Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 40 137
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
За любителите на Ако бях Облак и поради големия зрителски интерес -  Заповядайте в новооткритата тема за този страхотен филм -

Благодаря ти много.Радвам се,че някой се сети да направи тема за този велик филм!!!Умишлено пиша филм,а не сериал,защото аз го изгледах на един дъх,без да знам турски и бях потресен от историята,мястото,музиката и играта на актьорите.С радост ще дойда при вас.За мен този филм е религия.Много навътре в мен е.Там някъде между Трикуспидалната и Митралната клапа!Няма да пиша защото смятам,че не съм недостоен да го коментирам,но ще ви чета с удоволствие и ще адмирирам с аплодисменти всеки стойностен и красив пост! newsm10

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 00:32 от Dobro_mir

# 76
А защо всички си мислим,че проблема е в секса..И защо основния разговор е пак около това? Хората казаха,че е имало първа брачна нощ.Има проблем между тях,но той не е в секса.Ако проблема се насочи единствено и само за сексуалното влечение между тях би било много елементарно.

# 77
  • Враца
Здравейте  и благодаря за новата тема! Hug

Да кажа и аз какво мисля по повод първата брачна нощ и след нея.
От резюмето   разбрахме,че странното им поведение сутринта след п.б.н. не е просто от свенливост и неудобство.Имало е проблем и то сериозен.  Naughty
Вижте,милички, колкото и приказки да изприказват ФГ и К помежду си,в този случай става въпрос за действия.
На думи видяхме ,че е лесно - по време на цялата подготовка  за сватбата, разговорът по телефона ,самата сватба и т. н - те изглеждаха щастливи и готови един за друг...
Когато,обаче,дойде момента на действието - сексуалният акт, възниква проблем. Досега Керим целуваше и галеше лицето и ръцете й и тя каза,че не й е неприятно. Когато нещата са опрели до докосването на интимните места и до проникването ,колкото и внимателен и нежен да е бил Керим,
(а в това не се съмнявам,защото много пъти е показвал,че го умее) ,неминуемо е било свързано със лош спомен и неприятни усещания за ФГ. Дано  не се е почувствала употребена  и наранена.- нещото ,от което Керим се страхува най-много.

И в резюмето много правилно е казано - нужно е време. Този точно проблем няма да се оправи само с разговори. Не,че  говоренето за проблема не е важно ,но преди всичко  е нужно време,за да свикнат един с друг,да се приемат,ФГ да разбере ,че сексът не е неприятен ,напротив- той носи истинско удоволствие и наслада, когато се прави с любов,с взаимно отдаване и приемане на любимия човек.
Та,дано сте разбрали какво имам предвид.

По принцип си права и това е така, но от последните кадри - на закуската поне неийния вид според мен не показваше,че било неприятно, погледа и беше повече като срамежлив, очакващ. Отново си прехапваше устните по онзи особен начинм както в Бодрумм след сцената на плажа. Като че ли очакваше някакви реакции от Керим. Но ще видим в четвъртък.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 00:27 от mama_an_ji

# 78
Хриси, Добромир,
Абсолютно съм съгласна с вас. За мен тази сцена беше много силна точно по тази причина, двамата сами в нпщтта, отвориха сърцата си ,изляха и оголиха душите си. Сълзите им бяха взаимни,  пречистващи, сякаш всеки плачеше за болката на другия. Мога да ви кажа, не само със сватбата, по-скоро с тази откровена изповед между двамата, те започнаха новия си живот. Така че сцената беше много силна и въздействаща и въобще не съжалявам, че ни я показаха. Замислете се в колко серала ще видите подобна п.б.н ? Точно затова не съжалявам.

# 79
А защо всички си мислим,че проблема е в секса..И защо основния разговор е пак около това? Хората казаха,че е имало първа брачна нощ.Има проблем между тях,но той не е в секса.Ако проблема се насочи единствено и само за сексуалното влечение между тях би било много елементарно.

Милена,Проблемът е не само там,но и там! Особено за Фатмагюл.
Не става въпрос за влечение  - то е налице и у двамата ,а за сериозна психилогическа бариера, която трябва да се преодолее.
Да,важна е прошката; важни са разговорите за чувствата,които ги вълнуват; важно е да не остават недоизказани неща помежду им .Важно е  да излеят горчилката , насъбрана в душите им,за  да се освободят ,да се пречистят ...Ще кажете- като се случи всичко това,другото ще си дойде спонтанно.
Може би -да ,ако ФГ не беше изнасилена,а беше жертва на друг вид  насилие . Нейният проблем е там и ще й трябва време ,за да го преодолее.

Това е моето виждане за нещата,но ,все пак,не аз пиша сценария. Какво мислят сценаристките,ще разберем в четвъртък, надявам се.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 08:07 от daniela.qnkova

# 80
Dobro_mir, още една приятна изненада, че си почитател на Облака. Тук сме доста, дискусиите са интересни. Добро да е сефтето на новата тема! Hug

Интересно ми е какъв е проблема от ПБН. Като ги гледам на сутринта, погледът на ФГ ми напомня за онзи поглед, с който погледна, когато Керим се върна пиян и каза, че ще се раздели с ФГ, а тя реши да действа. Тя го гледаше изпитателно и сякаш решена на нещо. Керим ми се струва по-смутен или ядосан, не мога да го определя. Но каквото и да е, хубавото е че ще са си сами в тяхната къща и ще си говорят. Най-после да ги видим без Мукадес да подслушва или наднича, или някой друг да ги прекъсва.

# 81
daizy_g, в нито един сериал няма да видим такава п.б.н., това е истината. Hug

Добромир, радвам се, че си сред нас! Hug

Л_Дани, не ме дразнете с Облака, още малко търпение, моля, за да не го подпукам сега. Hug

Зорничке,  Hug браво на теб за изпита, не съм се и съмнявала. "Мелодия на сърцето" се опитах да гледам, стигнах до десета серия и се отказах, голяма сапунка ми се видя. Сега ще ме замеряте с домати сигурно, но какво да правя, такова е положението. Може би, защото гледах дублираните на български серии ли, какво ли... Confused

# 82
  • Разград

# 83
  • София
Куркумка,аз лично,а знам,че и не само аз,отдавна те чакаме с коментарите ти за Облака,ама ти си желязна!И накрая ще вземе да не ти хареса  ooooh!! Hug

Лека нощ,милички! Hug

# 84
Dobro_mir, още една приятна изненада, че си почитател на Облака. Тук сме доста, дискусиите са интересни. Добро да е сефтето на новата тема! Hug

Интересно ми е какъв е проблема от ПБН. Като ги гледам на сутринта, погледът на ФГ ми напомня за онзи поглед, с който погледна, когато Керим се върна пиян и каза, че ще се раздели с ФГ, а тя реши да действа. Тя го гледаше изпитателно и сякаш решена на нещо. Керим ми се струва по-смутен или ядосан, не мога да го определя. Но каквото и да е, хубавото е че ще са си сами в тяхната къща и ще си говорят. Най-после да ги видим без Мукадес да подслушва или наднича, или някой друг да ги прекъсва.

Разгледай го от смешната му страна.Разбира се,че Керим ще е смутен и ядосан.Цяла нощ се е старал,вложил е цялата си любов,притеснявал се е през цялото време да не и причини нещо неприятно,докарал я е до екстаз,а Фатмето е стояла като дръвце,незнаейки какво да прави.Та съвсем в реда на нещата е Керим,да си задава въпроса :"Тая какво още иска от мен и защо ми се струва неудовлетворена?!?Не стига,че аз не можах заради нея да се насладя на ноща,а и на всичко отгоре едва ли не ще ми се цупи!?!" Grinning Hug Mr. Green

п.п. За мен облака е религия.Като наркотик ми е.Що се отнася до КВФ, започнах да го гледам заради жена ми.Когато беше в болницата за задържане и свалях сериите за да може тя да ги гледа.Признавам си без бой,че не съм ги гледал всички серии,но това не ми пречи да се забавлявам тук!С облака обаче шега и забава не мога,а и не искам да правя!!! Hug

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 00:50 от Dobro_mir

# 85
Така... Да се изкажа и аз, че съкън, не стигат толкова мнения по тоя трейлър...  Mr. Green Mr. Green Надявам се няма да прекаля или да повторя нещо, вече доста пъти обсъждано, но нямам възможност да ви насмогвам на бързото писане и да ви изчитам.....  Rolling Eyes Rolling Eyes

Първо, забелязах, че Фатмагюл явно по- рано или по- късно е разбрала за Мустафа, защото дрехите, с които е облечена тогава, и тези от прословутата вече закуска от края на 74 еп. са различни..  Thinking Thinking Ако е по- рано, това до някаква степен би обяснило /поне за мен/ погледите им сутринта..  ooooh! ooooh! Ако пък е по- късно.. не ми се мисли..  ooooh! ooooh!
И друго- преминаването на Керим пред прозореца... Ето това:

първото, забързано преминаване, е точно когато тя счупи чинията /струва ми се дори, че има и леко отражение на стъклото/.. Погледът му е един такъв учуден, все едно се пита: "Какво пак стана?"...  Confused Confused А това:

бавното и тихо прокрадване, си е когато тя чете писмото..

и той, лично според мен, си се ядоса / съвсем основателно - пак мое мнение  Whistling /

А мернах малко по- назад, че "спорехте" от кого е писмото.. Според мен не е от Ердоан, по простата причина че вижте неговото "писмо":

- написано с ГОЛЕМИ букви и колко надолу от началото на реда, а ето и писмото, което Фатмагюл четеше...

- изписано с дребен шрифт и с малко обръщение /ако правилно виждам/ отгоре...  Twisted Evil Twisted Evil

# 86
kurkuma  Hug
знаеш, че винаги съм ти препоръчвала Облака, но точно сега, когато сме на финалната права и вълненията по Керим и ФГ са на мах...не знам, но в момента не мога да побера повече емоции. А Облака е ураган от емоции, там спокойно не можеш да гледаш и коментираш.

Dobro_mir, и с мен се случи така - потърсих Облака заради Енгин, още имаше превод само на 1 серия, и въпреки това не можех да се спра, разтърси ме този филм! После с превод беше още по-въздействащ, разбрах колко много съм изпуснала, и въпреки това основното бях разбрала, и най-важното - докосна ме!

# 87
# 88
ОК, Dobro_mir приемам отговора ти откъм смешната страна.
Ако питаш мен, Керим няма недостатъци, затова се чудя относно "проблема" newsm78

# 89
Л_Дани, Вале, досега успях да не се изкуша, няма да се предам накрая на Дунава. Wink Hug Hug
И да не ми хареса, в което силно се съмнявам, така или иначе ще гледам всеки филм с Енгин Акюрек задължително. Очаква ни хубаво лято заедно. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт