Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 270
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Мами, благодаря за пожеланията за оздравяване  Hug
Три дни температура над 38, и на четвъртия спря - и тъкмо да се зарадвам, и един обрив като се появи - от около устичката, надолу по вратлето, а сега вече и по гръбчето и коремчето. Мислех, че е от слънцето, но викнах лекарката да го прегледа все пак - и Рачолина, познай какво каза - шеста шарка!!! Ти беше права!    bouquet И някой още писа за това, ама кой беше, не помня  newsm78 Не е страшно, за няколко дни ще мине.

# 256
  • Франция
Сиренце, и аз за шарка си помислих. Като има само температура без други симптоми, все за това се сещам. Каква е точно шарката ? Хубавото е, че поне ще придобие имунитет. На мен пък ми омръзна да караме само ангини, отити и да сме все хремави, а с постоянно пиене на антибиотици имунитетът май е по-скоро нулев... Ето сега пак е с хрема, вчера имаше Т 38. Отделно три нощи почти не е спал. Аз си мислех, че е от зъбите, но сега се чудя дали не прави пак отит. Чак в събота имам час при педи, дано се пооправи. Снощи спа по-добре и днес е без Т , даже дивее и е в добро настроение... Praynig

# 257
Loriane, да се оправя напълно и вашето детенце  Hug
Такава е тази шарка - "шеста" й викали (след другите известни пет). Измислена малко ми се струва.

# 258
  • Франция
Розеола? И аз не я бях чувала докато синът ми не я изкара, като беше на 4 месеца. Обривът минава много бързо, при нас беше за по-малко от ден  Hug Добре е, че не сте вдигали висока Т  Hug

# 259
сиренце, да ти кажа точно за това си помислих, но не ти писах да се тревожиш излишно. Вече като чуя дете да вдигне висока Т, все за тази т.нар. шеста шарка се сещам. Помня преди няколко месеца, че Моника на Женичка я изкара /тя много подробно обясни тогава Hug/, преди месец-два Марти я изкара, после Коки, но с Рачолинка си писахме във фейса тогава.
при нас беше 3 дни с висока Т + 2-3 дни много ситни пъпчици по вратлето и гърба като при претопляне и всичмко отмина на 6-ия ден. Аз доколкото разбрах (почти) всички деца го изкарват между 1 и 2,5 г.

# 260
  • България моята родина
Привет на всички,дълго време нямахме интернет за това пиша чак сега.Ходихме до Ловеч,личния направи най-обикновенни изследвания на кръвта и се оказа,че малкия има анемия,сега пие желязо и така.На въпроса ми за глутена каза да направя аз диета на малкия,за да видя дали ще има някакви промени и да се консултирам с него след това.Изчаках малко и мисля да пробвам да не яде нищо с глутен,да видим дали ще има промени.Не мога да кажа,че сега съм много по-спокойна,но пак е по-добре от началото,а тук дори най-обикновени изследвания не са му правени.

Ще се опитам да ви изчета лека вечер на всички  bouquet

# 261
  • София
Ивелина, ама как така ти ще си правиш безглутенова диета на детето, без изобщо да знаеш за какво става въпрос. Това ми се струва крайно несериозно отношение на лекаря в Ловеч. При такива съмнения задължително трябва да се направят тестове за непоносимост и алергия. Моля те, не си прави експерименти, а направи изследванията. Така ще е ясно за какво става въпрос и ще действаш правилно, на не на сляпо. Извинявай за тона, но направо се вбесих на отношението на този педиатър. Не може така!

# 262
Привет на всички,дълго време нямахме интернет за това пиша чак сега.Ходихме до Ловеч,личния направи най-обикновенни изследвания на кръвта и се оказа,че малкия има анемия,сега пие желязо и така.На въпроса ми за глутена каза да направя аз диета на малкия,за да видя дали ще има някакви промени и да се консултирам с него след това.Изчаках малко и мисля да пробвам да не яде нищо с глутен,да видим дали ще има промени.Не мога да кажа,че сега съм много по-спокойна,но пак е по-добре от началото,а тук дори най-обикновени изследвания не са му правени.

Ще се опитам да ви изчета лека вечер на всички  bouquet
Ако искаш не споделяй,но кой лекар е това? - в Ловеч единствено д-р Шопова има що годе адекватно поведение на педиатър - чете,интересува се и наистина е запознато кое и защо се прави,не практикува неща от преди 100 години - всички други са.... #Cussing out казвам го не само от наблюдения, но и от опит - правила съм си експерименти с тях и резултата беше,че вместо да си признаят,че не могат да реагират те почват да си правят опити с лекарства - туко виж стане номера и на детето му мине.
Не искаме да те нападаме,приеми го като приятелска загриженост,мисля че Бедствието най-голяма помощ може да ти окаже,но и на мен ми се струва крайно несериозно това да си правиш сама безглутенова диета

# 263
Хм явно в БГ сега върви вируса на розеолата,от мои познати мами там разбрах че и техните дечица са болнички или наскоро са я изкарали...  Confused Минава леко
Ивелина ,направи тестовете наистина.Не е нужно да се правят експерименти със здравето на детето.Мисля,че и за теб ще е по-добре да си сигурна в резултата...пък и дано всичко е наред разбира се,но не е без значение това да се вземат мерки колкото може по-бързо отколкото просто да си седите и да пробвате това и онова...дано не се сърдиш,просто приятелски съвет  Hug

# 264
Без глутенова диета няма да навреди, но трябва да се внимава и прашинка глутен да не попада в храната на детето...т.е храната да се приготвя отделно на детето, ако с 1 нож е рязан глутенов хляб да не се реже храна на дето със същия или добре да се измие. В нета е пълно с магазини продаващи безглутенови смеси може да се приготвя в хлебопекарна, че и на ръка да се меси хляб или да се купува готов такъв....има много готови солети, бисквити...дори царевични или оризови гризки. Ефекта от диетата ще се усети още първата седмица...спре ли разтройството, подутото коремче....болките в коремчето....лишеи, петна, пъпки проблема е там....В софия и бургас има един център детокс...да не му пиша сайта да не излиза като реклама, правят адекватни тестове за хранителни непоносимости...резултатите излизат за около 10 дена...много от изследванията кръвта я пращат в германия...аз на тукашни лаборатории вяра им нямам....

Освен безглутенова диета може да се съчетае с безказеинова......обикновено 2те непоносимости вървят заедно, но не е задължително....

Хубаво е да се включи и пробиотик ...който да подпомогне храносмилателната система....
Ако се прави тест за непоносимост 10 дена детето трябва да е яло редовно ГЛУТЕН и КАЗЕИН защото резултатите излизат отрицателни ако е било на диета...т.е трябва да се захрани с глутен и след това да се тества....

За анемията изписали са желязо....но желязодефицитна ли е анемията....защото ХБ може да е нисък, а нивото на желязо да си е в норми, в такъв случай  желязото е опасно....ще доведе до още по раздразнен стомах, разтройство....хубаво е да се нарави изследване за Б12, фолиева киселина , желязо за да с е установи от кой вид е анемията, за да може да се реагира адекватно.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 09:29 от Thomasito

# 265
Привет  Hug
Тази сутрин съм на автопилот. Легнах си в 2:30ч и Виктор се събути в 5:51ч.   smile3507
Ето за събуждане на другите мами като мен.  Sunglasses

Ивелина Най добре ти го е написалал Томасито   bouquet както винаги се включва много адекватно, точно и най вече изчерпателно  Hug Няма смисъл и аз да пиша по темата, ще чакаме да пишеш какво си предприела и какви са резултатите.  Peace И аз си мислех за пробиотика. Той само ще помогне на разстроеното коремче.  Peace Лекарката няма да я коментирам  Confused

Редрени Аз нещо те пропуснах теб или по скоро Адаша. Да му честитя и тук, проходилите му крачета. Да върви само на пред и на горе  Hug И да отидете пак на такава хубава почивка.  Hug

Мър Аз не искам така да го уча да яде в движение, защото после ще дъде още по трудно да го накарам да седне на масата. Но в момента си мисля, че наистина има вина и горещото време. По принцип лятото по правило по малко яде човек.

Извадихте ли басейните  Mr. Green Каката е във вихъра си толкова е щастлива, и вече има тен. И Вики обожава водата, но на него му слагам един леген пълен до средата с вода и той сам си влиза излиза. Ей няма такава игра.  Много ми е кофти че още не сме направили пясъчника, но трябва първо да изравним мястото, но с нашия зает тати.....  Whistling и за това сме му изсипали една кофа с чакъл  Mr. Green и поне 30 мин. има спокойствие.

А давате ли им да си играят с дребни неща? Аз започнах да му давам. Наблядавм го и забелязах, че не се опитва да ги поглъща а ги върти в устата. И като му кажа да ми ги изплюе и той го прави. Вчера даже му дадох цяла череша и го накарах да ми плюе костилката. След 3-тата череше вече сам го правеше без да му казвам. Лошото е че заедно с костилката плюе и част от черешата,  Laughing  но и това ще се научи как да го прави.  Mr. Green

Хубав ден! Днес е по поносимо.  Grinning

# 266
  • Пловдив

Извадихте ли басейните  Mr. Green

Да!  Mr. Green Вчера напълних коритцето и с вода и я оставих на терасата да се стопли от слънцето и после падна голяма забава  Crazy. С шапката и намазана със слънцезащитен крем откара доста време в плацикане , пляскане и игра с пластмасовите играчки  Sunglasses. Подготвям я за морето. В събота отиваме за десетина дни  Party. Доста по-рано, отколкото бяхме планирали, но събитията се развиват скорострелно - ММ сменя работата си и така...

Хубав и прохладен ден на всички!  Hug

# 267
Какво сте погнали лекаря, радвам се че в БГ има толкова адекватен лекар та да знае що е туй чудо глутен и че може да се живее без него.

Stacked не виждам повод чак толкова да се ядосваш, какво може да се случи на детето ако да кажем 1 мес не яде глутен? И какъв тест очакваш да направи лекаря?

# 268
Какво сте погнали лекаря, радвам се че в БГ има толкова адекватен лекар та да знае що е туй чудо глутен и че може да се живее без него.

Stacked не виждам повод чак толкова да се ядосваш, какво може да се случи на детето ако да кажем 1 мес не яде глутен? И какъв тест очакваш да направи лекаря?
100% не знае в какво точно се съдържа този глутен,затова й е казал сама да си направи диетата,а не да й даде примерна схема или нещо подобно. И това го казвам от опит,защото аз съм се опитвала да се консултирам за въвеждане на глутен с ловешки педиатри и те така опулено ме гледаха.
Да не обидя все пак напразно лекаря,затова питах Ивелина кой точно е

А давате ли им да си играят с дребни неща?
Винаги съм давала,никога не се е опитвала да ги гълта - вкарването на капачки от бутилки в устата ни е любимо занимание,а колко пъти съм спирала "домочадието" да не припада при тази картина е друг въпрос  Joy Всичко,което попадне и не е храна се облизва доволно и изплюва

За басейните - на вилата на свекърите ни чакат 2 -един за нас и един за малката,но още не сме стигнали до там,канехме се днес след като ММ се прибере от работа,но  Sad За сметка на това вече открихме сезона на обществените басейни - миналия уикенд,заедно с едно бебче на 3 месеца,разбира се веднага след това пуснах урина и е чиста, слава Богу  Praynig

Сиренце - как с СУПЕРМарио?

Аз да ви кажа издирих въпросната калинка,гонеща комари,ето я: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/33677

И си спомням,че някой миналата година беше я взел,та да каже дали помага,защото съм я прицелила за морето.

Миналия ден имахме много неприятен инцидент в едно заведение и по този повод исках да ви питам как реагирате, ако заради детето ви стане инцидент с пострадали? (само моля не ми отговаряйте "внимавам да не става",защото то все някога става... Случката: с колегите на ММ след работа много обичаме да ходим на "бира" в една бирария и се познаваме много добре вече с персонала. Анастасия е "фенка" на едната сервитьорка и само търчи след нея,ако не е хукнала след някое куче. Онзи ден момичето застанало до една маса да си вземе поръчката,а малката застанала до нея като кученце,но сервитьорката не я е видяла,че е до нея,обърна се, спъна се в малката,двете паднаха като момичето буквално прескочи Анастасия,но държеше разни чаши,които се счупиха и тя се наряза жестоко. На малката нищо й нямаше,но на момичето -4шева на едната ръка.Та въпреки,че там се събират много деца и персонала винаги са нащрек, на мен ми стана адски неудобно,предложих да платя "лечението",чашите и т.н.,но ми отказаха.

# 269
 marinels, много лоша ситуация, но тези неща не се предвиждат, просто се случват!

Ние не ходим на заведения, за да кажа какво правим!

Общи условия

Активация на акаунт