искахме да се върнем преди масовката. Радвам се, че сте успели поне да разнообразите  Hug Heart Eyes

Ирето, браво на крачетата на Ивко!!! Peace

# 406
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте Hug

Честит Рожден ден  на патерици на Мона, Георги, Бела и пак Георги   bouquet Да са живи,здрави,много късмет и щастие им пожелавам.Само усмивки да носят на мама  и татко  bouquet

Ире,честити проходили крачета Hug

Бюти,честито ново зъбче на Лорка .Радвам се,че сте си изкарали хубаво Hug

На останалите много Hug Hug Hug Hug

По вчерашните въпросчета-ние сме с Памперс 5-ца или Канбебе 4+,доволна съм и от двата вида памперси.Бисквити купувам на "Житен Дар"за деца.Сирене,кис.мляко вземаме на Елена 2%,кашкавал още не съм давала.Сухарите са на Елит или на Goldies.
Иначе сме добре,чистя апартамента ,че в събота отиваме при мама и ще се върнем чак за РД на Жорето.

Това е засега от нас.Хубав ден Hug

# 407
Благодаря на всички за поздравите! Вчера празника на Бела в ДГ мина много добре! СЕга остава в събота да отрпазнуваме с бабите.

Дано днес успея да пусна снимки от празника...

ЧРД на рожденниците от вчера: Мона и Георгиевците!

Инсайд - и ние сме с незабелено пишле. И нямам намерение скоро. Доста прочетох по темата и реших да оставя нещата да се случват естествено, както и се препоръчва напоследък масово от специалистите. Доста има в нета ако искаш почети за да си спокойна...

# 408
Подпуснах да кажа, че вчера бях в Дайхман и има намаление на детските обувки на Елефантен (с червеното слонче). Е, цените са си пак по около 50лв, де. Повечето са розови както винаги, но има страхотни модели включително сандали. Ние взехме на Камен едни Bobbi Shoes за 16лв. по-затворени - гумена подметка, а отгоре плат, че той няма за мокро време, а пък като гледам сега са му нужни...

# 409
За забелването - на малкият пишлето е забелено. Аз не мога да го забелвам и всеки месец педито го оправя и явно това е достатъчно, защото все ни хвали, че добре се справяме и ни казва така да продължаваме. Знам, че е важно пишката да е забелена, но дори и да не е, се цепва леко след годинка и така..няма страшно!  Hug само да са ни живи и здрави порастналите дечица!

# 410
Аз пак с притесненията, естествено Wink.
Калоян има САМО ДВА ЗЪБА. Пробиха на 8 м. и 10 дни, оттогава нищо. Не трябва ли зъболекар да го види или? И още нещо - казва само тати, кака, баба и само един-два пъти досега мама. Не повтаря по подражание. Не сочи предмет на въпрос "Къде е". Логопед или е още рано? На една година кака му говореше с две думи - тати иде, мама спи, баба яде. Ясно ми е, че при него нещата ще станат бавно и трудно, но все пак .... ами искам да го видя като другите.
И нещо не ще да суче това дете - сутрин малко, вечер малко, яде здраво храна обаче - и менюта от бурканче, и от нашата храна. Има ли въобще полза от толкова малко кърма, която приема? Отказва АМ, направо е погнусен, също и кисело мляко не иска. Яде йогурт с плодове, бог знае какво има в него /някакъв немски в пластмасови кофички, покрай кака си го прояде/, но яде два по 250 гр. на ден.

# 411
Мама Звярка, моето НЯМА НИТО ЕДИН зъб. Не му се кахъря. Казва едносрични нечленоразделни неща, за промислено повтаряне на баба/мама, камо ли на изречения - и дума не може да става.

За памперси  още съм на 4ката , само памперс актив бейби, засега консервативно се придържаме към тях. Проби с гърне почти не правя.

Да не забравя да се оплача - уж почваме ремонт вкъщи уикенда, а сега ни се обаждат от фирмата за ламината  станало наводнение в склада и поръчания от нас бил негоден. Отивам след малко да избирам друг  дано го имат налично, иначе ще се наложи да отложим за седмицадве, което тотално ми разваля плановете, в т.ч. и рождения ден, което ще е голям проблем наистина.

Айде оплаках се.

# 412
Мамо Звярке, Никола казва само МАМА. Мисля че се мъчи тати и баба, но май по скоро по случайност ги произнася. Подражава много добре. На въпрос "Къде е" много рядко посочва. Посочва нещо заучено по скоро, нещо което сме го питали и преди къде е. А за две думи изобщо не може да става дума още, поне при Никола. Пиша ти това, за да направиш сравнение.
За яденето не знам. Никола си сучи доста.

Съншайн, дано да се уредят бързо нещата с ремонта!

# 413
Здравейте Hug

Честит Рожден ден на Виктор на Бътерфлай bouquet

Рексдалия, честита последна месечинка на Косето  bouquet

Благодаря ви момичета, но аз още не го броя моят за проходил. Важното е че вече се опитва, първият път се беше разсеял, държеше по една щипка и в двете ръце (голяма опора Mr. Green) и тръгна Heart Eyes

Цитат
Ире, и аз мисля като теб и точно това казах на ММ, не искам РД у дома и да търча насам натам, искам да отпразнувам този ден, миналата година всички празнуваха докато аз събирах сили в родилното.
Даги, именно Peace. Сега е наш ред, пък и сме си го заслужили  Sunglasses

Пао, успех с ремонта, знам как е да си така на тръни. Ние бяхме така преди да родя - термина ми минал, а те още шпакловат. Та след изписването се наложи да стоим при свеки Tired

Чин, честити 6-ички  bouquet. Дано си прекарвате добре Hug

За хляба и сухара мисля като Ваче, сухара са го измислили, за да не хвърлят стария хляб Peace. В манджите от ДК слагам хляб, сухара много ме бави.

Дидолинка, стиснати палчета за Надето Praynig Hug

За памперсите - взимам Бейбилав и понякога Пуфис. Пуфис преди не ги харесвах точно защото пропускаха @кото, но сега няма такав опасност, защото е на топче Mr. Green. Памперс не харесвам защото ми мирише много гадно като е напишкан, а и му запарва дупето, става едно червено на черти Crazy, както ти става лицето ако заспиш на нещо релефно Crazy. За сега все още е на 4+, но мисля следващия път направо 5 да му взема, че са му малко къси в кръста, а и поопънати.

Ние ще се разходим утре до центъра, щяло да има тържество, но надали ще се приближаваме много, спомням си миналата година, че беше фраш Rolling Eyes

Красче, и Иво пие доста мляко скоро след вечерята, той си ляга само с шишето. Не мисля че е много, а и той вече не приема млякото като храна, а по-скоро като напитка Crazy

Иси, приятно прекарване при мама Hug

Мама Звярка, имате чуден напредък Hug. На Иво тези дни му проби третият зъб, а единствените смислени реплики са му "мама" и "ам-ам", гладът е голяма сила Mr. Green. За "къде е?" знае само да поглежда "къде е мама", "къде е татко".
БТВ, започна да разбира когато излизам от стаята и вече не му е все едно Mr. Green. Отивам в банята, той остава с баща си, но чувам "ъъъ мамама" Heart Eyes

Хоупфул, успех с ламината, дано ви хареса нещо налично Praynig Hug

# 414
Здравейте !!! Влизам само да почерпя за РД на малкия ни мъж  newsm38 newsm38  bigdance2 newsm38 newsm38 съжалявам,че не мога да слагам картинки още . Малчо спи и в 16ч отиваме да празнуваме Simple Smile надявам се на хубаво време.
Чао от нас  Hug

# 415
Здравейте!
Честит рожден ден на Виктор!Да расте здрав и силен малък мъж!

Днес беше класирането за ясла.Не са приети нито Краси,нито брат му Sad .Остава да чакам до есента поне единия да е приет в самостоятелна ясла,че иначе ще се наложи да ги пращам на Смолян при баба им  newsm45 newsm45

Много ми е криво.....

# 416
Бътерфлай, честит ти рожденик! Здравичък да е и много да ви радва!
Инсайд, честито на патеричка и на вас с Георги! Много щастие ви желая!
Мама Звярка, какво те притеснява за двата зъба - на тази възраст все още има деца и без зъби. Явор също е само с 4, които излязоха за една седмица преди повече от месец и засега си стои така. Не ги мисля изобщо. За говора също ми се струва, че нямаш повод за притеснение. За кърменето - всяка капка кърма си заслужава и има полза. По този начин - сутрин малко, вечер малко, ние с Румен откарахме 9 месеца след навършването на годинката.
Ире, прохождат си, за няколко дни задобряват. И Явор не е още проходил, ама си има първите крачки Simple Smile Ей, тръпка си е!
Рексдалия, честита месечинка на Косето. Хайде да ни минава вече и да се видим...затъжих се. Вие докога сте тук?
Криси, как така не са приети и двамата  Confused Няма ли някакво предимство, че са двама? Аз иначе днес потвърдих за Явор, от 1.09., здраве и живот, тръгва.
Хубав ден на всички!

# 417
  • Sofia
Ето и от мен пожеланията на патерички:
Хебърлеа, честит рожден ден на Бела!
Цвети,Августа, Инсайд, честит рожден ден на Симона и на Гоговците! Да са живи здрави , щастливи и много усмихнати.

Бътерфлай, Честит рожден ден на Виктор, да е жив и здрав усмихнат и само победител във всичко!

За пишлето ще пробваме след годинката.
За памперсите , пробвахме няколко различни и се спрях на памперс, вече на 4 -ка.
Накри, и ние най си харесваме Житен Дар, те са без мляко което е много важно за нас. Сирене, мляко не ползваме само по малко домашно масло. Сухари на Елите или Ети, и на последък си правя домашни  на хлебопекарната с ръжено брашно Дани много им се кефи.

Красче, ние хапваме по около 200 гр и след около половин час пие около 120 150мл мляко. Щом си пие млякото не го мисли.

Мамо звярке, ние от декември нови зъби нямаме. Вярно имаме 6 но не бих се притеснявала за зъби. Доста дечица изкарват първото зъбче след годинката.
И Дани не прави почти нищо, и не казва нищо целенасочено освен "не". И аз си имам своите притеснения които никога няма да свършат, в такива филми съм се вкарала че не ми се говори изобщо. На нас ни казаха психиатър/невролог след като навърши годинка, за логопед категорично е много рано. За кърмата според мен винаги има полза колкото и малко да е.

Хайде приятен и слънчев ден от мен. Аз отивам на фитнес, дойде и моето време макар и за малко. Hug

# 418
  • София
Честит Рожден ден на Виктор на Бътерфлай!!

Ире, честити крачета на Ивко!

Взех от памперсите на ДМ, ми те са ужасни, не знам вие кои ползвате, но тези на бейбилав, които аз взех си държат дупето мокро...както и всички други, освен памперс.....

Аз тях ползвах, ама не съм видяла досега марка, която да държи дупето сухо като се напълни. Освен всичко Памперс, които аз купувам от стандартните магазини се мокрят отвън. Т.е. хартията им пропуска и цялото дупе на бебето ОТВЪН е мокро  Rolling Eyes Като цяло няма нищо общо с Памперс отпреди 8 г. когато съм ползвала със Саша. На ДМ старите партиди държаха дупето относително сухо и не пропускаха през ластиците, защото бяха два. Новите партиди пропускат покрай ластика.

Мамо Звярке, само ще кажа, че на година е рано да говори. Много малко деца го правят. Ти сега почваш да се вглеждаш във всичко. Саша проговори смислено на 3 г. Тия изречения дето ги пишеш двусричните не ги е казвала преди 2 г. Само ходеше, мучеше и сочеше с пръст. Имай предвид, че като навакса с двигателните умения ще е всичко наред. В смисъл, че всички умения са свързани.

За зъбите... На Саша поникнаха първи зъби на 9 месеца. На Рали на 8 м. Ралица досега има 6 зъба и те избиха някак наведнъж. Първо двата долу и после наведнъж горните 3 и накрая още един горе.

Днес Саша свърши училище. Пълно 6 има  Hug Hug Hug
От утре започва кръжок по една европейска програма, та до към 22 юни е на кръжок и на плуване. Няма да ми се уреди почивка дотогава  Crazy

# 419
Бътерфлай, честит рожден ден на Виктор! Жив и здрав да ти е! Много радост да ти носи!

Криси, дано да приемат децата в детски заведения. А защо се молиш поне единия? Ако другия остане, как ще се справиш? Предполагам се готвиш да се върнеш на работа.

Даги, браво за фитнеса. Аз сега с две деца в къщи и съвсем го зарязах. А трябва да влизам във форма за РД на Никола.

Общи условия

Активация на акаунт