Най-после!

• 62 070
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 165
в нощните заведения няма да се пуши? Sunglasses
хубаво-остава вкъщи. Hug
А, те на някои и вкъщи не им дават Mr. Green

Да се разведат! baby_neutral

# 166
Просто ще отидеш в тези нощни заведения и кръчми, които са ЗА непушачи.
Логично.
Е да ама купона е в другите Simple Smile

# 167
  • София
Просто ще отидеш в тези нощни заведения и кръчми, които са ЗА непушачи.
Логично.
Е да ама купона е в другите Simple Smile

Вазелинееееее....

# 168
По-добре да не може да се пуши никъде, отколкото да са длъжни хората с деца да си стоят по домовет, защото нямат законово право да седнат да хапнат една пица някъде с децата си или семейно, или с приятели...

Не знам защо четете избирателно. Както казах, аз искам да има пицария и за теб с децата ти и за мен с мъжа ми, тъй като сме пушачи. И не виждам защо толкова държите всички заведения да са за непушачи. Какво толкова ще стане, ако има и такива за пушачи?

Всъщност, пуша /сег.вр./ от точно 20 г.
И нямам намерение да отказвам цигарите.
Но живея в общество, в което не всички са пушачи, та затова.
И никога не ми е пречило да пуша само в компания на пушачи и не точно в центъра на тълпата.
Написах кое е за мен перфектният вариант, но у нас той няма изгледи да се случи. Затова, избирайки от единствените 2 възможни у нас варианта, подкрепям единия.

Аз лично ти благодаря за позицията ти.  bouquet

# 169
Азаф, не знам къде обикаляш, но примерно само до офиса ми има няколко заведения и винаги залата за непушачи е празна. Онзи ден бях на обяд - масите за пушачи бяха пълни. В салона за непушачи беше заета само една маса. А е по-голямото помещение.

На доста места обикалям - хубави заведения в София за непушачи има буквално по-малко от пръстите на двете ми ръце. А и не държа да посещаваме семейно само пицарии и сладкарници, а и ресторанти, и клубове, и др. И говоря не само за децата. Или аз ще ходя в заведнията за пушачи, а половинката ми в тези за непушачи?
Понеже вероятно ще попиташ - сега си подбираме много стриктно заведенията да са от типа, в който не се усещат талазит дим.

# 170
Абе не знам кой в коя кръчма ще ходи, пицария или кафене, ама собственикът на белия дроб в ляво на снимката и минал през онкото със сигурност  Naughty  Sick

# 171
  • София
Азаф, не знам къде обикаляш, но примерно само до офиса ми има няколко заведения и винаги залата за непушачи е празна. Онзи ден бях на обяд - масите за пушачи бяха пълни. В салона за непушачи беше заета само една маса. А е по-голямото помещение.

На доста места обикалям - хубави заведения в София за непушачи има буквално по-малко от пръстите на двете ми ръце. А и не държа да посещаваме семейно само пицарии и сладкарници, а и ресторанти, и клубове, и др. И говоря не само за децата. Или аз ще ходя в заведнията за пушачи, а половинката ми в тези за непушачи?

Това вече е въпрос на лично разбирателство, но по никакъв начин не може да е причина да се направят всички заведения за непушачи.

# 172
Никога не съм разбирала злобата, с която говорят непушачите или бившите пушачи.
И пак да попитам - след като толкова сте се вторачили в Европата, където е забранено пушенето, що така при тях има навсякъде и осигурени места за пушачи и няма драми, пък тук все не ни се получава нещо?

# 173
Абе не знам кой в коя кръчма ще ходи, пицария или кафене, ама собственикът на белия дроб в ляво на снимката и минал през онкото със сигурност  Naughty  Sick

Нали не лежиш на тая кълка, че само пушачи минават през онкото?

# 174
  • Плевен
Айде стига де, прекали. Те през онкото минават много хора и деца, и бебета и пушачи и непушачи.
Сигурност няма в нищо.

# 175
Аз имам 3 въпроса към пушачите- 1во след като толкова защитавате пушенето и т.н., защо се карате на децата си като пушат или не им разрешавате или им обяснявате колко е вредно, а когато ние ви обясняваме колко е вредно за нас, не го приемате и почвате да говорите за кремвриши, москвичи и бира? Сега ще кажете, че никога не сте забранявали на децата си да пушат.  Mr. Green
и 2ро- честно не се ли стряскате от снимки като горната, не ви ли е страх, нямате ли чувството, че отровата се наплъстява във вас, аз това, което видях в едно онко отделение ми обърна душата буквално. И 3то не ви ли е неудобно и гузно, че тровите хората край вас??

# 176
"То целият свят е болен, синко. Едни от това, други от онова. Няма здрав човек на света. Гледаш, тялото желязно, а душата — гнила."  
"Спасова могила"
Елин Пелин

# 177
  • София
Въпреки, че вече изобщо не ме интересува, тъй като
съм с електронна цигара 5-ти месец, аз също съм
раздвоена. От една страна е хубаво да не се пуши,
но от друга, отново има дискриминация, само че с
разменени роли. Наистина не виждам причина да има
заведения и за едните, и за другите.
Когато има заведения само от един тип, винаги
едните ще са дискриминирани. Кому е нужно
безконечното противопоставяне в тази наша скапана държава  Thinking
Освен това се разбра, че подобни крайни мерки има само в 2 европейски държави... 2!

# 178
ама собственикът на белия дроб в ляво на снимката и минал през онкото със сигурност  Naughty  Sick

Можеш да отидеш да го кажеш това на баба ми....ама за съжаление вече не е сред живите....нищо че не е слагала цигара в устата си...точно от рак на белия дроб...
Хайде сдържай си малко приказките...и не обяснявай кой, през кое отделение ще мине...

# 179
А относно заведенията, не им разбирам логиката със загубите на пари.
Реално, като пушач, сядам в заведение и си пуша - мога с 1 кутия да изпия 1 кафе и толкова. Имам си занимавка и оправдание да си седя на масата.
Като не пуша, винаги си поръчвам разни неща и за хапване, и за пийване - нали трябва да се разсейвам Mr. Green.
Когато пуша, обикновено съм в компания на други пушачи и си говорим.
Когато не пуша, обикновено сме компания от повече хора, че и деца - и всички ядат, пият, забавляват се.
И винаги при втория вариант оставяме далеч повече пари в заведението.
А дали пуша или не, няма значение, защото аз не ходя по заведения с единствената идея да се напуша, а да седна на заведение.
И предполагам, че повечето хара са така...

Преди 10-тина дни си дойдохме от почивка в страна, където не се пуши на обществни места /заведения, паркове, спирки и др., но се пуши в градините на заведенията - т.е. има повече толеранс/. Реално заведнията бяха пълни постоянно - и в еднакво количество и в откритите, и в закритите части. Т.е. посещамостта не зависи от това дали се пуши или не.

Общи условия

Активация на акаунт