Пролет пукна: слънце грее, СЕПТЕМВРИйче радостно се смее

• 64 341
  • 423
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
За мамите от Варна:моето бебче е почти всеки ден на плаж по 2-3 часа след 16.30(или по-късно зависи от времето) не ползвам слънцезащитен крем вече,защото е алергична,на сянка по чадърчето и пълня лодката с морска вода! Много добре и се отразява плажа...изморява се,има апетит след това и найййййййййй-важното вечер е толкова изморена ,че заспива на шишето с мляко...а преди заспиването беше ад -по цели нощи на ръце...гледам да я калявам...но море я заведох още май месец .Проблем е само интереса и към пясъка, иска да го яде и няколко пъти успя да напъха пясък в устата и и харесва...странна работа. От 2 седмици лази и става все по-бърза и сръчна. Имам само запитване към мамите с домашни любимци-децата лесно ли свикнаха с тях??? Моето дете се страхува  и ако я доближа да кучето започва да плачи и да се гушка в мен,а кучето ни е от дребните породи,не лае и не би трябвало да има причина да се страхува newsm78

# 136
evropa_varna, моята бебка онзи ден така реагира на папагалчето на фризьорката ми. Аз й го показах за да й привлека вниманието и да й е интересно, а тя като ревна, ужас направо. Не ми даде през цялото време да се доближа да седна на диванчето, защото от единия му край беше клетката с папагалчето. А то си цвърчеше, дори не крещеше този път. Направо не можех да повярвам, че така реагира.
Иначе кучета и котки нямаме, та не зная как ще е с тях.

# 137
Такаааа, ето ме и мен след дъъъълго отсъствие, ама нали нямах компютър, а през телефона не мога да пиша в този форум. То е мъка някаква да се чете и пише. както казва Евитка, много е архаичен, не са разбрали още, че има нови технологии  Laughing

Прочетох темата отначало, виждам нови хора, добре, добре  Laughing

Накратко за нас - Емо има два зъба само, пълзи като торпедо, изправя се навсякъде, дори на гладка стена, прави опити за крачки, говори си нещо на някакъв негов език по цял ден. Единствените осъзнати думи са баба и деди. Това са му любимците  Laughing Мама не се и опитва да казва. Тата казва отдавна, ама според мен това не е тати, а е просто някакво негово тататататат. За сметка на това е все по-залепен за мен. Днес за пръви път прояви страх и срам. Дойде вуйчо ми, да ни види и той явно го беше забравил. Като беше малко бебе, през зимата, редовно ходе на гости на вуйчо и вуйна, те го гушкаха, той се радваше. Ама не ги е виждал малко повече от месец и го забравил. И се залепи за краката ми, впи се в тях и ме гледа жално и проплаква, а ако тръгна нанякъде, той с бясна скорост пълзи да ме догони и пак се впива в крака ми. Като го гушнах, направо с нокти се впи в мен, само да не го оставя  Laughing

Вкъщи няма забранени зони за него, лази навсякъде и пипа всичко. "Не" чува само за контактите и саксиите. Рови в шкафове, вади всичко от тях, отваря и затваря врати, катери се където може. На вилата е още по-страшно - там стълби, колкото искаш, всичките ги изпълзява по сто пъти, а аз само дебна да не се удари, че аз съм падала като малка по стълби и не е приятно  Laughing Онзи ден го пуснах в басейна. й, голям кеф, смя се, шляпа с ръце, не искаше да излиза. Другата седмица съм му обещала да плува цял ден и без това  еадска жега, поне да се разхлажда. Тя водата там е около 27-28 градуса, идеална е.

Май това е накратко. След земетресението избягахме малко в Гърция, да не ме люлее, че ме е страх. Надявам се скоро и на море да отидем, само да сме живи и здрави.

# 138
За мамите от Варна:моето бебче е почти всеки ден на плаж по 2-3 часа след 16.30(или по-късно зависи от времето) не ползвам слънцезащитен крем вече,защото е алергична,на сянка по чадърчето и пълня лодката с морска вода! Много добре и се отразява плажа...изморява се,има апетит след това и найййййййййй-важното вечер е толкова изморена ,че заспива на шишето с мляко...а преди заспиването беше ад -по цели нощи на ръце...гледам да я калявам...но море я заведох още май месец .Проблем е само интереса и към пясъка, иска да го яде и няколко пъти успя да напъха пясък в устата и и харесва...странна работа. От 2 седмици лази и става все по-бърза и сръчна. Имам само запитване към мамите с домашни любимци-децата лесно ли свикнаха с тях??? Моето дете се страхува  и ако я доближа да кучето започва да плачи и да се гушка в мен,а кучето ни е от дребните породи,не лае и не би трябвало да има причина да се страхува newsm78
Страхотно Hug аз още не съм водила сладуранчо на плаж, но мисля тези дни да го направя, но като че ли сутрин ми е по- удобно- то и ние ставаме най-късно в 7, после бърза закуска и  мисля 8.30 да сме на плажа. Но струва ми се без слънцезащитен крем- няма да рискувам, все пак ще са ни първи бани Laughing
Ние сме от бебетата, които не пълзят, говорим само на бебешки-но когато види куче или котка, започват радостни писъци, протягане на ръце- а докапа ли някое кученце го стиска, скубе, удря превъзбудено...голям купон.  Не се изправяме по мебелите... само се мъчим да правим по някоя крачка. newsm78   

# 139
Хм, този форум нещо съвсем е утихнал....

# 140
Хайде малко отчет за последните два дни. Боби малко се е поукротил и се живее по-лесно... А и баща му си беше вкъщи, та си поотпочинах като разпределихме усилията по това да му угаждаме.
Отказва сътрудничество и не ще да повтаря като папагал. Радвам му се как казва бау.бау на кучетата като ги види, и после като го питам вкъщи да демонстрира пред родата, нъц. Баба му твърди, че си измислям и брат му повече неща казвал на неговата възраст, пък аз каква съм била на десет месеца и половина- цели изречения съм редяла.....
Възвърна си апетита. Брат му и той. Ядат като разпрани. Сигурно, защото поохлади. На мен настроението ми се пооправи, че нещо се бях сдухала покрай вируси.
Пак се възпали мястото около пъпчето като сложихме лепенки, тази вечер ще почива, утре пак.

# 141
Днес ми е последният работен ден, от утре почивкааааааааааа newsm44 2 месеца.
И моят Виктор не се поддава на обучение-такива като здравей, чао , дай боц.- изобщо не ги признава, единствено поглежда като го попиташ къде е крушката, тати,баба.Мама не я знае коя е , какво е.И вдига ръце на горе когато го попиташ -Колко голям ще станеш?-само ако е в настроение.
Иначе яко се е озъбил- от долу 2, от горе 4 зъба са го напънали.Иска да ходим насам натам, да измислям нови и интересни занимания-за 5 мин са само интересни.Мънка си от време на време нещо, но само той си знае какво.
Мисля сега като съм си в къщи да ходим сутрин рано до плажа/ докато има свободна кола/ и да се разходим само, а след 17 часа като се върне баща му да ходим да се топнем.

# 142
Simple Smile Затишие е тука, ама и малките  вече не са толкова малки Simple Smile и изпиват сили, енергия и време.

Ние сме добре, с два зъба и много бели венци отдолу и отгоре. За 2 месеца е качила 120 гр.  иначе програмата еплна лазене, изправяне, катерене. Освен това вече очакваме и да се пусне самичка да ходи, на няколко пъти го прави, но се сепва  от това,че я няма ръчичката .
На плаж не сме ходили още, но и мисля да не прекаляваме, но ще я запознаем с голямата вода няма как Simple Smile

# 143
Simple Smile Затишие е тука, ама и малките  вече не са толкова малки Simple Smile и изпиват сили, енергия и време.

Ето това е много вярно  Laughing Аз вечер съм като парцал, все едно цял ден съм копала на полето под жаркото слънце, че и гладна са ме държали  Laughing

# 144
От вчера следобед до днес сутринта, Виктор успя да ми счупи една огромна ваза, нова, която беше  предназначена за новата ми спалня/ ако скоро изобщо стане/, падна от леглото/огромна спалня/, и тази сутрин бутна върху крака ми една керамична /тежка/ чаша от банята. Такава болка и от операцията не бях изпитвала. Днес ще кръщаваме момченцето на нашите кумци- Петър, и съм с високи обувки, дано не оттече кракът ми.
Честит празник на всички именници и именнички! Да са ви живи и здрави имената!  bouquet

# 145
Тара, много точно определение  Simple Smile И аз се чувствам така - хем гледам да поспивам следобед с Ванко, и вечер съм на края на силите си - само да се добера до леглото и заспивам  Simple Smile
Новото при нас е, че Ванко вече не спи сутрин. Събужда се към 8:30 - 9 ч., и после към 1 заспива направо следобедния сън. Спи докъм 4, и вечерта в 8 е в леглото. Не знам дали не е малък още за само един "дневен" сън  newsm78
Имаме си две зъбета - долните два, а горния венец така е побелял, че всеки момент ще избие зъбче и там.
До морето стигаме доста често, че ни е близо, но още не съм го топвала във водата. Все улучвахме такива моменти, че или времето ще е кофти, или водата - студена. Но до сега не сме нощували там, все се прибираме.
Не пълзим и не показваме нищо - постоянно му повтарям, обаче не иска да покаже. Или не може, не знам.
Това е засега от мен, чао ви, слънчев и не много горещ петък ви желая  Hug
П.П. galabinatankova, голяма фурия този Виктор!
Честит Петровден на всички именици, да са живи и здрави!

# 146
Форумът не е това, което беше преди няколко месеца...Хайде да го съживим   bigdance2

# 147
В такъв случах със съживяването да кажа, че се върнахме от второто море. На моята мацка страшно много й харесва да плува в басейна и в морето  Mr. Green (кака й не искаше да влезе до 3г)

# 148
Bио, то май по-важното е общо колко часа сън на денонощие спи, а не колко пъти спи. Емо спи два пъти, но сумарно има около 2 часа сън през деня и 11 през нощта, та общо 13. Не знам дали е достатъчно, но като че ли се чувства добре с толкова сън.

# 149
Ами и на Ванко сумарно му се събира толкова сън през деня, дори малко повече - около 2,5 часа. Явно им е добре така, щом са весели и растат като гъбки  Simple Smile
Аз днес доживях да изляза навън на разходка по домашните си чехли  Simple Smile Не ми се беше случвало досега. Колкото и да съм разсеяна, винаги хвърлям по някой поглед в огледалото и така излизам, ама днес малкия така се беше размрънкал, че само го грабнах и хукнах. Два етажа по - надолу се погледнах и какво да видя - на фона на целия ми тоалет, издържан цветово, стилово и с подходящите аксесоари, отдолу на краката ми се мъдрят две розови джапанки, ама от най - циганското розово   hahaha Смяяяяях, и обратно нагоре, добре че поне само два етажа качвах.
То бива разсеяност, ама чак пък толкова  Laughing
Хайде лека нощ от нас, до утре  Hug
П.П. Присъединявам се към призива на Белла666 - нека да посъживим темичката, пишете, аз също обещавам да съм по - редовна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт