МАЙ 2012 - тема 16

• 39 013
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • България, Шумен
Добро утро, мили!!! Честита радост на всички родили, няма да ги изброявам, че ще пропусна някой!!!
И още малко търпение на тези, които са 2 в 1, радвайте се на ритничетата им  Hug!

blagovesna - Бочко върши чудеса!

jo-anna мила, пробвала ли си с масажче на корема, с лек натиск, много лек. Аз вдигам Тео с гръб към мен и му масажирам коремчето. Така му се топли и гръбчето и коремчето и пръцка.

БекиБ свари си жито, мен лично прясното мляко ме запича.

А някой знае ли какво се случва с krisi72?!

Днес нашият тати има РД, изненадахме го сутринта! Добре, че интернета и доставките до дома, че не знам иначе как щях да му взема подарък  Laughing!https://www.facebook.com/photo.php?fbid=161923590532097&set= … ype=3&theater
Черпя ви по едно лебедче от нашите!

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:05 от pisana yana

# 91
Добро утро и от мен! Днес настроението ми някъде се е загубило тотално...

Благодаря на всички за съветите! Днес отивам до магазина да си набавя необходимите продукти.  Hug

Честито на новите майчета! Живи и здрави да са бебоците!

Янче, с удоволствие ще се почерпя! Жив и здрав да е тати! Той вече е получил своя най-прекрасен подарък!

# 92
Аз пък искам да ви се оплача....прекарахме една безумна нощ  Cry бебчо започна да реве снощи към 6 часа (почти веднага след банята) и така няколко часа с малки паузи, като най-шокиращото ми беше че на моменти така се захласваше (не съм сигурна дали това е точната дума), че направо спираше да диша милия и почервеняваше....Към 11 часа не издържах и се обадих в медицинския център, който ни обслужва през нощта. След час и половина се появи лекарката, прегледа го и ни прати в Пирогов при хирурзите да му видели пъпчето, защото според нея правел пъпна херния. И понеже от коликите мъникът не спря да се гърчи ни посъветна като отидем там да му пуснат една газова тръбичка да изкарат газовете, иначе нямало да се успокои Cry
Е, ние с тати това и чакахме и в 1 часа бяхме в хирургията. Съответно там ни казаха, че всичко се дължи на коликите, няма никаква пъпна херния, пълен е с газове и те нищо не могат да направят. Питаха че каква е тая луда лекарка да праща в студа и дъжда бебе на 20 дни в Пирогов....Както и да е, повозихме се, успокоихме се и се прибрахме...Но пак се почна...напъване, гърчене, почервеняване, гадните газове така и не искат да излизат. Не знам, но се видяхме в чудо, толкова ми е жал за дребен, сега преди малко успя да се унесе, дано да поспи миличкото, че много му се събра....
И така оплаках ви се...Таткото замина на работа, как ще работи след това безсъние не знам...
Стискайте палци моля ви мъника да поспи малко, че от толкова рев горкото няма грам силици, едвам хапна сутринта в 5 часа...

Надявам се на малечко да му минат скоро газовете-може да пробваш и с масажче по коремчето с кръгови движения обратно на часовниковата стрелка.
Иначе и ние имахме кошмарна нощ-моите мъже също ходиха до Пирогов,но към 2 часа-малкия изведнъж направи ларингит и дишаше трудно,но са ги препратили към педиатрията, та сега сме на инхалации.

И аз исках да попитам за krisi72,нещо много продължително се изгуби  Praynig

Янче,да ви е жив и здрав татито!   bouquet

# 93
Здравейте мамчета, за съжаление не мога да смогна да ви изчета покрай нашият екшън.

Имам въпрос към ЛЛЛ: Александър продължава да си се храни активно, но вече имаме друг проблем от снощи, всяко отваряне на очи ни е съпроводено с изплезване на езиче и много нервно търсене на гърда съпроводено с плач. Като тук проблема е че може това събуждане да е дори 10-15 минути след хранене, опитах да го сложа на гърда защото си мислех че може да не се е нахраниш достатъчно при кърменето, но точно след 5 минути активно хапване цялата кърма изригна от носа му, но това не му попречи да продължи да стиска гърдата ми и да суче. Отделяйки го, го поставих на рамо за да оригна и остатъка от млякото беше повърнато. Същото изригване ни се получава и когато сменям гърдите на едно хранене. Моля ви за съвет, възможно ли е детео ми да преяжда? Всички казват че майката трябва да усеща най-добре, но когато го виждам че търси гърда искам да му дам, но пък се плаша да не преяде отново и да повърне. Имам и някакво вътрешно усещане, че няма рефлукса, за който има съмнения педиатърката, а просто не знае кога да се спре.... но може и да греша... вече съм доста объркана. Също въпроса ми е свързан и с биберон-залъгалките. На места чета, че може да се дават защото стимулира сукателният рефлекс, а и при нас определно ни залъгва до следващото хранене (забелязах че и повръща по малко), но пък чета на други места, че може да предизвика проблем с кърменето, защото сукането било на различен принцип..... newsm78

# 94
Арлина, ще споделеш ли, моля те, какъв слинг си взе?

# 95
# 96
  • София - Младост 1А
Само за секунда влизам, за да ви съобщя радостна вест:

Днес в 10:50 проплака малката Борислава (2.250 кг., 46 см.).
И двете сме добре.
Поздрави на всички
tzveti 1

Честито Цвети! Много радост и усмивки, здраве и късмет!    bouquet  bouquet  bouquet

По-късно ще вляза да ви чета.

# 97
  • България, Шумен
Прегръдка за мама tzveti1 и бързо възстановяване! Да е здрава и много да радва мама, малката Борислава!!!

Благодаря Io io и БекиБ!

Диди аз си мислех за вас днес точно това, че го прехранваш и сега чета, че и ти се опасяваш от същото. Имах същия проблем с Вики, също както Алекс сучеше силно, бързо и здраво. Изпаднах в ужас първия път когато взе да бълва кърма през носа през устата, веднага след кърмене. Въпреки, че беше уригнат. Ако е прехранен пак ще е неспокоен и се държат като, че ли са гладни. Успех мила, справяш се страхотно!

# 98
Честито на Цвети! Жива и здрава да е малката Борислава!   bouquet

# 99
Честити бебчета на Шишо Мишо,geri_1987 и tzveti1!
Май много малко мами останахме които още сме 2 в 1. Laughing
Нямам търпение и аз да раждам вече baby_neutral

# 100

ЧЕСТИТО БЕБОЦИ  на  tzveti 1 Шишо Мишо, geri_1987 , bouquet

Здрави и щастливи newsm51 smile3525

а на всички мами , които все още  очакват бебчетата си  Praynig Praynig Praynig Hug

Хубав ден май-чета........ Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 101
  • София
Честито на новите 3 мами! Пожелавам ви здраве и много щастие!

# 102
Тези дни само чета по малко и толкова много бебчета се появиха на бял свят.
Честито на всички щастливи и смели мами от последната партида! Да сте живи и здрави и вие и семействата ви, а малките съкровища да ви носят цялото щастие на земята!

Вече една седмица бях загубила желание за каквото и да е заради тези гадни обриви. Всяка вечер мъки, сърбежи, няма с какво да се намажа, всичко щипе. Онази вечер през нощта ревах и влизах в банята да облекчавам кожата на корема, че имам и стрии и съвсем стана зле положението.
Снощи за щастие реших да пробвам с добре познатия крем Здраве и да чукна на дърво до момента нещата са много по-спокойни. Намазах се където се сетих. Дано се задържи ефекта, че е ужасно.

Иначе аз днес съм на консултация и ще видим докъде съм в процеса.  Blush
Хубав ден на всички!

# 103
Днес бяхме на консултация,Ами е наддала 1,140 от изписването,педито каза че сме супер,но ни отложи ваксинката за понеделник.
И сега да почерпя че госпожицата днес става на 1 месец

# 104
Честито на Поли, Шишо Мишо и Цвети, да са ви живи и здрави бебчетата и много радости да ви носят!   bouquet
Диди, пробвала ли си да смениш позата на кърмене, например малчо да е върху теб, за да му е по-трудно да цока и да не е голям притока на кърма?
Честит първи месец и тук на Ами  Hug
Jo_anna, наистина сте преживели голям ужас, ама се питам какви са тия лекари  #Cussing out  #2gunfire, а за коликите ти съчувствам, със сина ми преживях същия ад, пробвай комбинацията Инфакол, Колийф и Био Гая, има някакви възглавнички п-в колики, също много помагали, или пък тези нови капки Нърс Харвис, мисля че се казваха. Има и една кремче, което аз ползвах и със сина ми и сега го взех за Никол - Флатулин се казва фирмата е Алтермед, дано нещо ви помогне, защото знам, че е ужасно. Ние излизахме по нощите с колата за да го успокоим, установих, че и докато си суша косата доста се успокоява  Peace

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 15:09 от Alex83

Общи условия

Активация на акаунт