7-класник С МОДУЛИТЕ В ЛЮТА БИТКА ВЛИЗА И ЗА НАЙ-ЖЕЛАНАТА ГИМНАЗИЯ ПЕЧЕЛИ ВИЗА

• 38 690
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • София
засега, на първво проверяване, нещата стоят добре, леко се успокоих. За тезата не е ясно, там е като преразказа, ще видим на финала.

И аз така. Въпреки, че не си откри грешки, има  много неизвестни - тезата, преразказа,
дали е пренесла всичко вярно на бланката.
Но най-важното е, че девойката е спокойна и доволна от себе си. Че ни чака и още една матура, все пак.

Утре ще ходят ли децата ви на училище?
За три години в гимназията е отстъствала един-единствен ден по болест,
мисля, че й се полага още един почивен ден утре. Не съм сигурна обаче каква е процедурата -
трябва ли предварително да се обаждам на класната или просто да й връча бележка, подписана от
мен в понеделник?

# 676
Ние няма да ходим утре на училище. Имат празник и няма да има учебни занятия.
И аз имам въпрос за упражнението, в което се поправят грешки дали слагане на допълнителна запетая отнема точки и колко?

# 677
  • София
Carmela, по думите на моя Дивак и преподавателят по химия и класната са казали, че утре няма да идват в училище. Аз малко така реагирах на тва инфо  Shocked , но той упорито твърди, че след като миналата седмица не ходил половината клас, вероятно утре ептен никой няма да ходи... Според него никой нямало да гледа за отсъствия, та не знам дали да не му дам и аз свободно...

# 678
  • София
моите ще ходят, не им се стои вкъщи, особено на коконата. Май няма да е обикновено учене, като някакъв празник ли, нещо такова, но подозирам, че може да си обсъждат днешния изпит и математиката.

# 679
  • София
И ние няма да ходим. Ще отидем да подадем документи в ТУЕС и после - свободен ден. Запалил се е напоследък и си прави сайт  #Crazy Явно с това ще се занимаваме утре следобяда. Важното е да е спокоен, пък другото, както дойде.

При тях от миналата седмица са по 4-5 деца на училище. Даже в петък госпожата ги беше прозвънявала да дойдат и да си вземат сл. бележка.  newsm78

# 680
Здравейте!Аз съм учител по БЕЛ на седмокласници и страшно ми се прииска да излея яда и разочарованието си от проведения изпит  пред някого. Днес съм в отпуск, защото според правилника нямам право да бъда в у-ще в деня на изпита. Преди малко разгледах материалите и смятам, че са със средна степен на трудност.Обаче когато чух текста, прочетен от неизвестна особа , изпаднах в ужас.Равен и монотонен глас, лишен от всякаква изразителност, фъфлене, правоговорни грешки, неспазване на интонацията, нелогични паузи , които пречат на правилното възприемане на текста.Явно най-големият проблем на госпожата беше да изговори думи със струпване на гласни или на съгласни. Освен това имаше проблеми с изговора на Л,С, Р, Ш.Така БЛОК се превърна в БУОК, ПОМЪЛЧИ - в ПОМЪУЧИ,ОКОЛО - в ОКОУО , ДОСТРОЯВАНЕ - в ДОСТОЯВАНЕ и др.Усещаше се огромно напрежение при изговора на словосъчетания като Я Е БОЯДИСАЛ  , СЪЩО ЯРКОЧЕРВЕНА, НЕУТРАЛЕН РАЗКАЗВАЧ  и др.Ето това чуха вашите деца днес: четене от неподготвен четец.  Ако аз не бях прегледала разказа предварително, със сигурност нямаше да го възприема пълноценно.И най-важното - нямаше да усетя атмосферата, да почувствам болката на старата жена и да възприема авторовите внушения.Така че не се карайте на децата, те не са виновни!!!

# 681
Преди малко проверихме отговорите - моят син има само два грешни. На 1 е посочил Г,а на 13 е посочил А. С 25 според мен добре се е справил. Ще чакаме резултатите от преразказа, но като цяло с теста се е справил чудесно.

# 682
  • София
На нас грешен ни е само 1ви, на 25ти е писал олицетворение, а не метафора. Не знам това има ли значение. Поуспокоих се малко, че с тази жена дето я е вкарал в преразказа......
Доста деца са се справили добре с теста, мисля че МАТ ще е решаваща.

# 683
Ние сме -3 точки от тестови въпроси, а на 22 вместо "задържат" прочела "зараждат" и има 2 пропуснати запетаи на 20. 25 по принцип ни е слабост и не знам как ще бъде оценено. За преразказа вместо план си рисувала блокове с номера Simple Smile
Квесторите са били ужасни. Не е била направена пауза между двата модула, защото "колкото по- бързо свършите, толкова по- рано ще си идем" и неподготвени. Добре, че дъщеря ми беше информирана кое в кой плик и как да сложи, суетяли се за всичко в незнанието си.

# 684
  • София
Здравейте мами! На 1-грешка;15-грешка;21 пак грешка;от22-една грешка.Засега (без тезата)-6 точки......Малко ме е яд Naughty

# 685
  • Пловдив
При нас след многото пресмятане на отговори и точки сме почти в неведение. Уж като си дойде от изпита си спомняше всички отговори. После като излязоха резултатите в сайта и се започна едно чуденеее...Ама наистина така ли съм отговорил? Ами тази ли буква съм писал или онази? А пък как съм ги пренесъл? А за преразказа бил най - уверен, че всичко е написал както трябва. Rolling Eyes Ееее...всичките ни сметки се омотаха. Ще си чакаме 04.06.  
Радвам се обаче, че е бил спокоен на самия изпит, главата му мина и без хапче, чувства се спокоен, доволен и ведър, в добро настроение.  Simple Smile
Аз съм като изцедена.  ooooh!
Сега релаксираме..

# 686
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
да се похваля и аз- моята госпожица няма грешки на теста,
трябва да видим и тезите и преразказа, но съм изключително доволна!

# 687
  • Там, където ме обичат
Ние тепърва ще проверяваме, но като ви слушам колко добре са се спрашили вашите деца. newsm78

# 688
  • София
Дами, искам да прочетете една КРАСИВА ПРИКАЗКА:)....Моля ви..

Всичко случващо се винаги е за добро...
Живял някога един африкански крал. Той имал много близък приятел, с когото били израснали заедно. Този приятел имал навика винаги, каквото и да се случи в неговия живот, добро или лошо, да казва: “Това е добре!”.

Един ден кралят отишъл на лов. Приятелят приготвил пушките, но изглежда объркал нещо с едната от тях. Когато кралят стрелял, пушката гръмнала настрани и отнесла палеца на дясната му ръка. Приятелят наблюдавал какво се е случило и верен на навика си, казал: “Това е добре!”. На което разгневеният крал отговорил: “Не! Това не е добре!”. И го изпратил в затвора.

След около година кралят отишъл на лов в една много опасна местност. Канибали го хванали, вързали и до вечерта го завлекли в своето селище. Събрали дърва, донесли дълъг кол и завързали краля за него. Когато го доближили до огъня, забелязали, че палецът му липсва. Понеже били много суеверни, те никога не ядяли човек, комуто нещо липсва. Затова отвързали краля и го пуснали да си върви.

Когато се прибрал, той се замислил дълбоко за случилото се и за приятеля си, който вече седял цяла година в затвора. Отишъл при него, освободил го и му казал: “Ти беше прав! Наистина беше добре, че палецът ми отлетя.”. И след като му разказал премеждието си, проплакал: “Чувствам се много виновен. Мисля, че това, което направих с теб, беше много лошо!”. “Не!” - отговорил приятелят - “Това беше добре!”.

“Кое беше добре? Че стоя една година в затвора?”

“Ако НЕ бях в затвора, щях да бъда с теб при канибалите!” - бил отговорът.

# 689
  • София
Вярвайте, че всичко ще е за добро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт