Времето навън се мръщи, януарче преобръща къщи! (38)

• 38 157
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София
момичета, в групата на Мартин има варицела, той не я карал, затова очаквам, че това ще стане сега. предполагам, че няма как да опазя и малката, ако той се разболее, но тези от вас които имат опит могат ли да ми кажат за колко време се скриват пъпките след това? защото планираме морето сега, а пък нали не трябва да има излагане на слънце, докато все още има белези?

Адис, Виктор изкара варицела преди няколко дни и слава Богу протече изключително леко, почти без обрив, не се чешеше, нямаше температура!
Карантината е около 9 дни, като детето се води заразно 1 ден преди да му избие обрива. Пъпките излизат на няколко вълни от по 2-3 дни, като първите завяхват, избиват нови и т.н. Излизат нови може би до около 7-мия ден, не знам индивидуално е, това го казвам по наблюдение върху Виктор. Иначе започнаха да му падат коричките, но си мисля че ще мине около месец до пълното възстановяване на кожата. Иначе инкубационния период е средно 14 дни от заразяването (максималният срок е  до 28-мия ден).

Вал, успех на държавния! Hug
Бубе, ще го вземеш, вярвам в теб! Hug
Зайке, оздравявай бързо! Hug

# 91
  • София
Камче, и аз избрах по-близката ясла. Там шансовете ни бяха по-малки и бяхме на жребий, но реших да рискувам, защото детската градина да не е на удобно място ми се струва много кофти вариант. Все пак става въпрос за всеки ден ходене, зимата особено едва ли щеше да ми се размотава надалеч.

Фонтанелата не знам дали е затворена, ще взема да й опипам главата после, педиатърката не се е изказала.

Какче, изтървахме ли варицелата Laughing Свиркай ако ходите до Заимов тия дни.

Говорите си за младежите. По мои наблюдания пък (не че няма нагли и ограничени сред тях!) са доста по-възпитани от хората от нашто поколение, да не говорим за пенсиите. Поне що се отнася до, как да кажа, социално възпитание. По-възрастните по-рядко биха почистили след себе си  или кучето си, не биха се сетили да се отместят на улицата, за да направят място да мине някой и т.н. Докато младежите по се сещат, правят си забележки един на друг, абе имат по-добре еко и социално възпитание по мои наблюдения.

# 92
  • София
Привет!

И на Ади фонтанелата не е затворена, но според личната не е проблем.

На Бобката му расте ново зъбче отпред, но не му е паднал млечния зъб, само леко се клати  Confused. Утре ще звъним на зъболекарката да запазим час, за да го погледне. Някоя от вас с по-големи дечица сблъсквала ли се е с такова нещо?

Всички болнички да оздравяват бързо!

# 93
Здравейте Hug

Адис - ако Марти се е заразил,най-вероятно ще я изкара и Ивайла,макар че аз съм писала тук как братовчедка ми я кара на "дърти години", а племенника ми не се зарази Crazy Поне месец ще ти трябва,за да паднат всички корички и се скрият всички белези Peace Подозирам,че сега ще станете желана партия за разходки Mr. Green Laughing

Зън
- млечния зъб ще трябва да го извадите Peace При нашта кака се беше получило по същия начин на три зъба - и млечните отлетяха със зъбната фея Crazy Wink

Фонтанелата - и на Буба все още не е напълно затворена Rolling Eyes.

Камче - СДЯ - то ти дава една точка при кандидатстване след това за ЦДГ - т.е. с 9,1 т влизаш от раз Peace В ОДЗ - то си продължаваш до 4-та група /ама да я караш до Банкя всяка сутрин до 7 годишна Rolling Eyes/ Hug

Вал - успех на държавния Peace Hug

# 94
  • sofia
И ние вадихме на каката млечните при зъбар, защото беше с два реда зъби

# 95
Какче, Рал, много ви благодаря, и аз така предполагах че около месец е необходимо за да се възстанови кожата  Whistling ...това, обаче ще промени плановете ни, мислехме да ходим на море началото на юли, ама явно ще е по-късно...хич не ми се искаше да я карат сега, ама на... Какче, много се радвам че Вики така леко я е изкарал, пази го обаче известно време от много контакти с деца, че доколкото съм чувала след варицела доста спадал имунитета  Hug

# 96
  • ул. "Мечтание"
Минавам само за здрасти/чао!
Тая вечер се прибираме на село. И пак ще съм на сух режим. Simple Smile

----
Днес нещо не име  ден. Sad

# 97
Зън, моят племенник е точно колкото Бобо и при него беше тръгнало долно зъбче. Преди три седмици някъде му го извадиха и новият зъб вече се е изместил на правилното място.

Тути, тортата свърши. Супер е   Grinning

По темата с чистенето на уши: местният УНГ (който се лашка между гений и абсолютна откачалка) е твърдо против клечките за уши (за всички възрасти), а също е и против спрейовете. Не знам обаче какво препоръчва

# 98
  • София
Рал, Люба, Дейзи, мерси за отговорите  Hug Явно и на Бобо няма да му се размине ваденето, но така се пораства, няма как Simple Smile.

Вкъщи е ужасно разхвърляно, постоянно оправям, но са по-бързи от мен  Mr. Green. Трябва да пооправя, но само като се замисля, че половин час след като се събудят утре положението ще е същото и губя мотивация.

# 99
  • Пловдив
оффффф да се оплача  Sad

Кръщенето беше страхотно, Малчо орева света, спеше му се беше кисел, аз го държах, а като го топнаха в казана и почна големия рев и да си нарежда "Наня, наня"  Simple Smile, после се събрахме с заведения, хапване, пиене, той спа в една леля-баба, тръгнахме си и мен ме заболя ухото  Confused. Мислех че ще мине, сложиш си от едни капки, преди месец Вивка имаше проблем и ги слагах на нея, но тая болка се усилва. Качих се на колата и отидох до спешния, чаках 1 час и обикалях коридора, ужасна болка Cry - видя ме УНГ и ми вика с две думи - "Втасала си я"  ooooh! гнои в ухото и трябва да пия 10 дни антибиотик, за да се изчисти.
Еййй какво нещо е съдбата - уж почнах да отбивам Стасчо, но ме е жал да го дам така на баба му , но сега вече се налага да го направя  Tired.

# 100
Аууу, Вал, много гадно това с ухото!  Confused Как така изведнъж, боледувала ли си скоро? Дано бързичко ти мине, а за отбиването... наистина нямаш много избор, а милият Стаско - още по-малко душицата...
Иначе честито християнче!   bouquet

Зън, успех със зъбчето на Бобо! Сигурна съм, че ще мине бързо и безболезнено.  Peace

Ох, и аз да се пооплача - днес цял ден съм със спазми от сутринта, главоболие и гадене. Цял ден се влача като бито куче, направо не е истина. Утре ще звъня на док да го питам какво да правим с тези болки, че нещо хич не ми е спокойно..  newsm78

Мама Зая, докладвай как си, че сума народ те мислим тука!

Хайде, лека на всички!

# 101
  • Пазарджик
Вал,честито ти христианче!И бързо да ти минава ухото,ох как боли Hug PraynigА за държавния изпит, просто не се съмнявам в тебе Hug
Буби,нож па не помага ли?Да минават бързо тези болки,утре като нова да се събудиш Hug
Дейзи Hug
Нощни,ще липсваш,наминавай по често на гости Hug
Зън,на Таня до сега не и е паднал зъб нормално,заедно с кътниците.Стискам палци,да изкарате зъбчето без страх и безболезнено.
Адис,не е задължително и двамата да се разболеят.Зависи от имунитета.Таня ми беше контактна с Варицела още от яслена група,а се зарази чак в 3 група.
Мамо Зайке пиши как си
Бубе ти сега какво от един изпит ли се страхуваш,я виж колко взе.И този ще го вземеш. Hug
Ушите на Нели ,чистя често,но не бъркам навътре ,само обирам на входа.Аз съм пристрастена към това,чистя си ги на всяко къпане,ако не го направя имам чувството,че не съм се  изкъпала.Преди години,ми беше заглъхнало едното ухо,ходих на УНГ,та ми го прочистиха,какво излезна не е истина,чак се притесних и засрамих,тогава доктора ми обясни,че няма връзка с моята хигиена и да искам там не мога да стигна.
Вчера ми беше много критичен ден.И още се чувствам зле.Наложи се да махна на Нели обиците,едното ухо забра,и като се опитах да го промия,тя се удари в масата и си разби устата Banghead.Само си измъчих детенцето с тези мои обици.За капак се оказа,че Таня няма да танцува двата танца в тържеството,че си дойде титулярката за единия и милата много се разстрои и плака.И днес реших малко да се разведрим и да се разкараме,та ходих ме да видим Панагюрското съкровище

# 102
Благодаря на всички ви за поздравите!
Наистина имахме годишнина от сватбата (първата  Blush). Надявам се за годишнината от църковния брак (на 30-ти) да мога да почерпя подобаващо, т.е. да разполагам с повече от 14 сек. Mr. Green

Говорите си за младежите. По мои наблюдания пък (не че няма нагли и ограничени сред тях!) са доста по-възпитани от хората от нашто поколение, да не говорим за пенсиите. Поне що се отнася до, как да кажа, социално възпитание. По-възрастните по-рядко биха почистили след себе си  или кучето си, не биха се сетили да се отместят на улицата, за да направят място да мине някой и т.н. Докато младежите по се сещат, правят си забележки един на друг, абе имат по-добре еко и социално възпитание по мои наблюдения.
Таман се чудех на кого да споделя, че се каня да се преместя да живея в метрото... Crazy Там видях детенце, което не се държеше, за да не си изпусне страницата в книжката и вдъхновено четеше... После, младеж, който извади от джоба си 10 лв. и плати глобата на непознат дядо... А вчера - момиченца, които си говореха, че ще им липсват госпожите - много печени били (почти буквално цитирам)
Ей, децата взеха да влизат в релси май, или е само в метрото?
Тооолкова много имам да чета... А и да пиша ми се ще... Ама трябва и да поспя... Tired
Адис, според мен, не си отлагайте морето, мисля, че бях писала - с хомеопатични лекарства баткото не се е чесал изобщо - ерго, нямаше никакви белези, а самите пъпчици завехват за седмица - на втората няма и следа.  Hug
Вал,Зайче, Буби и другите с болки - бързо да минава всичко! Hug
Тути много ми домъчня за Танчето, нали ми е слабост... Абе направете й едно миниконцертче, да си покаже уменията детето... Може и само роднини да са зрителите, ама като е вложила толкова старание е много гадно да не може да се изяви напълно... Цункай Нелката по болното ушенце... Бързо ще й мине, не се самобичувай...  Hug

# 103
Добро утро! Честит имен ден на всички именници!  bouquet

Вал, честито християнче! Съжалявам за ухото ти и за отбиването на Стаско, но няма как. Дано поне ти мине по-бързо, че е ужасно да те боли така.

Буби, Зайке, какво правите бе момичета, дръжте се. Задължително да се отчетете как сте днес.

Петър му пробиват долните кътници, снощи му удари един рев, та се наложи да му дадем панадолче, за да може да спи. Тази сутрин пак е крив, реве, а бе изобщо.... Поне времето се оправи.

# 104
Честит имен ден на всички момичета с прекрасното име Елена!
Благословени да сте!!!

Малко интересно http://www.strandja.bg/bulgari_bg.html

Общи условия

Активация на акаунт