Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 346
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
И аз потвърждавам, че изискват да са платени ЗО при издаването на ЕЗОК, защото изрично ни попитаха за това при подаване на документите за издаването й.

# 526
И аз потвърждавам, че изискват да са платени ЗО при издаването на ЕЗОК, защото изрично ни попитаха за това при подаване на документите за издаването й.
Към момента на заявлението според мен - т.е. тези месеци 07, 08, 09 не влияят

# 527
Не знам дали влияят или не, но ни попитаха дали са платени всички ЗО до момента, а не дали си с прекъснати права, което е различно.
Всеки може сам да си проверява дали е с прекъснати права ето тук: https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/selectService:6,2,rep.HealthStatus.home

# 528
  • Варна
В сайта им пише следното "За издаване на ЕЗОК заинтересованите лица подават заявление по настоящ адрес на заявителя във пощенска станця." Това заявление/ бланката/  от пощенската станция ли се взема или е нещо, което се пише в свободен текст ?

# 529
  • София
Към момента на заявлението според мен - т.е. тези месеци 07, 08, 09 не влияят

Точно така е. Няма как да ви откажат карта преди да са минали 3 неплатени месеца. Само имайте предвид за в бъдеще, че и за оправянето на вноските им трябва време, а не се отразява веднага. Мислих си, че в момента, в който впишат в компютъра, че вноските са внесени или оправени с уверението за студенти, това се отразява веднага, но не е така. Процесът ставал само в събота или неделя.  Wink

Това за снимката е новост. Новия документ изобщо без снимка ли е или те щракват на място?  Grinning

Сребърна паричка, до миналото лято бланката се купуваше на място. Но тогава изпълнителната фирма беше друга.

# 530
  • Варна

Сребърна паричка, до миналото лято бланката се купуваше на място. Но тогава изпълнителната фирма беше друга.

И аз помня, че преди беше много сложно да се вади. Тук в началото само на едно място даваха бланки и то беше завряно в центъра на циганската махала, където никакъв обществен транспорт не ходи. После можеше във фото студията по центъра да си дадеш поръчка и те ти придвижваха документите и ти правеха и снимката . Сега поне трябва да е по-лесно. Ще питам в кварталната поща за бланки . 

# 531
В пощите има бланка, не се купува.Вече е доста лесно. Изобщо без снимка е документа. Става наистина за две седмици - от опит го казвам
Забравих да напиша, че картата е със срок 1 година и малко неприятно се получава защото ако сега се извади ,ще важи до 07,2013 , а обикновено децата по това време не са в България. Миналата година се наложи да направим застраховка за 1 месец докато се прибере. Сега май с пълномощно ще мога аз да подам заявление. Ако се получи ще пиша.
Това го написах за информация- да прецените точно кога да изваждате ЕЗОК.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 11:55 от mami21

# 532
  • София
В пощите има бланка, не се купува.Вече е доста лесно. Изобщо без снимка е документа. Става наистина за две седмици - от опит го казвам
Забравих да напиша, че картата е със срок 1 година и малко неприятно се получава защото ако сега се извади ,ще важи до 07,2013 , а обикновено децата по това време не са в България. Миналата година се наложи да направим застраховка за 1 месец докато се прибере. Сега май с пълномощно ще мога аз да подам заявление. Ако се получи ще пиша.
Това го написах за информация- да прецените точно кога да изваждате ЕЗОК.

Точно затова не бързам да вадя. Добре е, че са намалили срока за издаване и го спазват. Така ще можем да извадим картата в последния момент. Има и друго - преди 2-3 години не искаха да правят нов документ ако стария не е в последния месец или изтекъл. Една приятелка на дъщеря ми, на която ѝ важеше още 3 месеца, а тя знаеше, че няма да се връща скоро се опита да вземе нова карта - отказаха ѝ. Наистина трябва да се помисли добре и издаването да бъде винаги по едно и също време, когато е най-вероятно да са в България.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 12:39 от Тaня67

# 533
Бланката ние я бяхме изтеглили от интернет и отидохме направо с попълнени такива.

# 534
  • София
Минавам да пожелая късмет на всички които днес се явяват на изпит по литература в СУ!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Зная, че освен моят син има и други деца от темата, които атакуват университета. Дано темата да им хареса и съумеят да дадат всичко от себе си, за да се класират в желаната специалност!

Темите:
http://dnes.dir.bg/news/izpit-sofiyski-universitet-nikola-vaptza … rov-11523080?nt=4

Успех и на всички останали през тази гореща изпитна седмица! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 08:29 от Меденка

# 535
Успех и от мен на всички, явяващи се на изпит днес!   bouquet

# 536
  • София
Темите, според мен, са чудесни.  Hug  Сигурно ще има високи оценки.  newsm10

# 537
  • Пловдив
Яворов го харесвам, а и темата е благодатна за писане. Не ми харесва обаче сравнителната тема - по-точно Вапцаров не ми харесва

# 538
  • София
Яворов го харесвам, а и темата е благодатна за писане. Не ми харесва обаче сравнителната тема - по-точно Вапцаров не ми харесва
Какво му е на Вапцаров?

# 539
  • Пловдив
Аз поне не го харесвам - труден ми е

Общи условия

Активация на акаунт