Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 127
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Привет момичета!Влезнах само да изкоментирам, че мъж ми снощи гледа филма и на моя въпрос дали са правили секс ми отговори категорично(че даже и леко изумено) "НЕ!"  newsm78
Хъм! Сега се връщам да чета назад от 116 тема.
Недоумявам,как така?!?  newsm78

# 376
  • Разград
Engin akyurek with beren saat clip - 28

# 377
Здравейте, днес не съм в кондиция, но се опитвам да не изоставам от темата. Прочетох много интересни постове, струва ми се, че vihor е успяла да изкаже мнението си по най-убедителен начин!  Hug
Имам чувството, че това чакане по седмица за всяка серия ни извади от ритъм и накъсва нишката на действието, затова си мислим, че нещо куца, дразним се и критикуваме създателите на филма.
Филмът е произведение на изкуството, което се развива във времето. Докато не го видим в завършен вид, не можем да го оценим напълно.
Когато имам повече време, ще се опитам да го гледам без прекъсване, за да проверя теорията си, ама са много серии!

dani_kroki, evelin, благодаря ви за доверието и смелостта, с която разказвате за личния си опит. Вие и другите момичета с подобни кошмари, имате нашето съчувствие и приятелска подкрепа. Hug

Хриси, много ме разсмя, искам не една, всички щипки да паднат в тревата и на тъмно да ги търсят. Така де, младоженци са, а на снимките седят и скучаят, ФГ дори учи  Joy Joy Joy Не съм против учението, ама има време за всичко! Продължавам да си чакам романтиката!

Борис, добре дошъл!

Сутрин се събуждам с мисълта, че още един ден ме доближава до новата серия! Каква по-висока оценка от тази, за създателите на сериала!

# 378
Вихърче,адмирации за поста ти! Hug Hug Hug
С удоволствие го прочетох!
Хриси,няма такъв бонбон като теб-разсмя ме до сълзи днес Joy Joy Joy
Славенко,по нищо не им отстъпвате на двете бели птици! Peace
Борис,добре си ни дошъл! Hug Приветстваме мъжките особи като теб и Добромир,изразяващи мнението си интелигентно,без вулгарности и цинизъм и пошлост!

# 379
Предлагам ви нещо, което направих под влиянието пак на едни такива разхождащи се песимистични мисли в темата - ама как, ама какво ?
 Вижте откъде тръгнаха  до къде стигнаха - сега когато са вече  истинско семейство, обичат се и най-важното признаха това и пред "света"

# 380

Фатмагюл не ми изглежда като vena правилa вълшебен секс предишната вечер. Много е замислена и унила.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 18:01 от pipilota27

# 381
  • София
Марта_49, прекрасен клип, както винаги! Просълзих се, и пак ме стисна гърлото от мисълта, че наближава края на тази история!
Как се казва песента от клипчето, дай линк, моля те!

# 382

Вижте откъде тръгнаха  до къде стигнаха - сега когато са вече  истинско семейство, обичат се и най-важното признаха това и пред "света"

Ами от това което показаха в края на 74 еп. на първо четене стигнаха до задънена улица според мен.На света,че показаха чрез сватбата ,че се обичат,факт е показаха.Проблема е,че на себе си не показаха това сутринта !?! Hug

# 383
Момичета серията със субтитри не ми тръгва от никъде. Моля ви, ако я има в ю туб със субове- дайте линк. Последно ви моля и повече няма да нахалствам.

А иначе за новата серия- Ех, момичета, то ако и в живота бяхме толкова прозорливи и умеехме да правим такива психологически разрези, то щяхме всички до една без никакви проблеми. То е ясно, че Едже и Мелек ни представят суровата действителност в отношенията на двойката К и Ф, пречупвайки техните взаимоотношения през призмата на обремененото минало. Но аз лично не съм съгласна, че първата брачна нощ трябваше да ни бъде представена по този начин. Добре- видяхме срив при К, но видяхме и една смела Ф, простила му вече. Ако Ф не беше готова за първа брачна нощ- тя щеше да откаже на К. Тя не му отказа и според мен с трепет очакваше всичко, което предстои. А и К след всички терзания накрая се съвзе и посегна с пълна страст към Ф. Повече проблеми не исках да ми навират в очите Едже и Мелек и се надявам наистина в следващата серия те да ни представят една красива брачна нощ без да ни пробутват по време на тази нощ евентуални нови проблеми и несбъднатите очаквания на К и Ф. Ще ми дойде в много повече такъв сценаристки изказ и направо май ще загубя вяра в Е и М.

Бризче, разбирам и то много добре написаното от теб за корана. Ислямът, обаче е много консервативна религия, въпреки всички положителни качества, които носи със себе си. Затова и много често се злоупотребява с тълкуванията на корана. Първо коранът е и много сложно написан- той не следва хронологически събитията, както при библията. Именно и за това толкова трудно се чете и трудно се тълкува. За мястото на жената, което й отрежда религията няма смисъл да спорим, но аз не мисля, че жената е уважавана така, както би трябвало. Дори и да не бях христянка пак щях да мисля така. Не ми харесва и това, че Всивишният, според тяхната религия бди толкова зорко над чедата си. И после ги наказва дори само и заради грешните им помисли. И конкретно в нашия сериал- не мисля, че Керим заслужаваше такива наказания от Бога. Никой от нас не е застрахован от подобни ситуации, дай Боже такива никога да не ни сполетяват, но аз не мога да кажа как бих реагирала на мястото на Перихан, Хелмие и Леман. Керим, а и Вурал, въпреки всичко не заслежават смърт- защо ли? Вурал не е убил физически Ф. Той я е изнасили, а после й се извини и  въпреки всичките му слабости- той заслужаваше да изтърпи всякакви наказания- дори и някаква болест, да излежи присъдата си, но не и да умре. Мустафа си получи заслуженото и той напълно трябваше да умре, дори и според каноните на нашата религия. А Шемси? Каква беше неговата вина? Че като баща беше прекалено слаб, за да остави и да се отрече от детето си? Ами аз също не съм сигурна какво бих направила в такава ситуация. Не родителите трябва да наказват греховете на децата си, а Бог. Аз обичам своите деца толкова много, отгледала съм ги с толкова мъки, и продължавам с мъки да ги гледам. Лежала съм по родилни отделения за задържане и бих се отказала от детето си, само, ако зная, че е убило човек. Ердоан заслужава смърт, а вече сам Бог ще прецени да му я прати ли или да го накаже по- по тежък начин. Той заслежава смърт, тъй като със своите действия предизвика не само изнасилването, а и спомогна за смъртта на..., хайде де- излетя ми от акъла- бащата на Мелтем, а...сетих се Туранер. Не зная дали Селим заслужава смърт-той също знаеше за Туранер, вероятно заслужава тежка болест. Но, какво са виновни родетелите? Всеки родител застава зад детето си, дори когато то е направило тежка грешка. Не съм съгласна, че бащата на Ердоан трябваше да умре, само защото е застанал зад сина си. Съжалявам, и с домати да ме целите това си е мое лично мнение. Същото важи и за майката ва Ердоан, въпреки че тя е слаба и бди като орлица над сина си- да съгласна съм, че заслужава Божие наказание, но тя ще си го изтърпи като загуби по един или друг начин сина си. Всички родители страдат заради грешките на децата си. И няма как това да не е така. Не съм съгласна, че и Леман трябваше да умре, защото била застанала зад Вурал, и защото имала и грях на изневерница. Ако Бог беше толкова жесток- щеше да погуби почти всички мъже, защото много малко мъже са верни през целия си живот на съпругите си. Твърде консервативна ми е тази религия, понякога ми се струва, че прекалено тежки са наказанията... Но, това не значи че не уважавам исляма. Всеки човек е свободен да прецени коя религия да избере да следва. Аз съм избрала христянството, но не осъждам останалите. Това, че на мен някои неща не ми харесват, не значи че и на мюсюлманите им харесва нашия начин на живот. Ние вярваме в едно, те в друго. Важно е да се разбираме и да поддържаме добри взъимоотношения и мир между нас, а всеки сам за себе си ще прецени в какво да вярва. Но изключително много харесвам способнсттта им да вярват така пламенно в религията си, да я бранят, да ходят в храма толкова често, да се молят всеки ден. Това много от нас не го правят и именно затова в България религията заема все по- малка част от живота ни. Понякога се сещаме за нея само на големи християнски празници. Понякога когато ни мъчат някакви несполуки пак се сещаме за Бога, но щеше да е по- добре да ходим често в божия храм или ако не ходим, по- често да се молим.

А и за правописните грешки да си кажа. Никой не е длъжен да пише като учител по литература или като филолог. Аз не претендирам че зная всички правила на правописа и допускам много грешки. Но искам да ви кажа, че съм изчела толкова много книги, колкото някои от Вас може даже и да не са сънували. С това не целя да обидя никой- моля дано не се обидите. Чела съм, чела, ама това не значи, че съм запомнила всички странни изрази и думи, които съм срещала. Извинете ме, но аз съм книжен плъх и въпреки това не съм най- блестящата по ум, възпитание, правопис и всякакви тем подобни, които прочетох, не помня от кой, че би трябвало да притежава един човек, който е чел много. Освен това никой не е длъжен да обича книгите. Имам страшно много познати, които са десетократно по- умни, начетени и образовани от мен и са прочели само 10 книги в живота, като изключим учебниците. Та, няма смисъл да спорим за правопис. Аз много често толкова бързам, че даже не проявявам - тук вече ще го кажа с малко хумор- ЕЛЕМЕНТАРНАТА КУЛТУРА ДА ПРОВЕРЯ КАКВО АДЖЕБА СЪМ НАПИСАЛА И С ГРЕШКИ И БЕЗ ГРЕШКИ ЛИ Е ТО.

# 384
Предлагам ви нещо, което направих под влиянието пак на едни такива разхождащи се песимистични мисли в темата - ама как, ама какво ?

Клипа и песента са невероятни. smile3501 newsm51

# 385
  • Варна

Фатмагюл не ми изглежда като човек правил вълшебен секс предишната вечер. Много е замислена и унила.
Учи за изпит момичето, тя си го каза - Няма да ходят на меден месец, ще има изпит

Марта, поздравления, чудесно си представила хронологията

Колкото за хладилника ми - браво, много усмивки видях по лицата ви, много...  smile3501

# 386
  • Разград
Момичета серията със субтитри не ми тръгва от никъде. Моля ви, ако я има в ю туб със субове- дайте линк. Последно ви моля и повече няма да нахалствам.

Там я няма качена, освен да я изтеглиш от датата.

# 387
  • Пловдив

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 18:25 от mariana51

# 388
Както е озаглавен клипа "Да си спомним " си помислих,че е умрял!

# 389
KLOTILD, и аз мисля като съпруга ти. Най-после съмишленик!  Станахме двама.  

Ще се обоснова, за да не мислите , че си пиша, за да  се запиша и аз.  Не съм специалист по семейните въпроси – моето амплоа е друго, но веднага след серията писах, че това не е поведение на хора, консумирали брака си.  Да допуснем, че има смущение, да допуснем каквото и да е, то погледите им не трябва да са мрачни и дебнещи, а лицата им – мрачни.  Дори и да не се поглеждат, трябваше някакво щастие да е изписано там.  Липсва одухотворение, липсва радостта, която ги обземаше след откраднатите докосвания и целувки в предишните епизоди.  Липсва тази близост, която усещахме дори когато не са заедно. /Пяха една и съща песен по едно и също време./
Вероятно греша, след като всички други мислят различно, но пак ще повторя това , което аз виждам и усещам: те стъпват на пръсти, като че ли никой не смее да навлезе в територията на другия, защото не знае какво ще намери там.

Само внимавайте с доматите, че днес съм с нова рокля.

Общи условия

Активация на акаунт