Отговори
# 645
Благодаря за идеята. Тук у наше село е по-скоро пълно с азиатски маркети, турски не съм виждала. А, имаме и много босненци Grinning и те имат бакалии ама са ми много далеч  Simple Smile

# 646
  • Бургас
mis_val, благодаря! С чаена лъжичка може ли да ги оформям?
Pure Adoration,нямам много ясен спомен,но като че ли част от тях ги правих с ръце на топчета,които после леко притиснах.Ако решиш да ги правих и не е късно за съвет разбира се сложи отдолу хартия за печене,че на мен трудно ми се отлепиха.С жълтъци в коледната тема имаше и други много сполучливи дребни сладки

# 647

Ще го съхраня както пеп-4o ми е предложила.

Доматена супа по италиански: пасирани домати, зехтин, чесън, босилек.

Ида, това сурово ли остава?  че моя босилек избуява, да взема да го обера  newsm78

Embarassed

Вариш доматите и чесъна със зехтин, пасираш, добавяш босилека накрая - готово.
Гъстота на супата (евентуално вода се добавя), чесън, босилек - според вашия вкус вкъщи.

Получава се и с доматено пюре или домати от буркан, но на мен най ми е вкусно с пресни доматки  Laughing Върви прекрасно с чабата, но и с друго хлебче.

# 648
мерси, щом докарва на домати от буркан, ще се хареса и у нас  Peace

# 649

А може и първо да пасираш, после да сготвиш. Май така е по-удобно, но - в крайна сметка - зависи от твоя начин на работа.

# 650
mis_val
Аз ги почнах още щом написа рецептата. Бях се притеснила, че ми се получи направо меко тесто, но видях другото предложение, от scaramouche, и ги оставих в хладилника до вечерта ( от след обяд ). Оформих ги с пръсти, преди 10 минути ги извадих от фурната. Аз винаги слагам хартия за печене, наистина е добър съвет! Малко препекох отдолу, даже не знам как стана. Получиха се вкусотийки обаче, и съм благодарна за рецептите, които споделихте!   bouquet

# 651
  • Бургас
Вярно ли е, че ако прясната мая се съхранява във фризера... се удължава срока й на годност?  Whistling

# 652
Вярно ли е, че ако прясната мая се съхранява във фризера... се удължава срока й на годност?  Whistling
то във фризера май на всичко се увеличава трайността
днес правих хляб с една мая която е мушната във фризера някъде около Нова година. взе че се получи  Joy

# 653
  • Бургас
Аз за всеки случай да попитам.  Peace
Ще последвам примера ти.  Party

# 654
  • Бургас
обожаваме чийзкейка с боровинки от била. някой знае ли рецептата?

# 655
обожаваме чийзкейка с боровинки от била. някой знае ли рецептата?
Аз пък умирам за черешов пай. Ще взема да си спретна тези дни.
Ето един боровинков чийзкейк:
http://fitwell.bg/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0% … l.a_i.107835.html
И още:
http://zornitsapizza.blogspot.com/2011/11/blog-post_23.html
 И още:
http://food.kuponat.com/2011/04/02/%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%B … 0%BD%D0%BA%D0%B8/

# 656
Аз за всеки случай да попитам.  Peace
Ще последвам примера ти.  Party
и без моя пример можеше да си направиш експеримента.  hahaha
преди употреба активирай маята и ще видиш годна ли е или не е. без да те интересува срок на трайност.

# 657
  • Бургас
благодаря. а какво е това крема сирене? аз се сещам само за едно в пакетчета като от масло, ама едва ли става въпрос за него  newsm78
и втори въпрос: сладкото с какво се разрежда, за да стои течно и да не се сгъстява в хладилника?

# 658
благодаря. а какво е това крема сирене? аз се сещам само за едно в пакетчета като от масло, ама едва ли става въпрос за него  newsm78
и втори въпрос: сладкото с какво се разрежда, за да стои течно и да не се сгъстява в хладилника?
прочети какво пише на пакетчето. ако пише КРЕМА сирене значи е това което търсиш  Laughing  ако не пише КРЕМА го приеми за това , което е написано на пакетчето. успех  Laughing

# 659
  • UK/София

Ще правя шоколадово парфе, но не знам каква е тази сладкарска сметана?Не откривам такъв продукт да се продава по английските сайтове на магазините?Да не би да се подслажда някой вид сметана и да се води за сладкарска? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт