МАЙ 2012 - тема 16

• 38 723
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Криси  Hug
Радвам се че се разписа. Бях сигурна че си родила и просто не ти остава време. Wink
Да ти е жива и здрава малката Ирина, много послушно бебе да е и много радост да ви носи!!!!! А как роди нормално, или?

# 346
здравейте мами  wavey ние за дупето ползваме судокрем много е хубав а за коликите колийф и правим чайче от анасон дава се вместо вода newsm10  
иначе малкия Алекс засега спи при нас защото иначе се къса да плаче голямо е дяволче newsm48 незнам как да спре това ? ПОМОГНЕТЕ

# 347
Да се отчета и аз най-сетне. Малката се роди на 11.05 в 02.35 за има няма и час. Надеждите ми за нормално раждане след секцио се сбъднаха. Водите ми изтекоха в 01:10 и докато идем до болницата вече контракциите бяха на около три минути. Докато ме прегледа докторката и почнаха напъните, та чак ми се чудиха там. Раждането мина много леко, но после шевовете бяха цял час и много по-болезнено от самото раждане. Още ми е трудно сядането.
Малката си суче идеално, кърмата е доста, та поизцеждам гърдата, от която е бозала, за да облекчи и да не заболи до следващият път. Прави по около 4 часа паузи между храненето. Започва вече и колики да има и тази нощ почти не спа. Каката й се радва, но не досажда, а и ревност общо взето май няма.

# 348
Здравейте момичета,

и нас ни хванаха коликите и вечер ни е много трудно да заспим. Интересно, че през деня си спи като къпан, а вечер ни разказва играта.  #Crazy Вие какво им давате против колики - аз се чудя капки ли да купувам, чай от копър ли, разни торбички за затопляне на коремче ли.

Имам и питане към ЛЛЛ:  С Алекс сме изцяло на кърма, за сега като че ли имам достатъчно. В началото почнах да му давам на поискване, но той доста си поспиваше и се принудих да го будя и да му налагам някакъв режим от около 3 часа. След всяко кърмене гърдите ми омекват и не се изцеждам допълнително - не знам това дали е правилно или не.  Храним се от двете гърди по 15 мин. на едната и после още толкова на другата, теглим се преди и след храна - наддава около 60 - 100 гр. Докторът каза, че 50 гр. е достатъчно да изяжда за тази си възраст. Според вас прехранвам ли го? Да намаля ли времето на кърмене или да продължавам докато той не се откаже да суче? По някога заспива на гърдата и от втората не успява да суче 15 мин.,  най-много 10. И още нещо - вечерта имаме пауза от около 5 - 6 часа докато спи и като се събудя гърдите ми са много натежали и твърди. Трябва ли да се изцеждам след последното хранене за вечерта?
Зърната ми бяха разранени, но вече коригирахме позата и се пооправят, но сега чувствам едни бодежи в областта около зърната особено като си поема по дълбоко въздух. На какво се дължи това и трябва ли да правя нещо, за да отмине?
 newsm78

# 349
  • Sofia
yulka509, честито ти е на теб нормално раждане след секцио:) Да ти е живо и здраво и много да те радва Grinning

# 350
  • София близо до Витоша
Благодаря на всички за съветите - кармата тръгна , благодарение на Спешните капки на доктор Бах , чай на Hipp за кърмачки и сварено жито .

Но искам да ви попитам каква на цвят е кармата ви - моята е жълта и гъста , такава ли трябва да е ?

# 351
  • София близо до Витоша
здравейте мами  wavey ние за дупето ползваме судокрем много е хубав а за коликите колийф и правим чайче от анасон дава се вместо вода newsm10  
иначе малкия Алекс засега спи при нас защото иначе се къса да плаче голямо е дяволче newsm48 незнам как да спре това ? ПОМОГНЕТЕ

За спането знам , че в началото е нормално , защото търси твоята топлина , все пак е бил в корема ти 9 месеца .

# 352
Drina, mylene, благодаря!  Hug  Hug
Родих с цезарово сечение - всичко мина нормално. От няколко дни шофирам  bowuu , като ми се отдаде възможност да отида на "разходка" до аптеката. Раждането се оказа лесна работа - аз си лежа, те си режат и хоп - бебка изплака  Laughing За шиенето нямам спомен. Ревях си от щастие и вече нямаше значение какво се случва. Мога още няколко пъти да го направя това упражнение. Само дето нямаше как да знам, че последните безметежни дни са останали в болницата. Сега съм в отбора на opelcorsa и jo_anna. Напоследък Ира спи толкова малко, че се притеснявам дали е достатъчно. Нормално ли е бебетата да пропускат сън между храненията? ... То и аз съм една паника ... като заспи кротко, ходя да гледам дали диша, а уж бебефона ни е със сензор за движение...
pale, аз си тръгнах от болницата по джапанки  Embarassed, толкова ми бяха подути краката. За няколко дни в къщи отшумя - много вода /3-4 литра на ден/ и пържоли ми свършиха работа.  Wink И още нещо - като се прибрах, мъж ми нямаше търпение да види колко съм свалила. Качвам се на кантара и гледам - 2  #Crazy Седмица по-късно, без диета /с много пържоли и вафли  Embarassed/ килограмите бяха -10. И вече нямах отоци...
yulka509, честито! Да ти е здрава и да те радва!
tsvetelina83, жълтата и гъста кърма се нарича преходно мляко - "преходно", защото потича след коластрата и преди образуването на млякото. Бъди спокойна, известно време ще е така, после ще стане бяла.

# 353
  • София близо до Витоша
за дупето мога да кажа едно-БОЧКО ни спаси  Simple Smile Много ми хареса този крем и вече съм се заредила с много опаковки ,Благодаря  Simple Smile
Момичета и аз взех да се притеснявам сериозно за криси Praynig

на нас ни помага само миенето с вода , чиста мас и Пенатена пудра . Пупупу с каката имахме постоянно зачервено дупе и пишона.

# 354
Привет и от мен!

Ама че гадно време, ама успяхме да направим едночасова разходка преди да заръмка по-сериозно.

nonolita, каквото и да даваш е по-скоро за твое успокоение, а не за да му минат коликите. Поне при нас е така, нищо не действа, както бях писала преди няколко поста, ще го изживея с времето и това си е. Иначе пробвай инфакол, био гая, колийф, чай от копър. Аз давам всичките. Спрях еспумизана, който ми беше предписан от педито, защото само влошаваше положението. Успех  Hug
Между другото с моя калпазанин също порпускаме хранения, нощно време в редките случаи когато не ни подлудява с рев спи по 6 часа и гърдите ми сутрин са като камъни, но изцеждам около 20 гр. преди да му дам да засуче и не сменям гърдите тогава, гледам да изсуче едната, а другата я давам на следващо хранене.

Криси, добре дошла отново, радвам се че всичко е наред! Да ти е жива и здрава малката принцеска, по-малко да плаче и повечко да папка и слуша мама и тате   bouquet

Арлина, успех с люлката, дано помогне  Hug Ние както Поли е писала вечеряме тримката понякога, аз или тати гушнали бебчо с едната ръка, с другата каквото може да хапнеш и така...

Ох, много сте изписали, отивам да приготвям обяд и после ще ви дочета и пиша пак!

Прегръдки на всички малки бебоци  Hug

# 355
Криси,честито бебче, да ти е жива и здрава щерката,много да те слушка и обича  Hug
Пале и аз бях така с краката,значи и преди да родя бях подута,но след това беше нещо страшно,не можех да ходя,понеже долу на сгъвките на краката ми станаха ранички от самото прегъване и на мен ми даваха Биогейм,обаче не мисля че е подействало,при мен помогна пиенето на много вода,сигурно по 3 литра съм пила и се оправих и установих,че повечето ми натрупани кг.по време на бременноста са били от задържане на вода..след раждането бях свалила 13 кг. smile3508
За коликите аз давам Лефакс,много го хвалят ама го няма в Бг.,един познат ни донесе от Германия,незнам дали е от него,ама коликите ни минават по-леко,има си ги,но не е рев до посиняване ,както съм чувала от някои мами,иначе преди давах и зехтин в храната по 2-3 капки,също помага ,но временно...явно ще трябва да си ги преживеем и да се гушкаме повече  smile3504

# 356
ЛЛЛ, имам въпрос към Вас:
В болницата захраниха дъщеря ми с АМ. Когато започнах да я кърмя беше доста трудно да засуче - заспиваше на гърдата или започваше да реве и да се дърпа. За два-три дни отшумя. Започнах да я кърмя по около час и да дохранвам с АМ по около 30мл на хранене. Наддаваше нормално. От четири дни или отказва АМ, или повръща почти всеки път, когато дам добавката, затова не можах да я намаля постепенно и преминахме само на кърма. Притеснявам се дали това рязко спиране на АМ може да навреди на детето. Кърмя на поискване, и от двете гърди. Понякога 30мин, понякога час и 30 мин - колкото иска.

# 357
въпрос към ЛЛ------- дали от преживяното нощес напрежение, или от какво ли и аз не знам, но такива напрегнати гърди имам цял ден, а кърмата ми беше почти спряла, даже от 4-5 дни не се и цедя, че нямаше нищо, а сега май пак има.  Набврзо изцедих 20 гр., но да я дам ли на Борис да я изпие, все пак не съм се цедила, той не е пил някоко дни и ...........какво да я правя, а ми е жал да я изхвърля като знам колко е важна за бебо newsm78 newsm78 newsm78. Не се храня пълноценно, днес даже нищо не съм хапвала и затова искам съвет от вас какво да правя, а и дали въобще пак ще тръгне, макар и малко.......но е ценна Praynig

Привет ВерчетоооHug
 В ситуации на стрес телата ни могат да реагират по много различни начини. Изглежда твоето е откликнало на опасността увеличавайки количеството на млякото за бебето, което е наистина е прекрасно и удивително!  Hug
 Разбира се, че би могла да предлагаш всяка капка изцедена кърма на Борис. Дори и в малки количества кърмата е богата на безценни антитела, имунни клетки и полезни вещества. Това, че не се храниш пълноценно би могло да предразположи дефицит на витамини, минерали и т.н. в твоето тяло, но обичайно освен в случаи, в които майката не страда от системен, продължителен глад кърмата продължава да е с идеален състав  и съдържание на всички нужни за бебето хранителни вещества.
 Радвам се, че си настроена така позитивно към кърменето. Ако имаш желание бихме могли да обсъдим различни стратегии, някои от които могат да доведат до позитивни резултати при увеличаването на лактацията ти. От голямо значение за стимулация на лактацията обичайно  е честото сукане на бебето. Дали си опитвала скоро да поставиш Борис на гърда и успява ли да засуче? В случаите, когато бебето не може да суче от гърда би било добре гърдите да се изцеждат често, горе долу колкото кърмения би имало за денонощие, приблизително 10-12. Изцежданията " на сухо", дори когато от гърдата не може да се извлече мляко също обичайно оказват  силна стимулация на гърдите. Увеличаването на количеството на кърмата след като кърменето е било прекъснато често може  да се нуждае от повече търпение, постоянство и вяра , но има случаи на много майки, които са успели да постигнат добри резултати и дори  отново да върнат бебетата на гърда, хранейки ги само с майчино мляко.  Може би би ти действало окуражаващо и мотивиращо да си напомняш често, че дори и  малкото количество кърма, която може да извлечеш е ценна и полезна за бебето ти. Разбира се най-ценното нещо все пак  е любовта и грижата на мама, с които вярвам, че е обграден Борис. Hug
 Тъй като ако решиш да опиташ би могла да имаш нужда от окуражаване и подкрепа на всеки един етап от увеличаването на лактацията бих могла да те свържа, ако желаеш и с наш лидер, с който да споделяш ежедневно и да отговаря на всички твои въпроси.
 Ще се радвам  да пишеш пак и ако имаш нужда  да ти предоставя повече информация и идеи !  Пожелавам ти бързо да се отърсиш от уплахата и да се радвате ти и близките ти хора на усмихнати и спокойни дни и нощи!  Hug Hug Hug

БЛАГОДАРЯ и за съветите, и за всичко от Вас, но за съжаление тотално спряха и капчиците кърма Confused

Вече сме само на АМ, все още си яде по 8 пъти, по 100мл., макар че на БИОЛАКТАНА пише от 2 до 4 седм. 6-7 хранения по 100 мл., а от 2 мес. 6/7 хранения по 120мл
Вода не иска, но с кеф изпива,ако може всичкия чай. Обожава го Simple Smile

Колики...ами не плаче, не се стяга, не почервенява, та има ли, няма ли.... Аз си давам Биогая по 5к само сутрин и така, еспумизана го спрях.

На нас подсеченото ни мина от както смених кърпичките, бяхме с ПАМПЕРС, а сега купувам и кърпички, и памперси от немския магазин ДМ и искам да ви кажа, че съм безкрайно доволна. Нощно време е като рибар,напиках, но никъде няма пропуснато. Скоро ще мина и на тяхното АМ, коете е като БИОЛАКТАН по състав, а и двете млека са немски,таааа. Питах педито и каза,ч е нчма проблем. Та ако понесе всичко от тази марка - BABYLOVE  от ДМ магазина -, ще ползвам и кашите, и пюретата, и сокчетата им---

Очакваме още бебоци........ Simple Smile

# 358
Моят хубавец вчера беше едно много спокойно дете и след първоначалното ми успокоение че е рай да имаш такова бебе- свърших толкова неща през деня и краката вдигнах пред телевизора започнаха притеснения да не би пък да му е станало нещо. По едно време след 3 часов непробуден сън бях стегнала багажа за личната да го прегледа ама като размислих реших че е смешно.
За мое "успокоение" днес отново е с колики и е същия бяс . Чудех се дали не би могло поне веднъж в седмицата беб4о да е така кротък та да отдъхнем един ден пък после пак по старата.
И осъзнах че като спрат коликите/ стига да не почнат зъбите/ нещата ще са направо скучни.

# 359
ех тези колики  Cry голям зор са но така е ще се гушкаме повече и така  love001
също някой може ли да ми каже някво чайче защото малчо не обича да пие вода Thinking

Общи условия

Активация на акаунт