Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 064
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Аз,съм отвратена от тази личност.Единственото и оправдание може да бъде,ако не е в ред с главата.

# 676
  • Разград

# 677
Признавам си този  път се хванах.Берен, Дани_Кроки ,майсторката -задобряваш момиче,но отново сгреши в детайлите.След като получи така необходимото внимание трябваше да спреш, но ти  се опияни от "успеха" и сгреши.
И не ме съжалявай -няма защо .
Аз няма нужда да лъжа ,за да получа внимание ,нито пък да се подигравам с болката на другите.
Аз самата съм изпитала мноого болка,но не съм станала изрод .Съдбата ме награди с невероятен син ,съпруг ,родители и безценни приятели.
Пожелавам ти и ти да изпиташ това щастие ,а дотогава- лекувай се

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:54 от KIKI 75

# 678

Честно казано вече не ми се влиза в темата,чувствам се като маймуна на панаир.Наистина много жалко,много...Сериала е хубав,повечето потребители тук са стойностни хора ,а за себе си открих и нови познаства...Сори за спама! Tired Tired Tired

+ 1

# 679
Момичета,да ви кажа че се чувствам като шаран-просто съм възмутена и ужасена как може да се подиграят и бъзикат така с нас.Дикси е права момичета!Как разбрах,че Дани Кроки е Берен Саат85 върнах се назад в темите и влезнах в профила на Берен Саат 85 и там е изписан скайпа на въпросната дама,а той е maistorkata85.Когато пък влязох и намерих скайпа на БеренСааат 85 се появи името DuNdY_KrOkI и местожителството и България/Елена.Който иска да провери ,но аз съм сигурна,че това е една и съща личност  и съм потресена и ужасена.
Как може да се подиграват с нас така.Едва ли е преживяла нещо такова изхождам от публикациите    и назад във времето в сегашния и профил и от това да се подвизава с два профила,а защо не и трети да има?!!
Дани Кроки ли си Берен Саат ли си не зная,но постъпи ужасно с нас!А ние ти повярвахме и съчувствахме!

п.п.За пръв и единствен път се ровя  в профила на някой,но като ме загризаха съмненията и не можах да спра!Потресена съм!

Точно това направих и аз ,и от сутринта се чудя как да реагирам ,защото още преди да спомене Берен и Енгин бях сигурна за кого става дума.Затова написах завоалирано предния си пост ,защото очаквах да ме нападнете ако бях написала съмненията си още вчера.Много грозно си игра с нашите чувства момиченце!

# 680
Е,това вече няма обяснение #CrazyЧаках,чаках с надеждата да приключи всичко,но уви,дамата с ник ФАТМАГЮЛ просто е решила да си продължи така ooooh!Темата е за всички,но тези всички ще спрат да пишат постепенно като мен,защото в последно време много ми горчи,докато чета.
Не размахвам пръст-това е против собствените ми правила,но МОЛЯ да се спре спама!
Евелин,Бебо и другите момичета,дръзнали да споделят най-голямата болка в живота си-момичета,с вас сме и ви подкрепяме изцяло! именно изхождайки от вашите постове,не се надявах на п.б.п. или поне имах едно наум Peace
Лили,Зори,Нианта,Славенка,Хриси,Марта,Валя,Евелин,Джолева,Черна котка,Добри,Боровинче......,великолепни анализи!Напълнихте ми душата,докато ви четох!Искрено ви благодаря! Hug
П.п.За последното съм потресена-не мога да повярвам,че някой е способен така да се изгаври с чувствата и достойнството на момичетата ooooh!

# 681
  Здравейте момичета и момче !
Добре "се престрашили" да пишете и споделяте nanim и lavinia !

На всички които имаха смелостта да споделят свои лични болки казвам - бъдете силни и смело вървете напред !

Прочетох страхотни постове - разглеждащи  поведението и развитието на  Мустафа от всяка възможна и различна гледна точка.
Във всеки един пост имаше доста истини, аз моето мнение съм го дала доста назад в темите и времето. Сега само бих добавила - какъвто и да беше и в каквото и да се превърна - изборът беше и си остана единствено и само негов. Признавам - това, че се обичаха с Фатмагюл си беше факт, както и това, че тази любов беше прекършена. Ако беше това, ако беше онова - но не е - всеки сам следва съдбата си и ако пак сам успее да я промени по някакъв начин - това е неговият избор как ще  изживее живота си. Дали ще се бориш и ще бъдеш силен, или ще хленчиш и бъдеш слаб - изборът е твой и решението също !

Искам да помоля - ако някой знае нещо повече като информация за танца който играха Фахретин, Керим и Фатмагюл - моля да сподели. Явно е традиционен сватбен танц и има някаква символика.
Здравей, Simple Smile))
не знам доколко ще съм полезна но мисля че същия танц го играха в Перла - Къванч и Сунгюл , на обрязването на внука на приятел на дядото и тогава ги даваха самите стъпки което беше по силно според мен де...( но не знам коя точно серия беше ), а сега  го казаха като " мъжки танц" .

# 682
Още като гледах серията със танца на сватбата намерих сходство със гръцкия традиционен танц зейбекико или зембекико /в някои мои вени тече гръцка кръв/ , но си викам, неможе да бъде, обаче сега като зачекнахте темата и аз се поразрових:

Зейбекико
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Зейбекико (на гръцки: ζεϊμπέκικο) идва от бог Зевс е гръцки традиционен танц в размер 9/4 и бавно темпо. Състои от сложни стъпки, подскоци и прикляквания, които танцьорът импровизира. Традиционно се танцува само от мъже, но в съвременността понякога танцуват и жени. Изпълнява се индивидуално в кръг от публика, която е коленичила и поощрява танцуващия с ръкопляскания и провиквания. До преди няколко десетилетия е съществувал обичаят публиката да чупи чинии на пода около танцуващия.

Думата е сложен и идва от живота (Зевс) и Beck (дюза) хляб, според Херодот, че древните хора, които в древността похвали Зевс и танци, молят за плодородие и земен хляб. . Друг вариант е, че тя идва от гръцки бежанци от Мала Азия zeibekiko zeimpekides или по друг начин.

От сайта Пътешесвеници
Зейбек
е широко разпространен танц в цялата страна, но най-вече в Западен Анадол. Тактът на Зейбек е 9/8 , но темпото може да бъде различно: много бавно, бавно , бързо или много бързо. Танцът може да се изпълнява от един човек, два души или групово под съпровода на традиционните турски инстументи: два тъпана, две зурни и две баглами. Дублирането позволява да звучат две мелодии едновременно. Зейбек има обща характерна форма за изпълнение на танца, но позиционирането на ръцете и тялото се различават в различните региони. Бавният зейбек (Agir) започва с въведение в свободен стил, където танцьорите се движат свободно, преди да започнат да танцуват в ритъма на мелодията. Много бързият Зейбек е характерен за Бурдур-Фетие и го наричат Теке (Кози) танц. Характерно за него е използването на инструмента тръстика.

nanim , абсолютно си права, аз си спомням този момент прекрасно!

dettodorowa , не спирай да пишеш, моля те, никой да не спира! Славена, чу ли? Лилимс? Никой да не се отказва! Ей, има само един начин "ИГНОР" на постове, които провокират, заблуждават! Това е! И аз съм имала моменти на колебания дали да пиша, но после си казвам "защо"?  Защо да се лишавам от потребността си да споделя, да бъда разбрана!

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:54 от nianta

# 683
Момичета благодаря ви за милите думи  Hug
Честно да ви кажа чувствам се много гадно, не знам как да ви обясня. Написах историята си /поне част от нея/  с цел да вдъхна кураж на въпросната Дани, а сега се чувствам "употребена" в буквален и преносен смисъл. Няма да ровя повече.
Наистина последната седмица темата стана доста нажежена, вече не е толкова весело и разпускащо. Благодаря на всички, които продължават да мислят трезво, анализират сериала, който ни събра в тази тема и допринасят за нашите усмивки и настроение  Hug  Hug   bouquet  Hug  Hug

