Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 106
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Миналата година не знам да е променяна скалата, но тази година нищо чудно да я сменят  Laughing

# 46
Тъкмо и аз намерих това за скалата за оценяване: http://zamatura.eu/matura/скала-за-оценяване-на-матури-2012/

Пише ,че за сега запазват тази скала на оценяване,но има вариант да я променят по късно като излезат окончателните резултати от матурата.

# 47
Миналата година също беше променяна по мои спомени,  голяма част от децата въобще не се бяха справили на Далечев.  

# 48
  • UK
здравейте и от мен.

Мноого съм разочарована от себе си, имам много глупави грешки на теста от бързане и недоглеждане и съм с 62 точки от там, направо ми иде да се гръмна.
Темата по литература беше ужасна, написах 4 страници есе, като включвах и изученото по история, защото просто цитатът, който ни дадоха, не предполагаше кой знае колко разнообразен материал за разсъждение. Много ни забиха, много, нямам нито един познат, който да е доволен. Отделно на повечето не им стигна време да си направят 41. въпрос покрай тезата, резюмето и 38 и 39 въпрос, а държа да отбележа, че сме силни и сериозни ученици.
Много зле се чувствам, литературата винаги ми е бил любим предмет и съм се стараела, но днешната тема ме кара да се чувствам толкова глупава, че едва ли има накъде повече.  Crossing Arms

# 49
моята абитуриентка нещо не беше много доволна от себе си , дано да греши , защото й трябва оценка над 5,80 на ДЗИ

# 50
Звучи логично да променят скалата, съобразно резултатите.Масово децата не са доволни не толкова от автора, колкото от формулировката на темата...
Очаквам с интерес тук пишещите учители по БЕЛ за коментар по темата!  bouquet
А за протокола ....и моят син има една грешка на теста , но есето..... Wink,....

# 51
Да се надяваме, че ще има промени  Simple Smile

# 52
здравейте и от мен.

Мноого съм разочарована от себе си, имам много глупави грешки на теста от бързане и недоглеждане и съм с 62 точки от там, направо ми иде да се гръмна.
Темата по литература беше ужасна, написах 4 страници есе, като включвах и изученото по история, защото просто цитатът, който ни дадоха, не предполагаше кой знае колко разнообразен материал за разсъждение. Много ни забиха, много, нямам нито един познат, който да е доволен. Отделно на повечето не им стигна време да си направят 41. въпрос покрай тезата, резюмето и 38 и 39 въпрос, а държа да отбележа, че сме силни и сериозни ученици.
Много зле се чувствам, литературата винаги ми е бил любим предмет и съм се стараела, но днешната тема ме кара да се чувствам толкова глупава, че едва ли има накъде повече.  Crossing Arms

Не се ядосвай,  не си тъпа, просто темата е прекалено трудна за вас. Дори само половината точки да имаш ще хванеш оцена 5.50 а и да се ядосваш и да не се няма какво да направиш. Дори само точките от теста ти гарантират 5.

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 16:58 от Camile

# 53
 Marionette, не го вземай толкова навътре. Това е просто един изпит. Както каза дъщеря ми - минало свършено и толкоз!
Здравейте  Hug много лесен тест се оказа, събрах цели 62 точки от него. За съжаление, няма да очаквам повече, защото на темата написах само един лист. Този Вазов ме прати на три метра под земята  :.
според мен поне 10тина точки трябва да прибавиш от 41-ви въпрос - най-малко заради правопис, граматика и т.н.
Някой знае ли как точно се оценяваше текстът от 41-ви въпрос - кое колко точки носи, че мойта щерка каза да не я занимавам повече Laughing

# 54
Тази матура е вече зад гърба на децата ни и дано имат хубави резултати. Ние вечерта ще коментираме, защото тогава ще се видим.
Дано имат повече късмет на следващата, пожелавам им го от сърце.

# 55
in_na -  Темата лично за мен е трудна,  дори самата аз не знам, дали бих се справила отлично с нея. Вазов е труден автор, неговите произведения трудно биха могли да бъдат анализирани от 18годишни деца. Смятам, че е грешка толкова трудно произведение като " Под Игото" да е матуритетно, но  това го решават колегите в МОНМ.  Една колежка се шегуваше, че  " Под Игото" е произведение подходящо по скоро за матура по История от колкото за матура по БЕЛ.  

# 56
  • UK

Не се ядосвай,  не си тъпа, просто темата е прекалено трудна за вас. Дори само половината точки да имаш ще хванеш оцена 5.50 а и де се ядосваш и да не се няма какво да направиш. Дори само точките от теста ти гарантират 5.

Ох, надявам се, защото оценката ми трябва да е висока, надявах се искрено да ми вдигне малко дипломата, ама... пф.

http://www.myschoolbel.info/Pomagala/PomagaloDZI/Dokuments/DZI/D … _kriterii_ese.pdf - за есе са това критериите.
http://www.myschoolbel.info/Pomagala/PomagaloDZI/Dokuments/DZI/D … terii_interpr.pdf - ЛИС

# 57
  • София
И аз очаквам коментар от учители по литература.

Вече има предложение точно от учител / в частен разговор/ и ЮРИСТИ да си кажат думата, тъй като тази формулировка си е направо гавра с децата - психологическа травма!

В един форум много точно е даден пример с Кириак Стефчов и неговите нарочно неясни и объркващи въпроси към ученичките на Рада ! И каквото е отношението на Вазов към него, същото е на ученици и родители към МОНМ  ooooh!

# 58
  • София
Всяка година процентът на шестиците и двойките и почти постоянен. И тази ще го нагодят, за да се получи.  Wink

Моята зрелостничка още не се е върнала. Отпуска с разходка.  Laughing

# 59
Аз пък чух ученици да негодуват, че това не била същинска част от романа, а "лирическо изстъпление" на автора и не било коректно да се дава като откъс.
Не мога да преценя, но и сред съучениците на дъщеря ми преобладаващото мнение е - хубав автор, гадна тема.

Общи условия

Активация на акаунт