Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 42 991
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Привет и от мен  Hug

Ivelina9292, аз съм отговорила на част от въпросите с последните си писания покрай началото на нашето отбиване, но все пак  Grinning
1.Когато започнахте да давате твърда храна заедно с кърмата акото на малките стана ли твърдо,и твърдо ли е в момента?
Oткакто започна да яде повече твърда храна, акото често е по-твърдо. Преди си беше само кашесто. Това, което консумира също оказва влияние, но аз гледам да комбинирам запичащи и разхлабващи храни.
2.Заместихте ли вечерното кърмене за спане с АМ?
Не съм давала АМ.
3.Бащите ли помогнаха за отбиването и колко време продължи?
Да, той го приспива вечер и ако се събуди през ноща също. Аз спя отделно, защото ако съм в стаята започва да иска да суче. Вече май стана месец откакто сме на тоя режим и не знам докога ще продължи. Снощи за първи път аз го приспах и като се събуди по някое време се размрънка за мен. Иначе, като го приспива баща му не ме търси през ноща. Но сега е и малко болен, та може и това да има значение  Confused
4.Будят ли се децата които още са кърмени по време на спане и през деня с плач(Сашо се будипо няколко пъти и плаче,за да дам гърда и да заспи отново)
Да, понякога се буди с плач.
5.Малко страничен въпрос как процедирате за темата с гърне,само на гърне ли слагате или пробвате на ръце в банята да се изпишка или да ака(при нас нищо не помага не казва,не иска гърне,води ме в банята помислих,че му се прави нещо пускам водата да тече да се изпишка или нещо друго,но не става.
Още не съм пробвала гърне, но напоследък започна да ми казва, че има ако, така че момента да се учим наближава. Мисля да купя седалка за тоалетната чиния.

Betta, как сте вие? Още ли се кърмите?

Ние ходихме на гости на баба и дядо, а после и до морето и се прибрахме болни. Освен това му избива следващия кътник и само иска да се гушка в мен. Направихме и крачка назад в отбиването, защото ме влачи директно в спалнята и не приема отказване или забаламосване  Whistling Надявам се като озравее, пак да сме само с 1-2 кърмения на ден.
Иначе, при нашите се забавлява много. Научи се да казва "баба ти" и "дядо ти" с много палава усмивчица. Ходихме да види къде растат чушките и гроздето, бра чушки с особена старателност, от всеки храст всички до една, незвиси от размера, узрели или зелени, просто наред  Laughing Навираше се между лозите да си къса грозде, но винаги избираше най-зеленото зърно от чепката и въпреки това го изядаше с голям кеф  hahaha
На морето беше много ветровито и не можехме да му се насладим за последно тази година, пък и се наложи да ходим по доктори и да съкратим ваканцията.

p.atanassova, има някакъв вирус с кашлица и хрема, и ни казаха че имало доста ангини  Close Дано се разминете леко  Praynig

# 736
Мър, благодаря, че се тревожиш. Сега да кажа какво каза докторката. Прегелда го за няма и 5 минути, той рва много. Гърлото е леко зачервено, преслуша го и каза да редувам Нурофен и Панадол през 5 часа и по една ампула вит.Ц . Който има опита вижда ли му се логично? Дадох още сутринта към 5.30 Панадол. После тя като каза нурофен в 10 часа дадох от него. Сега се събуди и пак с температура! Дадох Панадол и довечера пак Нурофена. Дано помогне, за сега спада и след няколко часа вдига. Като му дам да си пие млякото мрънка дълго време преди да отпие, явно го боли гърло...дано да се разминем и утре сме по-добре.

# 737
p.atanassova, и на мен педка ми е казвала при постоянно висока Т да ги редувам Панадол/Нурофен, но досега не ми се е налагало  Praynig На различна основа са, едното е парацетамол, другото ибупрофен. На Марти за леко зачервено гърло му изписа Хомеожен, на Боарон е. Като му дам едно, и за още едно пита  hahaha

Мър, добре завърнали се и бързо да оздравява нашия приятел  Hug
Това за гроздето как ми е познатооооо, ама точно както го описваш  Joy

Марти пък му е адски подут и твърд корема от 2-3 дни, а и той нали е страшно кльощав, прилича на сомалийче. Правихме ехография, че се бях вкарала в едни филми с черния дроб, слава богу имал много газове.

# 738
  • България моята родина
Момичета благодаря за отговорите на всички.  bouquet

Ani4ka_ благодаря за комплимента.Млада,млада,но годините ми тръгват вече с двойка отпред и се чувствам по-голяма,пък и детенце ми помогна да порасна и да узрея за много работи  Simple Smile

p.atanasova бързо оздравяване на малчо  Hug

lilyrose и Марти да му минава бързо  Peace

# 739
p.atanassova, и аз знам, че се редуват Панадол и Нурофен, ако се поддържа постоянно висока температура. Нашата падаше само от Панадол, но и не беше постоянна. Давах му само сутрин и вечер, защото не ми се рискуваше, ако стане по-сериозно положението с местните лекари и то по време на празничните почивни дни. При първия преглед казаха червено гърло и изписаха Тонзилотрен, калциев глюконат и вит. Ц. След 2 дни започна да кашля, а след още 2 му протече носа. Имаше и един ден с разтройство, не помня вече кой от всичките. Дано не е същото при вас, че е упорито и се минава през всички екстри  #Cussing out

lilyrose, гуш на двамата с Марти  Hug Сега на диета ли е?

# 740
Здравейте, момичета. Препоръчвам ви новия брой на сп. "Моето дете". Продават го с книгата "Как да развием детската креативност". Досега не ми е попадала, а дава много интересен поглед.
Mur, добре дошла Simple Smile Губиш се напоследък!
Betta, WithinTemptation, разписвайте се по-често! Как сте, как са мъниците? Кои са им най-новите номера  Simple Smile Ади става все по-голям бяс и все така най-много търси мама. Пищи с все сила, когато е недоволна, любимата й фраза е "не и(с)кам  Laughing Но някак си вече е пораснала, има си изградени навици за някои неща, струва ми се, че много бързо минава времето и без да се усетя ще дойде време за градина, училище и няма кога да й се нарадвам!
p.atanassova, бързо се оправяйте. Момичетата са ти написали за редуването, висока температура ли поддържате постоянно, че се налага?

# 741
Определено поддържа температура. Вчера вечерта успях да я сваля с Панадол, през ноща беше хладен, но на сутринта вече гореше, дадох пак. Когато отидих при лекарката тя каза за Нърофена и редуването му с Панадол. Добре беше до одеве, когато измерих 39.5 и се втрещих. Изкъпак облякох и дадох Нурофен, сега е плувнал в пот и ще трябва да преобличам, а как се преоблича заспало бебе... ooooh!
Не разбрах докторката дали да продължаваме с редуването до спадане на температурата или ако не помогне в близките часове да й звъня, защото започна да ми обяснява за метода на лечение и за близките 24 часа да се регулирало топлообена на тялото. Ха дано се реголира, че ....
За гърло нямало нужда на този етап и от антибиотици.
Благодаря за съветите и лека нощ на всички Simple Smile

# 742
Здравейте и от мен
p.atanassova,говорила съм с педиатри и са ми казвали за по-висока температура-39.5 и нагоре,може да се дава и Хексалгин (течен аналгин) И редуваш пак по същата схема-Panadol,Nurofen,Hexalgin.Докато температурата поспадне малко.Принципно Panadola се дава през 6ч.,Nurofen през 8ч.Бързо се оправяйте!
Лъки ,мерси,че мислиш за нас  Hug И ние сме същата работа-каквото и да става,търси мама,ако нещо не и харесва се тръшка и пищи докато не стане на нейното (разбира се не винаги става Simple Smile ) Ани още не прави изречения от 2 думички,говори ужасно много но с по една дума  Simple Smile
Несъмнено времето минава много бързо...
Приятна вечер на всички!

# 743
  • София
p.atanassova , не ми се е налагало да взимам по-специални мерки на мен. Или спада само от един сироп или подпомагам с мокри хладки парцали на сгъвките, като се качи много. И дълго да продължава, като се поти и сваля, аз съм спокойна. А този проблем след имунизацията ли е?

Днес водих Никола на преглед, че много го дразни носа нещо (сякаш го сърби) и лекарката видя в компютъра, че не съм слагала ваксини от 6ти месец насам. Казах й какво съм преживяла с Митко (гнойна ангина и колабс) и тя се съгласи, че имам право да не поемам риска с Никола.

# 744
Последната ваксина е на 21.08, мисля е късно за подобни реакции. Вече сме се събудили и той е с 38.6. Пез ноща не го будих в 02.00, за да му дам Панадола и сега му го дадох. Много сладко си спеше, а иначе щях да го разрева и не ми се искаше. Ако след последната доза Нурофен не спадне температурата....дано да спадне  Praynig Успокоява ме, че дори вчера на 39.5 беше жизнен, не беше окаян, както си мислих, че ще бъде. Сега пак е фурия, плямпа на негов език и се забавлява, смее се, температурата не му пречи все още. Да свършва вече, че в такива моменти е много трудно.

Благодаря за съветите  Hug

# 745
Атанасова,да се оправяте по-бързо,че е гадно да си гледаш детенцето болно.Аз също не съм изпадала в такава ситуация,но наскоро братовчеда ни/6год./имаше висока температура и доки казала да го увиват в мокър чаршаф за да падне,но не знам дали е подходящо за нашите мъници.
Ние пък сме лепнали от летния вирус със разтройство,повръщане и температура/която вече я няма/. ooooh!В началото и двете се бяхме стреснали много защото ни връхлетя изведнъж.Докато нищо й нямаше,прибираме се от разходка да обядваме и изведнъж фонтан  Sick.Първо си помислих,че може да е от някоя храна,но впоследствие се появиха една по една и др.екстри и доки каза,вирус. ooooh!Днес се чувства по-добре не е повръщала от снощи,но пък веднъж дрисна.Обаче не иска да яде и е позаслабнала защото кара основно на кърма,солети,сухари и ако кандиса някакви макарони със сирене.Вчера например за цял ден да е изяла половин филийка със сирене и някоя солета и кърма естествено/колкото и малко да цоква/. ooooh!

# 746
Atanassova, да се оправяте скоро.  Hug Много е неприятно с тези високи температури. И наистина могат да бъдат опасни, не ги подценявайте - само като си спомня нашия гърч, и направо настръхвам...Аз знам Хексалгин след 38,5, а Панадол на 4 часа, и да, редуването с Нурофен е добро, но аз засега не съм го правила.
Скреч, какво имаш предвид под колапс и от какво беше причинен - ако имаш желание да споделиш - може би съм пропуснала, когато си го споменавала.
Аничка, и Мартина да се оправя  Hug

# 747
Ние уж се стабилизираме, но тази вечер пак е с 38.7 . Уж за 24 часа трябваше да се опраи, но нещо не се получава. На опаковката на Нурофена пише да не се дава повече от описаното, а именно колкото дадохме ние и сега дадох Панадол и това е! Сега пак е потен и после ще се преобличаме, когато се поразбуди, че заспа рано.  Благодаря ви за подкрепата и помоща, която ми давате  Hug

# 748
p.atanassova може да пробваш някой от бабешките методи за сваляне на температура: чорапки с оцет+аспирин+вода      или да сложиш един крем или лосион в хладилника и след като се охлади мажеш детето..крема попива и се сваля температурата.

# 749
Tова с лосиона не го знаех, Томасито. А аспиринът към оцета и водата ли се добавя?  newsm78
Има и свещички Ефералган за малки деца, които бързо свалят, а в Германия има и свещички Нурофен.
Атанасова, давай му огромно количество течности, за да се прочисти от тези антитемпературни лекарства. До три дни е нормално да има температура (засечи от когато се появи), повече от това ако е, лекарката вероятно ще предпише АБ. Мисля, че ще ви мине преди това - дано   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт