Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 168
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Хриси ще си позволя да изкажа мнението си, по въпросите, които ти зачекна. Психоложката. Много говорим за методите й, не ни се вижда достатъчно компетентна, но как тя може да накара К и Ф да общуват ? Да ги събере в стаята и да каже - говорете, изкажете какво мислите. Така по задължение нищо не става. Тя го подчерта и не е като да не го знаят двамата (имам впредвид това, че трябва да говорят за чувствата си). От там насетне те са хората, които трябва да поемат нещата в свои ръце. Целта на терапията не е да ги пришпори, а да извади на преден план проблемите им, които психоложката, без тяхното желание, не може да реши по никакъв начин. Ти видя ли желание у Фатмагюл да говори за овличането, за писмата, да сподели с Керим чувствата си ? Аз не го видях. Той се разплака, говори, пак не го видях. Това за мен не е логично. Тя има същите страхове, които има и Керим - защо не ги сподели ? Това е нещото, което спомага за сближаването им. Не искам да се "награбят", а просто да видим наистина тази любов-чудо облечена в изразяване на емоциите на двамата герои. Тази любов не кореспондира с липсата им на комуникация. Нелогично е, неестествено за мен. Но подчертавам - така мисля дотук. Следващият епизод е решаващ. Ако и там няма истински разговор между двамата нещата излизат съвсем от рамката, в която е изграден филмът. Ох, не знам дали въобще някой ме разбира какво искам да кажа. Логиката на филма се обърна с женитбата,при положение,че те не бяха разрешили проблемите си. Пред психоложката всичко беше тамам - Керим и Фатмагюл щастливи говорят как тя се чувства щастлива вече когато той я докосва, а той - доволен. Въпросът (ако следим едно нормално развитие) за страховете на Керим трябваше да бъде повдигнат там, още повече,че това беше след случката в Бодрум. Моля, дайте знак, разбира ли ме някой ?
Против сценаристките нищо не искам да кажа, само си разсъждавам с вас. За мен най-добрият им и изпипан сценарии е този на Мелодията. Там след 6 гледания на целия сериал не открих нито една пукнатина или противоречие, за което ще съм им благодарна цял живот.

Зори ,аз те разбрах много добре.Момента да говорят беше изпуснат не от психоложката , а от сценаристките.Както писах и преди той трябваше да се състои преди сватбата.Не беше нужно да се бърза с нея.За мен "натовариха" образа на Фатма с още негативизъм.Не ми се говори ,следователно не ме интересуват твойте чувства ,които те разяждат.
Все повече си мисля ,че са решили в последния епизод да ги върнат на мястото на изнасилването и там той да получи нейната прошка.Ако не бъркам Марта също изказа подобно предположение.

# 121
Добро утро и от мен!

И аз прочетох това което е публикувала noritka1 и съм съгласна с всичко написано!

И аз съм съгласна! Много от сюжетните линии в сериала бяха излишни-особено лудостта на Мустафа и отвличането на Фг. Историята на Йозге бе пълен бъркоч-така и не разбрахме какво стана по-нататък с нея(не че някой го интересува).
Определено си е запълване на серии,но от това губим ние,защото фокуса на филма се измества към други лица и историята на Керим и Фг остава на заден план! Не е логично да се дават само откъслечни истории,а главната ни сюжетна линия да тъпче на едно място!
Как за толкова серии те двамата не се научиха да си споделят,а таят всичко в себе си? Оттам се получават всички недомлъвки и странни погледи-както тези погледи на сутринта след п.б.н.
Не може да живее с някого 2 години под един покрив и да му нямаш доверие за да му кажеш своите мечти и желания!
Нали искат да продължат напред!? Как ще го направят,щом дълбоко в тях има тайни,които са скрити и не могат да излязат наяве?! newsm78
Тук сюжетната линия се губи и накъсва,но и те не успяха да бъдат сами и да съумеят да си споделят нещо! Тъкмо малко напреднат и се почва-раждането на Елиф,прострелването на Керим,три серии в болницата,после отвличането... Тяхната болка все повече нарастваше и бе напълно нормално да избие някъде-както и си пролича в последната серия! Колкото сълзи проляха,колкото болка изтърпяха,сега ако не ни покажат цялата палитра на тяхното щастие,бих ги обявила за слаби сценаристки!  bouquet

# 122
Добро утро и хубав ден на всички  Hug

Ома, клипа ти е прекрасен.  newsm51

Дани, на мен д-р Нил и Йозге не ми бяха излишни. Можех да мина и без Туранер, но пък ако не беше той Ендер и Мелтем нямаше да се заемат с унищожаването на Яшаран, нито да им купят компанията, нито да видим началото на края на въпросната фамилия. Е, г-жа Ляле можеше да се справи и сама, но друго си е три жени да му натрият носа и да го съборят от трона му.
Д-р Нил приех като част от наказанието на Ердоан. Наистина го заболя. Йозге подчерта каузата и ни показа Фатмагюл в една друга светлина.
Отвличането, открай време ми беше излишно и можех да мина без него, но пък много ми хареса как Керим  наби Ердо и Селим и почти Мустафа.
Лично мнение  Peace

Хриси, напълно споделям твоите мисли. Да си призная за мен и отвличането си беше тамам.
И от там извадиха горещи картофи за бъдещото развитие на филма.Но това е мое лично мнение. По време на отвличането не ми беше никак комфортно, а сега като мина  и на нашите сладури оцеляха, си го харесвам.

# 123
Хриси ще си позволя да изкажа мнението си, по въпросите, които ти зачекна. Психоложката. Много говорим за методите й, не ни се вижда достатъчно компетентна, но как тя може да накара К и Ф да общуват ? Да ги събере в стаята и да каже - говорете, изкажете какво мислите. Така по задължение нищо не става. Тя го подчерта и не е като да не го знаят двамата (имам впредвид това, че трябва да говорят за чувствата си). От там насетне те са хората, които трябва да поемат нещата в свои ръце. Целта на терапията не е да ги пришпори, а да извади на преден план проблемите им, които психоложката, без тяхното желание, не може да реши по никакъв начин. Ти видя ли желание у Фатмагюл да говори за овличането, за писмата, да сподели с Керим чувствата си ? Аз не го видях. Той се разплака, говори, пак не го видях. Това за мен не е логично. Тя има същите страхове, които има и Керим - защо не ги сподели ? Това е нещото, което спомага за сближаването им. Не искам да се "награбят", а просто да видим наистина тази любов-чудо облечена в изразяване на емоциите на двамата герои. Тази любов не кореспондира с липсата им на комуникация. Нелогично е, неестествено за мен. Но подчертавам - така мисля дотук. Следващият епизод е решаващ. Ако и там няма истински разговор между двамата нещата излизат съвсем от рамката, в която е изграден филмът. Ох, не знам дали въобще някой ме разбира какво искам да кажа. Логиката на филма се обърна с женитбата,при положение,че те не бяха разрешили проблемите си.

Зори ,аз те разбрах много добре.Момента да говорят беше изпуснат не от психоложката , а от сценаристките.Както писах и преди той трябваше да се състои преди сватбата.Не беше нужно да се бърза с нея.За мен "натовариха" образа на Фатма с още негативизъм.Не ми се говори ,следователно не ме интересуват твойте чувства ,които те разяждат.
Все повече си мисля ,че са решили в последния епизод да ги върнат на мястото на изнасилването и там той да получи нейната прошка.Ако не бъркам Марта също изказа подобно предположение.

Подобно предположение направихме и аз и Фантазия.

# 124
Добро утро
Привет в новата тема.
Докато четох коментарите, взех да се питам, заблуждавам ли се, че почти всеки път ни пускат подвеждащ и разбъркан трейлър или не се заблуждавам.  newsm78
Но сякаш не се заблуждавам.
Ако се зачетете в резюмето:

Скрит текст:
75 серия -резюме
К и Ф преодоляват още едно тежко препятствие в живота си l първата си нощ заедно. Въпреки това, голямата рана от миналото ще се нуждае от време, а да заздравее.
Новината за смъртта на Мустафа напълно съсипва радостта от сватбеното тържество (в другата къща). Всички са шокирани от новината, но най-вече Рахми и Мукадес. Кадир и Фахретин са тези, които трябва да занесат новината на Асу. Разбира се, Мукадес търси начин да се свърже с Ф, за да й съобщи новината лично.
Решат се възстановява от инфаркта, но здравословните му проблеми остават. В същото време, когато се разбира, че Яшаранови са се свързали със Селим, те осъзнават, че краят им е близо.
Ф и К за първи път прекарват насаме в собстсвената си къща като истинска семейна двойка. Керим осъзнава, че мълчанието относно "първата нощ" заплашва бъдещата им емоционална близост и връзка, затова прави първата стъпка към обсъждането на тази първа нощ.
Мустафа тръгва на последното си пътуване от Измир, напълно сам. Но дори и напускайки този живот, успява да хвърли сянката си върху бъдещия съвместен живот на К и Ф.
Превод от EAUFC
ще установите, че не са толкова зле нещата. Имало е п.б.н. Говорили са за това. Останали са цял ден заедно, свиквали са един с друг. Керим лично е дал на Фатмагюл писмото от Мустафа - голяма крачка за него, преди късаше, хвърляше и крещеше.
Нормално е да се чувстват неловко, леко конфузни и притеснени или раздразнени от смъртта на Мустафа. Поне се приключи с него.
За мен най-голяма вина има психоложката. Ако му беше обърнала повече внимание след като избухна и изля всичко пред нея, можеше да не се стигне до тук. Трябваше да ги поощри да разговарят, дори да настоява за това. Тя спомена веднъж и до там. Но явно така са решили, а пък и нямаше да видим тази запомняща се сцена, препратка към онази нощ, когато тя отиде при него и му каза, че иска да се оправи.
За мен нещата следват естествения си ход. Слава богу, че прочетох, че не съм единствената, защото започнах да се съмнявам, че нещо не съм в ред, предвид всемирното недоволство. Но е и съвсем нормално да имаме различни гледни точки.

Хриси аз си мисля същото.Дори снощи пак гледах тяхното посещение при психоложка в 73 еп.
Всички бяха толкова съсредоточени върху Фатмагюкл, че забравиха за  Керим. При разговора им с психоложката преди сватбата Фатагюл говори уверено,спокойно за това което ще преживеят през първата си брачна нощ.Докато при Керим ясно се вижда как е смутен,притеснен и неспокоен.Не знам как психоложката не забеляза това.И да си призная честно още от там си личеше, че не Тя а Той ще има проблем през първата им нощ заедно.

# 125
  • София

Норитка, не знам от къде го извади тоз анализ, но все едно аз съм го писала. Абсолютно споделям всичко написано, особено в частта за Керим Писна ми да го гледам как се върти, като обран евреин и вика тамам, тамам. Липсват ми емоциите от първи сезон, дето беше като кибрит, изстрелваше се като куршум, меташе, риташе, хвърляше дървета и въобще се държеше, като един нормален младеж с буен темперамент и топла кръв. И най-вече, беше решителен.  От както му сложиха усмирителната риза направо му съсипаха образа. Тоя Керим от първия сезон, отдавна щеше да е хванал ръката на Фатма и да е изяснил всичко с нея. Той през нощта в Бодрум сто пъти тръгва и се връща, скъса горкото яке от обличане и събличане и след като се прибраха в Истанбул две седмици седя и си просеше целувки по телефона. Е нема такъв мъж. Да усети жената и да чака да му падне тавана на главата. Спирам да пиша, че и аз много запалих.
Още  вчера ме подсети за момента с хвърлянето на дърва.Е, наистина,на мен също ми липсва.Но си обяснявам нещата с вече различните им отношения.Макар че определено има моменти,в които е хубавоКерим  да удари пак по масата./Любим момент ми е,когато Фг го замери, а той хукна да я гони с цепеницата  Laughing./

Хриси, аз също си намирам определени отговори за тия моменти,но ми дойдоха в повече,съвсем искрено го заявявам.Йозге си ми беше определено излишна,тъй като самата Фг с историята си беше достатъчна.Вярно,да,затвърдиха каузата и борбата,но направо ми беше тягосно да гледам същата история наново.
Туранер се самоуби нелепо.Даже и Ляле ми беше малко излишна.Наказанието,така или иначе,щеше да дойде,както каза момичето,дори от самия Туранер.
Замислете се,ако не искаха да направят такъв голям брой серии,самите сценаристи дали щяха изобщо да впишат тези истории и да си обезценят труда по този начин???

п.п.Но все пак това е сериал,аз тези неща ги приемам,това е един друг различен вид кино, така че допустими са!Само да не прекаляват/а те наистина прекаляват на моменти/.
 Hug

# 126
Добро утро.По повод анализа не сам съгласна с 1 и 3 точка.
1точка–според мен искаха да покажат ,че Ердоанчо няма право да обича и да бъде обичан от жена.Това мисля,че му беше едно от наказанията.Той много страда за докторката.
2точка–искаха да покажат,че могат да те изнасилят не само навън и не само непознати а и във къщи близките ти хора и че трябва да говориш говориш,защото няма как да се оправиш.
За другото като цяло ами да не го гледат като им е толкова бозав да си намерят друг филм.Това мисля.

# 127
# 128
  • София

За другото като цяло ами да не го гледат като им е толкова бозав да си намерят друг филм.Това мисля.
Аз се замислям върху друго.Забелязахте ли кога заваляха доматите???След последната серия на липсваща ПБН.Мисля,че оттам тръгнаха нещата.Феновете се поизнервиха от чакането и сега напрежението ескалира в негативизъм.

Аз тези неща отдавна си ги мисля,но съм ги приела.Аз даже съм ги приела от преди това,тъй като съм гледала и други филми на екипа и си знам,че имат склонност към такива неща.

# 129
  • Пловдив

http://www.youtube.com/watch?v=ekKFUGO1mKk&feature=share

За стопляне и в тон с няма нищо по-хубаво от лошото време - belly dance - по мотиви от 74 епизод.

# 130
Привет! Да се изкажа и аз за цитата в спойлера на Норитка1. Не съм съгласна като цяло с написаното. Във всеки сериал си има пълнеж, защото мисля, че се сключват договори с телевизията за определен брой серии, съответно и с ангажирания персонал - актьори и т.н. В началото е ясна основната сюжетна линия, останалите се развиват допълнително според рейтинга, т.е. според зрителския интерес. На мен никой от образите не ми е излишен. Всеки от посочените епизодични герои е свързан по някакъв начин с главните или второстепенните и спомага за разкриване на определени техни черти. Например чрез образа на Йозге показаха значението на делото на Фг не само за самата нея, но и за други момичета в нейната ситуация. Всеки от героите си има и положителни и отрицателни черти. Няма само положителни или отрицателни персонажи и това е много хубаво. Понякога ми е жал дори за Селим, Ердоан и Мустафа.

# 131
Ето още един анализ.Слагам го в спойлер,който иска да го прочете.Цитат е,тъй,че внимавайте с доматите!!!

Скрит текст:
Здравейте, ще се опитам да направя нещо като анализ на сюжета дотук и който има търпение, нека го прочете и коментира.
Значи, първо - най-простото правило за създаването на една история е да има сюжетна линия. При по-дългите истории освен основната сюжетна линия обикновено има и допълнителни. Тяхната задача е да спомагат развитието на основната или да служат като неин контрапункт. Как стоят нещата при ФГ? Основната сюжетна линия е ясна - невъзможната любов между Ф и К. Дотук добре. Но какво се получава с допълнителните?
Сюжетната линия за съдбата на Яшаранови е ок - без нея основната линия няма как да се развие, тъй като любовта на Ф и К се развива на фона на мъченията, на които ги подлагат Яшаранови.
Другата сюжетна линия с любовната история на Мукадес също е издържана донякъде, защото разкрива едно друго лице на героинята; това също подпомага основната сюжетна линия - изяснява отношенията между Ф и брат й, а оттам и между Ф и К. Оттук нататък втори сезон напълно му изтърва края. Ще посоча пет допълнителни сюжетни линии, които са НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ и са включени очевидно с единствената цел да се запълнят 80 серии. Разбира се, има още, но тези са основните, според мен.
1 - Историята с д-р Нил. Самият образ беше напълно излишен. Може би чрез него искаха да придадат "по-човешки" облик на Ердоан, но не успяха. А и защо да му придават? Ако смятаха да го "покаят", да го бяха направили. Но и след изчезването на д-р Нил от сцената той си остана същият гадняр. Само дето три серии подред ни занимаваха с нея. Ако не бяха и повече.
2- Историята с удара по главата на Ердоан и влизането на Рахми в затвора. Също напълно излишна. С какво тази история подпомогна основната? С нищо. След нея имаше ли някаква промяна в отношенията между Ф и К? Не. Просто отново запълване на време.
3 - Историята с Йозге. Може би, най-тъпата. Вероятно са искали да придадат по-социално звучене на филма с нея, но освен досада тя не предизвика нищо друго. И отново с нищо не промени отношенията между главните герои.
4 - Историята със самоубийството на Туранер. Абсолютно лишена от логика. Защо трябваше да го "самоубиват"? За да могат жена му и дъщеря му да си отмъстят на Яшаранови? А защо просто не им отмъсти той самият? Явно отново пълнене на време.
5 - И накрая коронната история - с отвличането на Ф. Защо за Бога трябваше да я има? Какво промени тя? Нищо. Отношенията между Ф и К си останаха абсолютно същите - със същите недомлъвки, гузни погледи и студено мълчание. Само малко добавен екшън, за да не умре публиката от скука.
Мога да добавя още историята с раждането на Елиф (само леки допълнителни сантименти), историята с Айче и митарствата из чужбина и още няколко такива. Единствено любовната история на Мерием и Кадир е на място, тъй като се вплита много добре в основната сюжетна линия, както и тази с появата на Фахретин бей. Неговият образ разкрива допълнителни черти от образа на К.
Освен нелепите вмъкнати истории открих още доста недостатъци. Естествено, образът на Мустафа. В писмото на Universal Fans това вече беше отбелязано отчасти. Крайно нелогичен образ!! Вярно, той претърпява развитие - от "добро момче" става "лошо момче". Хубаво. Но защо освен морала му сценаристите решиха да променят и интелекта му? Откъде накъде простото селско рибарче ще има толкова акъл да върти на пръста си финансови магнати, полиция и жени от висшето общество? Само си спомнете как сменяше номерата на колите при отвличането - освен да е гледал повечко американски филми, друго обяснение не намирам. Да не говорим за вече премного коментирания факт с разтеглянето на образа до безкрайност. И спекулациите с "неугасналата" любов между него и Ф. Наистина всеки човек може да си помисли, че тя не е угаснала. Не само К.
Другият крайно нелогичен образ е този на самата ФГ. Поначало тя е замислена като образ на невинна жертва. Супер. Ако си я бяха оставили такава докрая, със сигурност щяха да спечелят адмирациите ни. Но от крехка, мила и невинно страдаща тя се превърна в студен и инатлив егоцентрик. В момента образът й е по-скоро отблъскващ. Ако целта на филма е била да накарат зрителите единодушно да й съчувстват, то тя не е постигната. Пълен провал. След последните серии зрителите единодушно съчувстват единствено на К и с право. Той е единственият невинно страдащ. И тук още веднъж добавям адски тъпото и нелогично развитие на чувствата й към Мустафа. Преди повече от 15 серии тя смело влезе в стаята на К, заяви: "В сърцето ми си само ти" и легна в леглото му, за да му докаже искреността си, а сега рони сълзи и въздиша по "първата си любов". И да не беше аналогията с майка му, К като всеки нормален мъж би се подразнил от това.Друго прекрачване на границата е образът на Мукадес. Наистина, великолепно изиграна от актрисата, заради нея на човек сърце не му дава да каже нещо лошо, ама... Любовната й афера имаше за цел да покаже и нейното страдание - да обясни лошото й отношение към Ф в началото. Но униженията преживени от нея трябваше да я променят в положителна посока. Това подсказва логиката. Всеки нормален човек би си сложил една голяма обеца на ухото след като е бил на косъм да си разбие семейството и да загуби всичко. Какво става, обаче? Тя става все по-зла и по-зла. Ако логиката на сценаристите работеше, щяха досега сто пъти да са й показали пътя при такова поведение. Но тя продължава буквално да властва на екрана - появява се постоянно и винаги в нежелан момент. Вече от приятен дразнител в стил баба Джеврие (от Листопад) тя се превърна в някакъв нелеп зъл демон.
И накрая образът на К - замислен като сложен образ, претърпяващ голяма метаморфоза, на практика той остава "най-замразеният" образ във филма. Горе долу от втора серия насам той си един и същ - добро момче, страдащо за любовта си. Най-напред, това си е чисто похабяване на актьорски талант. След Мустафа Булут тук Енгин се къпе в боза. Спокойно можеха да наемат някой като Къванч да им я изиграе тази роля и да не хабят Енгин. Вярно, той прави и невъможното да придаде кръв и плът на образа си, но всяко нещо си има граници. Освен това, ако идеята е била да покажат цената на изкуплението и прошката (поне както тръгна в началото филмът), му изпуснаха края. Цената, която К вече плаща, си е направо невъзможно висока. Образът стана наистина нереален. Ако си беше останал поне както си беше - леко идеалистичен, просто колкото да размечтае женската аудитория - пак щеше да е по-добре. Но сега той вече не размечтава никого, а напротив дразни с овчедушието си. И на всички се иска да видят в него някакъв бунт. Иначе той направо губи мъжествеността си и се превръща в някакво мекотело!
С две думи, ако сценаристите са имали за цел да превърнат положителните образи в антипатични, са я постигнали. Но ако са имали други цели, тц, като се казва. Просто вторият сезон трябваше да е най-много, ама най-много 20 серии, да покажат накрая една щастлива развръзка и толкова. Сериалът щеше да си запази високия рейтинг, симпатиите на зрителите и всичко останало. Докато сега се превръща в мъчение, извор на напрежение и мишена за плюнки и храчки от цял свят (поне където се гледа). Ама какво ли не правят пустите му пари!
Извинявам се за дългото излияние, но просто не можах дa Приятно четене и коментиране!

- 1  newsm11  Peace

# 132
  • София
Добро утро!!!Не знам за вас,но на мен настроението ми е в синхрон с времето,дано да ми мине Rolling Eyes

Снощи едвам ви изчетох и даже преведената серия не можах да си догледам........ Laughing Laughing Laughing
Днес ако остане време ще се гледа Peace
Като стана на въпрос за психоложката искам да ви споделя някои мои спомени:
Скрит текст:
Снощи си събрах и напрегнах всички възможни сиви клетки,за да си спомня как мина моя първи сеанс при психоложката,след като ми се случи същото като  на Ф.Аз дори преди като споделих гледам,че съм объркала и годината,инцидента се случи 95год.лятото,значи минали са близо 17 години от тогава и много неща са ми избледнели.......аз от самата случка и нищо не си спомням,беше такъв шок,че като че ли умишлено мозъкът ми не иска да си спомни Shockedсамо ми минават като светкавица отделни сцени и нищо ,но както и да е,беше ми думата за сеансите.То в тези размирни  години тогава,а и аз студентка,не можех да си позволя платено лечение/а и на родителите си не казах какво ми се е случило/та ходех при една жена в Студентската поликлиника!Когато отидох за първи път,чаках пред кабинета не много май  newsm78 и влязох вътре адски притеснена,стомаха ми се беше свил на топка и брадичката ми трепереше,спомням си,че ми стана лошо и ми се повръщаше....та влязох вътре и като я видях лекарката, малко се успокоих-изглеждаше много ведра,свежа и мила,беше млада и хубава,това си спомням.......Седнах на едно старо и очукано диванче ,а отстрани имаше масичка,на която имаше няколко пакета с кърпички и списания.......Запознахме се и тя замълча и започна да ме гледа,по-точно да се взира в мен,сякаш искаше да ми каже "Да,мила,познах какво ти се е случило,давай ,поплачи си...."И ,ви казвам,като се започна с един рев,плаках,плаках,плаках,може би 20 мин.хълцане и плач,сополи,сълзи......не знам какво съм правила,но после видях,че кошчето е пълно със салфетки,а на масичката нямаше почти нищо Sad Много плаках,това няма как да го забравя,после изведнъж спрях и изпитах такова огромно облекчение,нямате си напредстава,сякаш някой беше измъкнал от мен 1 тон стрес.....И така.....нищо повече не ми каза,просто ме попита дали съм по-добре и кога ще мога да отида пак.На втория сесанс отидох по-спокойна и тогава тя започна да ме разпитва за бременността на майка ми с мен,дали всичко е било нормално,дали после ме е кърмила,кога съм проговорила,кога съм проходила и т.нКакво дете съм била,попита ме за родителите ми,как се отнасят с мен.....да изброя всички хора,които обичам и на които държа,накара ме да се нарисувам аз на едно листче и да нарисувам близките ми хора ,но така: най-близо до мен да нарисувам най-скъпия за мен човек,по-назад следващият по близост и т.нЗапочнах постепенно да й разказвам от детските си години,за тийнейджърските си години и до студ.си живот,НО нищо не ме и попита за инцидента,в началото говоря!Спомням си,че така няколко сеанса....нищо не си говорихме за случката,изписа ми и хапчета,антидепресанти,някакви лекички,първо запонах по половинка,а после по цяло хапче....След доста посещения по-късно вече си дойдохме на думата,аз вече бях нетърпелива да й споделя,но като дойде момента и аз блокирах,осъзнах,че нищо не си спомням от вечерта,ама нищо,но знам,че непрекъснато й говорех колко се чувствам виновна,че сме тръгнали сам самички на море с моята приятелка,в тези гадни години,че съм излязла вечерта с много къса рокля и бях доста предизвикателна,ужасно ,ужасно се чувствах виновна и разочарована от себе си,като омърсена и противна,даже инцидента не го преживявах самият него,а по-скоро усещах смразяващо отвръщение от себе си Embarassed/въпреки,че нямаше защо,нооооооо.....психика/,аз просто съм си такава,винаги първо търся вината в мен и после в другите SadТа психоложката разбра и ме усети за чувството ми за вина и започна да работи в тази насока!!!Не знам от нея ли или от хапчетата,но аз бързо се оправих,доста бързо и според нея......имайки предвид,че аз не споделях с никой друг,освен с приятелката ми/която  също пострада/и със самата лекарка.Тя/психоложката/ ме насочваше ,обаче да споделям,да разкажа на най-близките си хора,да говоря спокойно за това,но не като виновен участник,а като потърпевша,като жертва......Не знам доколко и какво успяхме да направим с нея,но аз не бях отвратена от секса,не знам,явно гадният момент съм го изтрила от мозъка си и нищо не си спомням как стана,аз по-скоро се чувствах ужасно виновна ,че съм допуснала това да стане,беше ме ЯД на мене си.Не съм употребявала тогава алкохол,бяхе с приятелката ми нормални весели ,симпатични момичета,копнеещи за веселие ,игри и танци!!!Така се опитваше да ми внуши и лекарката,после вече и аз започнах да виждам истината,че аз съм жертва на извратеняци и комплексари,които като не могат да се докажат с нищо друго,се чувстват силни като унижават и насилват жени....
Та моята психоложка тогава беше млада,амбициозна и работеше с желание!!!Не помня колко време ходех при нея,но си спомням,че когато спрях,вече бях много по-добре и някакси пречистена.Не си спомням името й,за съжаление,но съм й много благодарна Hug Hug Hug

Ома,благодаря ти и аз за невероятното клипче-така добре си кореспондирала музика с физиономиите на Керим Peace Peace Peace smile3501

# 133
Привет! Hug

Колко си хубава!...
Христо Фотев
Скрит текст:

На М.К.

Колко си хубава!
Господи,
колко си хубава!

Колко са хубави ръцете ти.
И нозете ти колко са хубави.
И очите ти колко са хубави.
И косите ти колко са хубави
Не се измъчвай повече - обичай ме!
Не се щади - обичай ме!
Обичай ме
със истинската сила на ръцете си,
нозете си, очите си - със цялото
изящество на техните движения.
Повярвай ми завинаги - и никога
ти няма да си глупава - обичай ме!
И да си зла - обичай ме!
Обичай ме!
По улиците, след това по стълбите,
особено по стълбите си хубава.
Със дрехи и без дрехи, непрекъснато
си хубава... Най-хубава си в стаята.
Във тъмното, когато си със гребена.
И гребенът потъва във косите ти.
Косите ти са пълни с електричество -
докосна ли ги, ще засветя в тъмното.
Наистина си хубава - повярвай ми.
И се старай до края да си хубава.
Не толкова за мене, а за себе си,
дърветата, прозорците и хората.
Не разрушавай бързо красотата си
с ревниви подозрения - прощавай ми
внезапните пропадания някъде -
не прекалявай, моля те, с цигарите.
Не ме изгубвай никога - откривай ме,
изпълвай ме с детинско изумление.
Отново да се уверя в ръцете ти,
в нозете ти, в очите ти... Обичай ме!
Как искам да те задържа завинаги.
Да те обичам винаги -
завинаги.
И колко ми е невъзможно... Колко си
ти пясъчна... И моля те, не казвай ми,
че искаш да ме задържиш завинаги,
да ме обичаш винаги,
завинаги.

Колко си хубава!
Господи,
колко си хубава!

Колко са хубави ръцете ти.
И нозете ти колко са хубави.
И очите ти колко са хубави.
И косите ти колко са хубави.

Колко си хубава!
Господи,
колко си истинска.

Хубав ден!

# 134
  • София
. Например чрез образа на Йозге показаха значението на делото на Фг не само за самата нея, но и за други момичета в нейната ситуация.
А без образа на Йозге не го ли показаха това нещо,ние не го ли разбрахме и без нея?!А подкрепата на делото от жените пред съда?Не беше ли само тя достатъчна?Нужно ли е да ни се смила и поднася по няколко пъти в подробности???
Извинявам се,не искам да споря и звуча грубо  Hug.
Просто обяснявам нагледно, какво точно ме дразни.
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт