Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ето, пак някакви примери за противопоставяне  ooooh!
А ти знаеш ли аз на колко непушача свършвам работата,
защото и чеп за зеле не става от тях, а?
Искаш да ми кажеш, че пушачите не работят, а само непушачите са
професионалисти? Смехотворно!

Не. Че ти, страхотният професионалист, ще работиш по-качествено и ще свършваш още повече работа, ако беше непушач и не притичваше през половин час да дръпнеш фас.

На мен лично също ми е все тая, ходя на заведение има няма веднъж месечно и обикновено се съобразяваме с непушачите и сядаме или навън или в непушачи и излизаме отпред да пушим. Та не е да не сме свикнали. Но определено вече ще е по-рядко.

Е, как така, нали уж все в залите за непушачи седиш и отвън пушиш, пък сега ще спреш да ходиш? Кое ще е по-различно? Thinking

....
Защо непушачите са против заведенията за пушачи, ето това не разбирам?

Писах на предната страница. Не мога да разбера що все сте неразбрали пушачите.

Дори в нощни клубове не ми се случва да се одимя, вентилацията е прекрасна.

Добрата вентилация може да предотврати ефекта "лисичарник", не и да осигури среда, в която не се одимяваш, камо ли атмосферата да се доближи до такава в помщение, в което не се пуши. Веоятно сетивата на пушачите са притъпени и не отчитат този факт.

Както и е странно пушачите да твърдят, че заведенията за непушачи били достатъчно. Сигурно са им достатъчно, защото на тях такива не са им нужни.

# 361

Много са ми симпатични напъните да убедите аудиторията, че пушачи, затворени в заведения за пушачи вредят на останалите повече, отколкото пушачи, които пушат пред заведенията за непушачи.
 Joy

В нашето елитно училище децата пушат досами входа.
Нямате ли и елитен директор, който да се намеси?
Като се намеси елитният директор, децата ще се преместят в другото елитно училище, където няма да им се месят елитни директори.

Как става местенето от Немската или от СМГ в друго елитно училище, само защото са забранили на децата да пушат наоколо? Rolling Eyes
И да се откаже някой, защото не му дават да пуши, то неговото място веднага ще заеме друг, желаещи бол.
За елитните, нали за тях става дума.

Т.е. искаш да кажеш, че на децата трябва да им е разрешено да пушат?!
А уиски дали да не им сервират учителите в час по немски, примерно?

Напротив, искам да кажа, че елитните гимназии могат без проблем да си позволят да санкционират пушенето, както и ред други единични прояви, за да не става епидемия.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:23 от нова

# 362
  • на брега на морето
И 2-ро как цигарите на стадиона пречат, а в заведението на открито, не пречат? Просто се прекали с изхвърлянето.

Вчера коментирахме това с мъжа ми непушач. Каза, че дима от пушачите около него се насочва към него.

Аз пуша като змей, и двете ми деца не пушат.

Не ти ли се сърдят? Малката ме навира на кучето под опашката.

# 363
Леко офтопик, но не съвсем, вчера падна мораториумът за шистовия газ. На това ако не му се казва целенасочено медийно манипулиране на обществен дебат в чист вид Simple Smile Най-коментираните теми и в интернет и в медиите са за пушенето. Е, ще се тровим по друг начин,  който изобщо няма да зависи от нас - без право на избор за никого от нас. Честито!

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:26 от Cygnus

# 364
Искрено вярвам, че примера в семейството е най-важен!

Имаме приятели, които една цигара не са изпушили през живота си, но и двете им дъщери пушат от 16 годишни.
Ние и двамата пушим, но синът е активен спортист и засега не пуши, въпреки че в училището му това е основно занимание в междучасието.
Единственото нещо, което съм му казала е, че си е негов избор, но когато започне да си изкарва парите сам. Така е било и при мен, и при баща му. Докато е на моя издръжка, единственото от което ще го лиша, са цигарите, алкохола.

# 365
  • Колибите
Цитат
Като се намеси елитният директор, децата ще се преместят в другото елитно училище, където няма да им се месят елитни директори.

Учих в елитна гимназия в периода 1980 - 85. Много елитно си пушехме в храстите в парка. Младите учители елитно с нас си пушеха, тайно от старите. Един пък от тях, се криеше с фотоапарат сред дървесата и беше прати снимка на един съученик с цигарата на баща му.
Май му беше хвърлил елитен бой (бащата, де), историята мълчи по въпроса hahaha.

# 366

Аз пуша като змей, и двете ми деца не пушат.

Не ти ли се сърдят? Малката ме навира на кучето под опашката.
[/quote

Като бяха малки, почти не съм пушила пред тях. А твоята явно някой я подкокоросва. Майка ми се опитваше да играе тази роля.

# 367
Нова, ти/позволявам си на ти/ нали пишеше в 73-то ? Обърнала ли си внимание голямото м/учасие на тълпите от 9клас нагоре точно пред входа и будката на охраната ,които пушат?Срещат се и по 1-2 учителки понякога.Ето това не би било проблем да се отстрани.Наскоро не съм виждала , не знам дали продължава....Охраната би могла да прави забележка на учениците, поне да не са залепени на входа.

Децата ни се изграждат изключително най-вече според примера ,който наблюдават.Никакви разговори, никакво обучение не дава тъй ярък резултат в развитието им, както личният пример на родителя и след това  - на обществото,на средата,в която живеят.Не всички от тях ще израснат непушачи, но вярвам, че колкото по-рядко наблюдават нещо подобно,толкова по-малко ще са бъдещите пушачи.Респ., - колкото по-малко каки и батковци наоколо с цигари, толкова по-добре.

# 368
Нова, ти/позволявам си на ти/ нали пишеше в 73-то ? Обърнала ли си внимание голямото м/учасие на тълпите от 9клас нагоре точно пред входа и будката на охраната ,които пушат?Срещат се и по 1-2 учителки понякога.Ето това не би било проблем да се отстрани.Наскоро не съм виждала , не знам дали продължава....Охраната би могла да прави забележка на учениците, поне да не са залепени на входа.

Децата ни се изграждат изключително най-вече според примера ,който наблюдават.Никакви разговори, никакво обучение не дава тъй ярък резултат в развитието им, както личният пример на родителя и след това  - на обществото,на средата,в която живеят.Не всички от тях ще израснат непушачи, но вярвам, че колкото по-рядко наблюдават нещо подобно,толкова по-малко ще са бъдещите пушачи.Респ., - колкото по-малко каки и батковци наоколо с цигари, толкова по-добре.

Интересувах се от 73-то, не учи детето ми там, но да,  минавала съм, както и покрай други училища и намирам за изключително лицемерно и безхаберно това, че на децата е забранено да пушат само от едната страна на оградата.
От другата вече може.
Родителите на голяма част от децата не знаят, че те пушат, няма кой поне да им каже.

# 369
Дали наистина си мислите че този или онзи закон са направени с мисъл за нашето здраве.....?
Блаженни да са вярващите...аз не съм от тях.

# 370
За това никой не спори. Нали е забранена продажбата от години. Дръж ми шапката. А децата спокойно си пушат и пият бира на открито. Тези неща са ми по-важни от това, че се въвеждат забрани, които не знам как ще се спазват.

# 371
Доберман,
драснете един и-мейл до няколко телевизии, все някоя ще се заинтересува. След като си видят училището по телевизията, от ръководството ще се задействат още същия ден, че и други училища покрай тях от страх да не ги нагазят и тях.

# 372
Напротив, на децата до 18 г. им е забранено да пушат, независимо от коя страна на оградата са.
Просто липсва контрол и строги санкции. Вкл. и от страна на родителите, за съжаление.

# 373
  • На земята, която е всъщност звезда.
Леко офтопик, но не съвсем, вчера падна мораториумът за шистовия газ. На това ако не му се казва целенасочено медийно манипулиране на обществен дебат в чист вид Simple Smile Най-коментираните теми и в интернет и в медиите са за пушенето. Е, ще се тровим по друг начин,  който изобщо няма да зависи от нас - без право на избор за никого от нас. Честито!

Защо не пуснеш отделна тема?  newsm78

# 374
Има такава, в която съм писала нееднократно Simple Smile
просто са професионалисти, как намериха темата, която ще се отнася до толкова много хора и от двете страни и перфектно ще отвлече вниманието. И в същото време в основата си е положителна промяна, макар и не по най-съвършения начин.

Общи условия

Активация на акаунт