Нужда от помощ за справяне с трудно дете

• 2 657
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
имам проблем с който не мога вече да се справя сама и имам нужда от помощ от съвет как да постъпя.
Имам дъщеря която е на 13-години, първа година в гимназия.(с последно предупреждение за изключване). Аз съм разведена имам по голям син от първия ми брак, той е на 27 и дъщеря от човека с който живея на семейни начала 13-годишна. Дъщеря ми е изключително мързелива и не зачита грам моето мнение, постоянно се караме с баща и заради това че не и се учи мисли само за гаджета за излизания и какво ли още не. Опитвах да говоря с нея като с голяма да и кажа че не може така но нищо не се получава, ограничихме е от телефон, излизания, компютър и тя продължава да ни лъже и да си прави каквото иска. Заради държанието и се налага всяка седмица да ходя по един път в училището и да се срещам с учители който ми се оплакват срина ми се и самочувствие и нервна система. От училището е записаха на психолог който да се занимава с нея, но резултат няма. Не знам вече какво да направя. Предупреждението за изключване дойде от това че си беше позволила по време на час по физкултура да влезне в съблекалнята и да пребърка чантите на децата и да взема 10лева, а училището им е с камери - когато ни заведоха с баща и и ни пуснаха записите имах чувството че живота ми свършва, нямам вече сили какво да направя. Помогнете ми !!!!

# 1
Това от пубертета ли е или е просто такава от малка?
Какво казва баща й? Обикновено момичетата са по- близки с бащите си.

# 2
Ами тя не се разбира с баща си, аз съм човека който се опитва да е защити докато той е към по строгите дори наказания. Но на нея пак не и пука. Ами може би и пубертета има влияние но и от малка си е по палава но никога не е правила такива неща като сега. Никога не сме е ограничавали имала е всичко което иска в границите на нормалното.

# 3
  • Варна
Защо не попиташ специалист?

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=89.0

# 4
Приятелството между майка и дъщеря е хубаво нещо, но ако си изгубила контрол ще трябва да се намеси бащата.
Не говоря за груба намеса, но един по- сериозен разговор все пак помага.
Какви са им отношенията със сина ти. При такива случаи и той може да помогне. Възрастта им е по- близка и все пак достатъчно голяма.
Другото е разговори между вас двете. Знаеш, че това не винаги помага, но все пак.
В повечето случаи на тази възраст всички стават "мързеливи", ако не са били такива. Просто приоритетите им се сменят.

# 5
Тя вече ходи при специалист от училище който ежедневно говори с нея,
аз също е водих при психотерапевт който останови че има някакъв страх от баща й
но какъв страх е това като тя въпреки всички лишения и наказания
продалжава да прави глупости и не я интересува че ще бъде наказана.

# 6
Относно брат и въпреки че е голям той не разговаря с нея не е приема като негова сестра, срамува се от това което е тя.
Колко пати сме сядали само двете и сме говорили, плакала съм с часове, дори и онзи ден и тя стоеше до мен и ме молеше да спра да плача, щяла да се поправи и на следващия ден когато бях нощна смяна на работа и бях помолила племенницата ми да дойде да спи в нас за да съм спокойна че няма да излезне и да направи някоя глупост тя пак е излезнала за 30 мин е отишла до едно кафе и се е прибрала преди племенницата ми да дойде и след това с цялото си нахалство и се е похвалила че е излезнала и той като сме и зели номера няма как да я проверим.
Много ме заболя а ми обеща че ще се промени.

# 7
Няма ли приятелки или някаква компания?
Няма ли нещо където да си изразходва енергията?
Как прекарва свободното си време?

# 8
Ами има приятелки, но след тези нейни изцепки малко се отдръпнаха и не искат много да контактуват с нея.
Тя е втора смяна на училище и не остава много свободно време. Сутрин я прашям на уроци зашото успехът и е много слаб не се знае дали ще успее да завърши.
Но като казахте може би найстина и трябва някакво занимание в което да изразходва тази енергия.

# 9
А след училище понякога слиза пред блока и с едно дете което аз никак не харесвам отиват да се разходят и пушат цигари. За което знам но немога да е спра.

# 10
Не искам да те плаша, но възможно ли е да са намесени наркотици? Смяна на приятелите, апатия, нужда от пари, разходки да пушат с приятел, промени в поведението, спад в успеха, непукизъм...
Дано не е това, но е хубаво да обърнеш внимание дали забелязваш нещо необичайно сред вещите или поведението след разходка.

# 11
Мисля, че първо трябва да знаеш причините за това поведение.
Тогава по-лесно се намира точния подход и адекватна реакция от ваша страна.
За такова поведение от страна на децата, причини могат да бъдат: влияние на средата; проблеми в семейната атмосфера; неудовлетвореност от живота, неудовлетворени потребности ... и т.н.
Най-напред разбери защо дъщеря ти се държи така, след това й помогни да осъзнае, че с това поведение не само няма да постигне нещо положително, но и в живота й ще настъпи такъв хаос и всичко това ще й донесе само неприятни последствия.

# 12
след това й помогни да осъзнае, че с това поведение не само няма да постигне нещо положително, но и в живота й ще настъпи такъв хаос и всичко това ще й донесе само неприятни последствия.
На тази възраст трудно го разбират.
Нещо не е наред, това, че братът на момичето се срамува от нея не е нормално.
Може би някой спорт със свестен треньор би помогнал, хем да си изразходи енергията, хем треньорът да й поговори.
За всеки случай е добре да се провери и за наркотици.

# 13
Благодаря за насоките ще се опитам да разбера

# 14
Благодаря за насоките ще се опитам да разбера
Разбра ли?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт