Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 157
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Карлово
Благодаря ти  sirence  Simple Smile  bouquet Hug Hug

# 691
Цитат
И една питанка за сверяване на часа:
1.По колко пъти спи детето на ден/24часов/?И по колко часа спи?
2.Колко са храненията с твърда храна за ден?
3.Кое е любимото им за хапване?

1.Спи по два пъти от 21/21.30/до към 7и 30, 8 h и на обяд от 12 или 13 до 16 /17 часа
2.Понякога има само едно хранене за деня с твърда храна или в жегите или от зъбите понякога не хапва нищо с дни
3.Сливи и въобще всички плодове

Благодаря ви за отговорите!  bouquet

За вредните храни обичаме /цялото фемили/ ги всичките, но по много причини ги ограничавам до минимум.
За вегетарианците - аз съм на мнение ,че не може да причиняваш това на детето си ама по никакви убеждения , в детският магазин от който пазарувам в Сф засичам понякога едно семейство вегетарианци с едно много симпатично момченце , Но цялото в петна и пъпки и толкова апатично , че всеки път ми се свива сърцето ,винаги купуват само зеленчукови и плодови пюрета, а     
аз все си мисля ,че не е честно да е вегетарианец/или веган/ детето ,но е малко и няма право на избор   Sick
За меда на Дара съм давала да опитва ,когато слагам в чай или на филийка, но аз познавам хората които са го произвели и нямам никакви притеснения.
Маринелс успех   bouquet
Дара спазва строга диета с включена лечебна хумана в менюто/то нали е едно изобилно  ooooh!/ много отслабна от този вирус и след като се подобри веднага започваме с  имуно  стимулатори.
Оздравяха ли всички?
Липсва ми Кати ,Сихията, Мама веси не се е разписвала....
Днес ми е едно ревливо  ooooh! и от тези хапчета не спя и съм една, ами не съм" за пред хора" , желая ви слънчев и усмихнат ден  приятни разходки  Hug

# 692
   И в заключение, да кажа конкретно, Таша, за твоите познати. Аз приемам, че те са в правото си и това, което правят е правилно - възпитават децата си в техните убеждения(защото или родителя ще ги възпита в своите си убеждения или друг ще свърши тая работа, но детето само е невъзможно да сформира убежденията си). А с порастването си все повече ще е научен сам да търси, отсява, анализира информацията и постепенно ще сформира личните си убеждения.

Може би си права, но пък детето има ли избор - няма. А и те са яли месо 20 години чак тогава са решили че няма да го консумират. Това дете е страшно затворено, защото не ходи на ДГ /там не могат да му осигурят нужното меню/ няма и приятели с които да общува /само с родителите си/, необщително  е и стои само до краката им. Научили са го по доста жесток начин защо не трябва да яде месце или саламче .... защото видиш ли ти все едно изяждаш сърничката Бамби или зайчето Питър а него много го боли. И в малкото си контакти по РД с други деца то започва да им обяснява защо не трябва да ядат пицата си с месо и те го гледат втрещено и не знаят как да реагират. Е точно това не го разбирам.
В същото време имаме много близки приятели от които мъжът е вегетарианец, жената не. Но той е на мнение че децата като пораснат сами ще решат за себе си дали да консумират месо или не

# 693
Привет и от нас  Hug

Мед - още не съм давала, но и моето дете не е фен на намазани филийки, палачинки и други подобни, така че не е идвало ред за използване на мед. Иначе мисля, че след 2 год. е по-подходящо да се дава.

За месото, вегетарианците и възпитанието на децата - написаното от skrech ми прозвуча много логично, но пък съм възмутена от начина на възпитане, което са приложили над детето, познатите на Tasha. Не знам как убедени в правотата си родители ще обяснят това на детето си по разбираем за него начин, още по-млако как ще предотвратят изпадането в неудобни ситуации в компания на други деца. А да лишиш детето си от градини и детски тръжества, от общуване с връстници с цел да не се поддава на изкушения, определено крие доста повече рискове за развитието му, отколкото месото.
Освен това по принцип съм привърженик на умереност във всичко, така че по отношение на яденето смятам, че детето трябва да яде месо, дори и малко, а като порастне да решава само как да се храни.

Сега и отчет за нашите първи стъпки в отбиването и най-вече премахването на нощното кърмене  Grinning Виждам две основни предимства и ако знаех, че така ще се развият нещата, щях да го махна доста по-рано.
Първо и най-важно, детето ми яде с апетит, откакто махнахме поцокването по цяла нощ. Знам, че на доста деца това не им оказва влияние на апетита, но се оказа, че при нас е имало много сериозен отрицателен ефект. За първи път, откакто съм го захранила, Момчил яде нормално. Сутрин му давам да суче и той малко след това започва нетърпеливо сам да си иска закуска. Вече яде на обяд, а преди похапваше едва 3-4 лъжици и то рядко, по-често отказваше. След това си суче за заспиване както винаги, а като се събуди похапва прилично количество следобедна закуска. Досега време за това хранене не ни оставаше. Изобщо яденето стана доста по-лесно, а не обичайното подканване и ослушване. С ММ дори установихме, че това веднага се е отразило на бузките му, защото аз досега все мрънках, че е слабичък   Crazy
Второто предимство е, че спи цяла нощ, като само 1 вечер се събуди и помрънка да речем 4-5 мин. Иначе май-много да проскърца нещо, но за секунди и пак си заспива, като има вечери, когато изобщо не се пробужда. Такова нещо досега никога не ни се е случвало. Минимума беше 3 събуждания на вечер  Crossing Arms
Е, има и един недостатък - събужда се между 6,30 и 7, но е така защото явно спи добре и се наспива. Веднага му давам да суче с надеждата, че ще си подремем още малко, но уви  Whistling
А, да, и ми се струва, че стана още по-привързан към мен откакто не спим заедно, ако това изобщо е възможно защото в градинката до нас сме мерна единица за скаченост  Crazy

Хайде, лек ден и приятни разходки  Hug

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 14:14 от Mur

# 694
За меда още не и давам.Може би към 2 годинки,тук няма как да намеря домашен има само organic ама все пак...

За вегетарианците - аз съм на мнение ,че не може да причиняваш това на детето си ама по никакви убеждения , в детският магазин от който пазарувам в Сф засичам понякога едно семейство вегетарианци с едно много симпатично момченце , Но цялото в петна и пъпки и толкова апатично , че всеки път ми се свива сърцето ,винаги купуват само зеленчукови и плодови пюрета, а    
аз все си мисля ,че не е честно да е вегетарианец/или веган/ детето ,но е малко и няма право на избор   Sick

Напълно споделям мнението на ino4kada .Просто детето няма право на избор.
Колкото до познатите на Tasha и това,че ограничават социалните контакти на детето...го оставям без коментар...

# 695
  • България моята родина
Здравейте на всички от нас-вече на гръцка земя  Sad

От както отидохме в България малкия започна да хапва повече както споменах и сме намалили кърменето само за заспиване.Сега яде по 3 пъти като основно ядене и съм доволна даже днес го изтеглихме качил е половин кг за 2 седмици  Laughing

Купих му няколко пелени за многократна употреба за отказване от памперс,но като,че ли ги ползваме за да не му се обрива дупето от памперса.Не иска да казва или да показва,че му мокри или,че се е наакал.Питам го,говоря му,но без успех,а за гърне дума да не става не иска и да вижда  newsm78

Това от нас за сега лек ден на всички   bouquet

# 696
  • Карлово
http://www.zemianazaem.com/archives/65

Тази статия като я прочетах и онемях най вече за  : 
Млякото не е никакъв източник на минерали
 Млечните продукти, както и месото, са виновници за затлъстяването, подутия корем, лошата миризма и болестите  Laughing Laughing Laughing
Има страхотни вкусни и полезни заместители на млякото – разнообразните ядкови млека  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
С млякото приемаме същите дози антибиотици, стероиди, хормони, пестициди, стрес и страх, каквито бихме поели ако ядем месото  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
По глупава статия не бях чела посмях се искрено

# 697
Мърче, много се радвам за вашите успехи. При нас имаше същия ефект, но ние спряхме кърменето нацяло. Ако се бях сетила и аз по-рано да намалям кърменети щяхме още да се кърмим, но какво да се прави...

Вегетарянството е много обширна тема за мен, но мнението ми е да не се вменява личното мнение на детето, когато то е достатачно голяма, за да му обясниш, защо се въздържаш от консумация и ако то разбере и пожелае и то-добре, но още да не разбира и аз да му вменявам-не го разбирам

Хубав ден

# 698
Момичета, днес порасналото ми момче стана на 3 години. Черпя ви виртуално за негово здраве.

# 699
Лъки, да ви е жив и здрав баткото  Hug

# 700
  • София
Наистина е трудно да се осъзнае, че родителя е по-прав от нас за своето си дете, колкото и недобре да ни изглежда. На мен лично ми е трудно, като преценявам ,че на детето наистина му е зле така. Но помислете как изглеждате в очите на околните... и колко опасности има за вашето дете, ако околните, които не ви разбират, имаха власт да решават кое е правилно за вашето дете.

Много моля да не приемате за заяждане всичко, което пиша, опитвам да поясня какво ми е мнението. Като не кърмите децата, не намирате да им вредите. Но познавам майки, които биха ви обвинили, защото сте лишили детето ви от правото му да избира да бъде ли кърмено или не(също както детето със салама). То е искало и е плакало, но вместо гърда е получило биберон.
 Чела съм във форума напътствия да се съобщи на социалните служби за майка, която сериозно травмира детето си, като го кърми на три години. За някои от вас това наистина е най-вече емоционална или психическа  вреда, а за други вие лишавате детето си от това.

Има хора, които обучават децата си сами, не ги записват на училище и такива, които дават пеленачетата си на бабите, след това на ясла, после градина и така, докато един ден не могат да се сетят кога всъщност са били родители по същество, а не портфейли и ДНК.

Има родители, които причиняват силна болка на децата си, за да им подсигурят терапия един ден те да проходят и такива, които предпочитат да им подсигурят спокойствие и закрила, без болка в инвалидния стол.

Има неща, които ни потрисат и такива, които ни карат да се стремим към тях. Ужасно е да виждаш несправедливостта, но не си достатъчно силен, за да поемеш отговорността на правото да решаваш.

Родителите на онова пъпчасалото дете, което яде само зеленчуци, те сигурно са забелязали някоя от нас как дава на детето си дюнер и с мъка на сърцето се молят Бог да ни вразуми, защото това има така тежки последствия за детето... На мен пък ми се е случвало да плача пред монитора, като чета тъжните разкази за деца, които тръгват на ясла и как тежко понасят раздялата в тази крехка възраст. Други лично са ме обвинявали, че не давам свобода на детето си и ограничавам възможностите му, като не го записвам на ясла.

Все шекотливи теми, все спорни въпроси и това не вярвам някога да се промени. Поне помага да се намира по-шарена информация и да си правя по-информирано изборите.

П.п. за вменяването на идеалите на родителите - ами че какво по-нормално от това? Погледнато от друга страна, или родителя ще му вмени, че месото е нещо токсично и вредно, или някой друг ще му вмени, че животното става и за ядене.
 Или родителя ще вмени на детето, че зрънчото е вредно или някой друг ще му вмени, че тоя боклук може да се слага в устата.
 Въпрос на гледна точка  Grinning (за протокола - цялото семейство обичаме тоя зеленчук мръвката и пием мляко, с изключение на големия ми син, който се опитва да бъде естествен вегетарианец и не му е по вкуса)

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 01:03 от skrech

# 701
  • Карлово
Лъки Честит Рожден Ден с малко закъснение на твоя  малък мъж  Hug  Simple Smile да ти е жив и здрав   bouquet
Днес ми споделиха майките като бяхме на разходка за някакво столче на ТСМ било много удобно за дечица като Ради и дори се ползвало и от по големи  деца, някой знае ли сайт от  къде мога да си го поръчам , столчето го видях и е наистина много удобно 

# 702
  • Карлово

така изглежда столчето

# 703
Сиренце, Нотова, благодаря ви за пожеланията! Нотова, на Дени съм купила такова столче от немския амазон. Но не е на ТСМ. Ето го в БГ сайт, но много по-скъпо. Ето и тук

# 704
Лъки,Честит рожден ден на малкия мъж!Да е много здрав и много щастлив!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт