СЕПТЕМВРИйските кореми се надуват и сладки бебчета във тях бушуват!

• 31 696
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета!!!  Simple Smile как сте днес?
 Миленке, Честит Рожден ден и ти пожелавам една лека бременност и на края да си една от най-щастливите майки със сладко, пухкаво, здраво бебче!!!   bouquet
 francheskasweet и аз много обичам цвекло. Моята салата е такава: цвекло, орехи, чесън майонеза, олио(зехтин) и малко сол! Става много вкусно, може и без майонеза. А и също така правя борш с цвекло.

# 301
Milena_87  честит рожден ден бъди здрава ,нека усмивката ти да не пада от лицето ,да си обичана и ценена от важните за теб хора  nbirthday Tada

Хора моля ви кажете как се справяте с киселините ,направо ...плаша се  Sickако до края ще е така, а си спомням с първата бременност ,че след 7-я месец ми се появиха зверски и е имало нощи в които не се спи  1countingsheep

# 302
Честит рожден ден, Милена87! Пожелавам ти здраве, щастие, любов и успешно раждане! smile3525 newsm59

# 303
Мили мамки,
Радвам се за тия от вас, чиито деца са приети в ясли и градини и в същото врме ужасно се дразня като чуя някой да казва, че няма да си пуска детето с месеци да ги посещава. Ние висяхме на опашката за прием две години, като през това време го давахме на частна ясла/градина, защото нямаше кой да го гледа. Държавните ясли/градини са не само да дават начално образование на децата ни, но и са в помощ на всички ни, които ходим на работа. Знаете колко е трудно в София (а и в по-големите градове вече) да се вреди човек в държавна градина, така че нека не заемаме и без друго дефицитните места, ако няма да даваме децата си в тях или има вариянти някой да ги гледа. Аз ужасно се нервирам и на това, че всеки ден детето ми е последно в градината, а го взимам във времето от 17:45- 18:00 часа. Питала съм госпожата в колко часа ги взимат тия деца и отговорът и беше: ами много рано, някой ги чакат дори да станат от сън и ги взимат. Щом е така, значи има кой да се грижи за тях - баби, дядовци, неработещи мами или майки по майчинство, защо тогава тия деца са записани на градина, а в същото време има чакащи за места, които нямат други варианти!

Със сигурност ще боледуват често в началото, но след това имунитетът им става по-силен и няма проблеми, или поне са по-малко Simple Smile. А и е толкова сладко, когато се прибере от градина да каже някое стихче или да запее песничка. Така че щом сте от късметлиите с приети деца, пускайте ги.

Това разбира се е моето мнение, мнение на майка, която две години е плащала безбожни пари за частна ясла и после градина и след това е имала късмет да приемат детето и в държавна. Именно за това като видя такива коментари и малко се паля  box ама само малко, после ми минава.

# 304
  • Варна
Честит рожден ден и от мен Миленче!  Hug
Момичета от няколко дни имам голям задух. Имам чувството, че бебо ми притиска диафрагмата и не мога да дишам, особено като съм седнала. И забелязвам, че корема ми вече не расте долу,а в горната част. Досега имах корем само до пъпа. Някой да сподели подобно положение.

# 305
Това което съм чувала е газирана вода за киселините, аз на два пъти нямах в къщи и като се наложи да пия нещо, си правих в 100-150 гр. вода лъжичка захар, ла върха на лъжичката сода бикарбонат и лъжичка-две ощет, за да изгаси содата, шупва и се пие и двата пъти имаше ефект, но знам че със содата не бива да се прекалява.

# 306
  • Stara Zagora, Bulgaria
Mиленка, newsm51, желая ти да си жива и здрава и да имаш много късмет в живота, а от есента малкото слънце да те буди с усмивка всеки ден! Майка ми също има рожден ден днес и съм в отлично настроение. Днес ще ходя да си подам за удължаването на болничния и после на йога за бременни ще ида. Момичета вие ще ходите ли на 3-та ФМ, аз си записах час, много се чудех, хубав ден на всички!

# 307
maimunkata1, аз лично смятам да отида и на 3-тата ФМ. Все още не съм записала час, но и това ще направя. Днес като бях на изследвания (пълна кръвна картина и хормоните за щитовидната жлеза) едва ми източиха кръв. Оказа се, че ми е много гъста кръвта.  Cry За първи път се случва. Въпреки това се вкарах в разни филми (за тромбофилия).  Cry Та смятам да отида на 3-тата ФЗ, за да видя кръвоснабдяването на матката дали е наред.

# 308
  • Stara Zagora, Bulgaria
julia, не се вкарвай във филми предварително, само ще го мислиш до тогава, ако си притеснена иди и сега на УЗ и помоли да ти пуснат доплер, в МЦ Фемина задължително правят и това дори и не на ФМ преглед, може да питаш, аз ходих веднъж  така спешно и ми пуснаха и беше 30 или 40 лв прегледа. Може за всеки случай да питаш по телефона да не те подведа Peace

# 309
Здравейте момичета,
Милена_87, Честит рожден ден, да си жива и здрава, усмихната и обичана   bouquet
Честит имен ден и на всички празнуващи днес  Hug

Знаете колко е трудно в София (а и в по-големите градове вече) да се вреди човек в държавна градина, така че нека не заемаме и без друго дефицитните места, ако няма да даваме децата си в тях или има вариянти някой да ги гледа. Аз ужасно се нервирам и на това, че всеки ден детето ми е последно в градината, а го взимам във времето от 17:45- 18:00 часа. Питала съм госпожата в колко часа ги взимат тия деца и отговорът и беше: ами много рано, някой ги чакат дори да станат от сън и ги взимат. Щом е така, значи има кой да се грижи за тях - баби, дядовци, неработещи мами или майки по майчинство, защо тогава тия деца са записани на градина, а в същото време има чакащи за места, които нямат други варианти!
Това разбира се е моето мнение, мнение на майка, която две години е плащала безбожни пари за частна ясла и после градина и след това е имала късмет да приемат детето и в държавна. Именно за това като видя такива коментари и малко се паля  box ама само малко, после ми минава.
Mamanaalex, явно си насъбрала гняв по този злободневен въпрос, но поста ти е доста объркан и и на места нелогичен. Ще ти дам пример: моето дете се класира миналата година за първа градинска група по каналния ред. Класира се защото решихме да направим компромис с мястото на градината и първо желание ни беше най-далечната градина за нас. Нямаше никакви шансове за класиране в градините, в които щеше да ми е по-удобно да ходи. Както и да е, от септември детето ми ходи на градина, въпреки че има кой да ми го гледа. Аз обаче съм от хората, които са се чувствали добре в градината някога, и определено смятам за изключително полезно детето ми да общува най-вече със свои връстници, за да се научи, че има различни деца и следователно различни ситуации, в които трябва да може да реагира само. Освен това родителите ни вече са възрастни и ежедневна грижа за едно малко дете не е лека задача за тях. Нито пък са ни длъжни. После и аз и съпругът ми работим и плащаме данъци, морално и справедливо ли е моето дете да има по-малко право да посещава ДЗ, само защото си има баба, готова да го гледа при всяка нужда. Затова не смятам за логичен довода ти, че ако има кой да го гледа да си стои в къщи.
Спирам детето си от градина в момента, в който усетя каквото и да е здравословно колебание, включително сополи (които повечето родители отминават като съвсем нормално явление), защото по стечение на обстоятелствата има кой да го гледа без аз да ползвам непрекъснато болнични. Спирам го от градина не само заради него, но и заради другите деца в групата. По същата логика не водя детето си на площадката с деца когато е болно, а го забавлявам накъде настрани. Само,че почти няма други родители, които да го правят. И тази година детето ми е издържало на градина най-много 9 дни без прекъсване. Предполагам, че на повечето няма кой да им гледа децата и затова си водят децата в градината, макар и болни. Преди да тръгне на градина детето ми не беше пило антибиотик. Тази година се наложи, до сега два пъти. И двата пъти заради сополи. Аз срещу кого да недоволствам?
Иначе, много добре разбирам как се чувстваш. Аз пък не мога да спра да недоумявам и роптая срещу всички случаи с платен прием в детски градини, завоалирани в умишлено диагностицирани хронични заболявания на деца. В същото време деца с истински диагнози и с истински нужди от социализиране остават извън системата. От системата за класиране в ДЗ има твърде много какво да се желае, но без желанието и принципността на родителите няма как да стане.  Hug

# 310
Здравейте бъдещи септемврийски мами. Аз съм октомврийка, но честичко наминавам да погледна какво пишете и вие. Намирам много полезни и приятни неща във вашата компания. За слинговете и аз се навих Simple Smile и мисля да се пробва да си измайсторя сама. Ще покажа като стане готов Simple Smile
Julia, наистина не се притеснявай предварително. Наистина само с доплер може да се измери какво е кръвоснабдяването в матката. При мен още от ранните месеци замериха с доплер че е прекалено висок индекса ( т.е недобре кръвоснабдена матка) и  ми биха инжекции фраксипарин два пъти седмично, увеличихме и калция, започнах да вземам магнезии и асперин протект и така се нормализираха нещата... но и аз се бях вкарала във филми за тромбофилия, така че знам какво ти е  bouquet Всичко ще е наред Hug

# 311
malko_mishle - радвам се, че можем да бъдем полезни  Hug

Миленка - днес ти, утре аз  Mr. Green честит рожден ден - пожелавам ти здраве, любов, разбирателство в семейството и най-прекрасното, послушно и щастливо бебенце септември  newsm44

# 312
malko_mishle - радвам се, че можем да бъдем полезни  Hug

Миленка - днес ти, утре аз  Mr. Green честит рожден ден - пожелавам ти здраве, любов, разбирателство в семейството и най-прекрасното, послушно и щастливо бебенце септември  newsm44
охооо ще започне групата на мамите зодия Близнаци, май доста се бяхме събрали!

# 313
Здравейте,
Събуждам се с ечемик на лявото око. Още е рано да звъня на докторката, но все пак: Някоя от вас има ли представа  на какво се дължи това?
kanekorso,аз съм имала ечемик (но не бях бременна).Моят не се махна сам въпреки лечението което ми изписаха,а то беше седмица и ми го махнаха оперативно.А лечението беше бутилка с гореща вода допряна до окото,кремче тобрекс маз което се поставя вътре в окото-пише си на листовката и тобрадекс колир капки за очи.След около година ми излезе пак и с това лечение този път ми мина.НО НЕ ЗНАМ ДАЛИ МОГАТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ОТ БРЕМЕННИ.Само споделям каквото знам.Може да отидеш на лекар ако те притеснява и не се махне сам до 2-3 дни.  bouquet
Миленка,ЧРД!!!Всичко най-хубаво и здраво бебче  Heart Eyes  newsm59

# 314
Милена_87 честит рожден ден бъди здрава,късмет в живота, лека бременност и на края  сладко, пухкаво, здраво бебче!!!     bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт