Отговори
# 600
здравейте !

ние вчера избягахме от лудницата в нашия град -отидохме в едно блзико село на 1ч път,в което има ферма за щрауси и какви ли не други животни. Изкарахме страхотно, прекрасна прохлада беше , много тихо ,спокойно и интересно за Йо. Толкова се радваше на животните и постоянно ги хранеше с някакви листа,че накрая като го видеха тичаха към него.  Mr. Green Даже го качихме на едно пони ,но не издържа много ,може би защото баща му го придържаше ,а не аз  Joy . Останахме да спиме там и днес на обяд се прибрахме. Просто чудесно беше всичко.Разхождахме се из гората, брахме горски ягодки , хвърляхме камъчета в реката. Накаря и една черница намерихме и се омазахме до ушите с дуди  newsm62 .
препоръчайте ми бебефон -читав и не много скъпи .Дали ще е ок ,ако купя 2-ра ръка. newsm78
На тази кратка почивчица осъзнах колко ми е нужен такъв уред ....

Мари , е това си е почивка вашето , без никакви притеснения - страхотно ! Дано и на круиза да сте така  Praynig
Ние изчакваме всеки момент да ни пристигне една палатка/голяма ,семейна моя мъж поръча от чужбина и нещо се смота доставката , но се надявам в близките дни да дойде/ и направо хукваме към морето. Ще сме най-вероятно на иракли -там е свободна зона и всеки си прави каквото си иска .
За мен истинският черноморски рай е на Кара Дере,обаче там е сложно-няма нито магазин ,нито нищо .....не за деца,за съжаление...

Доста неща изчетох за къмпинзите из нашето черноморие и изобщо не ме устройват като условия и цени . За това на диво ще сме , ние си имаме всички екстри и оборудване.
Аз също съм голям фен на юни месец за море ,но тъй като ще сме на открито си ни е нужно топли нощи,които за юни са рядкост / в предишни години де.../  Иначе мразя август -всички тогава са отпуска и голяма гмеч навсякъде ,също е и вече доста мръсно морето,за септември мисля,че мърсотията е все още на лице , а пък и вече има доста студени течения и си е хладка водата.

Ако някой ден изчезна -значи сме заминали ненадейно на море.  Mr. Green При нас няма предварителни планове за нищо. Както дойде  Laughing

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 14:14 от RikaRurika

# 601
  • Ямбол
RikaRurika,Ние ползваме бебефон на Бертони,беши ни подарък към кошарата,когато я купувахме от Метро,ето такъв е
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5889&cat=35

2 употреба са наистина по-евтини,имат 2 честоти,хващат и шум от обръщане от 1 страна на друга дори.
Много съм доволна.

# 602
RikaRurika,Ние ползваме бебефон на Бертони,беши ни подарък към кошарата,когато я купувахме от Метро,ето такъв е
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5889&cat=35

2 употреба са наистина по-евтини,имат 2 честоти,хващат и шум от обръщане от 1 страна на друга дори.
Много съм доволна.

ехааа,много добре звучи,Благодаря много !!!  Hug Hug Hug

# 603
Рика, супер, звучи добре, за Иракли съм чувала , че е религия, вече навсякъде се пренасели, застрои, не останаха девствени места.Ще изкарате супер със сигурност, и мен напоследък все ме влекат такива места. Hug

# 604
Мари, много позитивен разказ, направо ще се престраша за едно море  Mr. Green Радвам се, че сте изкарали истинска почивка. А и децата ще са добре настроени за август  Peace

Rika, мечтата ми е да ходя на палатка! Била съм само веднъж с нашите, изкарахме си много весело. Те не са къмпингари, нито семейството, с което бяхме, та имаше приключения всякакви, от незнание. Но всичко го приемахме с усмивки, не помня нашите да са се сдухвали. Бяхме прекосили от Русе до Цигов чарк с малко фиатче и къмпингувахме до езерото. Може ли да ми кажеш какви са екстрите, за които пишеш по-горе. Да съм подготвена, ако по чудо някой ден навия половинката за подобно приключение. Тъкмо тези дни сложихме теглич на колата /за други нужди/ и се шегуваме, че сега заради него ни трябва и каравана  Joy

# 605
Здравейте момичета,

как сте , как я карате? Ние се завърнахме в събота вечерта от морето. Изкарахме си много хубаво. Бяхме планували 10 дни на Бяла, но понеже децата горе -долу пазеха поведение,решихме да удължим почивката и отидохме за още 5 дни на Арапя при брата на ММ. И на двете места беше много приятно и хубаво, мисля си ,че всичко останаха доволни. Алекс беше очарован от морето, много се къпа, много вода изпи Wink разбира се не се мина и без разни притеснение, защото Алекс още от първия ден отново го хвана растройството , тъкмо му мина и падна от леглото и 2 дни куца, след като се мина и това се обрина яко от нещо, така и не разбрах от какво , но и това мина и ей на пробрахме се ... засега сме здрави , но още не мога да вляза в крачка , тъй като съм сама с двамата юнаци и ми е трудничко.  Таткото много ми помагаше през цялото време и сега много ще ми липсва   Mr. Green Но пък ме крепи мислъта ,че имам няма след 7 седмици плануваме отново почивка, включваща пак моренце  Mr. Green А до тогава ще го бутам някакси ...

Имам два бързо въпроса : първо - как и кога излизате в тия жеги ? Общо взето как направихте режима на  дребните... много е жега и нещо не го виждам с тия дълги излизания .

Второ - какво давате за следобедна закуска? Ако може някоя идея за бързо приготовляеми неща, по възможност включващи плодове Simple Smile

Мари, много ми хареса на мен на Арапя. Вие в кои бунгала ще ходите?

Рика, ние първия ден бяхме на Иракли... много хубаво е там. Беше много спокойно , а в края на плажа рекичката е перфектна за нашите деца, водата е чудна и нее много солена. Ние отодихме да видим едни познати, бяха в едно бунгало на 10 м от плажа ,много готино... перфектно за малки деца.  

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 14:40 от mama_Iva

# 606
Мари, много позитивен разказ, направо ще се престраша за едно море  Mr. Green Радвам се, че сте изкарали истинска почивка. А и децата ще са добре настроени за август  Peace

Rika, мечтата ми е да ходя на палатка! Била съм само веднъж с нашите, изкарахме си много весело. Те не са къмпингари, нито семейството, с което бяхме, та имаше приключения всякакви, от незнание. Но всичко го приемахме с усмивки, не помня нашите да са се сдухвали. Бяхме прекосили от Русе до Цигов чарк с малко фиатче и къмпингувахме до езерото. Може ли да ми кажеш какви са екстрите, за които пишеш по-горе. Да съм подготвена, ако по чудо някой ден навия половинката за подобно приключение. Тъкмо тези дни сложихме теглич на колата /за други нужди/ и се шегуваме, че сега заради него ни трябва и каравана  Joy

с родителите ми никога не съм ходила на палатка и не знаех какво е това-те и до ден днешен ме гледат странно и ми се чудят на акъла  Mr. Green Mr. Green

екстрите са : пълно к-г оборудване- соларен преносим душ, палатка ,шатра, спални чували,надуваем матрак, сгъваеми столове,маса, хамак, въдица  Mr. Green, газов котлон + посуди , вц/има вече мини хим. тоал. ,но не съм фен, носиме си лопатка +пирони и чаршафи и си сковаваме нужник ,скрит от погледите на хората /, челници,фенери,брадва, въженце и щипки за простор и каквото още си поискаш от вкъщи /чаршафи,тенджери, продукти,дървеи въглища, скари  ................
от много неща зависи-дали ще се готви и т.н.
едно време само с палатка ходехме  Mr. Green ,колко ни беше лесно  ,сега е по-сложно ,но пак нито ток ми трябва,нито вц ,нито топла сладка вода
единственото,което исках е да има хранит.магазин наблизо за пресни и свежи неща ежедневно
Аз съм голям фен на палатките вече - и по планини и по реки и по морета ходиме редовно. Няма нищо страшно. Важно е как гледаш на нещата.

# 607
Иве, радвам се, че сте изкарали добре. Hug Ние сме резервирали бунгала - Атанасови.За първи път ще ходим там и се надявам да останем много доволни. Hug
 Добра, тъкмо преди малко с мъжо обсъждахме вариант да вземем каравана от един познат- изгодно.Добре оборудвана и обзаведена е.Ако питаш мен искам кемпер, но са много скъпи, не са ни по джоба.Та се размечтах с караваната цяло лято на море.  Hug

Рика, супер, наистина доста екстри са си това.И аз искам да пробвам.Моят мъж ще е много радостен, той е авантюрист и пътешественик по дух,Обиколил е много държави с велосипед и спален чувал , все ме подиграва, че искам само удобства но аз предимно за децата мисля, но след написаното от теб си промених мнението и мисля, че със всичките тези екстри няма да ги мисля дребните и да се притеснявам.

# 608
Иве, радвам се, че сте изкарали добре. Hug Ние сме резервирали бунгала - Атанасови.За първи път ще ходим там и се надявам да останем много доволни. Hug
 Добра, тъкмо преди малко с мъжо обсъждахме вариант да вземем каравана от един познат- изгодно.Добре оборудвана и обзаведена е.Ако питаш мен искам кемпер, но са много скъпи, не са ни по джоба.Та се размечтах с караваната цяло лято на море.  Hug

Рика, супер, наистина доста екстри са си това.И аз искам да пробвам.Моят мъж ще е много радостен, той е авантюрист и пътешественик по дух,Обиколил е много държави с велосипед и спален чувал , все ме подиграва, че искам само удобства но аз предимно за децата мисля, но след написаното от теб си промених мнението и мисля, че със всичките тези екстри няма да ги мисля дребните и да се притеснявам.

и това лято имаме финансовата възможност да отидем на хотел ,квартира и т.н. ,но съм категорична-на палатка ще сме. Майка ми милата даже пари ми набутваше да не водиме детето на палатка,но не може да ме купи  Mr. Green спокойствието,чистотата и свободата,която мога да имам само на палатка .  Peace  
Още повече,че съм и бременна и с малко дете-не искам всеки ден по 2 пъти да мъкна от точка А до точка Б играчки,кърпи,чадъри и целия панаир по жегата. Направо се паркираме на пясъка и няма да мръдна една седмица от там . Joy
На иракли съм ходила мноооого пъти и знам много добре какво е. За мен е най-важно чистотата за детето в момента .  Peace

А оборудването си го набавяме от много години вече . Както казах и преди-едно време само с една гола палатка ходехме,а сега....... само тв-нямаме  Joy
Предпочитам да инвестирам в дооборудване и екстри ,отколкото да инвестирам в бетонните хотели.

Така се възхищавах преди год. като гледах семейства с по много деца разпънали какво ли не по плажа и си живееха чудесно с челядта ..свободно и необезпокоявани от нищо .....та и ние вече ще сме с панаирчето на пясъка.  Laughing

Единствено тъжно ми е ,че няма да сме с никой познат ,все се разминаваме с датите ,на к-г си е най-весело с много хора и много деца. Но да се надявам,че на място ще намерим готини хора.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 15:11 от RikaRurika

# 609
Някой бил ли е в най-южната точка -Резово?Моят мъж все там ме кара да ходим , много...много му харесва.Почти нямало  хотели, заведения, туристи, предимно местни баби и дядовци.

# 610
Мама Ива ,много се радвам,че сте изкарали спокойно ,че с 2 деца си представям какво ще е . А сте били на една педя разстояние от плажа-мечта за мен Кара-Дере ,точно до бяла е ,в гората,там е най-чистия ,най-девствения и прекрасен плаж на който съм била.Няма нищо освен пясък,нито кръчми,нито магазини,нито нищоооооо.Само глигани и тишина.  Mr. Green Mr. Green . Мечтая си да идеме пак там ,но за там и хладилник и джип ще ни трябва  Laughing

Мари, мин год отскочихме до Резово . Малко селце, прекалено малък плаж  ,почти даже няма такъв . Обаче На една крачка е плаж Силистар-ето там е чудно за плаж безкрайна ивица плаж,безгранична  чистота  -има и рекичка с топла водичка за децата. Има и ресторантче дето готвеха много вкусно и беше мн чисто в кухнята .  Мечта ми е и там,ама не дават палатки по плажа,а само на к-га и не ме устройваше само заради това .
Също мога да ти предложа Синеморец - плажа на велека и плажа с липите  Peace

# 611
  • Ямбол
Ние ходихме на палатка последно,когато бях бременна,бяхме в Жребчево,има язовир,в селото има минерални бани,басейн,много ни хареса,бяхме с познати за 3 дни,от там останах с приятен спомен-вечерта се чу някакъв изстрел и за първи път Дени ме ритна.
mari:),ние преди 3 години,когато бяхме отседнали в Царево лятото отскочихме до Резово,но само на обед в 1 заведение,не сме плажували,пренаселено ми се стори,но е красиво.
А пак да ви попитам,почиващи на бунгала в Ахтопол ще има ли?

# 612
За къмпингуващите - защо не ходите до Гърция? Там има по-пусти райони и не ми изглежда да е по-скъпо. Много се бях навила, но ММ не дава и дума да обеля, отряза ми мераците от корен  Tired Има приятел на Слънчев Бряг с хотел на първа линия и все там иска да ходим. Пък то един хотел... чудо  Joy Да не кажа по-силна дума, ама си е от соц време. Но тава е - за нашето семейство друго няма!!!
Моите родители всяко лято се събираха с още 5 семейства и с колите до Гърция, голямо обикаляне, основно на палатки или по крайпътни мотели. Без челядта обаче, рахат. В ранна пролет пак същото, до Полша и Чехия - много им харесваше. Ние все при баба и дядо.

# 613
За къмпингуващите - защо не ходите до Гърция? Там има по-пусти райони и не ми изглежда да е по-скъпо. Много се бях навила, но ММ не дава и дума да обеля, отряза ми мераците от корен  Tired Има приятел на Слънчев Бряг с хотел на първа линия и все там иска да ходим. Пък то един хотел... чудо  Joy Да не кажа по-силна дума, ама си е от соц време. Но тава е - за нашето семейство друго няма!!!
Моите родители всяко лято се събираха с още 5 семейства и с колите до Гърция, голямо обикаляне, основно на палатки или по крайпътни мотели. Без челядта обаче, рахат. В ранна пролет пак същото, до Полша и Чехия - много им харесваше. Ние все при баба и дядо.

много бих искала гърция ,но наистина не знам как стоят нещата там ,чужда държава ,нито какви права имаш ,нито нищо,малко ме е шубе  Whistling

# 614
Rika, зимата бях попаднала на форум посветен изцяло на къмпингуването в Гърция. Съжелявам, че не го намирам сега. Но ако пишеш в Гугъл " на къмпинг в Гърция" ти излизат много полезни линкове, например: това. На някой сайтове има точково оценяване и сортиране по критерии, дали си с деца, с куче, вид плаж, има ли магазин, ресторант и т.н. Задаваш собствени критерии и избираш. Освен това като си с палатка можеш да се местиш, да избираш.
За нас се бях спряла на тзи район, там има различни къмпинги, само пример:  http://www.aktioneirou.gr/bg/chalkidiki-bg/camping-bg

Общи условия

Активация на акаунт