Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 315
Ама то въпроса изобщо не е само в настоящите пушачи. Те да приемем са малко или много кауза пердута.
Обаче като не се пуши по заведения и барове, някак намалява вероятността да започнат да пушат 18-19-20 годишните.
Ред, по мое време имаше 3-4 заведения в града общо (сега са стотици) Simple Smile Това не ни спря, не знам - дано сега има успех. Може би информационни кампании масирани е много по-вероятно да бъдат успешни.

# 316
Иска ми се и аз да се включа в темата с мнението си.Първо, също вярвам ,че всяко чудо за три дни,па макар и приет закон да е.Да видим кой ще спазва.На този етап, във всяка маршрутка и във всеки автобус,трамвай и тролей, водачите пушат без притеснение.Познайте какво се случва зимата, когато прозорците са затворени.Друг пример - според премиера,ако си на спирка, имаш избор да маневрираш.Да, аз точно така направих тези дни в дъжда - с две малки /чужди /деца плюс моето, излязох на дъжда, тъй като ми се наложи да маневрирам - от двете ми страни имаше една мама, пушеща и двама мъже от другата.Не следва ли ТЕ да маневрират като пушачи?! Детето ми след като разви алергия, поради чистият софийски въздух, от известно време подушва цигарите от метри.Резултатът - давеща суха кашлица, която звучи страховито отстрани.Никой около нас пушещ не е счел в такъв момент за нужно да се отмести, извини или нещо от сорта.Ако питате дали съм правила забележка или дали съм молила да се отдалечат с цигарата, по-добре не питайте.Заведенията дори и не ги коментирам.
Затова искам да се обърна към всички пушачи, които наистина не могат без цигара - моля ви, поне попитайте стоящият до вас, ще пречите ли с цигарата, а ако пък видите дете - ВИЕ се отдръпнете, вместо да чакате другият да маневрира или да ви прави забележки, да отправя молби и т.н.

По въпроса за патладжаните+18 мастурбацията не е ли полезна и здравословна, според лекари ,психолози и сексолози?Ами давайте по спирките тогава,а?Няма дим, на никой не пречи.Ако МОД ПРЕЦЕНИ ДА МЕ ИЗТРИЕ, благодаря!

# 317
  • София
Ред, по мое време имаше 3-4 заведения в града общо (сега са стотици) Simple Smile Това не ни спря, не знам - дано сега има успех. Може би информационни кампании масирани е много по-вероятно да бъдат успешни.
Има един такъв момент, че през 70-те и 80-те пушенето още не беше заклеймено като чак такова зло. То и от разни филми от този период е видно - пушат си хората, даже е белег на положителни качества.
Струва ми се времената са различни.

# 318
Добре, де, не можете ли да направите забележка - за спирките става дума. Когато вали и всички са насъбрани. 

# 319
Най-после, да!  

Ред е на пушачите да бъдат принудени да се съобразяват с непушачите. Досега беше обратното. Макар да не беше логично и правилно.
А за тия, дето се кълнат, че ще престанат да ходят по кръчми - ми, щом забраната ще е основната причина да не стъпвате в заведения, означава, че вие основно сте ги посещавали за да се напушите сред тълпата, а не за да се видите с приятели, напр. и да се забавлявате с тях. В такъв случай - наистина е по-добре да си останете и да си пушите сами вкъщи.  Mr. Green

# 320
Тъй като и приятелите ни са пушачи, ще се върнем към доброто старо гости. Ще се събираме у дома.

# 321
Ами, чудесно! Значи, има решение и за вас.

# 322
Че ние не се оплакваме, все вие ревете.

# 323
Абе, аз за колите искам пак да поговорим...
Интересно що няма теми - "До кога ще търпим трошките по улиците, които ни тровят въздуха на нас и децата ни?", но за сметка на това има теми: "Няма къде да си паркирам n-тата на брой трошка!".
Продължавам да твърдя, че в България винаги е много шум за нищо, само сеир да има, но за сериозните неща - дума да не става. Тази тема го доказва.
Същата работа като "столица-провинция", "Левски-ЦСКА" и подобни олигофрении...

# 324
  • Ямбол
....
Защо непушачите са против заведенията за пушачи, ето това не разбирам?
Нека не се пуши на спирки, нека не се пуши около училища и ДГ, но защо да няма кафене за пушачи, защо да няма места, където пушачите да имат право да пушат, също както имат право да си купуват цигари?

Как според теб се определят кои заведения да са за пушачи и кои за непушачи? Не може държавата да задължи собствениците да си направят заведение за непушачи. А след като не може, кой собственик ще се обрече на сигурен фалит, ако отвори заведение за непушачи, при положение, че около него ще има за пушачи.
След като не могат да регулират заведенията - толкова за пушачи и още толкова за непушачи, са решили кардинално в полза на непушачите всички заведения да са за непушачи.
В този смисъл на непушачите не им пречат заведенията за пушачи, неудобството е, че всички или поне повечето са такива.

П.П. Пушач съм и не се заяждам, само отговарям защо не може да има два вида заведения.

# 325
Интересно що няма теми - "До кога ще търпим трошките по улиците, които ни тровят въздуха на нас и децата ни?", но за сметка на това има теми: "Няма къде да си паркирам n-тата на брой трошка!".
Продължавам да твърдя, че в България винаги е много шум за нищо, само сеир да има, но за сериозните неща - дума да не става. Тази тема го доказва.
Същата работа като "столица-провинция", "Левски-ЦСКА" и подобни олигофрении...

Пускай смело темите , след като те вълнуват! Hug

# 326
И кои точно права на пушачите ще се нарушат?

А пушачите не ми ли нарушават правата като си мятат фасовете навсякъде?

А непушачите не ми ли нарушават моите права като люпят семки и плюят като камили по парковете?! Или тръгналите в парка майки с по 2 литра бира в едната ръка?
Ми аз може пък да не искам синът ми да гледа на площадката как се пият бири и плюят семки под пейките.
Що не забранят семките и бирата в парковете, м?

Ами трябва да е забранено и пиенето на алкохол в паркове и извън дома и заведения. Примери от други държави има много. Няма да се първата, няма да сме последната. Ама то промяната не започне ли от нас, няма кой да ни помогне.

Обаче добрите заведения и сега направиха така,че на непушачите да не им пречат пушачите. Аз в други така или иначе не ходя. Дори в нощни клубове не ми се случва да се одимя, вентилацията е прекрасна. Така,че начини много, но тотална забрана няма да се спазва според мен за жалост.

Относно колите--то си е за отделна тема, но и това ще стане лека полека и ще забраним и трошляците. Нали се движим стремглаво към по-добър живот, само че кой ще оживее не е ясно...

# 327
  • София
Как според теб се определят кои заведения да са за пушачи и кои за непушачи? Не може държавата да задължи собствениците да си направят заведение за непушачи. А след като не може, кой собственик ще се обрече на сигурен фалит, ако отвори заведение за непушачи, при положение, че около него ще има за пушачи.
След като не могат да регулират заведенията - толкова за пушачи и още толкова за непушачи, са решили кардинално в полза на непушачите всички заведения да са за непушачи.
В този смисъл на непушачите не им пречат заведенията за пушачи, неудобството е, че всички или поне повечето са такива.
П.П. Пушач съм и не се заяждам, само отговарям защо не може да има два вида заведения.

Би могло да се регулира единствено ако се въведе някаква солидна такса за откриване на заведение за пушачи - примерно 50 000 лв. Обаче тогава предполагам пак някой ще изреве, че има дискриминация, и ще огрее само баровците.

# 328
Интересно що няма теми - "До кога ще търпим трошките по улиците, които ни тровят въздуха на нас и децата ни?", ...

Пускай смело темите , след като те вълнуват! Hug

Hug
Още повече, че много се надявам това да е един от следващите проблеми, който да бъде разрешен. Заедно с боклука и бездомните животни.
В "нормалните" държави старите коли са забранени, но и не се захвърлят по улиците, а за новите (да не говорим за електрическите, примерно/ има по-ниски данъци и подобни.
Не видях някой в темата да подкрепя идеята, че колите са полезни за здравето.

# 329
  • София
В нашето елитно училище децата пушат досами входа.
Нямате ли и елитен директор, който да се намеси?

Общи условия

Активация на акаунт