Отговори
# 105
  • при палмите и алигаторите,FL
Оливър, ама сериозно ли сама се качва и се пързаля по пързалката???? Rolling Eyes newsm78

И аз това щях да питам. Нико за катеренето се катери...е, на пързалката в бебешкия кът, която е с 3 полегати стъпъла, ама не може да се пусне сам - още не се сеща. Mr. Green

Моника се пуска сама, пльоска се по корем с крачетата напред/използва начина за слизане от леглото и го прилага и на пързалката hahaha/ и се пуска.Много е смешна защото застава на колене с гтъб към пързалката и започва едно дупене, ритане и наместване, докато успее да позиционира и двата крака.

# 106
  • Стара Загора

Моника се пуска сама, пльоска се по корем с крачетата напред/използва начина за слизане от леглото и го прилага и на пързалката hahaha/ и се пуска.Много е смешна защото застава на колене с гтъб към пързалката и започва едно дупене, ритане и наместване, докато успее да позиционира и двата крака.
СПри се жено! В блока отсреща ме чуха как вия у нас от смях Mr. Green Искам снимков матРял Crossing Arms
Гери помня аз...много помня такива неща...проклет близнак съм аз Mr. Green

# 107

Това ми хареса.Мариела като я кача най-отгоре на пързалката понякога сяда по дупе сама да се пуска(още не съм я пускала сама) но понякога  ляга и иска да тръгва с главата напред

# 108

СПри се жено! В блока отсреща ме чуха как вия у нас от смях Mr. Green Искам снимков матРял Crossing Arms
Гери помня аз...много помня такива неща...проклет близнак съм аз Mr. Green

Хера не снимков материАЛ ,направо клипче Simple Smile

# 109
Хахаха, nandi, много готино си го написала. Peace Нико, ако използва начина за слизане от легло/диван ще трябва да се пуска по корем. Mr. Green Той слиза от височини с дупето напред, като пуска първо крачетата.

# 110
  • Стара Загора
Ох а моя неориентирания слиза като талпа..смело с тиквата напред Twisted Evil Нямаме оправия ние Mr. Green

# 111

Лус, какво искаш да кажеш?! Никога не съм претендирала, че детето ми е гений и ако си спомняш точно аз дадох опровержение на подобни изказвания!!! Всичко това при Мариса се дължи на факта, че бабите й имат явно доста свободно време, а и желание, докато аз не намирам сили да я уча кой знае колко, а и нервите ми не стигат до там. Бабите обаче са много настойчиви!
Точно за да не получа подобни изказвания почти никога не споделям за уменията на Мариса, а и за да не решат другите майки, че децата им са "на светлинни години" и други подобни! Това, че едно дете прави тези неща не означава Н-И-Щ-О!!!! Както вече бях казала - самата аз съм се развивала бързо, правила съм нещата преди другите деца и сега какво съм - "нищо!", дори нямам образование, нямам кариера... имам само изхабени нерви, минало изпълнено с хапчета и ходене по психолози... не се гордея с нищо свързано с мен (освен с детето си), допускала съм безброй грешки...
Вече съжалявам, че споделих за детето!

Мариетке
  Shocked Повярвай ми,никога не съм очаквала,че ще реагираш по този начин   Crazy Изненадва ме факта,че момичета като Шени,Мария и Галка (душката я изключваме в случая),които ме познават само виртуално, предположиха правилно за какво съм го казала и схванаха базика, а ти си го приела толкова лично  Naughty (нека не забравяме и емотиконите - имаш намигащ,смеещ се и зеления за разкош...е,колко по-показателно от това  Thinking)

Днес бяхме на хематолог,нещата може и да се окажат ок,но трябва да се провери още нещо  NaughtyЩе разказвам друг път,че нещо нямам настроение днес Confused

# 112
  • До морето :)
Ох а моя неориентирания слиза като талпа..смело с тиквата напред Twisted Evil Нямаме оправия ние Mr. Green
Да, да! Така падна от спалнята това моето днес. Както беше права върху нея и хоп - главичка. Друг е въпроса, че 5 минути преди това си удари кратуната докато вървеше. Върви, върви и туп назад  Rolling Eyes

Нанди, и аз искам снимков материал   bouquet

Луси, радвам се, че нещата има вероятност да са ОК. Ще стискаме палци.

Жира, да се оправя бързо Сиянието за РД-то   bouquet Да я нацелуваш от нас с Ели.  Heart Eyes Hug

# 113
Вече започвам да се чудя дали да не проверя родословните ни дървета за роднинска връзка ....  Thinking

и бързо изчезвам, че сега ще дойде Мистрес Буба да ме хока, че влизам тук, а на нея не и пиша  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Hug

# 114
Гери, да, много обича на пързалката.Съвсем сама си се обслужва, аз не участвам.Научи се от кака си. В началото и тя като Моника по корем се нагласяше, но после се сети че може и по лесно. Тук обаче всичко е много добре обезопасено.
Биха ни ваксините днес, в крачето. Много плака милото ( и аз с нея). С мерките нямаме напредък  Shocked.Ама нали е мадама, нека да е стройна.
Хоуп, вземи си бебефон от тук - по евтини са.. Моят е на Фишер Прайс и вече две бебета отгледах с него.

# 115
Луси, аз разбрах, че е на базик, но както казах, се почувствах сравнена с една особа... Както и да е, малко пресилено реагирах и твърде емоционално. Не си виновна ти, моето е избиване на комплекси и аз си го знам!  Blush
Много съм щастлива, че нещата вървят добре при Венци (много се надявах да е така)!!! Прегръщам ви!  Hug

Относно уменията, искам да споделя нещо с вас, майчета - независимо какво правят или не правят децата ви сега (както е казала Хоупи, това са си маймунджалъци), стимулирайте ги да следват и развиват талантите и уменията си като поотраснат. Казвам ви го, защото аз имах някои умения и таланти, които много исках да разбивам (става въпрос за пеене и свирене - бяха ме чували експерти, които много ме искаха в музикалното у-ще, искаха да работят с мен), но майка ми и баща ми не ме подкрепиха, казаха, че това ще ми печи на ученето (те искаха да ме правят лекар) и не можело. После исках да се занимавам с психология - много ме увличаше, отдаваше ми се и мечтаех да се занимавам професионално... но реакцията им беше същата и не ми позволиха  Tired Tired Tired
И към ден днешен не умея нищо и не съм стигнала до никъде, защото учих като ненормална, вадех 6ци, но психиката ми не позволи да стана лекар.
И след лиричното отклонение, отново ви казвам (сигурна съм, че го знаете, но все пак) - подкрепяйте децата си, помагайте им да развиват уменията си (не сегашните боц-моц и т.н.), не ги пресичайте в зародиш и не ги "тъкайте" в посока, в която вие искате, а не те, защото така никога няма да са щастливи, а напротив, а и може накрая да не излезе нищо...

# 116
Привет!
Мариетка много точно си го казала! Hug
Относно уменията-и при Марти не са много Laughing Има неща които му ги показвам от месеци и така и не ги прави,а други-от първия път(особено,ако баща му му покаже някоя щуротия)
Яденето-Марти си изяжда всичко каквото му дам Laughingче и за още се оглежда.
Зеле още не давам.Когато са готвили в кухнята зеле,му давам друго.
И моето дете е от слизащите с главата напред ooooh! абе въобще тая глава всеки ден изтърпява нещо Tired
Нанди и аз искам клипче!
Бебефон ползвам и си го нося навсякъде.На Фишер Прайс е.
Поли едва ли има дете на което ще му върви така по вода!Всичко беше супер!И аз чакам снимки!
И накрая да се похваля,че най-накрая сме записани на ясла,след малки перипетии Whistling

Иииии накрая да кажа Магеланка каква хубава рожденничка беше!И от там чакам снимки!

# 117
Хоупче, съвета ми към тебе е ако си купуваш, да вземеш от Америката, че тук са скъпи... моя е дигитален на Авент. Много съм си доволна от него.
Във Варна живеем в двустаен апартамент и винаги е бил много важна покупка. Използвам го още от първите дни в къщи. Вратите ни са доста добре уплатнени и ако съм в другата стая, мога трудно да чуя детето, освен ако не реве зверски, а аз не искам да стигам до тази фаза все пак.
Тук във Пазарджик също е двустаен, но е факт, че го използвам по-рядко... обикновенно ако сме в кухнята, а той спи в спалнята, затворили сме вратите, пуснали телевизора и т.н.
На село като ходим при баба ми е къща. Винаги ако ще спи следобед там го взимам.... щото аз съм отвън, а той е вътре...та така... пък и ако смяташ за други бебчета - вземи си  Peace

Ох, Нанди, умрях от смях  hahaha с обеснението ти hahaha....

Аз пък не го допускам Еди до пързалки, само до люлки и то ако аз съм до него... струва ми се малък за там, пък и не разбира...като започне да поразбира сам ще си поиска. Mr. Green На него му дай топка и му гледай сеира... Mr. Green

От вчера се пуска и навън да ходи сам и днес вече играхме мач заедно с него Mr. Green по измори ме да ви кажа, да си идва баща му и да се мятат на футбола Mr. Green

# 118
  • София
Влизам само да изкажа най-искрени благодарности на всички вас за милите думи и поздравите за Магеланка! Peace Hug
Много ви обичам момичета, оценила съм всеки поздрав, всеки стих, всяка снимка, поздрава от темите от миналата година, виртуалните букети и всичко останало! Невероятни стеееее!!! Hug  bouquet
Днес цял ден си поплаквам тайничко от радост и мъничко тъга, за порасналата си дъщеря! Hug

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 22:42 от jenajena

# 119
Голямо съм зле - тази нощ бях в първия влак, а сега ще трябва да хващам последния...

Мило сладко Магеланче, честит 1-ви рожден ден! Пожелавам ти да си много много здрава, много много щастлива и да израснеш красива, умна и добра като майка си!

Марте, честит празник на теб и на цялото ви семейство и и се радвайте на сладките си дечица! Помагайте им докато имат нужда от вас и ги насърчавайте да бъдат щастливи! (Мариетка хубаво го е описала)
Дано сте си отпразнували подобаващо!

Мариетка,  Hug Hug Hug
(Много ти благодаря и за разяснението за алкалната урина. Като нищо може да се дължи на подходящата храна, защото всичките, храни, които си изброила (и месото, и рибата, и жълтъкът, и овесените ядки), почти липсват от менюто ни. Та ще се опитам да наблегна на тях, въпреки че Ники месо категорично отказва, освен това му е трудно да го дъвче.)

Тони, в тази връзка да те питам - Нико в началото как го дъвчеше месото, защото казваш, че от самото начало го захранваш с парчета да си яде сам, а пък също казваш, че отскоро вече си дъвче и месото без проблем?

Нанди, отново си умирам от смях като си представям Моничка как си вири дупето заднешком, все едно се опитва да се навре в нещо много важно. Нацелувай я по босите крачета!

Хоуп, вземи си непременно бебефон, със сигурност много и дълго ще си го ползваш - не само вкъщи, а и като ходите на почивка някъде. Ние без нашия не мърдаме и не сме го изключвали от контакта буквално от 5 години (откакто се е родила Мартина) и не е мръднал. Много съм доволна от него - бих го препоръчала с 3 ръце - никакви странични шумове, безотказен, има и обратна връзка ако пожелаеш (тоест приемника към излъчвателя) - нашият конкретно е на Филипс Авент.

Днес отново не успяхме да направим последното кръвно изследване, защото пред единствената лаборатория, в която можеше да го направят, имаше 3000 човека, повечето бабички, които не пожелаха да ни пуснат нито да попитаме нещо, нито дори да поседнем с бебето в ръце (а имаше и по-млади, ученици), а камоли да ни вземат кръв с приоритет (мрачен народ, ви казвам, сме ние, много лошо). Та си тръгнахме, щото щяхме да висим цял ден.
Взехме си само останалите кръвни резултати (ПКК). Докторът каза, че са добре, въпреки че по листа видях доста показатели, които са извън референтни стойности. После погледнах една таблица, в която реф стойностите са разграничени по възрастови групи и се оказа, че има доста голяма разлика в референтните стойности между възрастни и децата под 2 години). Та се поуспокоих.

Общи условия

Активация на акаунт