Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 058
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Искам да изкажа мнение за ДАНИ–КРОКИ грозно е вулгарно е но мисля че тя ни прави на бълъци защо ли?Ето един неин пост в друга тема:

: Съб., 19 Февр. 2011, 15:03
Здравейте на всички филма наистина е много хубав.Чудя се как да отговоря на анкетата ви. В момента може би изживявам по-малко и от любовта на Нихал и от любовта на Бехлюл. Любовта която изживявам в един момент имам имам чувството че е несподелена а в следващия момент е споделена, но невъзможна и донякеде мъжа в който съм влюбена се явява като забранен плод който същевременно е сладък и донякъде горчив.Страх ме е да се впусна и да я изживея защото после аз ще съм тази която ще страда от всичко.Дано някоя от вас ме разбира. А ега бих искала някой да ми помогне ако някои има всичката музика от филма моля да ми я прати но ако може да не само някакви откъси е целите мелодии обожавам музиката от филма.Ако някой може да ми помогне ммоля да ми я прати на скайпа: maistorkata85 Благодаря ви предварително

Даже мислех да не е наща Берен Сат от темата но не съм сурна Това е мойто мнение. Като жена която е преживяла това не ми е приятно да се гъбаркат с болката ми и с болката на другите момичета Naughty
Дани–Кроки ли си Берен сат ли си незнам и неискам да те знам .Азможе да спамя темата и да пиша глупости но твойто е отвратително УЖАСНО.Ако ми беше пред мен щях да те #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Съжалявам за спама но не издържах

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:06 от diksi72

# 661
  • София

/за пример още  пресният случай с Нелка123/

престанете да давате пошли примери !!!

Скрит текст:
поста на нели е разбран от тези които са искали , да разберат нещата точно как стоят ( много неща се изтриха от темата и спора остана не доизяснен публично )
- само за пример ще ти дам поста И  в които публикува изцяло лична поща понеже не може да се защити сама та търси подкрепа и съчувствие публично от дружки ... Е ВИДЯХМЕ ПОЛУЧИ ГО  smile3501 АЙДЕ СТИГА - СПРЕТЕ СА МАЛКО , не сме толкоз тъпи колкото изглеждаме в нечии виртоални очи

посъветвах нещо момичето, а ти се докачи. Защо ли  newsm78 не съм се докачила ,просто не искам безсмислен спам още 5 страници , а ти  Wink тактично побутваш за подобен  Peace посаветвай момичето на лични след като толкоз те е грижа
Прекратявам за да не провокирам напрежение и дай в темата да се
обичаме, а на лични да се псуваме.
Дай в темата да се обичаме, а на лични да се псуваме.

newsm10 newsm10 newsm10

# 662
  Здравейте момичета и момче !
Добре "се престрашили" да пишете и споделяте nanim и lavinia !

На всички които имаха смелостта да споделят свои лични болки казвам - бъдете силни и смело вървете напред !

Прочетох страхотни постове - разглеждащи  поведението и развитието на  Мустафа от всяка възможна и различна гледна точка.
Във всеки един пост имаше доста истини, аз моето мнение съм го дала доста назад в темите и времето. Сега само бих добавила - какъвто и да беше и в каквото и да се превърна - изборът беше и си остана единствено и само негов. Признавам - това, че се обичаха с Фатмагюл си беше факт, както и това, че тази любов беше прекършена. Ако беше това, ако беше онова - но не е - всеки сам следва съдбата си и ако пак сам успее да я промени по някакъв начин - това е неговият избор как ще  изживее живота си. Дали ще се бориш и ще бъдеш силен, или ще хленчиш и бъдеш слаб - изборът е твой и решението също !

Искам да помоля - ако някой знае нещо повече като информация за танца който играха Фахретин, Керим и Фатмагюл - моля да сподели. Явно е традиционен сватбен танц и има някаква символика.

# 663
  • София
Здравейте,момичета!!!
Славенка,много ми харесват стихотворенията,които си постнала Peace Peace Peace
А писмото ме разсмя........ Joy
Вале,така е"добротата е над всичко" Peace Hug
Нианта, Hug Hug Hug
На всички момичета-Дилеми,Вени,Спиритче,Тара,Зори,Боровинка,на момичетата които и вчера  ми изпратиха виртуалните си прегръдки-БЛАГОДАРЯ!!!! smile3525
Малчева,когато намериш подходящият човек,вече всичко е зад гърба ти!!!
Черна котка,б.кот.,твоят пост №637 много ми допадна и съм съгласна Peace Peace Peace
Вени,това "Дух"3 ли е? newsm78 Joy Joy Joy
Ваня,много сладки гифчета

Скрит текст:
Днес определено си заслужава темата,надявам се да продължаваме така Hug

# 664
  • Пловдив
Привет. Виждам,че зачекнахте Мустафа. Да си кажа и аз мислите.
Скрит текст:
Съдбата на Мустафа се дължи комплексно на много фактори. Определено не бихме могли да посочим само един единствен. Дали е обичал Ф ? Да, обичаше я до момента, в който насреща му не се изправи сурово изпитание. Любовта му обаче не устоя. Той направи оргомна грешка, повлиян от много фактори и мнения на най-близките му. Той се колебаеше (спомнете си разговорът с баща му на брега), но родителите му катализираха вземането на решението, все едно му казаха: "Сине, твоята същност няма да приеме Ф след тази случка. Няма да бъдеш щастлив." Има много и различни форми на любов в зависимост от характера и душевността на човека, който я изпитва. М има такъв характер, възпитаван в такава среда,че има неща, които не би могъл да приеме и да надживее в името на любовта. Не може да преглътне опетняването на честта си и в този смисъл на обърне глава към Ф. Не случайно на коремчето на Енгин Алтан пише "моята чест е моят живот". Именно на този принцип живееше Мустафа. Не "моята любов е моят живот", а "моята чест". Тук дойде фаталната му грешка и повлече след себе си безброй гнусни деяния от негова страна. Беше гневен и първосигнален, точно защото е такава същността му. Любовта, под влияние на всички тези фактори се "изроди" в желание да повярва на всякаква друга теза, която да го "оневини" пред самия него,че направил грешен избор. Затова и повярва на историята,че Ф му е изневерила. Гневен след това на себе си, той се опита да се накаже с Хаджер, но така направи още много злодеяния спрямо нея. Любовта по-късно се изроди и в "мания" да се върнат старите дни и Ф, да се върне времето в което неговата грешка я нямаше. Затова и все й повтаряше, когато я отвлече, "нека всичко да е както преди".
В този смисъл Мустафа е много сложен образ и ще си позволя да кажа дори най-сложният за мен. Той се луташе постоянно, но мракът все го надвиваше. Дълбоко в себе си се чувстваше много виновен, но не можа да намери пътя към ефективното справяне със ситуацията. При едни хора чувството за вина поражда действия, с които човек се поправя, при други - чувство за мания, мъст, яд на себе си и на другите за изгубеното щастие. Или както се пее в една от песните на Мелодията "животът го надви". М не можа да се справи и със себе си. Нападението срещу Вурал беше точно плод на неговия гняв и желание за мъст срещу един от онези хора, виновник за случилото се и настъпилата негова грешка спрямо Ф, породена точно от злощастното събитие. Не искаше да го убие и затова проливаше след това сълзи на гроба му. С прострелването на Селим беше същата работа, но тогава беше под състояние на афект и даже не можеше да мисли. По отношение на Керим е по-различно. Той го засрами. К направи това, което М не можа. Поради тази причина М прозря,че К направи най-правилното, че той е достойният, защото постъпи достойно, а той не можа. Искаше да го заличи, а с това и да върне миналите дни.
Не оправдавам М. Той събра в себе си и доброто и злото, което в последствие надделя. Не го оправдавам, но разбирам действията му. Сега в главите на някои от вас възниква въпросът, а защо не разбирам и отричам действията на Мустафа Булут. Веднага отговарям. През цялото време нямаше и знак за взаимност между него и обекта на чувствата му. Нарин никога не показа любов към него. Мустафа обаче имаше споделена любов с Ф и от това произтичаха всичките му действия и грешки натам. Мустафа Булут обаче няма подобно "извинение" за да разбера постъпките му. Неговото беше психична болест, "любов", съществуваща само в обърканата му глава, но не и в реалния свят. Точно заради тази "несъществуваща любов" той си позволяваше долни зверства и тълкуваше всяка дума на Нарин погрешно, защото така му изнасяше. Никога не я накара да се чувства щастлива, нито си отвори очите да види истината. Направи го "уж" накрая, но на фона на всичко преживяно, този му акт просто бледнее. Докато Мустафа имаше щастливи спомени с Ф и направи фатална грешка, Мустафа Булут използваше чувствата на един побъркан, луд и криеше зад тях зверствата, които извършваше. Мустафа извърши отвличането спрямо Ф в момент, в който беше изпаднал в отчаяние,че грешката му не може да бъде поправена. Той се осъзна още в съда,че й причинява голямо зло. Мустафа Булут все повтаряше като изтъркана плоча: "аз я обичам, затова върша това." Поради изброените причини никога няма да окачествя чувтсвата на Булут като "любов". Това бяха болестните състояния на един отчаян човек.

Това измъдрих аз. Hug

Dani_kroki, Bebo_sn, Evelin, Mal4eva  Hug Hug Hug
[/spoiler]

Зори, момиче прекрасно,  чета това и плача, но не от мъка по М, а от кеф, че си толкова готино и интелигентно момиче  smile3501 smile3501 smile3501  love001  love001  love001 Това е ПЕРФЕКТНИЯТ АНАЛИЗ на образа на Мустафа  Peace От доста време се опитвам да го кажа, но никога не успях така точно , както го направи ти. Евала!
Паралела с МБ е убийствено точен, но явно го виждаме само ние така, защото не гледаме с влюбени очи Енгин  Laughing

А това момиче  Dani_kroki или се гъбарка или  наистина има нужда от психиатрична помощ  ooooh! В миналата тема само искаше тази или онази песен, а сега вече се вкара във филма. Определено мисля, че е същото момиче с ник Берен Саат .

Марта  танца се казва зейбек. Виждала съм Кенан Имз да го играе. Може би Бризчето ще може да ни даде най-точна информация  Hug  

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:19 от zlatinag

# 665
  • Враца
Искам да изкажа мнение за ДАНИ–КРОКИ грозно е вулгарно е но мисля че тя ни прави на бълъци защо ли?Ето един неин пост в друга тема:

: Съб., 19 Февр. 2011, 15:03
Здравейте на всички филма наистина е много хубав.Чудя се как да отговоря на анкетата ви. В момента може би изживявам по-малко и от любовта на Нихал и от любовта на Бехлюл. Любовта която изживявам в един момент имам имам чувството че е несподелена а в следващия момент е споделена, но невъзможна и донякеде мъжа в който съм влюбена се явява като забранен плод който същевременно е сладък и донякъде горчив.Страх ме е да се впусна и да я изживея защото после аз ще съм тази която ще страда от всичко.Дано някоя от вас ме разбира. А ега бих искала някой да ми помогне ако някои има всичката музика от филма моля да ми я прати но ако може да не само някакви откъси е целите мелодии обожавам музиката от филма.Ако някой може да ми помогне ммоля да ми я прати на скайпа: maistorkata85 Благодаря ви предварително

Даже мислех да не е наща Берен Сат от темата но не съм сурна Това е мойто мнение. Като жена която е преживяла това не ми е приятно да се гъбаркат с болката ми и с болката на другите момичета Naughty
Дани–Кроки ли си Берен сат ли си незнам и неискам да те знам .Азможе да спамя темата и да пиша глупости но твойто е отвратително УЖАСНО.Ако ми беше пред мен щях да те #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Съжалявам за спама но не издържах

Точно тази връзка и аз направих (след познанството с Берен и Енгин). Жалко, много жалко!!! Подигравка с чуствата на хората!!!!

# 666
  • Стара Загора
Момичета,да ви кажа че се чувствам като шаран-просто съм възмутена и ужасена как може да се подиграят и бъзикат така с нас.Дикси е права момичета!Как разбрах,че Дани Кроки е Берен Саат85 върнах се назад в темите и влезнах в профила на Берен Саат 85 и там е изписан скайпа на въпросната дама,а той е maistorkata85.Когато пък влязох и намерих скайпа на БеренСааат 85 се появи името DuNdY_KrOkI и местожителството и България/Елена.Който иска да провери ,но аз съм сигурна,че това е една и съща личност  и съм потресена и ужасена.
Как може да се подиграват с нас така.Едва ли е преживяла нещо такова изхождам от публикациите    и назад във времето в сегашния и профил и от това да се подвизава с два профила,а защо не и трети да има?!!
Дани Кроки ли си Берен Саат ли си не зная,но постъпи ужасно с нас!А ние ти повярвахме и съчувствахме!

п.п.За пръв и единствен път се ровя  в профила на някой,но като ме загризаха съмненията и не можах да спра!Потресена съм!

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:32 от borovinka123

# 667
  • София
тук има малко информация за този танц, но за съжаление не е във връзка със сватба...
http://pateshestvenici.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html
http://thesaurus.babylon.com/Zeybek%20dance#!!ARV6FUJ2JP
Зейбек е фолклорна музика и танци, характерни за Западен Анадол в Турция, носи името на племе зейбек, вярва се, че е създаден от воините зейбек, които се стараят да наподобяват движенията на
ястреби..

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:29 от Dilemi

# 668
  • софия
сладурки, Hug
във връзка с последните разкрития- мисля, че момичето не е добре наистина....издънката е твърде очевадна и без да се ровим в профила......коментара е излишен....оставете я....

# 669
Момичета,пуснаха ли нов трейлър???  newsm78

# 670
Момичета,пуснаха ли нов трейлър???  newsm78
Тц

# 671
сладурки, Hug
във връзка с последните разкрития- мисля, че момичето не е добре наистина....издънката е твърде очевадна и без да се ровим в профила......коментара е излишен....оставете я....
е сега вече ме хвърлихте в тиквите. Какъв човек трябва да си за да си измисляш подобно нещо и и най вече кому е нужно. това е просто отвратително,умът ми не го побира. Дасе изкарваш жертва на толкова отвратително деяние и да търсиш съчувствие  и хората да ти го дават , а всъшност  да се забавляваш с това е не.

# 672
Честно казано вече не ми се влиза в темата,чувствам се като маймуна на панаир.Наистина много жалко,много...Сериала е хубав,повечето потребители тук са стойностни хора ,а за себе си открих и нови познаства...Сори за спама! Tired Tired Tired

# 673
Вижте какво намерих за зейбека:

Зейбекико

от Уикипедия,свободната енциклопедия

Зейбек

Зейбек (на турски: Zeybek) е турски традиционен танц в размер 9/4 и бавно темпо. Състои от сложни стъпки, подскоци и прикляквания, които танцьорът импровизира. Традиционно се танцува само от мъже, но в съвременността понякога танцуват и жени. Изпълнява се индивидуално в кръг от публика, която е коленичила и поощрява танцуващия с ръкопляскания и провиквания. До преди няколко десетилетия е съществувал обичаят публиката да чупи чинии на пода около танцуващия.

Вероятно танцът произлиза от турския танц зейбек, характерен за планинските воини зейбеки (по произход тюркмени и юруци), които обитават западна Мала Азия в периода 13-19 век.

Специално за Злати, зейбек, изпълнен от нашия любимец Кенан Им.:

Hug

# 674
Дани Кроки  Shocked
Ако наистина си се гаврила с мен , с момичетата преживели кошмара на изнасилването . Ако наистина си се подигравала със сериала , то тогава ........не намирам думи  Sick
Поне имай достойнството да се извиниш публично.

Общи условия

Активация на акаунт