Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 225
... Няма нито едно хубаво, скъпо заведение, което да няма зала за непушачи и достатъчно добре вентилирана зала за пушачи. Да не говорим, че голяма част от тях, предлагащи храни, отдавна въведоха забрана за пушене, още преди новия закон. Ще каже човек, че само по кварталните кръчми стоите, та ви димят местните джигити...
...

Че то и това си е дискриминация.
Може пък да искам най-после и кварталните кръчми да посетя, без да се налага все да давам пари по скъпи заведения, заради едната добра вентилация. Wink

# 226
Пушенето е вреден навик, който допълнително товари освен здравето на човек и неговите финанси. Зная, че не влиза в ничия компетенция да мисли за това кой как си разходва приходите, дали лишава себе си и семейството си от нещо за да задоволи никотиновата си зависимост, но пък съм наясно, че един пушач е в пъти по-изложен на риск от инфаркт, сърдечно-съдови заболявания, рак и т.н. от един непушач. А за заболяванията на първия плаща освен той и всички останали, солидарно с него.
Кой как възпитава децата си в своя дом е обект на друг закон- този за закрила на детето. В обществото има морални норми, които е редно да се спазват. Е, създава се нова така- забрана за пушене на обществени места- открити и закрити. Вариантите пред пушачите са два- или се съобразяват или спират да пушат. От сърце им желая да изберат второто и да имат воля.
Много правилно и вярно  Peace Peace

Дали, плащайки 5 кинта за кутия цигари не съм платила "солидарно", че и "по-солидарно" на държавата за евентуалното ми лечение?

# 227
Като чета темата, оставам с впечатлението, че непушачите прекарват по повече от 24 часа в Наистина ли вярвате, че ако преседите 2-3 часа в помещение с добра вентилация, макар и сред пушачи, веднъж или два пъти седмично, ви грози реална опасност да се разболеете от рак?

Не разбира се.Така или иначе съм раково диагностицирана, със или без престоя.Не е в това точно Моя проблем.За пасивен пушач обаче си стои на дневен ред.Не всяко заведение е с Добра вентилация.Ако е, не усещам дима-ОК.Факт е, обаче, че го усещам.Това е.Мирише, сълзят ми очите.Зиме връхната ми дреха мирише на цигари, а палто не се носи през ден на химическо чистене.Остава ми два дена, докато успея да го занеса да ходя умирисана.

# 228
Здравните осигуровки са задължителни, даже и за безработните. Цигари сама избираш да си купиш, съответно и да им платиш данъка.  Peace Peace Абе те ви намекват, че трябва да ги спирате цигарите ама вие не вдявате  Laughing Laughing..........майтапя се  Peace Peace

# 229
За забранените разбрахме. Къде са в крайна сметка разрешените?
И аз това попитах.
Интересно ми е след като у нас ще е забранено да се пуши по гарите, дали ще сложат от онези вентилираните клетки, които ги има тук-там по летищата в блянуваната чужбина, където никой не се доближава до цигара?!

Ще е разрешено: на улицата /с изключение на спирки, навеси и подобни/; в парка /с изключение на детските и спортните площадки/; в частните клубове; сред природата; у дома.
Обещаха, че по летища, гари и всякакви обществени места ще има подобни кабинки. Да видим.

# 230
  • София
Наистина е "най-после"! Явно дебатите са били колоритни. Аргументацията против забраната кърти миФки!

# 231
Наистина е "най-после"! Явно дебатите са били колоритни. Аргументацията против забраната кърти миФки!
Да, това за патладжана влезе в златните ми хитове.

# 232
Не знам кой кърти и пробива, обаче знам, че смогът не е от пушачите...
Ама продължавате да си карате колите и да сте много загрижени за децата, нали?!  Mr. Green
Че и теми за паркирането се пускат...

# 233
За пасивен пушач обаче си стои на дневен ред.Не всяко заведение е с Добра вентилация.Ако е, не усещам дима-ОК.Факт е, обаче, че го усещам.Това е.Мирише, сълзят ми очите.Зиме връхната ми дреха мирише на цигари, а палто не се носи през ден на химическо чистене.Остава ми два дена, докато успея да го занеса да ходя умирисана.
И аз го усещам, ама пушачите няма как да те разберат- те са свикнали. И на мен ми се умирисват косата, дрехите........ Даже съм се чудила как се лепи този дим- влизаш, уж добра вентилация, уж не мирише много, даже много слабо, ама като излезеш се усеща по дрехите. Как се лепи не е истина. Какво да се прави.... Sad

# 234
Сега половината кръчми ще станат частни клубове. Винаги ще се намери начин. Одобрявам политиката чрез законови мерки да се прави всичко възможно да се ограничи тютюнопушенето, но всяка прекалена забрана - води до все повече търсене на кокошкарски методи за заобикалянето й. Ако досега заведенията имаха стимул да направят перфектна вентилация, да обособят помещения и т.н - сега никой няма да се впусне да прави подобни инвестиции. А за нощните клубове също е възможно да се направят от двата вида зали също с прозрачна преграда, вентилация и т.н. Има толкова възможни интериорни и технически решения, така че всички да се чувстват добре. Ако има разумна регулация на всичко това и спазване на закона стриктно - всички биха били доволни. Не виждам поредната причина да се разединяват хората. И в началото написах, това са мерки за отклоняване на общественото внимание от сериозните проблеми.

# 235
  • София
Ама продължавате да си карате колите и да сте много загрижени за децата, нали?!  Mr. Green

какво общо има смогът с цигарите?

# 236
Nekomusume, казах ти и преди- факт е, че старите коли замърсяват повече, а са с по- ниски данъци от новите, които имат филтри и са по- еко.  

# 237

Повтаряш се.Писахме за колите напред. Laughing

# 238

Ето затова не мога да уважа мнението ти, защото никой, който е против, не ти говори за вредните вещества, които излизат от цигарата ти и влизат в неговия организъм, когато действието пушене се извършва на открито. На закрито е друг въпрос. Хората са наясно, че една цигара и един автомобил са несравними замърсители на околната среда. Тук освен за физически вреди и може да говорим и за морални принципи, възпитание.

# 239
 Здравейте! България е страна с ориенталски порядки , което означава, че в нея се пуши много и много се седи по заведения. Нормално е много хора да са против тази забрана, но тъй като страната ни е поела пътя към приобщаване към западните порядки и тенденции тази забрана не е неочаквана. Все пак в западните общества пушенето в обществените сгради и в заведенията е забранено. И тъй като обществото ни като цяло иска да се приравни към тези общества , е повече от разбираемо да следва техния пример , а не този на Ориента.

Общи условия

Активация на акаунт