Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 016
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 315
  • гр. София
Моите впечатления за София мед са ,че предпочитат естественото раждане ,
Мамче –нанче ,аз също се следя при Димитров,онзи ден говорих с него за стволовите клетки и ми каза ,че не може да ме посъветва коя банка е най-добра ,но каза ,че болницата допуска всички банки / защото аз знам за болници,които работят само с две ,три банки и така нямаме избор/ . Трябва предварително да се уведоми ,че ще има взимане на стволови клетки. Каза ми също така ,че и той самия може да ги вземе от пъпната връв и да ги предаде после на екипа. Даже предпочитал този вариант ,защото така бил сигурен в качеството ... Иначе много добър въпрос за изследванията и аз трябва да питам Simple Smile

# 316
Да, така ми каза и на мен, но ние вече се спряхме на банка за клетките и както те, така и аз държим те да си вземат материала. Бях на срещи с няколко фирми, всички си имат различен метод за транспортиране, затова мисля, че има значение не как ще се вземе материала, а как ще се съхрани докато се транспортира. Не искам да чуя, че пробата не е годна. А фирмата да каже, че причината не е в тях и нито да съхраним, нито да ми върнат парите, които дадохме. Иначе съм убедена, че Димитров знае как да ги вземе кръвта и да отреже парче пъпна връв за клетките. Други са ми питанките за процедурата, ама не пишат мами, на които са я правили, за да попитам.

# 317
Здравейте мами, аз бих искала да ви попитам каква е цената за вземането на стволовите клетки от фирмите, които сте избрали. И друг въпрос имам - какви всъщност са изследванята, които правят на бебетата, веднага след раждането?

# 318
И аз продължавам да се интересувам за изследванията след раждането. Една мама ми обеща повече инфо по темата на лични  Peace Ще споделя за какво става въпрос като ми пише.

Цените за замръзяване зависят от това дали ще съхраните само кръв от пъпна връв или и стволови клетки (самата пъпна връв), както и от периода, който най-често е 20 или 25 години. Има значение дали е едно детенце или са близнаци, като има отстъпки, ако замръзиш за второ дете впоследствие.  Simple Smile Казвам приблизителни цени за 1 дете - варират от около 4000-5900лв. Много от фирмите предлагат разсрочено плащане необвързано с банкови институции. Заплаща се първоначална сума, от която някои фирми предлагат отстъпка, ако подпишеш договор с тях преди 30 г.с. Дават ти една кутия, в която е всичко необходимо и телефони, на които се обаждаш като тръгнеш да раждаш. Носиш тогава и кутията със себе си. При раждането си взимат материала и кръв от родилката, изпращат ги да се изследват (някои в чужбина, други в бг). Информират те дали са годни и чакаш получаването на сертификат, което обикновено е в рамките на около месец след раждането. От тогава започва и разсроченото плащане. Вариантите на месец са разлчини, можеш да си ги нагодиш според бюджета, с който разполагаш. Ако плащаш кеш тогава си доплащаш. Общо взето е това. Ще ти пиша на лични повече подробности, понеже видях, че си ме питала и някои други неща  Wink

# 319
Да, ясно, благодаря за отговора! Вие там ли ще раждате? Аз мисля, че там ще раждам - естествено и бих се радвала, ако има някоя мама да сподели още нещо за екипа и за раждането Simple Smile
Аз родих там януари (писала съм по-горе) - много съм доволна от д-р Нецов и д-р Димитров и от целия екип. Раждах секцио по медицински причини. Първото раждане пак бях при Нецов (в друга болница), раждах нормално, много добър лекар и за това го избрах.

# 320
Здравейте, имам питанка към тези от вас, които са раждали в Софиямед и тя е следната - праят ли се допълнителни изследвания на бебенцата, след като се родят? Ако да колко струват? Питам, защото моя позната роди в Токуда и си доплати 500лв за един куп допълнителни изследвания. Мога да поразпитам д-р Димитров, който ме следи, но ще ходя при него след 2 седмици, а не ми се чака до тогава за отговор на въпроса ми, тъй като се присетих сега  Simple Smile

И още нещо. Тези от вас, които са раждали там замръзявали ли са си стволови клетки? Имам питане и към вас, ако има такива, които пишат тук. Благодаря!  Heart Eyes
Правят се стандартните изследвания за бебето, които си влизат в цената. Ако се наложи се правят и допълнителни, които също не се плащат. Можете да разпитате в неонатологията, ще Ви обяснят подробно.

# 321
мамче_нанче, много благодаря за отговора!   bouquet

# 322
Здравейте ,аз родих нормално в Софиямед, .Доволна съм от всичко .Прие ме д-р Димитров ,много внимателен.ЖК ми следеше д-р Кръстев от него също съм много доволна ,изключително спокоен и много човечен.Нецов само съм го виждала няколко пъти ,винаги усмихнат и много позитивен човек. Акушерката ,която беше главното действащо лице мисля ,че беше Деси ,огромно благодаря и на нея. Другите акушерки и докторите от неонатологията също бяха внимателни ,само една от неонатологичните акушерки беше леко груба ,но тя  като че ли просто си беше такава по характер .
На бебето мисля ,не са правили нищо по специално като изследвания .Бебето беше при мен ,колкото пожелая .
Храната ,добра за болнична .
Изписването - тихо и спокойно ,без цигански оркестър пред болницата ,което за мен беше важно.

# 323
Здравейте ,аз родих нормално в Софиямед, .Доволна съм от всичко .Прие ме д-р Димитров ,много внимателен.ЖК ми следеше д-р Кръстев от него също съм много доволна ,изключително спокоен и много човечен.Нецов само съм го виждала няколко пъти ,винаги усмихнат и много позитивен човек. Акушерката ,която беше главното действащо лице мисля ,че беше Деси ,огромно благодаря и на нея. Другите акушерки и докторите от неонатологията също бяха внимателни ,само една от неонатологичните акушерки беше леко груба ,но тя  като че ли просто си беше такава по характер .
На бебето мисля ,не са правили нищо по специално като изследвания .Бебето беше при мен ,колкото пожелая .
Храната ,добра за болнична .
Изписването - тихо и спокойно ,без цигански оркестър пред болницата ,което за мен беше важно.

Честито! Да е живо и здраво бебчето и да ви радва много.
Мога ли да те помоля, ако имаш възможност, да опишеш малко по-подробно как се случи всичко - от постъпването в болницата до това след колко време ти доведоха бебето да стои при теб.
Кога се плаща - преди раждането, след него или при изписването?

# 324
Плаща като си готова за изписване  Grinning Така беше, когато майка ми лежа там, предполагам, че няма промяна  Peace
Понеже не съм запозната ще ми кажете ли с направление ли се отива там (въпреки плащането)? Ако има направление кога си го взимате - като влезнете в 9 месец ли?  newsm78 Извинете, ако ви се струват глупави въпросите ми, но никога не съм влизала в болница досега.
И на мен ще ми е интересно да чуя това, за което Angel&Demon пита (малко по-подробно как се случи всичко - от постъпването в болницата до това след колко време ти доведоха бебето да стои при теб). Искам да знам всичко  Mr. Green

# 325
 Здравейте, благодаря за пожеланията и да ви се връща , дано скоро да гушкате здрави бебчета.
 За раждането ,  ще разкажа  на кратко ако пропускам нещо питайте. На мен това ми е второ детенце и стана бързичко . Първото си детенце родих в държавна болница и не бях никак доволна и от отношението и от обстановката, а платих почти същите парички, което не е проблем, но очаквах поне малко внимание .
 Първото ми раждане го предизвикаха 17 дни преди термин , но тогава  не бях много наясно как се случват нещата . Затова е хубаво , че се интересувате и търсите отговори на въпросите , които ви интересуват . Аз се доверих на гинеколога си тогава и сгреших . На кратко -той ме повика в болницата по време на нощното си  дежурството уж да запишем тонове , каза ми че имам контракции , които аз не усещах . После каза остани за през нощта и ако не родиш на сутринта ще те пусна да си ходиш . И така докато се усетя ми пусна банка с окситоцин и то нямаше как да не родя . И сега съжалявам ,че дъщеря ми не се роди когато реши тя ,а когато го реши доктора . Това съвсем не означава , че съм против докторите да си вършат работата и да пускат системи с лекарства , но само когато е необходимо.
 Тя е жива и здрава и проблеми с раждането и бебето не съм имала . Не получих никаква подкрепа от екипа за кърменето , но се оправих някак благодарение на това , че бях прочела доста за кърменето. След раждането моя доктор получи това което поиска и повече не го видях , а другите доктори и акушерки не ми обърнаха никакво внимание , никои не ми обясни , че трябва да отида до тоалетна. Дори едната от акушерките се изказа -"ти така както си ни пред очите да не те изпуснем ". Епизиотомията ми се поду и сама си прави тоалет на раната . Болничната нощницата  нацапана те не ми дават чиста ни не разрешават да си сложа моята която нося , гащи да си сложиш идват да ти се карат . Стаите пълна мизерия , баня една на етажа....и т.н. , но стига толкова то е просто за сравнение. Сега имам едно прекрасно момиченце и всичко е зад гърба ми.
 За раждането на малкото ми момченце вече имах ясна представа как ми се иска да се случи и се надявах силно да имам едно естествено и неасистирано раждане . Успях на 100 % , за което много се радвам .
 10 дни преди термин в 1 ч.през нощта получих първите регулярни контракции ,на около 15 -20 мин. . Предупредих спящия татко и станах. Пуснах си телевизия в другата стая и започнах да засичам. През това време се изкъпах и си проверих отново багажа. Когато контракциите станаха на около 5-6мин.  (в 5.30 ч. )го събудих облякохме се и тръгнахме към болницата . Около 6 и нещо ме приеха д-р Димитров , както вече казах много внимателен , не усетих никаква болка при прегледа за разкритие ( при първото раждане ми бъркаха през 10 мин.  и беше адски болезнено , като ми обясниха, че така ми помагали за да стане по лесно и бързо разкритието). През това време се обадиха на моя доктор и ми казаха , че вече пътува към болницата . После отидохме в пред родилна зала написаха си документите , аз се подписвах в интервалите между контракциите. Взеха ми кръв и ми сложиха абокат . Преместихме се в родилна зала , д-р Кръстев дойде и вече можех да раждам  Grinning. Водите ми изтекоха на магарето малка перинеотомия и родих за няма и 10 мин. и един час след като ме бяха приели . Поне 3 акушерки двама доктори , още една неонатологична акушерка и докторка от неонатологията и всички се занимаваха само с мен и моето бебе. Раждане на плацента , шев и кройка и после ме оставиха да си лежа там , като едната от акушерките стоя през цялото време до мен .Благодаря ти Стефи!!!
През това време оправиха бебето и ми го дадоха да го гушна , една акушерка пък се занимаваше само с него.
След два часа ме преместиха в стаята и ми донесоха отново бебето да го видя. Малко по късно дойде една от акушерките сложи ми памперс и ме заведе до тоалетна за да не ставам сама . След още няколко часа вече ми оставиха бебето при мен, като ми обясниха, че по всяко време мога да звъня на звънеца и да им оставям бебето . Първата нощ го оставих при тях , а през другото време си беше при мен. АМ дават когато си поискаш и доста помагат с кърменето. Поазват как да го изкъпеш.
Още веднъж благодаря на д-р Кръстев на д-р Димитров и на акушерките Деси и Стефи за раждането , а на всички други за грижите по време на престоя ни там.
 Малко дълъг стана поста , но това е в общи линии.
Плащането е преди изписването , приемат и картови плащания .1200 лв. , като  900 е избор на екип и 300 други екстри като вип стая , интернет , телевизор , упойка ако има(така е описано по документи) . Искат направление за хоспитализация и обменна карата , защото касата плаща както във всяка друга болница.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 17:38 от noa2

# 326
Здравейте, гледам, повечето пишете за раждане и следящ ви лекар, а можете ли да изкажете препоръки за педиатър, тъй като утре мислим да се записваме със съпруга ми и детето в тази болница, благодаря!  bouquet

# 327
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Записвам се в темата. Grinning
Живот и здраве в края на юли ще раждам при д-р Кръшкова

# 328
Здравейте обещах да пиша като мине раждането. Мога да кажа едно огромно Благодаря на Доктор Узунова и целия екип от Софиямед . Родих там със секцио и от вчера с малката принцеса сме си у дома. Самото раждане мина успешно в екипа ми бяха д-р Узунова и д-р Кръшкова пуснаха нашия тати да снима раждането та като се прибрах видях първите минути на бебка . Отношението на всички лекари и акушерки е прекрасно . Когато лежах в реанимация имаше почти постоянно човек в стаята да пита добре ли си , боли ли и в момента който кажеш че боли те обезболяват веднага. Раздвижването стана още същата вечер. На другата сутрин пак ми помогнаха да отида до банята и да се разтъпча . В момента в който се почувствах по добре ми донесоха бебето и си стоеше при мен взимаха го само да го къпят и да сменят памперса . Вечер също го оставях защото все още бях трудноподвижна .Храната за болнична си е много добре. Аз лично съм много доволна от всичко и ако някога реша да имам трето пак бих родила там. Плащането става при изписването , а в болницата постъпваш със направление, обменна карта от гинеколога следял ЖК и първите изследвания .
Ако някой има конкретни въпроси с радост ще отговоря.

# 329
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Честито на всички обебили се Grinning
Искам и да попитам какъв багаж си носехте за себе си и детето?

Общи условия

Активация на акаунт