Любители на Котки Тема 61

• 46 851
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, аз съм луда на тема котки и да се включим с моето слънце  Mr. Green
Това е Луцифер ,който гледа лошо от homemade къщурката си
http://img834.imageshack.us/img834/3870/img3015w.jpg

А храната за кастрирани котки по принцип е ниско калорична ,защото имат проблем със затлъстяването.. макар че аз нямам такива впечатления...
Всички имате страхотни сладурчета  Hug
Поздрави

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 21:24 от pantera666

# 61
Allexa, прости любопитството ми, ама тук не съм виждала храна за кастрирани котки. Ти поне ще разбереш, че не се заяждам, а наистина ми е интересно, като те питам каква е разликата, между нормалната и храната за кастрирани. Има ли очевидни разлики в състава? Как обосновават нуждата от разлика в хранителния режим на кастрирана и некастрирана котка?

Фея Кръсница, не ми е минало и през ум.  Simple Smile
Котките, които живеят в къщи не са така физически активни, както свободно живеещите. Освен това след кастрация/при някои и без нея/ може да станат по-лакоми. Този апетит трябва да се контролира, за да се избегне затлъстяването, което води до диабет, сърдечни заболявания, ставни проблеми и т.н.
Храната е Sterilised 37 http://www.royalcanin.bg/produkti/produkti/produkti-za-kotki/fel … ion/sterilised-37
Има таблица с грамажа за 24 часа, за нормални и затлъстели котки.
Отделен е въпросът, че този процент от 37 белтъчини е малко, соята няма място в котешка храна. Суплементирането е друга голяма тема.
Вие имате Indoor 27, за котки с намален енергоразход http://products.royalcanin.us/products/cat-food/indoor-adult-27. … tAge=1-10%20Years
А тук може да проверите дали котката ви е с нормално тегло. Информацията е на немски, но не я намерих нито на български, нито на английски. http://www1.royal-canin.de/katze/gesundheit/idealgewicht-fuer-ih … wichts-check.html

Бу, аз съм за анкета. Бих искала тя да допринесе по някакъв начин образователно, за да не се отделят преди 3 месец котенцата от майките им.  Peace

# 62
  • Варна
Оф, Tanch, dano Пумба се оправи бързо! Направо не мога да си представя да умирам от ужас какво му има на котето и да ми кажат:" ела утре". Rolling Eyes Naughty

Само веднъж ми се случи да заведа Грей в неудобен момент( имаха спешна операция) и ме помолиха да дойда по- късно. Казах, че ще чакам там, защото в момента колата беше на ремонт и трябваше да се разнасяме с таксита. Ако не ми хареса нещо, просто ме губят като клиент.
Мъчно ми стана за Пумба, като знам, че Грей дори го милват при преглед.

# 63
Бу не си мисли че трудно се раздават непородисти котета,аз раздадох около 4-5 с обяви по интернет и то някои бяха на 6 месеца .... Има много добри хора които търсят....
За последната обява още ми звънят ,а е от февруари ....
Така че това да ти е проблема  Grinning Simple Smile
  И на мен още ми звънят за  рижавия котарак, но той си беше  безумно красив, макар и зверче Mr. Green
  А по повод това ,аз също подарявам поне едно котенце.Едното  искат да го вземат, едното е за мен, но остава една госпожичка.Не искам да живее на двора, което си е равносилно на улицата.Така, че, ако чуете за русенци, които си търсят  малка душичка за гушкане аз съм насреща Simple SmileЩе ги снимам, но искам да е по-хубаво времето, че  е все мрачно и не стават снимките.

# 64
Вероятно с по-малко калории? Както има храни за дългокосмести, да изкарват топките косми по-лесно.
Бу, и аз единствено за калориите се сетих, ама това лесно се контролира с размера на дневната дажба. Нещо друго ще да е, та ми стана любопитно какво, аджеба, е то.

За дългокосместите е ясно.

Танч, аз не бих имала доверие на такъв екип. Добрият вет и асистентите му/й трябва да имат елементарни познания за психологията на вида, който ще лекуват. Не може за вс. да се слагат упойки. Те са вредни.

Идея: защо не пробвате да пръснете малко успокояващ спрей преди да отворите чантата? Ей сега ще открия пример и ще го добавя към този пост.

Ето продукт на една от любимите ми компании http://www.amazon.com/Natures-Miracle-No-Stress-Calming-Spray/dp/B004WCTQIO. В Европа трябва да има сходни спрейове.

Allexa, благодаря за информацията. Знам немски, така че няма да е проблем. Наистина, от вас за пръв път разбрах за храната за кастртати. Тук нито веднъж не ми е била препоръчвана такава, от нито един вет.

П.П. У нас затлъстели няма. Рижик беше, когато го взехме от приюта, но влезе в нормата след около два месеца.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 21:28 от Фея Кръстница

# 65
Добър вечер
От предната тема чета перипетиите ви с котките и реших и аз да представя нашата гУсоЙца Кейти.
Родена е май 2011 г. В момента вече втора седмица е разгонена и се притеснявам, че доста позаслабна. Направихме й страница във ФБ, за да е по-лесно качването на снимки.
http://www.facebook.com/pages/Katie/247572168620919 В момента е малко подстригана подмишниците и по корема, защото зимата се наложи да я гледа баба ми за 1 месец и ресането не й било приоритет. Като резултат цялата беше в расти и се наложи бърза намеса. С ножица нищо не стана, но пък машинката за бръснене помага идеално.
Това за сега от мен.

# 66
Добавена е анкетата, кажете ако искате и други варианти.

# 67
  • София
Добре дошла на Кейти!  Hug  Още една прелест в отбора на сивите!  newsm18

Добре дошъл и на Луцифер! (нищо, че е от оранжевия отбор Laughing)    Hug

МисНели, добре е да има повече от един възможен отговор, защото някои са с повече от 1 котка.

Мъро е в нормата. Laughing  Елегантен ми е той! Laughing

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 22:01 от Тaня67

# 68
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
О, веднага гласувах!  Peace

И... я, колко нов косъм влезнал в темата! Heart Eyes  Hug Че има и оранжевко!  smile3508

И... ама, моля ви, по-полека с нормативите, че някои сме по-закръгленки, но не сме за изхвърляне!  Joy

# 69
Моето коте е прибрано зимата от улицата. Толкова беше мръсно горкото, че трудно се отличаваше цвета му. Беше толкова изтощено, че дни наред спа, спа и пак спа. Почти даже и не ядеше. След като се поуспокои го заведох на лекар, който го определи на около 3-4 месеца.

Фея Кръсница, според мен най-добре за една котка е суровото хранене, както ги храниш ти. Разкъсването със зъби на суровото месо е добра профилактика на зъбен камък и последващите възпалителни заболявания на венците. Единственото сурово нещо, което яде моята котка са скаридите. Започва се със силно доволно мъркане, продължава с подхвърляне, гонене, криене на плячката, и накрая се изяжда с примляскване.  Laughing
Купувам и други храни на РК, но давам като лакомство.

Добре дошли да са всички нови пухчовци!

# 70
  • София и Морето от време на време
Аз нещо не отговорих съвсем като хората. отговорих с 1 (2-4 седмици), но всъщност трябва да дам 2 отговора.
Чочо е взет на 30 дни (4-6 седмици) от майката и директно с бебешка консерва на Уискас си го хранехме. Не е имал трудности. Кой да знае, че е рано ... Ама рано не рано - я какъв е левент ... сега е слаб и е над 8кг, а преди 5г беше 12 - огромен. Откакто ходим лятото на вила с двор отслабваше и после зимата пак качваше. Откакто имаме и Мърчо вече 2г държи линия.
Мърчо беше на около 20-25 дни, когато ги намерихме с братчетата и сестричката му.

Малко да се посмеете: http://www.youtube.com/watch?v=HxfaWbrHaL8

# 71
MissNellie ,нашия пух го взехме на 45 дни,което е над 6 седмици,но няма 2 месеца.За коя от опциите да гласувам  Rolling Eyes
За информация преди да го вземем питах няколко ветеринарни лекари каква е допустимата възраст за отделяне на малко от майката.Отговора беше 4 до 6 седмици   Peace  Гарфилд не е отбит насила от майка си,бил е захранен с твърда храна,дори и пържолки си е похапвал на крехката възраст от 45 дни  Laughing 
Добре дошла на Кейти   Hug Ама много красива дама се присъединява  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
А Луцифер е също толкова величествен,колкото името си  Hug
ДидиткаHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Професорке Hug
TINA.K Hug Hug Hug

# 72
Има вече възможност за до 5 гласа за хората с повече котки.

SunshineMery не мисля, че 1 ден е сериозна разлика, но разширих границата, за да няма чудене.

# 73
Фея Кръсница, според мен най-добре за една котка е суровото хранене, както ги храниш ти. Разкъсването със зъби на суровото месо е добра профилактика на зъбен камък и последващите възпалителни заболявания на венците. Единственото сурово нещо, което яде моята котка са скаридите. Започва се със силно доволно мъркане, продължава с подхвърляне, гонене, криене на плячката, и накрая се изяжда с примляскване.  Laughing
О, знам  Hug И не смятам да променям диетата на моите котки и куче. Просто ми беше интересно защо са направили храна за кастрати.

# 74
SunshineMery не мисля, че 1 ден е сериозна разлика, но разширих границата, за да няма чудене.
45 дни са 6 седмици и половина,затова се зачудих дали над 6 седмици или до 6 седмици се счита,но както и да е Peace
Благодаря,гласувах в тази графа Hug

Общи условия

Активация на акаунт