Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 267
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз пък те прочетох, пък!

Стихия, бях забравила да пиша, че прочетох отговора ти на питанката ми от преди векове  Whistling . Знам за връзката на аутизма с глутена, имам няколко познати семейства и от тях получавам по малко информация. Но ми беше чудно дали цьолиакията е достатъчно силен симптом родителите да се осъмнят в аутизъм. Защото примерно може да има огромна група от хора с подобен проблем, като само малка част от тях са и аутистите(а може да са и основна част разбира се, не знам, за това питам). Познавам и момиче с цьолиакия, която няма аутистични проблеми. Та такива разни мисли ми идват.

# 316
Къде ти отиде поста бе жено??? Изчетох го с интерес Sad И нещо друго щях да те питам - казваше,че даваш на децата пробиотици,аз имам нужда за мен си да взема нещо,но освен БиоГайа и Линекс друго не познавам,та исках да те питам какво даваш?

# 317
И аз те прочетох   202uu и даже обмислях какво да отговоря. Въпросът беше интересен Simple Smile
marinels макар,че въпросът ти е към Тomasito аз давах Bio Balans-пробиотици 4то поколение.Казват че били добри.Има за деца и възрастни.
Ani4ka  е щом Мартина има такъв успех още в началото-бързо ще махнете памперса  Simple Smile
Аз май прекалих с писането   Embarassed

# 318
СИНБИОТИК (ПРОБИОТИК + ПРЕБИОТИК)  това е най-добрата комбинация.

" ПРОБИОТИЦИ - живи микроби, компоненти на нормалната микрофлора, които попадайки в червата нормализират техния микробиоценозен състав. Едновременно с това подтискат патогенните щамове и усилват бариерната функция на чревния тракт, а също така участват в синтеза и асимилацията на веществата, които са необходими на организма, в т.ч. аминокиселини, мастни киселини, различни коферменти и витамини.
ПРЕБИОТИЦИ – вещества, които в непроменен вид достигат до различните отдели на чревния тракт, където стимулират развитието и активността на отделни групи пробиотични микроорганизми, повишават функционалния статус на имунната система.
СИНБИОТИЦИ – комплексни препарати от последно поколение, в състава на които влизат пробиотици и пребиотици. Синбиотиците обединяват в себе си всички лечебни свойства на пробиотиците и пребиотиците.
"

За Ивелина да кажа специално, да чете етикетите на хранителните добавки в повечето няма глутен използват царевично нишесте, но все пак в някой не е изключено да има глутен.
Маринела Ентерофлорид може да си вземеш за теб.

# 319
Ето ме и мен, наистина се загубих, но нали помощника ми си замина (това в кръга на шегата, просто сменихме компютърните устройства и много не ми е удобно да пиша от тези нови джаджи  Laughing Нали почти клоня към пенсия....
Да се отчета първо - София е добре, расте и нов нокът, все още се кърмим (докога ли) и така... Денят ни си минава в игри и закачки с нея и брат и.
За гърне - не знам защо се заблуждавате, че това е toilet training, по-скоро както тук го наричат е toilet timing - знаете, че детето си има някакъв режим на изхождане и го слагате на гърнето. Изобщо никой не може да ме убеди, че на тази възраст, тези деца могат да "вденат" за какво става на въпрос. Няма нищо по-хубаво от това, детето да е без памперси, ама опикана къща - не е за мен.
Пробиотици - като и изписаха антибиотик заради пръста, докторът ме посъветва да давам и пробиотици. Е да, ама моята дъщеря имаше различно мнение. Изобщо не се докосна до храната, която бях наръсила с пробиотика. тук са само прахчета (или поне в аптеката, за он-лайн не знам, ама и не бих купила). Опитвах, опитвах, пък се отказах.
Ivelina9292, дано всичко е наред със Сашко. Ти беше споменала, че нямате здравна застраховка в Гърция - така ли е, или се лъжа. Ако имате, малко несириозно ми изглежда това ходене до България, Солун все пак е град по-голям от Ловеч, нали? Ако нямате - тогава е друг въпрос...
Сега да споделя - моята София много говори, брат и беше темерут, до 2 годни казваше 3-4 думи, София цял ден ги плещи някакви  - много обича брат си, като го види и започва да крещи "Аекс, Аекс" ... Много са ми сладки, днес, на връщане от плейгрупата ни, Александър и беше хванал ръката и и обясняваше за големите дървета. Аз ги гледах в огледалото и ми беше едно такова, мило....
Мина ми еретичната мисъл да се връщам на работа. .. Ходих, проверявах детски градини, ами ще си се гледаме, докато тръгнат на училище. Цената за ден - 65 долара, на дете. Е, колко трябва да получавам, за да си заслужава връщането ми на работа.
Това е.
Извинявам се на всички, на които не съм честитила рожденни дни и годишнини. Лъки, Марис, простете ми, момичета. Желая ви здраве и време, за да се радвате на всички любими неща...
Както се казва - рапорт даден.

# 320
 katilias, благодаря за отчета ти, много обичам да чета  постовете ти Simple Smile

# 321
Katilias ,относно гърнето, аз не искам никого да убеждавам "вдява"или не Мартина за какво иде реч когато я сложа на него.Просто казвам факти,които ме нявяват на тази мисъл,може и да греша не знам.Факт е ,че доста често се случва като стане сутрин от сън памперса й да е сух или най-много 1 път да е пишнала при положение,че цока като дива заради горещините.Като сме на разходка не се нааква и т.н. Peace

# 322
Katilias защо смяташ,че се заблуждаваме?Правя това което аз сметна за добре.Плюс това не мисля,че само едно мнение е правилно.Към всяко дете подхода е индивидуален и всяка майка наи-добре знае кое е подходящо за неиното дете.
Katilias ,относно гърнето, аз не искам никого да убеждавам "вдява"или не Мартина за какво иде реч когато я сложа на него.
Peace

# 323
  • Пловдив
Здравейте  wavey

Със закъснение да честитя празниците на Марис и Лъки   bouquet

Добре дошли на новите мами от Канада и Франция  Hug

За гърне - не знам защо се заблуждавате, че това е toilet training, по-скоро както тук го наричат е toilet timing - знаете, че детето си има някакъв режим на изхождане и го слагате на гърнето. Изобщо никой не може да ме убеди, че на тази възраст, тези деца могат да "вденат" за какво става на въпрос. Няма нищо по-хубаво от това, детето да е без памперси, ама опикана къща - не е за мен.
Може ли да обясниш кога тайминга минава в трейнинг, че ми стана интересно.

Иначе и на мен опикана къща не ме кефи, но не ми се иска и детето да стои спарено с опикан памперс. Та затова му предлагам периодично и така сме изкарвали по цял ден сухи. Освен това не слагам памперс, а многократна пелена с тънка подложка и така е (почти) като с гащички. Нощем също се случва напоследък да изкара сух. За това честно казано не съм убедена, може и от жегата да е, просто да му се ходи по-малко, а може и да е от това, че се буди по-рядко.
Акането от много месеци не е в пелените, но аз го издържам отдавна. Като му се доходи, тича към вратата и казва "ак", та си мисля, че все нещо вдява Wink

По-назад бяхте писали за неядящите деца - и при нас е така, яде само храна, която си държи сам, с лъжица нищичко, плодовете, които миналата година като се захранвахме ги хапваше с удоволствие, сега не ги поглежда. От зеленчуците - само краставица и лук (суров  hahaha). Караме го на баници, кюфтета и кисело мляко.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 09:41 от Commelina

# 324
  • София
Привет!

Теди вече е добре, тича и дивее. Оздравя момчето та и аз живнах. По този повод да кажа за болните дечица по площадките. Неприятно е да има такива майки, които да не се съобразяват, но има много причини за сополки, може от зъбки да е... Няма как да знаем дали детето е здраво или не, това майката трябва да прецени и да разсъди дали да го води сред другите. Ако се съмнявам в нещо, си тръгвам, ако ли не оставаме и така. Теди не искаше да играе и си стоеше в количката и не съм имала този проблем. Не сме били на площадката, въртяхме си кръгчета в парка. Като гледаше пейзажа наоколо се разсейваше и забравяхме за болка и Т.- тук куче видим, там коте, колите на кръстовището и светофара са любими. Това беше докато боледувахме и не съм имала дилеми дали да сме на площадката.

Сиренце, благодаря за отговора.

А давате ли им да си играят с дребни неща? Аз започнах да му давам. Наблядавм го и забелязах, че не се опитва да ги поглъща а ги върти в устата. И като му кажа да ми ги изплюе и той го прави. Вчера даже му дадох цяла череша и го накарах да ми плюе костилката. След 3-тата череше вече сам го правеше без да му казвам. Лошото е че заедно с костилката плюе и част от черешата,  Laughing  но и това ще се научи как да го прави.  Mr. Green

Теди лапа камъни, но не ги гълта. Смуче ги като бонбони и не се притеснявам от задавяне, но са мръсни и може би опишкани от котета и затова истерясвам, иначе може да играе часове с тях. Имаме една площадка насипана с камъни цялата- това си е настилката просто. Е там е голяма игра- подрежда ги, спива ги в кофичка, но все го дебна дали няма да си "хапне" и спрях да го водя.

До скоро, момичета! Хубав ден!

# 325
  • Варна
 smile3533

Аз нямам много опит с гърне още, но от скоро Аслан е с ужасен обрив, който според думите на лекаря е хранителен. Засега не е установено от какъв тип, но тепърва ще му се правят тестове. Надявам се да е от бисквитите, които смених преди седмица и нещо, а в тях пише, че може да съдържат следи от фъстъци. Казвам надявам се, защото това е единственото, за което се сещам, че е нововъведено... Та за гърнето: през деня Аслан е голичък у дома, слагам го на гърне през час, понякога и по-често, но засега без успех. И все пак не се отказвам, защото с памперс в момента е много трудно да стои при този сърбеж... Преди беше свикнал докато го мия да се изпишква, като казвах "пиш-пиш". След време започна сам да казва "ишшш" и да се пипа, но не успявах да реагирам достатъчно бързо. Така че и аз смятам, че разбират много добре. Всъщност убеждавам се, че разбира доста повече неща, от колкото си мисля... А за "опикана къща"...  Laughing смешно е, преди сигурно щях да полудея, но сега не ми пука, само да му се облекчи поне малко неразположението от обрива.

И понеже злото не идва само, в допълнение Аслан има и херпангина  ooooh! Това му е първото сериозно боледуване с висока Т, днес вече е по-добре, но три дни беше ужасно да го гледам така да страда newsm45

Бета, скорошно оздравяване на Яна!  Peace

Честита годишнина на патерици, Лъки  Hug Пожелавам ти дълги години щастлив и изпълнен с любов съвместен живот!

Марис, на теб Честит Рожден Ден на патерици   bouquet Много патерици станаха  Embarassed Каква е тази много апетитно изглеждаща торта? И случайно твоите две англелчета Стефан И Петър да са били на корицата на "първите седем"?? Някъде я зърнах и много ми заприличаха на тях, но не можах да погледна Simple Smile

Бихте ли ми препоръчали пелени за многократна употреба?

# 326
  • София
Понеже и аз съм на тема "Приучаване към изхождане в гърне/тоалетна", та ето вчера какво четох:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163152.0

Между другото и моята педиатърка ми приведе примери от миналото, когато не е имало памперси и децата са започвали да акат и пишкат в гърне около 1 г. Освен това ми цитира мнение на виден нефролог, който смята, че е абсурдно деца на 2 години да продължават да са още с памперси / а аз скоро имах среща с две деца на 3 г., които още са с такива/. За момчетата пък било съвсем противопоказно.
Коментирах темата и с моята майка, тя не ме е гледала с памперси и ми каза, че от 9-месечна възраст никога не съм се нааквала в гащите, а от около 11 м. ме е научила и да не се напишквам.
Познавам доста мами, които около 1 годинка /+-2-3 месеца/ успяха да научат децата си, разбира се с много търпение и любов. Та и аз започвам. Всъщност около 10-11 месеца на Тео се пробвах, но той не искаше да седи на гърнето въобще и се отказах. Но сега вече е топло и е особено подходящо. Няма да чакам, а ще тренираме. Имам от пелените за многократна употреба на Бамбино Мио, днес поръчах и преходни гащички и .....така. Има различни видове /например в Онлайн магазин "Пакостник"/. VSD, ако искаш погледни там.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 13:28 от Stacked

# 327
За гърнето- определено си е до дете, не ми се сърдете, но има деца които не вдяват. При нас е така! Опикана ни е къщата, но поне му е леко на дупето, когато сме в къщи. Определено памперса е по-сух сутрин или еднократно опипкан. Кирил не казва, че му се пишка или ака, повтарям му го като звук, за да го запомни и белким някой ден го каже, ама не! Слагам го на гърне след като се събуди и не съм вманиечена, казах си "когато-тогава"
Ставам, че ме вика към себе си. Зъбите още ни мъчат

# 328
Здравейте, мами. Ние сме на село, много добре ни се отразява престоят. Децата тичат по цял ден из двора и доста по-рядко ми се налага да гушкам някой и да правя нещо с една ръка  Laughing
Благодаря на всички за хубавите пожелания за годишнината  Hug
matza83, честито ви отбиване! И аз почвам да се замислям на тази тема, но Ади я мъчат някакви зъби пак и си търси вечер, идва и ми дърпа блузата, когато иска да си лягаме. И май няма скоро да приключим с кърменето. Иначе не е пристрастена, тати и баба я приспиват с гушкане. Но скоро се виждах с приятелка, нейното дете е на 2 години и няколко месеца, изпадало в истерии, викало, тропало, ако му откажела, не искало да заспива по никакъв друг начин и направо се стреснах.
Betta, на Юръп бяхме на концерт. Доживяхме в БГ да има концерти месец след като излезе нов албум! Като го чух за първи път ми се стори ужасен, направо се чудех да ходя ли. Вече наизуст го знам, толкова пъти го слушах и все повече ми харесва. А има албуми, които ме грабват от първия път и на десетия ми омръзват.
marys, не знам как да разкажа за концерта. На мен концертите ми носят това, което предполагам на тинейджърите баровете и дискотеките. Слушам хубава музика, танцувам, пея, отърсвам се от всякакви негативни мисли и се зареждам положително. Когато ходих за първи път на концерт с мъжа ми ми каза една поговорка "100 гледат един вижда" и оттогава накрая винаги я изпитваме и си тръгваме с "подарък" - търсим по земята някое перо, палка, за спомен. Не съм обективна, това искам да кажа, на мен винаги ми харесва на концерт, а съм чувала не веднъж, че звукът бил зле, сцената била ниска и т.н. Била съм и в проливен дъжд и студ на концерт, стадионът се е изпразвал, а аз съм пяла и съм се веселила и имам много топли спомени от тези моменти.
Лъки, ако знаеш, каква игра пада с тия кофички твойте, и във ваната, и на сухо си ги разнася. Но много държи да са трите заедно, ако ги разделим, се ядосва.
И не може да търпи отворени врати, чекмеджета и нещо, което според него не си е на мястото, направо много се дразни. Дано не е някой от признаците на аутизъм, защото знам, че те изпадат в стрес, ако нещо им е разбъркано  Confused.
Хаха, можем само да ви завиждаме за кофичките. Бях купила повече бройки да имаме и за подарък, защото много ми харесаха. Обикновено ги крия в един куфар и чакам да си измислим някакъв повод да ги подарим на децата. Оказа се обаче, че съм ги подарила в последствие на някой и нашите, без да се усетя или съм ги прибрала някъде другаде и не мога да ги намеря. А това, че ти е подредено детето може само да те радва  Wink

# 329
  • Пловдив
Бихте ли ми препоръчали пелени за многократна употреба?
Ние ползваме Wonderoos, тип джоб, доволна съм  Peace

Общи условия

Активация на акаунт