Отговори
# 630
  • на Земята
Чудесна идея,Блонди!Много благодаря! Hug

# 631
Имам едно домашно прясно мляко от два дни (не беше сварено, но не е консумирано).
Седи в хладилника, но сега като го извадих и гледам, че се е сгъстило  Laughing
Развалило ли се е или какво?  newsm78

# 632
  • София-Младост
Имам едно домашно прясно мляко от два дни (не беше сварено, но не е консумирано).
Седи в хладилника, но сега като го извадих и гледам, че се е сгъстило  Laughing
Развалило ли се е или какво?  newsm78
Нищо му няма сопред мен. Сложи да го вариш, ако се пресече може да направиш извара, ако се свари си го консумирайте спокойно.

# 633
  • Бургас
Здравейте,
преди 1 час направих тесто за пица,
осавих го да втаса, но се оказа, че сега няма да я приготвя за папане....
как да съхранявам тестото?
Да го сложа в хладилника в прозрачно фолио или .... ?
И колко време може да се съхранява така?

# 634
Здравейте,
преди 1 час направих тесто за пица,
осавих го да втаса, но се оказа, че сега няма да я приготвя за папане....
как да съхранявам тестото?
Да го сложа в хладилника в прозрачно фолио или .... ?
И колко време може да се съхранява така?
Слагай в хладилника, добре увито във фолио.Днес и утре си е ок. да го правиш.

# 635
Как да употребя няколко останали жълтъка? По мои сметки са около 6.

# 636
  • Бургас
Pure Adoration,доза и половина от сладките на петрина,стават и без шприц http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,4467.msg166170.html#msg166170

# 637
mis_val, благодаря! С чаена лъжичка може ли да ги оформям?

# 638
Как да употребя няколко останали жълтъка? По мои сметки са около 6.

да предложа и аз нещо - тази анасонови дукати са едни уникално вкусни сладки! направо се топят в устата и точно може да си употребиш жълтъците за една доза. според мен, ще станат идеални и без анасон, просто сложи още малко ванилия или каквато подправка обичате и имаш вкъщи.
Simple Smile

# 639
Вчера правих ето тези Рулца от шунка с кайма на matze. Станаха много хубави, обаче кашкавала отгоре ми стана като твърда кора, а не беше изгоряло. Като цяло рулцата бяха сочни и много апетитни. Но защо така ми стана кашкавала? Аз ползвах настъргана моцарела, а тя май вместо да се разтопи и да стане разтеглива стана твърда кора. Какви видове кашкавал са подходящи за такива цели? Нямам достъп до български кашкавали.
Ето такъв кашкавал ползвах за рулцата с кайма.

# 640
Фики, странно, моцарелата се разтапя, това си е вид прясно сирене. Да не би да си го пекла много? Според мен и с Гауда или Едем ще стане, само да не са много зрели, че тогава не се разтапят и си стоят така, както си ги настъргала.

# 641
.... Да не би да си го пекла много? ...

Ами не, пекох го 15 мин. както е по рецепта newsm78 Друг път ще импровизирам с други кашкавали.
Сега се сещам, че преди няколко дена правих тиквички на фурна със заливка и там сложих настърган кашкавал, но беше ето такъв и се получи много добре. Явно от него ще си купувам и за напред. Таз моцарела мъжо я беше купил.

# 642
И Чедъра е мек и се разтапя хубаво. В коя държава си, не видях?

# 643
Marieta, в Щатите съм.
Да, аз обичам чедър, но половинката не го харесва, много силен му бил вкуса  Wink

# 644
За Щатите въобще не съм компетентна, но в цяла Европа ври от турски бакали, в които предлагат техен си кашкавал, който е почти като нашия.

Общи условия

Активация на акаунт