Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 235 991
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, и аз наскоро научих за тази болница и ме интересува най-вече какво е отношението на доктори и акушерки там към напълно естественото раждане? Имам предвид без упойка, без окситоцин, без натискания по корема, без ненужна и прибързана епизиотомия или каквито и да е други интервенции, които, разбира се, не се налагат спешно. Знаете ли за конкретен доктор, работещ там, който да е готов да обсъди и да позволи такова раждане?

# 181
  • София (Възраждане)
Ех, таралианка, такова раждане се постига само при домашни условия и единственият начин да се случи в болница, е да отидеш там в последните 20 минути направо в родилна зала. Убедена съм че голяма българска болница, отговаряща на поставените от теб изисквания /които бих поставила и аз/ няма. А ако успееш обаче да намериш лекар там, който ще се съобрази изцяло с желанията на родилката /и то да не е секцио по желание Simple Smile/, ще съм ти изключително благодарна. Успех!

# 182
Mooimeiske, не съм съгласна, че е така. Все повече болници и лекари се светват на това и много мои познати и приятелки в последните 1-2 години родиха по този начин. Признавам, все още е борба за всяко нещо поотделно, но е факт - случват се и такива раждания. Дори в Токуда, където аз родих 2010 г. и тогава никой и не искаше да чува за подобни "капризи", сега имат план за раждане, в който можеш да си поискаш изброените в предния ми пост изисквания, плюс още много други, дори и тиха музика в родилната зала Simple Smile. Принципно във форумите за естествено раждане и в сайтовете, посветени на темата се споделя за кои болници и кои лекари са склонни да го позволят, но мен ме интересуваше конкретно за тази, защото ми е много близо, а и цените наистина са добри.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 13:40 от taralianka

# 183
  • София (Възраждане)
Чудесно е, че е така, аз пък не възлагах големи надежди на българския лекарски манталитет именно на база опита си от Токуда, а някакси тази болница ми прилича на нея от времето когато беше новоотркита, а и заради прочетено по-горе по отношение на кърменето. Искренно се надявам да се включи някой, който да ме опроврегае. 

# 184
  • сф
следих си бременността там, с идеята за именно такова раждане, каквото описвате; уверяваха ме, че ще бъде точно така. в крайна сметка преди седмица ми извадиха бебето със "спешно" секцио с няколко аргумента, нито един от които не е доказуем към днешна дата. единственият начин да бях разбрала дали ми казват истината, беше да отида на друго място да "проверя". което разбира се не направих. лично моето мнение - никого не ангажирам с него - е, че в тази болница рязането си е на почит, а отношението - като навсякъде: срещат се всякакви хора сред персонала.

# 185
някой може ли да каже, кога става плащането, в началото при настаняването или всичко накрая? остават ми няколко дни до планираната дата и вече започвам да се притеснявам, все пак ми е първо раждане  ooooh! 

# 186
  • сф
аз платих накрая - в деня на изписването от болницата.

# 187
Благодаря ти bibs Simple Smile

# 188
здравейте! и аз обмислям раждане в софия мед и всяко мнение би ми било от полза. Преди няколко месеца моя АГ се премести там.

# 189
Аз си следя бременноста в Софиямед при доктор Кръшкова и съм изключително доволна. Преди около седмица полежах в болницата условията на стайте са на много добро ниво, отношението на персонала към пациентите или поне към мен изключително внимателни и любезнни, храната както има и в по предни мнения не е особено добра, но болничната храна си е такава. От една от акушерките рзбрах,че са имали на скоро раждане без всякакви обезболяващи и напълно естествено, бащата може да присъства доколкото знам и не се заплаща. Самото раждане ако е нормално се заплаща 1200лв., а секциото е 1400лв. За достъпа на външни лица до АГ отделението наистина е ограничено, има си часови пояс за свиждания. Все пак това не е хотел, а болница и си има някакъв ред.

# 190
Нашата принцеса вече се появи, много съм доволна от обслужване, внимание и оказано съдействие при опитите за кърмене от акушерките.
Имам въпрос относно вземането на акта за раждане от община Изгрев- може ли само бащата да го вземе ако нямаме брак?

# 191
Нашият акт за раждане беше изпратен в община Младост, т.е. по адресна регистрация. Мъжът ми звънна в община Изгрев преди да тръгне, от там една много мила жена му направи пълна справка и му каза какво да направим. Отидох да го взема аз, заради удостоверението, което пак се взима от общината за брой родени деца. Това е нужно за еднократната помощ, за която обаче не сме ходили още, но срокът май е 2 години за това.

# 192
Благодаря ти, аз опитах да се свържа с общината, но без успех, ако ти е възможно да оставиш телефона на който вие сте се обадили ще съм много благодарна!

# 193
Здравейте, мами! Изчетох всичко написано. Много полезна информация сте дали. Много малко и съвсем кратички мнения видях от раждали при д-р. Иван Димитров. В началото на първата си бременност съм и той е моят доктор от години. Много му вярвам и искам да родя при него, но не съм наясно колко е добър в това. Търсейки информация в Интернет се натъкнах на една майка, която е имала проблем с бебето си именно с този доктор. Не искам да взимам само нейното мнение под внимание, тъй като тя представя нейната гледна точка, а аз не я познавам и не знам дали тя е изпълнявала стриктно указанията му за посещения и проследяване на бременноста. Плюс това едва ли има доктор, който да не е имал проблемен случай, но ако това е практика вече нещата ще стоят по друг начин. Искам да събера повече мнения. Същият доктор направи гинекологична операция в Софиямед на майка ми преди време и всичко мина както трябва, но процедурата беше лека, а раждането е съвсем различен случай. Тя беше много доволна от персонала в болницата, от стаите и от храната - абе от всичко остана доволна. Плащането там става накрая като те изписват. Искам да направя най-правилния избор за бебчо и за мен, но съм доста объркана и страхлива. Искам да родя в нова и по-хубава болница, затова не съм се насочила към Тина Киркова или Майчин дом и т.н.. Смятам, че обстановката ще ме накара да се чувствам спокойна в този важен момент, а и моя доктор изражда там. Но ще съм много благодарна да чуя малко повече от тези от вас, които са негови пациентки и са раждали при него там.   bouquet

# 194
  • София
мамче_нанче - не родих там, не беше и този доктор моя, но искам да ти кажа, че най-важно е да родиш при лекар, на който имаш доверие и не се съмняваш в методите и начините му на работа!
Ако това е твоя лекар, то няма особено значение какво ще чуеш.
Аз исках да сменям моята лекарка, но като отидох при новия лекар - е не ми беше спокойно, върнах се при нея и не съжалявам...
Всеки лекар казва различно, ще видиш че после и за бебето е така, всеки педиатър казва различни неща, но никой незнае кой еправ и кой не, за това за да си сигурна в това което правиш трябва да вярваш на един лекар!

Общи условия

Активация на акаунт