Любители на Котки Тема 61

• 46 872
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Zдравейте,момичета,
Имам нужда от помоща ви. Преди време бях писла - имам си една черна красавица на 6-7 месеца,която май се е разгонила.Събраха се вскички махленски хубавци под прозореца ми и не мога да ви опиша серенадата каква е. Притеснението ми е ,че май тя е твърде малка за да е разгонена ,но явно от днес е официално такава.  #Crazy В същото време не съм сигурна дали ще успея да я озаптя, защото сме с двор и за мой ужас май утре ще има и майстори ,което предполага и  отворени врати....тази вечер тя успя напкак да се шмугне на вън в дъжда ,но аз излязох веднага. Имах среща с един  отчаяно влюбен  мъжкар,който стоя и ми се моли да я пусна, а аз му обяснявах колко малка е още за него. Хортувайки си видях ,че тя доброволно си се беше качила в мойта стая и ни наблюдаваше през прозореца:) Умничка си ми е тя.Но сега той стана много настойчив и  тя -не спокойна...Как ще се развие драмата между тях  и какво е добре да напрвя? newsm78 Не искам д я кастрирам,но как мислите -не е ли твърде малка за да я пускам...И още въпроси. Ако все пак консумирт любовта си- задължително ли следва забременяване о9т първият път  или е като при нас жените..Извинявам се за невежеството ,но това ми е първото женско коте ,до сега бях от обратната страна на барикадата. И втори въпрос- аКо все пак я пусна/изпусна - тази любовна серенда спира ли след ...консумацията?  Уффф дано комшиите да не ни изгонят. Много е шумнооооо днес Embarassed. А и Венера с нейнят  тразнит  подслива любовните страдания  тези дни... Laughing
Благодаря на отзовалите се и пак ме извинете за невежеството. Цял живот гледах  котараци и те бяха девствени до последно ...Никога не съм знела, че мъжките котки така призовават  любимите си. Никога... Shocked

# 601
Здравей shopkata,

Мъжките серенади са всеизвестни с гласовитостта си  Laughing 6-7 месеца изобщо не е малка за разгонване, тъкмо навреме й е. В темата е имало и на по 5 месеца разгонени женски. Диапазонът за първо разгонване е между 5 и 10 месечна възраст. От тук нататък ще е все така когато се разгони, така че се замисли добре защо точно си против кастрацията, и дали си готова да гледаш котило след котило бебета, и какво ще ги правиш като пораснат. Особено ако ще я пускаш навън, или има опасност да излезе. Котешкото "опрашване" е продължителен процес, който трае няколко дни, през които се таковат често, понякога мъжките чакат на опашка и й се изреждат на женската. Затова когато хойкат, мъжките ги няма по няколко дни наред. По принцип е необходим целият процес за да забременее (първите прониквания стимулират овулацията, след това става заплождането), но... не бих разчитала на това. Пък и не я знаеш за едно излизане колко бройки е навъртяла, особено ако ти изчезне и не се върне 2-3 дни. Ситуацията е бомба със закъснител, като опциите ти са две: 1. оставяш я некастрирана и свикваш с вой и разгонвания, и си носиш риска от забременяване ако я пуснеш/изтървеш навън, и 2. кастрираш и ти е мирна главата, и твоята и нейната.

# 602
  • Варна
Леле ,хора, не съм на себе си! Sad Само ако знаете какво стана с Оникс,без да искам естествено.Затиснах му опашката с вратата,аз даже не съм разбрала,той не измяука.Гледам на земята топче косми и викам какво е това,вдигам го и какво да видя - края на опашката му! Говоря ви за топче косми около 1 см,максимум 2,но има и мъничка част от хрущяла на него. Cry Това стана снощи в 11ч и за капак бях и сама,а той от мен няма никакъв страх и не мога и да го хвана да видя какво става,само виждам че на края на опашката му имаше малко кръв и стърчи нещо като хрущялче.Нямаше какво да направя,напръснах го със сребърна вода.Цяла нощ не съм спала,толкова ми беше притеснено и виновно.А той направо се побърка! Нито мяука,нито нищо,но бяга из целия апартамент като откачен,прикляка,ръмжи,съска опашката,гризе я...Приятелят ми сега като се върне от работа ще го заведе на лекар,те не знам какво изобщо могат да направят,но може би трябва поне да се "обезопаси" някак тази опашка от него. Sad
Случвало му ли се е на някой подобно нещо?Дали ще му се отрази в някакъв аспект?Чувствам се ужасно ви казвам,толкова виновна,че не мога да си намеря място... Tired

# 603
br ,горкичкия котак ooooh! Не мога да кажа нищо освен,дано не е фатално  Praynig
Успокой се,все пак не си го направила нарочно...то ако знае човек ще внимава повече.Ама и те са едни топки,подскачащи насам-натам  Crazy Гарфилд така ми се навира в краката или лети като ракета в орбита около мен.Понякога е на стотни от секундата да стане някой подобен сакатлък  Embarassed Веднъж се беше засилил,точно в момента в който аз отварям вратата на гардероба....и се цапардоса  Mr. Green Но всичко става за части от секундите наистина,и няма начин как да знам,че той ще долети от някъде с бясна скорост Tired

# 604
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
В по-старите теми имаше един Опашатко, който е кръстен така заради обезобразената си опашка. Знам, че Тедка му беше правила фотосесия, и на него и на бебетата му, и че сърцераздирателната история си е със щастлив край.  newsm78 Бях минала по диагонал на старите теми и не помня подробности. Можи би ветеранките ще помогнат. br, успокой се Hug! Нека го види ветеринар, но мисля че ще се оправи бързо fingerscrossed! При всички случаи Оникс  Heart Eyes ще е тревожен и неспокоен няколко дни.
SunshineMery, моля ти се, внимавайте с този космат сладкиш Гарфийлд Heart Eyes Hug! И на мен най-големият ми ужас, докато котараците ми са били малки, е бил да не ги настъпя или затисна. А стрелкането в краката си остава за цял живот. Аз и сега все ходя в къщи с наведена глава и пак успява да ме изненада отнякъде!  hahaha Сетих се за една много сладка карикатура на Дидитка, изобразяваща подобно посрещане от страна на Богданка.  Joy Просто няма какво да добави човек!  hahaha

# 605
Не се притеснявай за опашката. Но наистина трябва да я види ветеринар, най- много да се наложи да  махне част от прешленче.
Когато говорих с доктор за Опашан, каза, че не е никакъв проблем да се отреже опашката, лесна и бърза операция била. Но тогава Котково не се реши на операция, понеже самата кост не беше увредена, само козината беше изгорена и го мазаха с мехлеми... така и не поникна кой знае колко козина  Mr. Green но и така си е чаровен.

# 606
Бр, като казваш,че я гризе, а не си разбрала да си го затиснала, съвсем възможно е сам да си е отхапал парче, виждала съм такива самонаранявания при животни, опишете абс всичко, което се е случило на вета, за да прецени дали има нужда и от друго лечение.

# 607
  • на брега на морето
... но и така си е чаровен.

Много красиво лице има, а пък е гальовееееееееееен.

# 608
Леле ,хора, не съм на себе си! Sad Само ако знаете какво стана с Юникс,без да искам естествено.Затиснах му опашката с вратата...

br успокой се... Неприятно е, но не е фатално. На мой приятел му се случи това с куче и се наложи да се скъси опашката, но там беше доста голяма част от края й. Предполагам, че ще вит ще направи както е предположила Тедка - да се махне стърчащото крайче, за да може да се затвори кожата. И не се шашкай - на всеки може да се случи нещо подобно. Аз вече няколко пъти настъпвам Сода по предна лапа... и всеки път сърцето ми спира за миг като й чуя писъка. За щастие досега без видими наранявания... Вече внимавам повече. Ама нали ги знаете - все се врът в краката ни.

# 609
br, ще се оправи момчето, не се притеснявай  Hug, аз мисля, че не е от затискане щом не е издал звук.
Трябва също да се внимава с отворени врати, когато има течение. Преди време вратата на терасата затисна опашката на Бекс, такъв писък не бях чувала, за щастие не се откъсна опашката, но сега като му я пипам  на едно място е релефна.

# 610
Благодаря, Дидитка,
Не ми се иска да я кастрирам защото си исках котенце.Тук има къде да ги дам, мераклии има ,а и да няма- самите магазини ги изкупуват на ниска цена. Така ,че съвсем на ясно съм с процедурата. Бездомни няма да оствям в никакъв случай. Това ме интересуваше да не е още мъничка да износи и роди бебета.. Още един въпрос: ако сега устискаме и опазиме ,следващото разгонване след колко време ще се появи? И още нещо което ми е любопитно ,по-скоро като споделяне.Мойта красавица се усети "разгонена' ,селд настойчивата серенада на онзи хубавец. (който между другото все още не се е отказал-как не прегракна  не знам). За сега поне тя не  му се обяснява,не че не иска да излезе при него ,но не е гласовита чак толкова. Само неспокойна. Та въпросът ми е - на принципа на харесването ли са? Още мисля върху първата й реакция,когато си се прибра самичка в нас и го гледаше от прозореца....
Бр, аз също мисля,че вината не е твоя.Има котки които сами си прегризват краищата на опашаката и това беше свързано с нещо.Вет трябва да каже. Успех и спокйно!

# 611
  • София
Горкият Оникс! Дано не е сериозен проблема! Не винаги издават звук. Преди години забелязахме, че крайчето на Мъровата опашка е леко криво. Стои все едно е чупена и зараснала накриво. Известно време го болеше при пипане. Най-вероятно се е случило същото без да се усетим. Колкото и да се опитвахме да си спомним за случай на затискане, не успяхме. Е, има вариант и някой да е направил белята и да не си признава   Wink. Така си и остана, с крива опашка. Всеки трябва да си има кусур, че да не го хващат уроки.  hahaha

Шопката, дори и да смяташ да си отглеждаш малки котенца (поне виждам, че няма да допринасяш за увеличаването на българските бездомничета  Wink), тази възраст е много ранна за раждане, а е напълно възможно да стане. Пази я, за да не ти избяга. Всяка ранна бременност носи своите рискове. Следващото разгонване не се знае кога ще е. Има случаи, в които минават месеци, но някои се разгонват и след седмица. И доколкото знам има харесване между котките. Мацките не се дават на всеки котарак. Обаче мисля, че трябва женската да е разгонена и котараците я подушват, а не обратното. Котараците са на принципа "винаги готов".

Теичка, не съм гледала женска котка, но от прочетеното от тук и там, съм останала с впечатлението, че женските също пишкат понякога при разгонване. Втората причина може да е урологичен проблем, а трета - да е някакъв поведенчески проблем, предизвикан от промяна в живота ѝ (може дори да не забелязвате каква е тя).

Има, честито! Ще чакаме снимки след 2 седмици!  Hug

# 612
  • На остров
Благодаря момичета  Hug, аз много се радвам чак нямам търпение да се върнем да си я вземем.

http://www.wildfellow.n.nu/ това е линка на първа страница като отворите е нашата Роуз.  Heart Eyes

Много мъчно за Оникс дано се възстанови бързо.

Шопката умни съвети са ти дали другите мами. Нашата госпожица ще я кастрираме живот и здраве. Вчера когато говорих с собствениците ми казаха, че една женска е добре да е на поне година преди да се заплоди. Аз лично нямам опит с котки и с женски и бих се вслушала в споделения опит.

# 613
Танче, моя каза, че я бил затварял в спалнята, защото искала да играе по цяла нощ, а на него му се спи. Когато е отворена вратата на спалнята, тя драска и иска да влезе при него в хола. Заради това я е затворил, но явно няколко пъти и тя не е имало къде да пишка и го е направила там.  Hug

# 614
ima ,бенгалче ще си имате,уаууу  Grinning  Страхотно,много е красиво  Heart Eyes
Професорке ,аз внимавам  Hug  ама Гарфилд май не внимава и хич не му е мил живота  Laughing
Тук пак се катери по едни парапети и се прави на герой  Crazy  Но поне е ниско,на втори етаж сме и няма голяма опасност да се размаже Mr. Green  Най-много да си набоде дупата на китките на бабата и да се запознае с братчедите си от двора   Mr. Green  А пък в двора има едни Убавци като него рижави,с големи синьо-сиви очи  Flutter Много са интересни,ще ги снимам да ги покажа Peace

Общи условия

Активация на акаунт