Четки за грим 1

• 61 277
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Значи големият комплект с плоското кабуки е по-добре от малкия комплект с плоското кабуки?
Ами ако не се справя с толкова много четки??? Това най-много ме притеснява - да не купя прекалено много четки за начинаещ... Сумата не е никак малко, но пък е по-малко от купени отделно...
А имате ли приятелки които абсолютно не се справят с четките?

Извинете, ако задавам смешни въпроси Embarassed Embarassed

# 76
redlady777, според мен няма място за притеснение. С четките се работи много по-лесно и удобно, отколкото с каквито и да било апликатори или четки към самите продукти.

Вече две мои приятелки си купуват четки под мое давление и са очаровани.

Ще се справиш Hug

# 77
 Hug Hug Hug
Благодаря
Имам време още няколко часа да помисля...

# 78
Сетих се да питам още нещо - а през деня трябва ли да се оправя грима, който е нанесен с четки???
И тогава какво правите - използвате апликаторите на сенките ли или си носите четките?

# 79
И аз бих си взела флат кабукито пред която и да е друга четка за ФДТ. Но тъй като тя питаше за тези комплекти, за това мисля че поне дуо-фибъра е по-добър вариант от плоската  Wink

А най-добре е да направиш така, както мен ме посъветва Адри  Hug, когато си избирах четки - не си купувай комплект, защото все ще има някоя която или няма да ти е удобна, или няма да ползваш. Вземи си 4-5 четки отделно. Малко отгоре стъпват, но поне ще си сигурна, че ще ги ползваш и няма да се притесняваш, че ще ти стоят така. Пък, като натрупаш опит - ще си вземеш още  Wink Аз се гримирам с четки от около година и нещо, и да ти кажа, въобще не ми е ясно как съм се оправяла преди с апликатори  Crazy
През деня не ми се налага да коригирам нищо  Peace

# 80
  • София
Да, пред тази за ФДТ, която е като четка за блажна боя и дуофайбъра, определено дуофайбъра е по-добър избор. Но наистина най-добре си избери единични четки, които със сигурност ще ползваш. За мен има само 3 четки, които са абсолютни must have на Сигма. Всичко друго вече е по желание и може да се замести и с по-евтини алтернативи.

През деня не подновявам нищо, но ползвам база за сенки и те не ми мърдат по 12 часа от клепача. В чантата си нося само едно мъничко кабуки (за $2 от ибей) за да сложа пудра в Т-зоната ако се наложи през деня  Peace

# 81
NovemberRain , може ли да кажеш повече за това кои четки са абсолютни must have на Сигма?
Аз използвам ФДТ /леко/, пудра, имам намерение да се науча да правя опушен грим и някакъв дневен за офиса. Артистичен грим за сцена няма да правя...
Е, добре - няколко четки + кутията за четки ли тогава да взема? Кутията е много красива и изглежда много практична, как мислите?

# 82
  • София
Мога да кажа за мен кои са must have. За всеки е различно  Peace
Имам на Сигма 22 четки общо. От тях 3 не бих заменила никога - F80, E25 и E30.
Четката им за сенки Е55, тази за руж и тази за пудра също ползвам ежедневно, но те не са нещо, което не бих могла да заменя и с друга марка на по-изгодна цена  Peace

# 83
От мен:
Е20, Е25, Е35, Е40, F20, F35, F40, F80/или F84/, P86.

Скосени и четки за очна линия не ти препоръчам тъй като тук има достатъчно добри алтернативи - тази на Джъмбо, на Есенс и други.

# 84
За мен много добра четка е и E55. Имам още няколко подобни четки на други марки - Гош, ЕЛФ, Алверде, Екотуулс. Тази на Сигма е мноого по-добра  Peace Нанася много по-точно и прецизно, с нея мога да свърша и част от нещата които постигам с E20 и E30 примерно  Grinning

Май съвсем обръбкахме момичето  Mr. Green

Аз лично калъфа за четки не мисля, че си струва толкова. И на мен ми харесва, но бих предпочела да си взема още 1-2 четки вместо него. В и-бей е пълно с какви ли не калъфи за без пари. Но ти си решаваш  Wink

# 85
Наистина доста се обърках... Възелът на въпроса не се разплита, а се затяга. Embarassed newsm78

Относно калъфа имах предвид този:
http://www.sigmabeauty.com/product_p/bch01.htm
Не е практичен така ли? Иначе цената е доста висока.

# 86
Да, точно за този говоря  Peace Хубав е, но според мен не си заслужава цената  Wink За мен си струва да го купиш, ако пътувш често и си носиш повечко четки с тебе.

А за четките, най-добре реши калко и какви искаш. Вземи си основните - за ФДТ /примерно F80/, за пудра и 2-3 за очен грим /една за нанасяне на сенките E55, една за преливане на цветовете E25 и една за по-фини детайли E30/. Мисля, че това ще ти е достатъчно за начало  Peace

# 87
  • София

А за четките, най-добре реши калко и какви искаш. Вземи си основните - за ФДТ /примерно F80/, за пудра и 2-3 за очен грим /една за нанасяне на сенките E55, една за преливане на цветовете E25 и една за по-фини детайли E30/. Мисля, че това ще ти е достатъчно за начало  Peace

100% подкрепям написаното и подбора на нужните четки Peace

# 88
Момичета, вие много облекчихте бюджета с тези предложения!  Hug
F80
E55
E 25
E 30

F30
F40
Това достатъчно ли е за начало?

а Е 40 е Е 65?

А коректор и база за сенки с какво нанасяте?

# 89
Зависи какви са ти базата и коректора. Аз коректор нанасям основно с пръсти. А базата, ако е течна си има априкатор към нея - нанасяш с него и размазваш пак с пръсти  Peace Ако е кремообразна в кутийка, за там вече ще ти е по-удобно с някоя малка четка. Аз ползвам една на Екотуулс. Не е нужно да е нещо специално  Wink

Общи условия

Активация на акаунт