# 684
Дани Кроки  Shocked
Ако наистина си се гаврила с мен , с момичетата преживели кошмара на изнасилването . Ако наистина си се подигравала със сериала , то тогава ........не намирам думи  Sick
Поне имай достойнството да се извиниш публично.
Истина е гаврата с нас.Вече 1000% съм сигурна .Изпрати ми на лични цял ферман даже иска да и помогна да се излекува както аз сам го била направила.
Спирам пропаганда йок Praynig

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:57 от diksi72

# 685
  • Пловдив
Зори Hug, друго си е Кенанчо да разпери ръце   Blush Grinning  Да си призная първият път, когато го гледах ми беше доста странен, даже смешен, ама явно това си е нещо тяхно традиционно. На     мен  по някакъв начин ми напомня  гръцкото сиртаки  newsm78 не като ритъм, а  как го играят.Струва ми се, че го играят на  тържества, спомням си, че и в Безкрайна песен на обрязването всички мъже от родата го играха.

# 686
темата за мустафа и защо го направиха най-черния.
Според мен както всичко друго в тоя филм се преследва една кауза, която е ясна на повечето.
Много е важно при случай на изнасилване най-близките, годеника да застанат до теб, така възстановяването става по-бързо. Според мен за това и само заради това наказаха най-много годеника. Сигнал за годениците на изнасилени, един вид "виж какво ще стане, ако не постъпиш мъжки". Показват "правилното" поведение и "неправилното" и съответните последици и в двата случая. В момента в който обърнеш гръб на изнасилената, връщане назад няма.
Само едно ме обърква мен - К. принципно беше от изнасилвачите, трябваше ясно да покажат че той не е участвал, и да не създават никакво съмнение че може да е участвал. Защото един вид в момента казват, че дори изнасилвача ти да поиска да поеме отговорност и да се ожени за теб - приеми го, всичко може да завърши добре. А това е отвратително! Все пак той не е участвал (за сега по официална версия, и не ме замеряйте с домати, ако решат да го правят изнасилвач - това ще убие целия смисъл на филма), и е възможно да има подтекст към изнасилените момичета, които така или иначе ще приемат след това всеки мъж като изнасилвач, да имат повече доверие. Не знам. Само това ме обърква.

# 687

А нали уж Фатмагюлката щеше да реве- сълзи, сополи.. Такова нещо очаквахме, а като я гледам- стигнала е почти края на писмото, а бузите й сухи като Сахара....  Whistling Whistling Thinking Thinking

# 688
  • София
 Sad Нямам думи.
Чувствам се най-наивната на света.
В какво се превърна тази тема,вече не знам?! Sad
Влизам и после ми горчи с часове... Confused

# 689
  • Враца
Момичета,да ви кажа че се чувствам като шаран-просто съм възмутена и ужасена как може да се подиграят и бъзикат така с нас.Дикси е права момичета!Как разбрах,че Дани Кроки е Берен Саат85 върнах се назад в темите и влезнах в профила на Берен Саат 85 и там е изписан скайпа на въпросната дама,а той е maistorkata85.Когато пък влязох и намерих скайпа на БеренСааат 85 се появи името DuNdY_KrOkI и местожителството и България/Елена.Който иска да провери ,но аз съм сигурна,че това е една и съща личност  и съм потресена и ужасена.
Как може да се подиграват с нас така.Едва ли е преживяла нещо такова изхождам от публикациите    и назад във времето в сегашния и профил и от това да се подвизава с два профила,а защо не и трети да има?!!
Дани Кроки ли си Берен Саат ли си не зная,но постъпи ужасно с нас!А ние ти повярвахме и съчувствахме!

п.п.За пръв и единствен път се ровя  в профила на някой,но като ме загризаха съмненията и не можах да спра!Потресена съм!

Точно това направих и аз ,и от сутринта се чудя как да реагирам ,защото още преди да спомене Берен и Енгин бях сигурна за кого става дума.Затова написах завоалирано предния си пост ,защото очаквах да ме нападнете ако бях написала съмненията си още вчера.Много грозно си игра с нашите чувства момиченце!

Здравейте какво става

Нямам думи!!!!!!

А за танца - ето какво намерих: 

- Зейбек -  характерен  за областта на Западна Анатолия. Играе се от един или повече души и символизира смелостта на герой, защитаващ народа си.

Общи условия

Активация на акаунт