Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 130
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Момичета здравейте. Доскусиите продължават с пълна сила.  
Хриси, умрях от смях с тези сценаристки, такъв талант си.  Simple Smile Simple Smile

Снощи гледах едно клипче само от сцената в спалнята без бг субтитри. Гледах, гледах и се разплаках. Дори не се замислях какво казва Керим, нямаше нужда. Болката му беше разтърсваща. Та тая сцена май ще си п въртя още много време.

Имам един въпрос, който може да ви се стори малко малоумен, но искам да ви питам според вас на този клип на 1.53 Керим/Енгин й пуска език на Фатма/Берен?

[video][http://www.youtube.com/watch?v=ztud0uGyr1M&feature=relmfu/video]

Питам ви, защото доколкото знам филмовите целувки винаги се снимат без език(това си е правило) , освен ако режисьорът не изиска специално от актьорите това. В този сериал подобвни сцени са такава рядкост, а и не са много страстни, така че изключвам вероятността  режисьорката да е поискала това. Което значи, че Енгин се е отпуснал доста в тази целувка, което си личи и затова изглежда толкова истинска и ми е любима определено.

# 421
Хриси, умрях от смях с тези сценаристки, такъв талант си.  Simple Smile Simple Smile

Снощи гледах едно клипче само от сцената в спалнята без бг субтитри. Гледах, гледах и се разплаках. Дори не се замислях какво казва Керим, нямаше нужда. Болката му беше разтърсваща. Та тая сцена май ще си п въртя още много време.

Имам един въпрос, който може да ви се стори малко малоумен, но искам да ви питам според вас на този клип на 1.53 Керим/Енгин й пуска език на Фатма/Берен?

[http://www.youtube.com/watch?v=ztud0uGyr1M&feature=relmfu/video]

Питам ви, защото доколкото знам филмовите целувки винаги се снимат без език(това си е правило) , освен ако режисьорът не изиска специално от актьорите това. В този сериал подобвни сцени са такава рядкост, а и не са много страстни, така че изключвам вероятността  режисьорката да е поискала това. Което значи, че Енгин се е отпуснал доста в тази целувка, което си личи и затова изглежда толкова истинска и ми е любима определено.

[videohttp://www.youtube.com/watch?v=ztud0uGyr1M&feature=relmfu]

# 422
  • София
Агресивното поведение, особено когато си анонимен, е признак в повечето случаи на големи комплекси...

# 423
billywolf, чудесен пост Hug Hug Hug, аз също съм преминала през много трудности, като започнеш от момиче, опит за изнасилване,после ми трябваха 2-3 години да го преодолея, след това несполучлив брак, но за сметка на това имам две прекрасни деца, които за нищо на света не бих ги заменила, наистина всеки има различно мнение за филма и го пречупва през собствената си призма, всеки го разбира различно, но все пак всички трудности ни учат да си стъпим здраво на краката и ако не ги забравяме и  преодоляваме по някакъв начин,  няма да бъдем нормални хора... Същото мисля и за ФГ и К и те трябва  да преодолеят онази нощ, иначе се губи каузата и смисъла на филма.

# 424

С език,без език няма значение.Целувките във всички филми не трябва да са дълги повече от 12-13 секунди.Това е правило което се спазва

# 425
Надничам за нов трейлър Heart Eyes ама няма Crossing Arms

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 20:32 от Lilims

# 426
Evelin, Dani_kroki  Hug Hug Hug
Vihor-че, ще си позволя да те цитирам:

"Ще се обоснова, за да не мислите , че си пиша, за да  се запиша и аз.  Не съм специалист по семейните въпроси – моето амплоа е друго, но веднага след серията писах, че това не е поведение на хора, консумирали брака си.  Да допуснем, че има смущение, да допуснем каквото и да е, то погледите им не трябва да са мрачни и дебнещи, а лицата им – мрачни.  Дори и да не се поглеждат, трябваше някакво щастие да е изписано там.  Липсва одухотворение, липсва радостта, която ги обземаше след откраднатите докосвания и целувки в предишните епизоди.  Липсва тази близост, която усещахме дори когато не са заедно. /Пяха една и съща песен по едно и също време./
Вероятно греша, след като всички други мислят различно, но пак ще повторя това , което аз виждам и усещам: те стъпват на пръсти, като че ли никой не смее да навлезе в територията на другия, защото не знае какво ще намери там. "

Именно заради тези аргументи на Vihor  и аз бях сигурна в началото и отказвах да приема,че е имало физическа близост между тях. Точно тук идва и главното противоречие, което описвам от четвъртък насам. Няма логическа последователност между предишните епизоди и държанието им сега. Няма да се повтарям наново. Благодаря на всички, които са прочели мненията ми и се радвам много,че има хора, които мислят като мен.  Hug
Какво се получава. Точно както някои от вас напомнят,че в историята става въпрос за жертва на зверско престъпление (абсолютно са прави), така и аз ще изразя мнение,че самата любовна история между нашите герои е нереална, представлява една химера, която в реалния живот според мен е напълно невъзможна. Аз не съм привърженичка нито на Фатмагюл (в частност Берен Саат) нито на Керим (Енгин Акюрек). Привърженик в смисъл да ги "обожествявам" и да съм само и единствено на страната на единия или другия. Аз анализирам факти от филма, предложени на нашето внимание. Следя сериала в неговата цялост, а не само в един конкретен епизод, точно защото е сериал, а не игрален филм.
Мненията варират от единия до другия полюс. Не искам да повтарям предишните си анализи, защото съм огледала в детайли сцените, гримасите, даже и езика на тялото на героите и оформих мнението си. Ще видя какво ще ни предложат в четвъртък, та тогава ще нищя пак.  Hug

# 427
daizy, пуска и да:) И аз го забелязах още първия път. Определено е въздействаща целувката, въпреки че според накои хора във фейсбук Берен се целува като риба.

# 428

С език,без език няма значение.Целувките във всички филми не трябва да са дълги повече от 12-13 секунди.Това е правило което се спазва

Не знаех за времетраенето колко е. Иначе дали с език или без, гледала съм интервюта с холивудски режисьори и актьори съм чувала от тях, че по-често се целуват без език, а и така на актьориър им е по-комфортно.  Но пък може в Турция да е друга практиката.  Simple Smile Simple Smile

# 429
... наистина всеки има различно мнение за филма и го пречупва през собствената си призма, всеки го разбира различно, но все пак всички трудности ни учат да си стъпим здраво на краката и ако не ги забравяме и  преодоляваме по някакъв начин,  няма да бъдем нормални хора... Същото мисля и за ФГ и К и те трябва  да преодолеят онази нощ, иначе се губи каузата и смисъла на филма.

Такова е и моето мнение. Всяка от нас има различни преживявания и на тази база имаме и очаквания за филма. Аз лично се старая да съм обективна, но малко или много субективизма се намесва - няма как ...

# 430

Питам ви, защото доколкото знам филмовите целувки винаги се снимат без език(това си е правило) , освен ако режисьорът не изиска специално от актьорите това. В този сериал подобвни сцени са такава рядкост, а и не са много страстни, така че изключвам вероятността  режисьорката да е поискала това. Което значи, че Енгин се е отпуснал доста в тази целувка, което си личи и затова изглежда толкова истинска и ми е любима определено. [/b]

И в други турски филми има страстни целувки с език Heart Eyes

http://vbox7.com/play:7d108be8

# 431
daizy, пуска и да:) И аз го забелязах още първия път. Определено е въздействаща целувката, въпреки че според накои хора във фейсбук Берен се целува като риба.

Не знам на мен пък много ми харесва и като че ли точно това, че Керим е по-активен и сякаш й изследва устните, разтваря ги сам целувайки я. Не знам,но това много ми харесва , Иначе Фатма се целува така, не Берен- видяхме я в Забранения плод.  Simple Smile :
Иначе значи не бъркам, че Енгин й пуска език, което наистина говори , че е паднало страстно целуване поне от негова страна. За мен това им е най-добрата целувка до момента.  Simple Smile

# 432
преди малко влязох във фейса и едно момче ми е пуснал това, много ми хареса и искам да го споделя с вас, мисля, че е много валидно за нашата тема

# 433
  • Разград

Скрит текст:
Навярно те обичам по-различно.
Не точно както си си го представял.
Но съм такава и ... така обичам.
По-тихо. По-дълбоко. До забрава.
И няма да съм тази, дето
ще ти сервира някакви дълбоки драми.
Аз просто пазя всичко във сърцето си.
Това е обич, знаеш ли...не знаме.
И някак ми е глупаво да я доказвам
с безсмислената показност, която
отвън е шарена, а вътре - празна.
За мене обичта е ... свята.
А другото е вятър и мъгла...
Цъфти лудешки, после прецъфтява...
И аз не мисля, че това е любовта.
Любов е нещото, което продължава
дори когато мине пролетта,
дори когато пъстрите цветчета
полегнат тихо мъртви във пръстта.
Но любовта остава. И им свети.
И не, не чакам да ме разбереш.
Отдавна зная, че не си приличаме -
различни хора от различни светове.
И все е обич уж...А е различна...

# 434
Ще се намеся с малко профи термини, като потвърждение на думите (не само мои), че сценаристките, а и целия екип си разбират от работата.

Всеки епизод от сериала завършва с т.нар. cliffhanger ending, или това е похват в киното, който поставя главния герой в несигурна, рискована ситуация или дилема, чийто изход е неясен, или героя/героинята се изправя пред шокиращо разкритие в края на епизода (или филма). Този похват се използва, за да се осигури публика, т.е. хората ще продължат да гледат сериала (филма), за да разберат как героите ще разрешат тази дилема.

Ето и още малко определения на cliffhanger ending:
1. Мелодраматичен сериен филм, в която всеки епизод завършва с напрежение и неизвестност.
2. Напрегната ситуация, която възниква в края на глава (от книга), сцена, или епизод.
3. Състезание, чийто изход или финален резултат е несигурен до самия край.

Не че аз, нито комшиите откриваме топлата вода. И все пак, всеки епизод до този момент завършва по този начин с cliffhanger и след всеки епизод се разгаря дискусия в този форум. Всички се връщаме всеки четвъртък, за да гледаме новия епизод - първо само на картинки, защото нямаме търпение да видим как всъщност ще се развие историята

Всъщност първия, използвал този похват е Шехерезада  Peace

п.п. простете, че в поста си използвам термина на английски, но не успях да намеря подходящ превод.

И да, харесвам сериала такъв какъвто е.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 21:04 от cuba libre

Общи условия

Активация на акаунт