Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 217
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
На някой детето да е отказало дневния сън?  Thinking

# 496
Не е отказвал дневан сън, дори откакато е отбит спи по 3 часа, нощем също спи добре.
Имам една позната нейното дете от малко не е искало да спи през дена, до дете си е

# 497
Сестро рано е още, ще я натискаш да спи и никви такива!

# 498

Спи тя, аз заради друго питах .

# 499

Спи тя, аз заради друго питах .

Стана ми любопитно  Wink
Алекс спи два пъти по 2 часа

# 500
Tasha  Елия спи 1 път по 2 часа, няма нищо любопитно позната ми спомена, че детето и е отказало дневния сън, че се замислих дали има други  Wink

# 501
Здравейте и от нас Simple Smile Прибрахме се от почивката много доволни. За наша най-голяма изненада успяхме и да си починем. Дени беше трърд привърженик на басейна, не искаше да се къпе в "стара" вода, както нарече морската. Ади пък си умираше за вълните, а такива имаше в изобилие, през цялото време беше червен флага, едва последните дни стана малко по-спокойно. Имахме накрая и малко здравословни проблеми, но вече почти се оправихме.
Успяхме да си устроим 2 срещички с Бетта и Бобо на морето, друго си е да се видим на живо, макар и за кратко. Но трудно става организацията с деца и мъже  Grinning За първата среща на Ади с Бобо, преминахме по плажа разстоянието от 23-ти до 6-ти пост Laughing За незапознатите с дължината на плажната ивица ще уточня, че ни костваше 30 минути доста стегната крачка  Wink Уж в един комплекс летуваме, а се оказахме в двата му края. Бета, какво става с вас, как сте?
Thomasito, Ади също си спи през деня, даже ако се събуди преди 8 едва издържа до обяд.
ino4kadа, попариха те момичетата с коментари за прическата на Дара, но не го приемай лично. Като гледам колко е усмихната едва ли изживява дълбока драма, както са споделили останалите  Wink Ще има предостатъчно време за прически, панделки и плитчици. Аз постригах Ади с къса косичка, защото не трае нищо на главата и постоянно косата й беше в очите, но тя каквато е бясна постоянно я мислят за момче. Сега като бяхме на морето "подслушахме" един разговор - мъж и жена я обсъждат в мъжки род. Ади е облечена в розовата гама, с блузка и панталонче, с разните му там "плухички и харбалички"  Simple Smile Но явно за чужденците розовото е универсален цвят, а по-прибраната кройка е подходяща и за момченца. Но по едно време жената умозаключи "Според мен, обаче е момиченце. Блузката му е на точки"  Laughing Така че или трябва да "култивирам" по грациозни движения у момата ми, че да й личи пола, или да й пусна по-дълга косичката и да връзвам плитки и панделки  Laughing

# 502
Ехооооо ето ни и нас  Blush
Аз отдавна не съм писала, дано не сте ни забравили  Grinning

Ние се върнахме от "бабин дом"  Laughing Но да си призная аз не си починах кой знае колко.  Wink Вики все си ме търсеше и..... си беше залепен за мен.
Не съм писала тук, но вече "успешно" не се кърмим от 3 седмици.  Mr. Green Даже не се сеща за това. Правих си експеримент, да се съблека и да видя дали ще прояви интерес, но той не ме отрази даже  Laughing  Чета, че някои от вас се опитват да отбиват. Имайте предвид, че лятото не е добър период за това, по последни проучвания  Wink Изчакайте до есента, сега само ще се изнервите. От всичко което изчетох, слушах и т.н. разбрах, че най добре е да се започне рано пролет или есен, когато температурите са умерени. Другото е че сега т.е. около 1г и половина кърмачетата са някак си по привързани към кърменето. Свързват го с по бързото придобиване на  нови умения. Много бързо всичко се развива и сякаш искат да си оставят нещо, което си е неотменно и познато. Освен това това е много лесен начин, хем да си напълнят коремчетата, хем да утолят жаждата в тези жеги.
Сега съм на тема СВАЛЯНЕ на КГ  Rolling Eyes та приемам идеи всякакви, за начини знайни и незнайни и после ще докладвам кой работи  Laughing
Вчера ме тресна музата да меся и ето творението ми питка със сирене, малко се разля ама е заради тавата:

Вики го отделихме в друга стая и вече си спинка сам цяла нощ, за щастие на майка му.  Sunglasses Ето го и него като Принца на Феите:  hahaha

Томасито Дидката отказваше да спи следобед. До 2г. се мъчех да я приспивам и след това се отказах. Сега Вики спи 1 път по около 2 часа.

Лъки На тази възраст децата са като Унисекс. И като са късо подстригани не им личи пола.  Wink

Сиренце Какво стана с обрива на Марио? Оправи ли се? Надявам се че тази седмица ще успеем пак да се организираме да се видим. Ама как не се сетих тези деца да ги снимам заедно. Уфффф една съм... 
Не знам дали сте ги пускали сами малчовците в някой от детските клубове. Като се видяхме със Сиренце вън валеше и ние влязохме в един клуб и ги оставихме двамата да си играят вътре, а ние отидохме да си пием кафето   Sunglasses Моя сладур като видя играчките и хукна вътре даже забрави за мен. Не ме потърси нито за секунда.  Това е отдели се от мен детето  hahaha На всичкото отгоре се проявил като кавалер и качил една малка дама в една кола и я возил  Joy Добре съм си го възпитала  Mr. Green

Вики напоследък яде по малко събират му се 4 яденета и то едни яденетааа. По колко пъти ядът вашите?

Сабрина 1 Честито и се надявам да се похвалиш с отлична оценка. Радвам се че сме помогнали  Hug

Я да спра че нещо много дълго стана  Mr. Green Сега ще се опитам и да ви изчета  Whistling

# 503
  • София
Tasha, само от любопитство, колко часа е нощния сън на Алекс?

# 504
Сега се позачетох на зад:  Mr. Green
За възможностите на Вики - Ами същите като при повечето от вас. Яде с вилица пробва се и с лъжица но още не е толкова умел. Посяга да яде и с двете ръце и е еднакво добър дори и с приборите. Нямам идея коя в края на краищата ще се окаже водеща. Когато е гладен си иска лигавника и сяда на столчето си за хранене. Опитва се да ни храни. Когато изцапа му давам салфетка за да почисти столчето и себе си. Катери се по стълби и слиза от тях, дивани, столове а бе всичко до което успее да се докопа, тича, ходи на зад а напоследък и на пръсти  Laughing като балетист е. Сам се качва по стълбите на пързалката, аз все още го пазя, сяда и се пързаля, като много обича да се пързаля по корем  Grinning Събува се, но не може да се обува. Пие от шише и чаша сам, почти не се полива. Пие също и със сламка. Помага ми при обличане и събличане вдига крачета, дърпа ръчички, по лесни неща може да ги съблече - напр. якета. Разкопчава ципове. Бута, дърпа, кара колата си, имам предвид, че сяда и се бута с краката напред и назад. Обича да бута/дърпа и кукленската количка, колички и камиончета. Рита топка, но не му е съвсем любимо. Обича да се гонят с кака си. Тя пък се крие и той обикаля да я търси  Laughing Дърпа ни когато иска да ни заведе някъде. Закача се с нас, когато иска да си играем. Подрежда кубчета, но скоро не сме го правили, нали сме все на вън  Mr. Green  Подрежда един пъзел, да не си помислите истински  Joy  не, такъв с различни формички, дървени и всяко си има место/гнездо - звезда, кръг, триъгълник и т.н Обича да пълни шишета със стотинки, дребни предмети, салфетки, изсипва ги и после пак. Показва колко голям ще стане и на колко годинки е  Laughing  Много обича да натиска всякакви копчета, вкл. /изкл. телевизора, не само с дистанционното  Laughing печката, компа, телефона....  ooooh! Наложи се да си сложа код за заключване на моя тел. защото го отключва и набира сам, изпраща смс. А по принцип винаги внимавам да не му е в периметъра, но по някога успява да се докопа до него, когато не съм внимавала. Сваля си сам памперса и го хвърля в кофата. Лошото на това е че вече 2 пъти го хващам ето така:
Това да не си мислите че е маска за лице  Joy оставям на въображението ви да си представите каква беше миризмата  Sick
Мие си сам ръцете и лицето, когато е на кеф. Много обича да си мие зъбите и да се реше Laughing но не иска да седи на гърнето. Нито пък си казва когато му се пишка/ака. Научи се да си духа носа.  Пляска, дава "пет", Казва "чао" - "тао" и целувка с ръка, и странно но само мен ме целува с истинска целувка  Sunglasses , мама, тати, баба, деде, Диди, там - "та" Когато иска да покаже някого или нещо казва "те", "бъъррр" като бута колички, "айде", ам-ам. Обича да си слага разни неща на главата, вкл. и торба и така да ходи без нищо да вижда.  hahaha гали и казва "ооооо".  Много дърдори, но не всички думи са ясно изразени. Обожава да танцува, само да чуе музика и.....  Grinning  е на дансинга.  Разбира всичко, даже понякога ме учудва, че знае определени неща за какво служат. Той набляга повече на фината моторика, отколкото на приказките.  Laughing А и на грубата моторика също набляга вече счупи няколко играчки и то целенасочено. Методично ги хващаше и ги праскаше за да се счупят  Shocked  но не е било в изблик на ярост, а съвсем спокоен си беше. Има ли някой друг такъв терминатор newsm78  И другото голям инат е, когато нещо си науми..... ей няма отърване. Рядко позволява да му отклоня вниманието.  Thinking
За това, че е второ дете не мисля че знае и може повече неща от кака си. Тя можеше много повече неща, най вече я биваше в приказките, ама те май момичетата са попринцип по напред в това. По това време вече беше без памперс през деня и си казваше. Но съм съгласна, че като второ дете Вики знае повече маймундолъци - да се плези, да се плюнчи и всичко което види от кака си, последния път плюеше.  ooooh! Ама само защото кака му така правеше. Научи се да скача по леглото и единия път се изсипа на земята, ама това не го отказа.  Laughing  И пак покрай кака си обожава да скача на батутите. Пускам го за малко вътре с нея, когато са по малко деца. Ей няма такъв кеф. Катери се, търкаля се въобще купона е на макс.
Ето тук как храни кака и себе си, когато бяхме при баба им. http://www.youtube.com/watch?v=jLr1vFXz6SA&feature=youtu.be

Томасито Браво на Елия.  Hug

Иночкада Браво на приказливката  Hug

За кърменето на мен ми тежеше нощното такова. Това с не спането направо ме убиваше. Но ми беше ясно, че няма да успея да спра нощното, без да съм спряла дневните. Поне при мен така беше. От друга страна не можех да си представя, че ще го оставя да реве в другата стая с баща му например а аз да си седя спокойно. Това не беше за мен. В рамките на 2 месеца може би и малко. успях без никакво сътресение да спрем кърменето. Нямаше тръшкане, рев, всичко стана много плавно, но и бавно. Не съжалявам, знам че за мен и за него това беше най добрия възможен начин. Не съм пила нищо за спиране на кърмата, тя си спря много плавно и не съм имала проблеми, болки, подувания. Така, че поне за мен търпението му е майката при спирането на кърменето.  Peace

п.атанасова Това за храненето само на детето е важно не само за това че се научава само да го прави, а най вече за това че самото то се чувства уверено и готово да се справи с всичко. Това е естествения начин, по който пораства и преминава в следващия период.

За агресията До сега не беше проявявал такава, плачеше и викаше, когато някой му вземе нещо, но нямаше друга реакция. За това преди 3 дни ме изненада, когато бутна едно дете, защото искаше да му вземе колата. Те се скараха за таз кола, но се оказа, че Вики е по оправен и не я даваше, ако случайно другото дете я вземеше, той успяваше да си я върне. Тепърва ще се сблъскваме с агресията.

Пуфита Аз докато ти пиша, ти може и да си родила  Grinning
За кърменето Аз кърмех на поискване и си ни беше супер, това с 3-те часа не го разбирам. но имай предвид, че може да ти дойде малко нанагорно, защото имаш друго малко дете, което си е още бебе и иска внимание. При кърменето на поискване това може да стане и през половин час а това означава, че няма да можеш да обръщаш внимание на Катрин. Хубаво е особено в началото да има кой да ти помага.
За преобуването нощем Аз го преобувах, само ако е наакан. И то преди да го нахраня.
За спането в квартет тук не мога да ти помогна  Thinking Ако имате възможност таткото и кака да спят в друга стая, а вие с малкото в друга. Ако не то.... ще трябва да се нагласите някак и ако се буди каката, ще трябва таткото да я поеме. Хубаво е от сега да започне, за да не е стрес за нея когато се появи бебето. Къпането, яденето също нека той да ги поема пак заради стреса. Сега има възможност да свикне, а после когато изведнъж всичко и се стовари, ще ти бъде много, много трудно. Леко раждане  Hug

Уф стига толкова, ак като не пиша, не пиша ама като започна няма спиране  hahaha

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 17:46 от mama_vessy

# 505
Tasha, само от любопитство, колко часа е нощния сън на Алекс?

Вечер заспива в 20 часа и сутрин става между 6.00 и 7.00 часа
Значи около 10 часа

# 506
Мама Веси, при нас го има това с чупенето на играчки, наблюдавам, че предимно тези с гуми, като колкички има и един самолет, та те вече са съвсем изпочупени, но си ги търси, разглежда ги и посе хвърля, ама здраво, после може пак и пак. Ако се скарам може да заплаче и се сърди, ако не отразя си е спокоен....сега вече не казвам нищо и да видим дали ще помогне.

Вико е много сладък, особенно с маската  Joy

Лека вечер

# 507
Ех, тази Мама Веси - няма я с месеци, и после като започне да пише - край няма Wink Ама аз така обичам Simple Smile
Вики е сладур голям! Ама не и на втората снимка ..... Wink Как ли сте се спасили от миризмата, направо не знам Simple Smile И Марио веднъж си свали наакания памперс, ама го хвърли на земята от кошарката; добре, че не се е запознал с него отблизо, като Вики  Joy
Питката я искам, да знаеш Wink
И ние четири пъти ядем - около 8, 12, 17 (ранна вечеря) и 22 (последното хранене е само мляко), и плодове между храненията. Откогато навърши годинка и четири месеца (сега е вече на и пет), спи само по веднъж през деня, ама дългичко - два и половина, три часа. Иначе нощем спи от около 22 - 22.30 до около 6.30-7.00, не по-късно.

За това ходене назад - когато го беше писала Томасито, ми се стори доста трудно умение, а сега и нашият го прави по малко от собствен интерес.

Обривът на малкия мина за два - три дни и се надявам да не се появява повече. Благодаря на Атанасова, Редрени и Мама Веси, че ни мислеха  Hug

Лъвиците, започнахте ли вече? Минавяйте да почерпите, че не ви помня точно кои бяхте, и кога exactly Simple Smile

# 508
sirence ходене назад..следва скок от дивана... Mr. Green върху възглавници...
За чупенето на играчки има няколко теории..едната е че децата следят причинно следствената връзка...хвърлям на земята чупи се...ако пак хвърля друга играчка дали ще се супи и тя...я тъз не се счупи а тази ако хвърля...така разбират кое се чупи и кое не...има вариант да се обяснява, че така не се прави, но според мен не помага. Вариант е да се приберат всички чупещи се играчки за някакъв период...другото е просто родителя да не проявява никаква реакция, защото дребните си мислят...хвърлям чупи се нещо мама идва да ми се кара..т.е мама ми обръща внимание...или пък чупя играчка...хвърляме я купуваме нова.
Всеки родител, трябва сам да си изгради стратегия как да действа и зависи според детето, дали схваща от обяснения, наказания че няма да се купи нова играчка...

# 509
Ние на ходенето назад му викаме "лунната стъпка"  Laughing прави го отдавна, а също се върти в кръг около себе си и после застава и се хили като тиква  hahaha

Обяснението на Томасито има логика и май си е така.
Сиренце, радвам се, че сте по-добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт