Отговори
# 630

И да попитам за вашето мнение за детските градини.Тези,които ще пускат децата си направо на детска градина с наборчетата ли мислите да ги пускате или с 2011 и вече не трябва ли да започваме да подготвяме документи или вече сте пуснали?

аз ще пращам Йо догодина есента на детска градина направо с 3-годишните. От детската ми казаха,че записването е в началото на септември тази год ,а да ида да проверя точната дата в края на август ще е обявена.

ЙО въобще не забелязва наборчетата около него, нито играе с тях ,нито нищо- а иначе си пада по големите деца 4,5 годишни -с тях се чувства ОК ,заиграва се ,интересно му е . ,направо се чудя какво ще прави на градината. Ето за това монтесори градините ми харесват-там са малка група деца от всякаква възраст,от най-малкото до най-голямото. И се учат едно от друго ,и многооо бързо се развиват.

Поли, за същото си мислех и аз с Йо,добре че не сме на някой хотел или да ходиме по ресторантите да се излагаме с малкия звяр .И ние сме на етап -храня се сам и е тотална мацаница след нас. В последно време се храниме все на двора,защото вътре ми омръзна нон стоп да чистя. Хем иска да яде сам ,хем нищо не става и аз така се изнервям .  #Cussing out Кога ли ще се научи....

# 631
Е, да ви кажа и аз бих отишла на къмпинг, в който всичко е като хората. Особено с каравана под наем, която е много добре поддържана и има всичко Simple Smile Но за съжаление къмпинзите в Бг не предлагат това което трява. Най-малкото аз не съм чувала досега за някой ,който да има канализация, възможност за пускане на вода в караваната и т.н. Никъде не може да използваш екстрите на каравананта, които предлага...  Навсякъде са общи бани и вц-та, което колкото и да е поддържано мен ме ужасява. Въпреки,че сега на мястото , което бяхме беше чистичко и много удобно, дори имаше и пералня, която може да ползваш за 3лв и да си изпереш дрехите. Ама пак мъкнеш чинии и чаши по разни общи мивки, миеш ,чистиш ,метеш... Simple Smile Лично на мен ми хареса варианта, който направихме ние, дори обратното още по-добре. Първо на къмпинг за 4-5 дни и след това 10 дни на хотелче с фул екстри   Mr. Green 
А за ядането в ресторанта грам не ми пука. Алекс пищеше, ревеше, тръшкаше се по пода, хвърляше храна по земята, мажеше се, използвахме двойно повече чинии и прибори,  ... първите 2 дни персонала гледаше странно, после ни свикнаха и дори като ни видеха ни се радваха, а Алекс им беше любимец и пръв приятел, постоянно му правеха разни физиономии и го занимаваха. А и си е екстра пищящото дете, защото не прекаляваш с храната Wink  А за останалите хора около нас , на повече им беше до болка познато, а и повече бяха руснаци и поляци, които дори не се обръщаха да видят какво става  Mr. Green

Jojolinka, за триколката - Алекс не я долюбва много, но пък аз й свикнах вече и не ми тропа толкова много. Общо взето то време не остана да се возят на нея, та аз лично се отказах да се занимавам да лепя и правя разни неща ... Simple Smile

# 632
Нещо за хлебната мая за добро утро-
http://-spam132-/2012/03/hidden-truth-about-the-yeast/
То какво ли не е вредно в съвременния живот, по времето на пра-бабите ни определено не е било така, ще е супер лека-полека да се върнем към техния хранителен режим.
  Още си спомням преди две години във Венеция бяхме на страхотен къмпинг, красота, всичко беше толкова уредено.Ей на такъв къмпинг и само със спален чувал бих спала.

# 633
Момичета, като разказвате за хубави места давайте и линкове да плакнем око.
Мари  Wink камъните са в твойта градина! Ивче - също  Wink

ПП: един миризлив въпрос. По колко пъти акат децата ви? Моя пак прояде Слава Богу, обаче дриска като за рекорди. Не иска на гърне, нито на тоалетна, само в памперса. По-често ММ го мие, но и колкото ми се пада ми втръсна. Току що се прибрах, веднага го изкъпах целия /винаги след разходка/, нахраних го и вече се изака на чистото  Crossing Arms Сега предстои борба, защото новата мода е след баня да не дава да го обличам и обувам. Суче се, бие ме и слиза... Като казах бие .... новата мода е да ме шамари яко през лицето за всяко нещо, което му накриви. Ще си мерим ината явно, но е достоен противник. Али имаше някакъв страх като види, че е прекалила, а това хич!

# 634
Добра, да ти отговоря на миризливия въпрос....
Сияна ходи по голяма нужда 1-2 пъти на ден (сутрин или вечер). Но нямам проблем, защото тази нужда е осъзната отдавна и си казва. Един път ме изненада да се на..а в гащите и за мен беше шок, че не си каза. Бяхме в парка и стана едно мазало...Сори за описанието... Embarassed Но пък Гошето като мъж може да има по-добър метаболизъм. Моя приятелка ми каза, че нейният син на 2.5 годинки ходи до 4 пъти на ден, като нищо не казва и затова не предприема махането на памперс...
В този ред на мисли да се похваля, че и нашето махане на памперс е успешно след 3 седмично напикаване, вече се усеща и си казва. На обяд също спи без памперс... Laughing

# 635
Добра, тъкмо вчера споделих на Рика, че и Аля ме бие от скоро.Аз се правя,че плача и после ме прегръща.Какво е това чудо, големи шамари ми раздава, дано да е период.
Ака, през ден, понякога и всеки ден.
Проблема ни сега е , че в колата иска да стои само в мен и да суче.Не мога да мръдна никъде без шофьор.Ако аз взема да карам а тя е отзад с баба си/само на нея мога да я поверя/ са истерии големи, не мога да мръдна сама с нея никъде.Така беше и каката, като стана на 3,6 вече можех да я возя сама.В столчето стои, но когато иска да суче я вземам в мен.
Кали, малката стои ли отзад без теб?Беше споделяла преди, че винаги си с нея отзад.

# 636
  • Ямбол
Нашия режим на акане е като се събуди  и преди лягане вечер.
В колата,ако сме с мъжа ми,аз сядам отзад до нея и тя почва да мрънка да я взема.
Но когато сме само 2 и аз карам,тя си слуша отзад.
За бунгалата и тези ,които ги смущава липсата на баня,от миналата година в Ахтопол,бунгала"България" са вече със собствен санитарен възел и нощувката е 8-9 лв. има си паркинг за коли,има интернет,има полянки и забавления за децата,хамак,много други деца,наистина е приятно.

# 637
Jojolinka,питах те понеже нашата също дрънка и горе долу посвикнах ,но ми се иска да не дрънка.ММ приспособи вътрешна гума от автомобил ,отряза по едно парче,мушнахме ги на колелата ,но радостта ми трая кратко на следващия ден гумата се прокъса .Ходихме при един гумаджия и той каза ,че не може нищо да се направи и си я бутаме така .Ще чакам да споделиш ако нещо направите по въпроса и да дадеш идея. Simple Smile

ПП: един миризлив въпрос. По колко пъти акат децата ви? Моя пак прояде Слава Богу, обаче дриска като за рекорди.
Петя  си ака по един път на ден ,но в различно време и все не мога да улуча да я сложа на гърне .Преди разстройството беше започнала да казва ,но след като омаза едната пътека и килима сложих пак памперса .Сега си е с памперс все още ,нищо че се оправи и си ака нормално ,но е много интересна като се изака в памперса и се обръща на земята да види дали има аки  Mr. Green.
От вчера прояде  и съм много доволна ,но вода толкова не иска да пие и май трябва да и взема някакво друго шише примерно от тези със сламка ,че това със накрайника къде го имаме се задавя някой път,а другото с биберона явно вече и идва трудно да смуче и го ползваме основно вечер по време на сън.

Добра, тъкмо вчера споделих на Рика, че и Аля ме бие от скоро.Аз се правя,че плача и после ме прегръща.Какво е това чудо, големи шамари ми раздава, дано да е период.

Петя си ме пляска понякога ,но когато се направя че плача ,ми не минава номера , тя започва истински да плаче и трябва да я успокоявам ,затова избягвам да правя така .Ох ,на моменти много  се сърди зверчето ,на моменти е много послушна .Какво да ги правиш  и те не знаят понякога какво искат . Heart Eyes
И едно поздравче за всички мъници,Петя много им се кефи   Wink  http://www.youtube.com/watch?v=5kuq42qcXUA&feature=related
Лек ден от нас !

# 638
Мари,дори не съм се сещала да пробвам скоро дали ще остане отзад с баща си примерно.Доскоро си беше абсурд и затова колкото и рядко да пътуваме аз все съм отзад.Възхищавам се на хората дето си ги возят и сами и децата седят.Онзи ден голям успех-до Бистрица без мрънканд и само в стола.Обикновено се идва в мен,изправя се,гледа навсякъде,обикаля по седалката... ooooh!Абе за дълъг път не мога и да помисля...Но ще гледам да пробвам дали би останала сама отзад.Време е да се научим сами двете да пътуваме.Така сме вързани в квартала и дотам.

Добра,1-2 пъти,но има и дни с 3 попадения JoyАз също си спестявам омазването,защото ака на гърнето.Но винаги я качвам в банята и я мия във ваната.А особено след ешерихията не мога и да помисля да не я мия  а примерно само да избърша с мокри кърпички.Което си прави 3-4 къпания на ден,само аз съм дежурна  ooooh!

Ая засега рядко ни бие JoyСлучвало се е да посегне и ние игнорираме или й казваме Как трябва да погалиш тати,Ооооо тати...и тя забравя.

Рика,и аз само чета за Монтесори метода и съм фен.Разглеждам градините по тази система,но много побългарени са нещата.Повечето се оказва дори нямат лицензирани преподаватели.Може би у нас се броят н пръсти,завършилите и с диплома.Примерно разбирам,че любимата ми в Горна баня Монтесори Хай,май май просто е с много добра база,но и там няма преподавател.

По принцип и аз мисля да я пусна чак на градина,най-рано есента догодина.Тогава няма да имат 3,та може и пролетта на следващата.Ще проучвам от тази есен местата,които имам наум.Лошото е,че все са далечко и направо не ми се мисли що път ще се бие.

Стискайте палци,довечера неото ни вреди,и дсно е наред всичко.Мислим утре сутринта рано рано да пътуваме към село PraynigСамо дето от обед пусна някакво бистро сополче...Сега спи добре,не я мъчи явно за момента.Оф дано няма нищо и да ходим,че се опекохме на този последен етаж.

# 639
 Peace Успях да изчета пропуснатото.
За акането - до три или четири пъти дневно, ако хапва плодове и напоследък го хващам и го прави в гърнето. Отскоро не иска да пишка в гърнето и сме с памперса почти целодневно  ooooh! И Мишето започна да се бие и бие наред и това стана след като едно по-голямо детенце го отупа навън, докато си играеше край него...сега ни шамари и като се ядоса и като не стане неговото...
И при нас започна напъна да се храни сам, за сега с вилицата си боцка салатки и така успявам да го нахраня, но си е зор...пускам реклами или музика и го разсейвам с разни нови играчки, за да си изядем порцията...

# 640
pipi_mb , и Али започна така да се бие, след като едно дете не просто я ошамари, а я смъкна на земята с бой. Майката го вдига, то не пуска, като питбул беше. И от него момент тя започна да напада други деца. С Гоше обаче е друго - той бие нас, основно мен. На деца не посяга, никога не си тегли собствените играчки, когато му ги вземат. ДОри от ръцете са му ги издърпвали, той си свирка и взема нещо друго. Много е добродушен, обаче....  Ако му сменя посоката, ако му забраня да ходи някъде и го вдигна, започва брутално шамарене и скубане. Пускам го на земята, тръшва се по лице. 
За акането, благодаря за коментарите. Явно не сме много извън норма. Обикновено е по 4 пъти, но днес до 13ч бяха 3 пъти и направо свят ми се зави. Винаги мием под течаща вода, не си и помислям щом сме в къщи да ползвам кърпички. И аз чаках летния сезон да вкарам сурови плодове. Всичко сезонно - кайсии, праскови, череши, пъпеш рядко. Той обича и диня, но още не ми харесват.
Kalina_Z, тези дни си мислех много за вас. Още ли приспиваш Ая на ръце в жегата? Аз понаучих Гоше да спи в кошарката и е много приятно.... не някой постоянно да ти е в ребрата. Слагам там да заспива сам.

# 641
Привет!
И ние се завърнахме от една седмица ваканция в Гърция. Беше прекрасно, стори ни се кратко и вече пак кроим планове за море.
Ходихме цяла банда, с един чифт баба и дядо и един чифт леля и чичо и успяхме и ние да разберем нещо от плаж и почивка  Grinning
Децата не излизаха от водата, ходеха вечно мокри и с лилави устни и за моя голяма радост се върнахме с лек тен и здрави. И двамата бяха страхотни пасажери, кротуваха си в столчетата и пътя мина леко и спокойно и в двете посоки.

Добра и аз съм хвърлила око на къмпинга с бунгалата, за който си дала линк.

Обичам да съм близо до природата, но нямам нищо против малко комфорт. На палатка отивам веднага с компания, но не и с децата.

И Мона е започнала да си отпуска ръчичките и да удря. С други деца много не съм я събирала скоро, но го прави с батко си и с нас. Макс никога не е бил агресивен и не ми се е налагало да се справям с подобни прояви. Имаше един кратък момент, в който като някой каже или направи нещо, което не му изнася и ходеше и удряше баба си, но мина бързо. Мона също не е агресивна, но е доста инатлива и проклетийка го дава и се ядосва бурно като удря и хвърля всичко, което се изпречи на пътя й. Когато е в добро настроение е най-усмихнатото и добро дете на света, но като се нервира да не си наоколо  Grinning Женичка...

Памперса все още не съм се опитвала да махам. От време на време я слагам на гърнето докато батко й пишка в тоалетната. Понякога върши и работа там. Но като цяло само първоначално я запознавам. Даже толкова й харесва, че с рев и насилствено се вдигаме от гърнето. Мисля август като отидем на вилата за по-дълго да я пробвам дали е готова да махнем пелените.

# 642
здравейте момичета ние днес с малкия отиваме на море за 2м ,дано имаме същия успех като миналата год.да не се разболява  Praynig Няма да ви казвам с колко багаж тръгвам,колата е пълна и със сигурност ще има нещо ,което ще ми потрябва,но немога да изнеса цялата къща  Laughing
целувки

# 643
 iff2, хубаво да си изкарате и да сте здравички  Hug

# 644
Здравейте и ние бяхме на село и беше кошмарно,не спря да реве и да мрънки,включително по пътя,въобще не ми се ходи повече,вече сме в къщи и вече си е спокойна.Почти не се напишква вече дори по някой път си казва,а вчера и за акането каза,чао за сега,че е будна.

Общи условия

Активация на акаунт