Любители на Котки Тема 61

• 46 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
 Ами и аз се опитах да взема котето на 6 седмици, но Маца не го дава и това е Laughing  Току-що  им носих  храна и те тичат надолу по стълбите , прегладнели.Вече ми прави впечатление, че мама ги оставя първо те да се нахранят от купичката и чак после  се настанява и тя.А това означава, че много скоро ще ги "пусне " и ние ще си вземем  малката шушулка.Избрахме й име - Шери Wink

# 76
Добре дошли на Луцифър и Кейти! Hug
Луцифър е направо прекрасен Heart EyesКейти пък прилича на старата ми котка,но пък са наборки със сегашната ми  Grinning И ние като се разгоним не ядем много и слабеем,ама после си наваксваме.Давай и това,което обича най-много все пак ще хапне. Peace

# 77
Добре дошли на величествения лъв Луцифер и на пухкавата възглавничка Кейти!  Heart Eyes

Ние бяхме лесни, взехме си дърта мома на година и нещо и не сме се чудили за подходяща възраст  Laughing Но се бях засилила за малко коте де, Богданка просто извади късмет че тъкмо бяха свършили а не исках да си тръгвам с празни ръце  Whistling

Фея, има и тук храни за кастрирани котки (но "тук" е разтегливо понятие). На нас ветеринарят ни обясни че е защото на кастрираните котки им се забавя метаболизма, и имат нужда от по-малко калории но не непременно по-малко обем. Специалната храна имала по-малко калории но в същия обем, и нещо там за намаляване на апетита. Ако се храни просто с по-малко количество от обикновената, огладнявали по-бързо и не оставали заситени. Освен това както някой каза има и храна за котки които не излизат навън, която май е на същия принцип - нискокалорична но със същия обем за да ги засити без да дебелеят.

tanch, съгласна съм че непрофесионално се отнасят твоите ветеринари. Би трябвало да са подготвени за всякакви животни, това им е работата все пак  Confused Дано се оправите бързо!

Ако всичко мине по план, след месец и нещо територията на Богданка ще се уголеми значително... Снощи започнахме официални преговори за покупката на къща, най-после наш собствен дом  Grinning  Стискайте палци да мине всичко успешно. Вече кроим планове къде какво ще й построим на глезла - котешки кът, катерушки, наблюдателници по прозорците  Laughing

# 78
Фея, има и тук храни за кастрирани котки (но "тук" е разтегливо понятие). На нас ветеринарят ни обясни че е защото на кастрираните котки им се забавя метаболизма, и имат нужда от по-малко калории но не непременно по-малко обем. Специалната храна имала по-малко калории но в същия обем, и нещо там за намаляване на апетита. Ако се храни просто с по-малко количество от обикновената, огладнявали по-бързо и не оставали заситени. Освен това както някой каза има и храна за котки които не излизат навън, която май е на същия принцип - нискокалорична но със същия обем за да ги засити без да дебелеят.

Снощи започнахме официални преговори за покупката на къща, най-после наш собствен дом  Grinning  Стискайте палци да мине всичко успешно.
Първо поздравления за това, че ще си взимате собствен дом, Дидитка! Чудесна новина! Имате моите силно стиснати палци! Мен ме болеше за всеки цент, който плащахме на "хазяите".

А сега да благодаря за обяснението. Знаех си, че има нещо повече от простата калоричност. Странно, че въпреки броя на ветовете, които сме сменили, нито един не е споменал за храната за кастрати. Мислех си, че е някаква европейска мода...

# 79
  • До хладилника, който обичам
Тук наистина и ветеринари казват, че на 6-8 седмици котето може да се вземе, но всъщност щом е захранено, това не го прави готово за взимане.
Чак последната ми ветеринарка от всички през годините каза, че коте под 8 седмици не бива да се взима, по-добре на повече да е, заради различни поведенчески проблеми, агресия и т.н., които може да развие.
Аз съм взимала такава малка котка, на може би 5-6 седмици (кой да знае, бях малка тогава), даже дали и толкова имаше. Отгледахме я, стана котка за чудо и приказ и много умна. Обаче в ретроспекция, наистина имаше поведенчески проблеми. Не беше агресивна, но пък се мислеше за човек и до края се настаняваше в някой да му суче тениската с мъркане и мачкане с лапи. Впоследствие се научи да общува с други котки без проблем, но продължи да се мисли за човек в котешки костюм и да суче тениски.
Сега не бих взела коте преди 10-12 седмица, честно казано (освен ако не спасявам от улицата, тогава няма избор).

# 80
...Не беше агресивна, но пък се мислеше за човек и до края се настаняваше в някой да му суче тениската с мъркане и мачкане с лапи....

Това било атавизъм, когато е било малко е заспивало докато суче и вероятно това е най-добрият му спомен, който се опитва да преживява отново и отново, когато е щастливо и доволно. Братовчед ми имаше такъв котарак и ветеринарят така ни обясни.

# 81
И аз за протокола - наш глезльо дойде на около 6 седмици. Във всеки случай, когато след десетина дни го заведохме на ветеринар, той му определи възраст 7-8 седмици. Очетата му още бяха сини, но не искаше мляко, мина направо на шунка.
Всъщност той сам си намери дом, чух мяукяне във входа, отворих да видя дали не се е заключила някоя улична котка, и нещо прелетя покрай мен и се скри под радиатора.Simple Smile Беше една шепа коте, само уши и нокти. Никога не съм мислила да гледам котка, затова му инсталирах на балкона една подаръчна кошница с моя жилетка вътре, с идеята да живее там, докато заякне и после да си хваща пътя. Да, ама не - малкият лицемер започваше да мърка като трактор щом го погледнеш, показа изумителни хигиенни навици, и така ни влезе под кожата, че след десетина дни минахме през ветеринара, купихме тоалетна и го прибрахме вътре.Simple Smile
Впоследствие разследването показа, че най-вероятно едно съседско дете е намерило някъде котило и го е взело оттам, но родителите му не са проявили същия ентусиазъм, и малкото се е оказало на стълбите.

п.п. Аз продължавам с моите притеснения как до го оставим сам. Много е страхлив, крие се от почти всички външни хора, дори от тези, които познава. А точно тези 2-3, на които се показва, нямат възможност да идват да си играят с него, докато ни няма...

# 82
Моите котараци, не си ги избирах по възраст, те сами си дойдоха. Бекс го намерих в парка, беше на 40 дена, а Сони го докара дъщеря ми на около 10 дена.
Така пишем домашни

# 83
И тримата много сладки и ученолюбиви.  Simple Smile

Дидитка, стискам палци за безпроблемно уреждане.

# 84
...Не беше агресивна, но пък се мислеше за човек и до края се настаняваше в някой да му суче тениската с мъркане и мачкане с лапи....
Това било атавизъм, когато е било малко е заспивало докато суче и вероятно това е най-добрият му спомен, който се опитва да преживява отново и отново, когато е щастливо и доволно.
Имаме същия навик  Peace Най-вече го прави в прегръдките на дъщеря ми,въпреки че тя най-много го мачка и общо взето Гарфилд бяга от нея. Tired Но както мъжа ми казва и двамата хем се мразят,хем се обичат  Crazy
gerche ,много сладкииии Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Mury-mur ,какъв неочакван гостенин само  Heart Eyes  Покажи го този страхливко  Hug
Дидитка ,стиснати палци и от мен за новия ви дом  Praynig Прекрасна новина Hug 

# 85
Ще направя опит да го покажа, но нямам идея как се качват снимки, та ще прощавате, ако не стане.Simple Smile
Не, че сме го снимали много, за което сега съжалявам, има само снимки, щракнати с телефон, и то размазани, щото дребното не щеше да позира.Simple Smile

За мое учудване, се получи.Simple Smile

Значи, да ви представя глезльо - по паспорт е Мъри, партизанско име - Мърльо Белята.
Горе е няколко дни, след като дойде "на гости".
Още една от същия период:

И ето го попораснал и "задомен":

# 86
  • До хладилника, който обичам
Това било атавизъм, когато е било малко е заспивало докато суче и вероятно това е най-добрият му спомен, който се опитва да преживява отново и отново, когато е щастливо и доволно.
Имаме същия навик  Peace
Чела съм материали от ветеринари (чужди основно), че това е, понеже котето не е отбито на правилна възраст (10-12+ седмици) и му остава непреодолян етап в развитието. И разбира се, понеже се чувства щастливо така (може би защото не е успяло да изгради достатъчно стабилни други здравословни начини да се ощастливява, знам ли). Както пишеше в една преводна статия, "сладко е, но не е здравословно".
Ако тогава знаех каквото знам сега, нямаше да взема котето толкова рано от майка му.

# 87
Добър ден на всички. Да се запиша за да мога по лесно да ви следя.
И да споделя нещо старо ама  Heart Eyes  Hug Hug Hug

# 88
Добре дошли на новите красиви попълнения към нашата дружина! Hug   bouquet

# 89
Роси, честито коте на броя Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт