Любители на Котки Тема 61

• 46 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
shopkata на тази възраст котката е прекалено малка, за да има бебета, така както момиче на 14 г с цикъл не е препоръчително да ражда. 1.5г, най-добре 2 г. възраст е желателно. Нормално котките се разгонват 2 пъти в годината, но при домашните цикъла е нередовен, някой се разгонват постоянно през няколко месеца интервал. Не е котарака причината, обратното - тя се е разгонила първо, котарака е надушил и дошъл да изнася серенада. Котките не формират двойки, мъжкарите се бият за женската и който вземе надмощие се врежда, понякога и различни котараци на едно разгонване. Привличането е чисто физическо, феромони, колкото да е сигурно че ще има акт. Имай предвид също така, че ако пак я изпуснеш има голяма вероятност да не се върне сама и да не можеш да я намериш.

# 616
  • Costa Rica
Бр, като казваш,че я гризе, а не си разбрала да си го затиснала, съвсем възможно е сам да си е отхапал парче, виждала съм такива самонаранявания при животни, опишете абс всичко, което се е случило на вета, за да прецени дали има нужда и от друго лечение.
Сикозу направи така. Намерихме парченцето, после видяхме кръв по опашката, мислехме, че се е закачила някъде. Според ветовете тя си я е отгризала сама заради психически проблем. Гълта човешки антидепресанти известно време, казаха, че ако продължава, щели да я отрежат, имали и други такива случаи. Майтапехме се, че сме толкова откачено семейство, че дори котката ни е ЕМО. Не повтори, така че и се размина рязането.

# 617
  • Варна
Момичета,благодаря на всички ви!Нямате си идея каква опора сте ми в този момент. Hug Страшно ми е тежко,че аз съм виновна за състоянието на Оникс сега.Със сигурност аз го защипах,нищо че не измяука,защото секунди след като се изстреля от краката ми видях снопчето косми. Sad Ходих до ветеринаря да го попитам,каза че няма страшно,да го намажа с йодасепт и ако много се ближе да му сложим яка.Всъщност той не се ближе,а направо се гризе там,стърчи тънка част на хрущялче накрая на опашката и се опитва да го отскубне. Cry Честно казано май ми се иска да го отскубне,та поне да миряса.Толкова е неспокоен и нервен,не може дори да се нахрани,подскача през 1 минута... Confused Вече е късно да ходя за яка,като бях там нямах пари,но и се чудя кое е по-добро за него.Той си е малко дивичак и мисля,че ще го стресирам невероятно ако му я сложа.От друга страна пък до колко е полезно това близане и ръбане...Чувствам се ужасно наистина.

# 618
Благодяря „момичета,
Сега за сега - държа умницата вкъщи заключена и бдя зорко. Дадох й двона доза манджа с презумпцията да се нахрани и да заспи.Така и стана- Либето от вън продължава да се дере неистово, (еееей -глас не му остана, чак аз почнах да се влюбвам в него), а наща -спи невъзмутимо.Възможно ли е да й е преминало за толкова кратко време ? Аааа още един тъп  въпрос  Embarassed- Мензис имат ли девойките  и как изглежда, след, по време , или кога идва и колко често.?Пак мерси.
Бр, мнго съжалавам за теб и за твоя писанчо.Дано се успокои и той скоро, и ти покрай него. Hug

# 619
Br, аз бих сложила яка. Раната ще зарастне по-бързо, ако не бъде чоплена постоянно.

Нали знаеш, че йодасепт се продава както в течна форма, така и като мехлем?

# 620
  • Варна
Да,Фея.Ще му взема мехлема утре.А бихте ли ми казали дали мога да му дам нещо да се поуспокои малко и да поспи? Някои валериан примерно счупен на 4 или не знам и аз,давали ли сте нещо на вашите?Бях чела по-назад за някакви капки.Ще ми се някак да го успокоя и да поспи.Сигурно ще ме помислите за луда,но снощи след инцидента му мих личицето със светена вода и май помогна. Cry

# 621
  • Варна
Пропуснах да кажа,че и неговата опашка /както казва Таня за Мъро/ още като го взехме беше все едно е чупена.Съвсем леко и в края изкривена.Като го галиш по дължина на опашката се усещаше как е леко изкривена ,иначе на външен вид ако не знаеш едва ли ще забележиш.Може да е имал някакви проблеми,за да е била такава и да е била по-крехка. Не знам и аз..Но наистина не беше силно затварянето на вратата,просто се изумих от това което се случи.Друг път съм го настъпвала,прищипвала и подобни дреболии,измяуква веднъж и край..
За капак и тази нощ съм сама,само с Онката и ми е толкова притеснено.. Tired

# 622
Br, опитай се да се успокоиш. Животните се зареждат от нашата енергия.

Можеш да пробваш с валериан или лавандула. Капни някъде, не давай в устата.

Bach имат различни видове капки. Rescue Remedy ми се струва най-подходящо.

# 623
  • Варна
Br, аз бих се погрижила да не го боли с обезболяващо. Blush Не понасям, когато някой го боли.

При нас няма ново. На седмица- 10 дни Грей получава криза( ако мога така да я нарека)- давене, тежко дишане и рев. Но веднага даваме деган, евентуално еспумизан и овладяваме положението.
Положението е под контрол.

Грей и той се стрелка в краката ни. Когато лежи, се обажда като приближи някой.

# 624
Горкият Оникс, дано се успокои и остави опашката на мира. Относно стрелкащите се в краката котки - сложете им звънчета!  Laughing Аз съм толкова доволна от нашето - винаги я знам къде е и какво прави, дали ми е в краката или на безопасно разстояние, и досега не си спомням да ми се е случвало да я настъпя или затисна. Предишната котка с която живяхме една година беше черна и имаше звънче, но веднъж си го загуби и известно време стоя без, докато не й взехме ново. Еее като сянка беше значи, що чехъл изяде тогава горкото. Разликата със и без звънче беше значителна. За който има котка с каишка, или която би носила, силно препоръчвам звънчето като мярка за безопасност. Пък и е сладичко като подрънква  Laughing

# 625
  • на брега на морето
Либето от вън продължава да се дере неистово,

Лисни му една чаша вода, ама както е набрал мераци newsm78
Котките нямат мензис  Grinning

# 626
Тази седмица да не е седмицата на притиснатите опашки.
Аз сутринта притиснах на Рижко опашката на гардероба. Измяука и се скри под спалната. Не видях да му има нещо, но го заболя.
Като беше малък се вреше в краката ми и вероятността да го настъпя беше много голяма. Не, че не съм му настъпвала някоя лапичка.
Вчера беше накарал майка ми в страх. Легнал в едно шкафче и заспал. Търсела го, викала, но не. Какво си е помислила е известно.
Майка ми казва, че е изключително умно коте. За мен е най- умното на света защото е мое.

# 627
Чарли вчера го загубих в къщата ooooh! Сигурна съм , че ви се е случвало -  викаш го , търсиш го под завивки , върху мебели , няма го , и да го има - не се обажда. Обаче не се уплаших , защото всичко ни е обезопасено с мрежи - и прозорци , и тераса , та съм сигурна че е вкъщи. След час го открих в шкафа за обувки , легнал върху един чехъл  ooooh!

# 628
Хаха, и аз снощи загубих Тъпанчев из етажа. Тръгваме да си лягаме и тук Тъпанчев, там Тъпанчев, няма го. Обиколох 3 пъти целия етаж, е няма и няма! Къде ли не гледах! И при поредната ми проверка в хола на излизане говедото ми изскача иззад фотьойла с онзи котешки скок "Ау, страшен съм! Глей как скачам!!!" Joy
Аз се чудя къде се е завряло говедото, то само дебнело удобен случай да се направи на страшен ooooh! Crazy

# 629
  • София
Пък и е сладичко като подрънква  Laughing

Младост, младост... Ако някой подрънква до мен по цял ден със звънче, ще полудея.  Laughing  Като се замисля, май не е отскоро това ми състояние, защото и преди 20 години махахме всички дрънкащи и свиркащи неща от детските играчки и обувки.  hahaha  Бях купила някакви много сладки сандалки на малката ми дъщеря, които свиркаха при всяко стъпване.  hahaha След първото обуване изтръгнахме пищялките.  Laughing

Вижте снощи каква сладурана хранихме в един ресторант:

Дребничка, мъничка, с миниатюрно личице и огромни очи, но вече майка. В началото беше много плашлива, но след като похапна добре, си легна до нас в очакване за още.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт