МАЙ 2012 - тема 16

• 38 993
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Благовесна,  много хубава новина за твоята принцеся, все така да расте!

Докси, съжалявам че точно сега са те нападнали тези сърбежи, като страдащот всякакави форми на кожни проблеми, мога най-искрено да ти съчувствам. Ако трябваше да се занимавам стях сега,щях да полудея. Защо не пробваш с някакви билкови компреси за облекчаване на сърбежа - лайка, невен, смрадлика.

Аз днес бях на преглед,точно на датата на тЕрмин,  никаква промяна от миналата седмица  Crazy При преглед за разкритие евентуално са ми направили един см. Обсъждахме вариант за индуциране на раждането с поставяне на някава глобула вагинално. Четох, четох и ми настръхна косата от евентуалните последствия.   Принципно мога да изчакам още малко да тръгне само, но не иЗдържам Blush някой ползвал ли е подобно средство за предизвикване на раждане?

# 106
честито на мамите с нови бебки.
Jo_anna мила и при нас нещата са подобни за щастие бебо спи повече нощем и коликите са дневни но след 4 сън няма Посрещаме деня няма как.
И гоги така се задухва чак не му стига въздух много е гадно. разбирам те. Мисля че трябва търпение. Имах 1 приателката детето й при повече рев така стигаше до задушаване и беше много ужасно тя се бе научила да го обръща с главата надоолу да поеме въздух.
Ние също опитваме какво ли не ама полза малка или никаква Като видя че го боли повече давам инфакол по 2 пипетки и скаш има ефект ама временен.
Купихме и люлка ама все тая май.
Заспива често на корема ми, но не и на ръце там става по зле. С топло одеяло става по-зле направо подивя от топлината. и т.н.
засега го приспивам най-лесно в коша за кола да не повярваш с люшкане явно му идва много удобен а е свит на финдифлюшка.
2 дни имахме доста задачи и се наложи да пътува с мен в колата-няма такъв сън и кроткост, а в 4етвъртък бяхме цям ден у дома и цял ден рев и сълзи- е сълзи няма.
даже имах 1 приятелка дето приспиваха детето в колата и после у дома го пренасяха не знам май и ние ще стигнем до там.
А ето и въпросите ми: в дневника на каката съм писала че съм я захраниал със сок в 6 седмица а сега не ми казаха това? Дали е пропуск на педиатъра или вече има нови правила?
Благовесна ваксината се бие точна след един месец от втората ваксина поставена в болницата. Ние там имаме 2 в деня на раждането и на 3ия ден затова тази ни я биха на 15 а не на 13ти.

# 107
Честито и на днешните мами, да са им здравички послушни бебетата!

Мамчета, сега прочетох какво е написла  Алекс за заспиването на бебето шума от сешуар или кола. Мои познати са ми разказвали за т нар бял шум- пт абсорбатор, сешуар, прахосмукачка и подобни, които много успокоявали бебетата, защото приличали на шума в корема на мама. Не зная дали действа, само споделям  Simple Smile

# 108
Jia, ето този е, като аз си го намалих малко на дължина. Бих взела еластичен, но този ми е подарък. Мисля и един еластичен да си взема като се науча да я слагам добре.

pale.enchantress,на  сестрата на мъжа ми така пробваха - нищо не постигна. Постъпи на следващия ден, цял ден се мъчи и  накрая я срязаха. Сигурно не става винаги така, но тя много бавно се възстанови, защото са оперирали матката изморена.

# 109
Здравейте,

Честито на всички новообебили се майчета, да са живи и здрави бебоците и много да ни радват.
Да се похваля и аз Simple Smile - на 4ти май се роди Нина,  с тегло 4600гр. и ръст 54см.

# 110
....
Имам въпрос към ЛЛЛ:

Кърмим се от самото начало, не съм давала добавки. Подозирам обаче, че кърмата не му стига. От неделя гърдите ми страшно много се подуха, целите бяха пълни с бучки. Но не можех да се изцеждам, изцеждах много трудно и по малко. Във вторник ми сложиха мускулно окситоцин и леко тръгна. Бебчо, обаче е много ленив със сученето и много бързо заспива когато е  на гърда щипя го, бутам го, но той пак си спи. Започнах на някои хранения да се изцеждам и да му давам от пише. Днес изцедих едва 30мл. Затова най-вероятно от утре ще дам добавка, колкото и да не искам. Какво да направя за да увелича кърмата и да му стига напълно. А също така да вметна, че от понеделник на обяд не е акал. Виждам го как се напува, но не успява. Как мога да му помогна? И също така, въпреки че усещам напрежение в гърдите, възможно ли е да нямам кърма?

mamche88,

Пиша ти отново, защото видях, че съм пропуснала да ти кажа за неакането на Косьо. Неакането при такова малко бебе, и то за толкова дълго време, може да е алармиращо. Струва ми се важно да говориш още днес с педиатъра на детето и да го посетите, ако е нужно, за да прегледа Константин.
Надявам се да споделиш след това добри новини!

# 111
pale.enchantress моето първо раждане беше предизвикано с поставяне на глобула вагинално (не си спомням името) след 7 дни преносване. Поставиха ми я вечерта в болницата, поспах си и на сутринта ми започнаха контракциите, бяха през 3 минути, но слабички, след това ми правиха клизма, пукнаха ми водите, след това система, защото контракциите не бяха достатъчно силни, за да предизвикат разкритие, на обяд успях да родя синът ми без нито един шев, беше 3,550 кг.
Сега имам съмнения, че сигурно пак ще пренося, но предпочитам варианта с предизвикване на раждането пред това да ме оперират. Дано нещата се развият по най-естествения начин и за теб, и за мен, и за всички чакащи мами разбира се Simple Smile

# 112
как да се запиша в тази майска групичка

# 113
pale.enchantress, натам се бях засилила, ако не беше помогнало кремчето.
Ако пак ми се раздразни, съм готова да приготвям отварата от лайка и да слагам памучета за облекчаване. Дано не се стигне до там.

# 114
  • София
Честито на новите мами  smile3504 Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват Simple Smile

opelcorsa, въпрос на избор е как и кога ще захранваш, но според новите тенденции сокчета не се дават и се захранва доста по-късно. Моята педиатърка съветва сок да се дава чак към годинката и да се започне със зеленчукови пюрета или каши след 6-я месец. Ти сама трябва да решиш коя школа ще следваш Simple Smile

# 115
Имам въпрос към ЛЛЛ: Александър продължава да си се храни активно, но вече имаме друг проблем от снощи, всяко отваряне на очи ни е съпроводено с изплезване на езиче и много нервно търсене на гърда съпроводено с плач. Като тук проблема е че може това събуждане да е дори 10-15 минути след хранене, опитах да го сложа на гърда защото си мислех че може да не се е нахраниш достатъчно при кърменето, но точно след 5 минути активно хапване цялата кърма изригна от носа му, но това не му попречи да продължи да стиска гърдата ми и да суче. Отделяйки го, го поставих на рамо за да оригна и остатъка от млякото беше повърнато. Същото изригване ни се получава и когато сменям гърдите на едно хранене. Моля ви за съвет, възможно ли е детео ми да преяжда? Всички казват че майката трябва да усеща най-добре, но когато го виждам че търси гърда искам да му дам, но пък се плаша да не преяде отново и да повърне. Имам и някакво вътрешно усещане, че няма рефлукса, за който има съмнения педиатърката, а просто не знае кога да се спре.... но може и да греша... вече съм доста объркана. Също въпроса ми е свързан и с биберон-залъгалките. На места чета, че може да се дават защото стимулира сукателният рефлекс, а и при нас определно ни залъгва до следващото хранене (забелязах че и повръща по малко), но пък чета на други места, че може да предизвика проблем с кърменето, защото сукането било на различен принцип..... newsm78

Привет didi_velikova и честит ти син Александър!   bouquet
 Чудесно е, че се вслушваш в майчинският си инстинкт, обикновено той се оказва най-добрият съветник в много ситуации, за които като родители няма как да сме предварително подготвени.
 Ситуацията, която си описала би могла да се дължи на моментен дискомфорт у бебето, причинен например от колики или друго. Кърменето е едно от най-успокояващите неща за повечето бебета и в моменти, когато изпитват някакво неразположение най-често търсят гърдата за утеха и комфорт.
 Би могла да продължиш да се доверяваш на Александър, откликвайки на неговите потребности, предлагайки гърда всеки път, когато той има потребността от това. Кърмените бебета обикновено не могат да преядат и имат усет кога, колко и как да сучат, за да задоволят нуждата от мляко и задоволяване на потребността от сукане, която  е извор на комфорт и удоволствие. Така например, когато бебето е заситило глада си, но все още има желание да суче би могло да суче така, че да поема съвсем малки количества мляко. Кърмата също така е много лека, бързо  и лесноусвоима храна за бебетата.
 Връщането на мляко след кърмене е често срещано при бебетата , като при някои може да отшумее след първите седмици от раждането, а при други да продължи няколко месеца. Ако повръщанията са в малки количества и струйката не излиза  често  "на фонтан", а детето пълни редовно памперсите, наддава добре и е жизнено и енергично вероятно няма повод за притеснение,а остава само неудобството от повечето пране Simple Smile
 Понякога за намаляване на повръщането биха могли да се приложат някои стратегии, като кърмене в по-изправена позиция( главичката да се пада малко по високо от телцето му), кърмене на по-чести интервали, когато бебето би могло да поема по-малки количества мляко на всяко отделно хранене, избягване на по-рязко вдигане на бебето след кърмене или свиване на краченцата му.
 Използването на биберон-залъгалка би било най-добре да се избягва при новородените бебета.  Честото сукане би могло да създаде у бебето недействително чувство на ситост и да повлияе на апетита му и честотата на хранене, а от там и на наддаването. Сукането на залъгалка, изкуствено зърно се различава значително от сукането от гърда, където зърното попада навътре в устичката на бебето при мекото небце. Зърното на залъгалката се поема по-плитко и попада на твърдото небце. Тези разлики биха могли да подействат объркващо на някои бебета и да повлияят на кърменето. Кърменето само по себе си подпомага по-доброто развити на челюстта и съзъбието при бебето и обичайно, когато не е ограничавано задоволява сукателните му потребности.
 Ето и две интересна статии по темата за предлагането на залъгалка, които биха могли да са ти интересни:
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото бебе биберон?
Биберон-залъгалки: факти и проучвания
 Желая ти все така да се доверяваш на майчинския си инстинкт и да имате  много спокойни и безоблачни кърмачески дни заедно!  Hug Hug

# 116
Благодаря *Cveteto* за бързият отговор. Със сигурност няма да се откажа и ще опитам всичко до което се докопам като информация само и само да продължим да се кърмим с малкият слънчев. Единствено ме притеснява, че когато се е наял не суче на малки глътки, а все едно не е хапнал добре преди това. Интензивно засукване, звучно преглъщане и много силно кхъ-кхъ. Кърмим се в класическата поза с глава положена на лакета ми, ухо-рамо-крак в една линия, но повдигнати на около 60 градуса. Подпирам лакти и ръце с възглавници.... абе ще търпя каквото е нужно....после ще компенсирам с масажи, физиотерапии.... Започнах кърмене на около 2 часа, но той продължава да не ме пуска поне 40-50 мин (не е активен 100% от времето, но поне 70% от времето суче активно през останалото си подремва блаженно)...
Имам и нов въпрос днес забелязах, че едната ми гърда е станала по голяма от другата, като по малката е по мека... да започна ли да изцеждам допълнително по празната гърда за да стимулирам лактацията или просто да я предлагам по често?

# 117
мамчета, благодаря за ценните съвети  Hug

Alex83, ще говоря с педито в понеделник като съм на преглед за тези капки и за кремчето, дето си ми ги препоръчала  Hug Това за разкарването с колата посреднощ съм го чувала от една приятелка и много се смях навремето като ми го разказа, обаче сега като ми е на главата вече не ми е чак толкова смешно. Снощи докато пътувахме просто нямаше по-кротко бебе  Laughing до момента на прибирането де  Twisted Evil

opelcorsa миличка, ще минем и през това, няма начин, само трябва да мислим положително, аз също установих днес, че като го сложа на корема ми и заспива от раз  Hug

blagovesna, честита месечинка на Ами! Да ти е здравичка и кротичка малката принцеска   bouquet

Честито и на новите мами!

Янче, чести празник на тати! Да те слуша и да ти помага много!

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 17:39 от jo_anna

# 118
Привет,

Честито на новите мами, живи и здрави бебоци!

да ви се пооплача.....
Днес сутринта трябваше да ме приемат за предизвикване на раждане, точно преди да се обадя в  болницата ми падна половината тапа, но нямаше свободни легла така или иначе, в 12 пак нямаше. Сега ми падна може би и другата част на тапата, но нямам контракции и чакам да ми се обадат ако се освободи място......... Sad
Надявам се бебка да се засили да излиза самичка до утре, Praynig че ако ме разиграват така и утре ще ми се пръснат нервите просто

# 119
          Да питам маите, които хранят само с АМ? По-колко мл изпивате, на колко часа ставате и колко пъти се храните, а как увеличавате мл?

На кутията на АМ БИОЛАКТАН пише, от 2 до 4 седм. -6/7 хранения по 90/100мл, но Борис има пъти, в които изпива по 100мл, но повечето пъти се буди на 2.5ч и тогава изпива 70мл и си хапва 8 пъти  newsm78

Четох различни мнения за това колко време може да се доизпие вече приготвеното АМ, но все различни неща.Аз го изхвърлям веднага, но се случва до 10/15 минутки Борис да си поиска останалите мл и хайде пак ново се приготвя, а така май , май само за АМ ще се работи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт